Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

Selam arkadaşlar yenemedim ama üstesinden geldim 1kural hastalığı kabullenme 2kural farkındalık3kural başkalarının yanında kendini hasta görmeme 4kural dogru doktor dogru ilacı bulma 5kural kader olduğuna inanma

Bende yeri gelmişken bu yorumu etiketliyim. Her zaman aklımda olan bir yorumdur bu. Arkadaşta benim gibi şizofreni geçirmiş 5 madde yazmış. Ne diyebilirim ki heralde bana uzun süre düşün yaz deseler aynı yorumu yazardım. Zaten bikaç tanesini ben tekrarlıyorum diğerlerini yazmıyorum çünkü foruma girebilcek kadar olayın içinde olanlarda onlar vardır diyorum. Bu 5 kural gerçekten çok önemli.

Herkes düşünebilir la bu doktorlar anlamıyomu milletin hayatıylamı oynuyo. Kardeşim insanın beyni koca bir deniz. Ne verdiğini ne aldığını anlamak planlar yapmak fazla yüklenmemek kendi yorumunu katmak vsvs doktorlara iş düşmez mi hiç. Ben biraz hastalığımdan çekindiğim için gerivites yapıyorum su akar yolunu bulur diyorum. Bazen çok geç olabilir doğru doktor olmazsa. Ben ne badireler atlattım. Tamamen düzelemiycek bi modda kaldım şuan.

Kader mevzusunu herkes merak etmeyebilir şizoda. Ama merak edenler için yazın youtube'a kaderi araştırın. Sonra kendi yorumlarınızı katın. Ama mantıklı düşünün milletin aklından çıkın ve kendi aklınızla düşünün her zmn kaderde olumlu bakma yöntemleri vardır.

Bide benim hastalığma çok iyi gelen '' sahte anı '' oldu. Mesela bi otobüse bincem atak zamanlarımdayım sıkıntılıyım diyelim. mesela 14 numara gelcek. benim için uğursuz numara olsun bitane 14 olmayan. Birisinin o uğursuz rakamı söyleyip aha geldi dediğini duyabiliyodum. Bunun gibi sahte sesler , tam emin olamamakla beraber birçok canlı halisinasyonlar yaşıyodum.

İşin komik tarafı uyuşturucu içen birisi olarak hiç böyle halisinasyonlar beklemediğim için acaba halisinasyon mu diye şüphelenmedim. Madde içince hep hareket eden değişen gibi halisinasyonlar gördüğümüz için bunlardan hiç şüphelenmedim. Sahte anı bana bi basamak oldu ve hastalığıma uyarladım. Bunlarında halisinasyon olabilceğini düşündüm. Eskiden tehdit eden halisinasyonlarımında sahte anı olabilceğini düşündüm. Bu durum beni daha yerinde oturabilen birisi yaptı. Evet arada bi atak yaşıyorum ama normalede dönüyorum napalm idare edicez.

Şizofreni Hastalarında İyileşme Dönemi

Şizofreni hastalığın tedavi edildiği takdirde düzelebileceği evreye verilen addır. Düzelmenin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir akut alevlenme döneminden sonra, hastalık tedaviyle düzelmekte ve hayat boyunca bir daha tekrarlamamaktadır. Ancak bu hastalar tüm şizofreni hastalarının sadece %10 ila 20’lik kısmını oluşturmaktadır.

Daha sıklıkla şizofreni hastalığı iyileşme ve akut alevlenme dönemlerinin birbirini takip ettiği bir seyir izler. Bu hastalarda uygun tedavi uygulandığında, akut alevlenme dönemlerinin görülme sıklığı ve atakların şiddeti azalabilmektedir. Bazı şizofreni hastalarında iyileşme dönemlerinde düzelme tama yakın olabileceği gibi, iyileşmenin orta ya da hafif düzeyde kaldığı hastalar da vardır.

Aslında şizofreni hastalarının büyük bölümünü (%60-70’ini) birden çok akut alevlenme döneminin görüldüğü, iyileşme dönemlerindeki işlevselliğin ve normal yaşantıya dönebilme yeteneğinin orta düzeyde kaldığı gruptaki hastalar oluşturmaktadır.

Hastaların % 10’luk bölümünde ise her türlü tedaviye rağmen hastalık ağır seyretmekte, şizofrenik belirtiler tedaviye cevap vermemekte ya da çok az cevap vermektedir.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN
Psikiyatri Uzmanı

Ben şizofreni değilim ama şizofreni gibi hastalığım bütün şüphecilik vs tüm belirttiler kayboldu teşhisim bile değişti hatta doktorlar en iyi döneminde olduğumu söylüyor

Diyorlar ya hasta olduğumuzu düşünmememiz iyi değil diye. Ben çok şey yaşadım bu hastalıkta ama hiçbir zaman kendime ben hastayım diye telkin vermedim. Hep her şey daha güzel olacak dedim. Hastalık diye kendini yine de şartlandırmamak gerekiyor. Allah büyüktür demek daha mantıklı. Bu belaya uğrayan herkes birbirini anlar. Bu yazıyla ne demek istediğimi bir çok kişi anlar. Yani Allah ne isterse o oluyor. Biraz da böyle bakmak lazım. Ama şöyle böyle ben de atlatıyorum yavaş yavaş bu hastalığı. Şükür bugünüme. Yaşadıklarım o kadar kötü şeyler ki. Allah yardımcımız olsun başka diyecek bir şey yok. Bizleri deli görenler de utansın inşallah. Selametle kalın hoşçakalın.

Youtube da denk geldim adam şizofreninin iyileşerek ilacın bırakılabileceğini söylüyor, bu doktora giden tanıyan var mı?

Bu konuyu kim açtı "EVET BEN AÇTIM"
BEN BİLE BUNA İNANMIYORUM.

ŞİZOFRENİ NİN TEK İLACI VAR ODA "İLAÇLAR" başka yok.

Öyle bir kişi olsa adıda "ÇILGIN DOKTOR" olurdu.

sana niye diim yahu :) "şizofreni temelli iyileşir" diyenlere dedim :)

Etiketlemişsin ya bi an acaba dedim:) O zaman argo-küfür serbest , seviyorum bu forumu yhaa:)

Selam;

5 Yıl önce odamda bir varlık gördüğümü hatırlar gibiyim? Bu sebebten ötürü şizofren teşhisi kondu. Bir daha böyle bir şey yaşamadım.

Kullandığım ilaç şu an 15 mg abizol.

Çalışıyorum keyifler yerinde.

Yendiğimi söylemem ama iyiyim.

Inoculum
Ben de o ilcın 20 mg kullanıyorum.

Soluksuz geçen TAM 11 YIL
(BEN İLAÇLARI HİÇ BIRAKMADIM)

(VEDE İLAÇLARI BIRAKMA
GİRİŞİMİMDE OLMADI HİÇ)

Şizofreni "Ruh Bozukluğu" veya "Kişilik Bölünmesi" anlamına mı gelmektedir?

bende de şizofreni iyi seyrediyo rileptıd 2mg sabah akşam ve xeplion 100mg ayda bir kez kullanıyom

sağlık raporlari bölümünden bir konu açtım cevap yok.lütfen yardımcı olun

Hastaliga ragmen pozitif biri olunursa o zaman yendim diyebilirsiniz.

Psikiyatri doktorum resim çizmemi istedi. Şizofreni ve Otizm ile alakalı olabilirmi?

Psikiyatri doktorum resim çizmemi istedi. Şizofreni ve Otizm ile alakalı olabilirmi?

9 tane falan çizdim. 4 EKİM de doktora sunacam bu resimleri. Kuru boya ile boyadım bu resimleri.

faux

Şizofren misiniz ? Şizofreniyi gerçekten yendiğinizi düşünüyor musunuz ? İlaç kullanmaya devam ediyorsunuz değil mi ?

selamlar erbin bey.ben yaklaşık 24 seneden beri şizofreni hastasıyım.fakat tanım biraz geç koyuldu o yüzden tedavim biraz daha geç başladı buda hayatımı çok olumsuz etkiledi.gerçi bundan yaklaşık 27 sene önce orta 2 deyken annemler beni bir psikiyatriste götürmüştü ve bi tanı konulmuştu ama 27 sene önce tedavi olmak bitkisel hayatta yaşamakla birdi o yüzden tedavi olmadım ve bu hayatımı gerçekten mahvetti diyebilirim.hayatım gerçekten bu 10 sene tepetaklaktı.sonra 2011 de atak geçirdikten sonra tedaviye başlandı.o zamandan beri hayatım hep daha iyiye gitti diyebilirim.hayatımı mahveden paranoyalardan kurtuldum.şu anda tek sorunum kilolarım onun dışında hiçbir sorunum yok.kullandığım ilaçlar 350 mg trevicta 6 mg invega 20 mg prozac.ilaçlarımdan çok memnunumçsize acil şifalar diliyorum.umarım herkes kendine iyi gelen ilacı bulur

Moderatör tarafında düzenlendi:
faux

Biraz sana kendimden bahsedeyim. Ben Ankara da bir ortaokul da memurluk yapıyorum. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Engelli Memur Sınavı açtı. Bu sınavda başarılı oldum ve yaşadığım şehir Ankara da bir ortaokula memur olarak atandım.

Bir Şizofren olarak gündelik hayatta sana ne gibi düşünceler, halüsinasyonlar geliyor diye bana sorarsan ben sana şu cevabı veririm. Evden dışarı çıktığım andan itibaren sokaklarda, caddelerde, alışveriş merkezlerinde yürürken, bir yerde otururken çok sayıda insanın bana uzun süre ve aval aval baktıkları hissi bana geliyor. Gündelik hayatta çok sayıda insan bana uzun süre ve aval aval bana bakıyorlar. Bu bakışlardan aylarca çok rahatsız oldum. İnsanların çoğu sana gündelik hayatta neden durup dururken uzun süre sana baksınlar ki diye bana soracaksın bende sana şu cevabı veririm. Benim tipimde acayiplik var, dikkat çekici bir tipim var bundan dolayı çok sayıda insan gündelik hayatta bana uzun süre bakıyor derim. Ben gündelik hayatta hiç bir insana rahatsız edici seviyede ve uzun süre bakmıyorum ama çok sayıda insanın bana uzun süre baktıklarını hissediyorum. Bu insanların bana uzun süre bakışlarından aylarca çok ama çok rahatsız oldum. Sana yazdıklarımı 2007 yılında Ankara da Gazi Üniversitesinin Hastanesinde Psikiyatri doktoruna anlattım. Bana hastane de doktor birkaç psikiyatrik test yaptı ve bana Şizofren teşhisi koydu.

2007 yılında doktor bana Şizofreni teşhisi koydu. 2008 yılında engelli raporu aldım. Engel oranım % 50 dir. Doktorumun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıyorum. Ne kadar iyileştiğimi yüzdelik rakamla ifade edersem şöyle ifade edeyim. Ben % 70 oranında iyiyim. Şizofreniyi tam olarak yenemedim. Şizofreniyi büyük oranda yendim desem daha doğru olur.

erbin
çok geçmiş olsun.benimde tipimle ilgili sanrılarım vardı. tedavi olmadan önce kendimi çok yakışıklı vs gibi görüyordum.dış görünüşle ilgili çok sanrılarım oldu.ama şu anda bi sorunum yok.başkalarının size baktığı sanrısı şizofrenide mümkün.umarım şu anda yoktur.hangi ilaçları kullanıyorsunuz?aslında size engelli raporunu biraz düşük vermişler gibi geldi bana.çünkü tam iyileşmede bile şizofreninin raporu minimum %60 diye biliyorum ben.

Moderatör tarafında düzenlendi:
faux

Ben engelli raporunu 2009 yılında çıkarttırdım. 2009 yılında orta dereceli Şizofrenlere % 50 oranında rapor veriliyordu. Ben Zyprexa, Abilify ve Solian adlı ilaçları kullandım. Şu an kullandığım ilaç Meresa adlı ilaç.

Üst Alt