Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

Abi 2siyle sizden daha kötüydüm özel hocaya gittim ilacları tam aldım ilaclarınızı aksatmayın ailemde cok yardımcı oldu alevlenme döneminde hastaneye götürdüler ben kendim ne ilac kullanırdım nede hastaneye giderdim sosyalleştim dışarıda bol bol gezdim işte calışma topluma cıkmak bu hastalığa iyi geliyor

doktor kendi başına durmasın demiş toplumdan uzaklaşmasın demiş aileme

Abi dogru yalnız kalma topluma cık internetten takıl TV izle kitap oku bunlar ilac kadar önemli

Psikolojik hastalık ile delilik arasındaki fark nedir ? Kim hastadır ama deli değildir , kim delirmiştir yani delidir .?

Deli kimse yok, aklını/zekasını kullanamayan kimse var.

vecihi37

Genelde psikoz grubu hastalar oluyor. El işi, boyama, incik boncuk dizme vs. etkinlikler yapılıyor.

sokrates

Şizofren olan bazı kişilerin hastalığını inkar etmeleri de bu açıdan düşünülebilir...

şizofrenıyı yendım dıyebılmek ıcın sızofrenı ılaclarını bırakıp normal ınsanlar gıbı davranırsak yendık dıyebılırız yoksa ılac alıon kendını ıyı hıssedıyonla yendım olmuyor ılaclar sayesınde ayakda duruon.Kendımızı kandırmayalım .Bu hastalığa sahıp olmayı hıc kımse ıstemez kurtulmak ıstemenızı anlıyorum.

ayDÜNYAvazo

bu hastalıkla yasamayı ogrenmelıyız kabullenmelıyız yani kısaca yalnız yasarken mutlu olabılmenın yollarını ogrenmelıyzı kendı basımızın caresıne bakmalıyız :)

Sizosalgun

Ben ilaç kullanmayı kafaya takmıyorum 17 yaşında şizofreni tedavisine başladığımda bunu gurur meselesi yapmıştım. Birkaç sene içinde bu ilaçlardan kurtulacağım falan diye... Zamanla ilaçlara da her şeye alışmaya başladım. Memurlukta da 17. seneye geldim. Beterin beteri var...

ayDÜNYAvazo

:D Bu şarkının ismi de "çılgın" imiş.

Saplantılı olunca da insan aklını / zekasını büyük oranda kullanamamaya başlıyor beynini büyük oranda saplantı haline getirdiği durum konu kişi için yoruyor diğer meselelerde çoğu zaman düşünmeden ve akılsızca davranabiliyor bu yüzden işler iyice b.ka sarıyor bende öyle oldu .

Son düzenleme:
şizofreni yenemedim ama onla uyumlu yaşıyom genelde

Ben kullandığım ilaçlarla yendiğimi düşünüyorum.Halen ilaç kullanıyorum iyiyim ama.

"İlaç kullanıyoruz ama iyiyiz" bizim duymak istediğimiz sözler bunlar.

arkdaşlar kesinlikle yenemezsiniz kendinizi kandırmAYIN.

gidin tedavi olun.

İyileştikten sonra, bunu ilaç desteğiyle başarmanın ne sakıncası var ki ?

ayDÜNYAvazo

Ayrıyeten çalışmak da iyi geliyor. İşlevsellik artınca zamanla negatif belirtiler de azalıyor. Hayattan keyif alıyoruz

kardes ıyılestım demen ıcın sana verılen ılacların beynınde salgılamasına neden oldugu seylerı ılac ıcmedende salgılıyor olman lazım yoksa ılac zaten sana normal gıbı ol dıye verıyorlar normal gıbı olamıyacaksan senın ataklarını sanrılarını durdurmıyacaksa ılac kullanmanın ne anlamı var en azından atak gecırme sıklıgını azaltır.

sızofrenı genetık bır hastalık anne yada babanın bırınde var ıse cocugunda gorulme olasılıgı yuzde altı sen sızofrensen atalarından bırı mutlaka sızofrendı aynı zamanda sızofrenısen beynınde bazı hormonlar salgılanmayıp beynın hayal mekanızmasını yonlendıren sag tarafın normalden fazla calısmasıyla gercekle hayalı ayırt edememenden kaynaklanıyor aynı zamanda sızofrenın ılerlemesı mutsuz baskıcı bır cocukluk gecırdıysen cevrede buna etkendır bırcok sebebı var ama ıllakı genetık bazı seyler ılerlemesıne daha cok neden oluyor.Sanrılar hezayanlar gorulebılıyor kısı gordugu seylerı yorumlayıp baska seyler sanabılıyor buda hastalıgın ılerlemesınde bır etken.Eğer zeka gerılıgıde varsa kısı tam bagımlı hale gelıp hayatını surduremez kendı ıslerını yapamaz çalışamazlarda böylelerınınde allah yardımcısı olsun.

Üst Alt