Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

Hastalığımın ilk yıllarında acımın dinmesi için doktorların beni uyutmasını isterdim

9 yıla yakındır psikiyatrik ilaçlar kullanmaktayım. Hastalığımın ilk yıllarında acılarımın dinmesi için doktorların beni uyutmasını isterdim(Sadece içimden)

Bende alevli dönemlerde yaptığım hareketlerden dolayı pişmanım.ama elimde değildi.

Aranızda ses görüntü koku gibi sıkıntıları olmayan var mı.Bende bu belirtiler yok. Takıntılarım oluyor. Clonex 500 kadar alıyordum.Şu an akşamları 300 kullanıyorum.

ayDÜNYAvazo

Yok uyku ilacı değil.Bizim rahatsızlığımızdaki hastalar için kullanılıyor.İnternetten bakabilirsin.

ayDÜNYAvazo

Şizofreni bir grip gibi bir soğuk algınlığı gibi basit bir hastalık değildir. Şizofreni uzmanların ifadesiyle psikiyatrinin kanseridir. Bende şizofreni hastasıyım kendimden biliyorum bu hastalık kolay kolay yenilebilecek bir hastalık değil. Zaten Tıp ta bilim adamları o kadar kesin tedavisini bulmak için çalışmalarına rağmen bu hastalığın kesin bir tedavisini henüz bulamadılar.

Genetik olmakla beraber, belirli alavlenme dönemleri olur. Dr. Kontrolünde ilaçları ve ilaç dozunu ayarlamak önemli. Yendim dediğiniz anda tekrar hayat düzeninize dahil olabilir.

Halisinasyonun dibine vuruyorum seslerde geliyor paranoid tip şizoyum halisinasyon araştirdigim kadariyla paranoid tip şizolarda görülüyor

Ben bir aydır clonex 250 kullanıyorum.21 gün oldu iyiyim şu an

Psikiyatri Doktorlarının, Psikiyatri Profösörlerinin söylediği şu; Şizofreniyi bütünüyle tedavi etmenin kesin bir yolu yoktur. Şizofreni kronik bir hastalıktır ve ilaçlar yardımıyla semptomlar belli ölçüde ortadan kalksa da ömür boyu tedavi gerektirir.

ayDÜNYAvazo şizofreniyi yenmek diye bir şey yoktur onunla yaşamayı öğrenmek vardır rol yapmayı bilmek vardır eğer kastın bu ise evet ben yaşamayı öğrendim çok zorlandığım halde ilaç kullanmıyorum evet çalışmakta zorlanıyorum ama ilaç kullananlar çok iyi bilirki ilaçlar bizi ayakta tutmuyor tam tersi akatizi sürekli uyku ve yatağa bağımlı kılıyor umarım tüm hastalar ilaç kullanmadan hayatlarını sürdürebilir

Ben şizofreniyi yenemedim. Ömür boyu ilaç kullanmak zorundayım. Kullandığım ilaçlar beni tamamen iyileştirmiyor ama ilaçlar bir nebzede olsa beni rahatlatıyor. Hiç ilaç kullanmazsam hiç dışarı çıkamam ömür boyu ev hapisi gibi evde otururum. Allah beni bu durumdan korusun.

Son düzenleme:
erbin

Geçmiş olsun kardeşim ilaçlar olmasa belki dışarı bir adım dahi atamak belkide. Bunada şükür. Ev hapsine razıyız yeterki iyi olalım.

ayDÜNYAvazo
Ev hapsi nedir? Kardeşim dişarı çıkıp sosyal ortamlara katılmazsanız.bu hastılığı yenemessiniz.Korkularınızın üzerine üzerine yürümelisiniz ki yenesiniz.

Türkiye de veya diğer ülkelerde yaşayan bilim adamlarının Şizofren hastalığının kesin tedavi yolunu bulmasını ve Türkiye de yaşayan bütün Şizofren hastalarının tamamen iyileşmesini ben çok isterim. Keşke Türkiye de yaşayan bütün Şizofren hastası yurttaşlarım psikiyatrik tedavi yoluyla tamamen iyileşseler. Ama bazı gerçeklerde var. Psikiyatri Doktorlarının söylediği gerçek şu: Şizofreniyi bütünüyle tedavi etmenin kesin bir yolu yoktur. Şizofreni kronik bir hastalıktır ve ilaçlar yardımıyla semptomlar belli ölçüde ortadan kalksa da ömür boyu tedavi gerektirir.

Son düzenleme:
Doktorum, remisyon evresinde olduğumu söylüyor.

perseküsyon

Remisyon evresinde olduğunu yazmışsın. Sen remisyon dönemine girmeden önce zaten ağır bir şizofren hastası değilsindir. Türkiye de şizofren hastalarının çoğunluğu remisyon dönemine giremiyor. Sen şanslı bir şizofrensin. Sana tavsiyem şu: Remisyon dönemine girsen bile ilaç kullanmaya sürekli devam et ve doktorla bağlantıyı tamamen kesme. Remisyondayım diye ilaçlarını kullanmayı tamamen bırakırsan ilaçlarını kullanmadığın zaman hastalığın her an alevlenebilir. Hastalığın alevlenirse gündelik hayatında sıkıntılı günler geçirirsin.

erbin

İlgi ve alakanıza teşekkürler.Remisyondan önceki eski dönemlerde oldukça kötüydüm Yaklaşık 12 defa hastaneye yatışım oldu İntihar eşiğine geldim ve EKT yaptılar . Hayata geri döndüm diyebilirim. İlaçlara devam vb. konularda yazdığınız tavsiyelere de dikkat ediyorum. Allah hepimize stabil ve huzurlu bir yaşam nasip eylesin. Tüm hastalar için yegane dileğim budur.

perseküsyon

Remisyon dönemine girdim diye şizofren tedavi ilaçlarını tamamen bırakmadın değil mi ? Doktorla bağlantını tamamen kesmedin değil mi ?

erbin

Ben ilaçlarımı kullanıyorum ve bu hastalığı tamamen kafamdan attım.

ayDÜNYAvazo

Sen sık sık bu sitede Şizofren hastalığından tamamen kurtuldum diye mesajlar yazıyorsun. Benim bu mesajımdan önce yazdığın mesajında ilaçlarımı kullanıyorum diye bir mesaj yazmışsın. Senin bu konuda mesajların çelişkili. Çünkü sen bu siteye bir taraftan iyileştim diye yazıyorsun, bir taraftan ilaç kullanıyorum diye yazıyorsun. Psikolojik olarak kime sağlıklı bir insan denir ? Hiç psikolojik şikayeti olmayana ve hiç psikolojik ilaç kullanmayana psikolojik olarak sağlıklı birey denir. Bir kere senin psikolojik olarak tamamen sağlıklı bir birey sayılabilmen için psikiyatrik ilaç hiç kullanmaman lazım. Sana hiç ilaç kullanmadığın halini bir düşün derim. Sen gerçek bir Şizofren hastasıysan sen ilaçlarını kullanmadığın zaman gündelik hayatta çok zorlanırsın. Eğer senin Şizofrenik belirtilerin kullandığın ilaçlar sayesinde azaldıysa azalmışta olabilir ben tamamen iyileştim diye bu siteye yazma. Perseküsyon arkadaşımız gibi ben içtiğim ilaçlar sayesinde Remüsyon dönemindeyim diye yaz.

Üst Alt