Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

Peri1995

ben bılınc kaybı yasadım hastanede yattım o ara koymuslar ama ses duyma hayal gorme felan asla olmadı sımdılerdede olmuyo yalan soylemıyom ama tanı var uzerımde engellı raporumda var e kpssdende memur oldum.sende bu tanı yok dıyen doktorlarda oldu yanlıs tanı dıyen baslarda ıgne felanda vuruluyodum cok agır gelıyodu sımdı tek hap kullanıom o bıle agır gelıyor. Hıc ugrasmadım yanlıs tanı koymussunuz dıye işime geldi iş sahıbı oldum :D gercı benımkısı basıt sızofrenı dıye gecıyo . Normal sızofrenı gıbı degıl ama yınede negatıf etkılerı var demek mesela ben kendımı hep sureklı enerjısız yorgun hıssedıom. Doktorlar annemlede konusabılır ev halı gozlemlerı felan sorabılır ama annemede soruom sende yok bısey dıyor :) iş yerimdeki kişilerde inanmıyor mesela cunku calısıom sohbet edıom muhabbet edıom normal gıbıyım. mesela ben kendımı tarıhten bı kısılık de sanmıom.

Sizosalgun

Banada ilk önce paranoid şizofreni denildi sonra basit şizofreni teşhisi konuldu. Bazen gördüğümüz halüsinasyonların farkında olamıyoruz. Mesela dışarıda bi insan görürsün sürekli seni izliyodur sana bakıyodur falan sen bunu gerçek sandığın için halüsinasyonların farkında olamazsın,bide şizofrenide şöyle bi durum var şizofreni olan insanlara sanki gördüğü halüsinasyonlar doğduğundan beri var gibi gelir şahsen bende öyle bi duygu var. Yani demek istediğim şu senin halüsinasyonların insan gözüyle bakıldığında normal gelen şeyler olabilir. Bi yaratık insan üstü bi şey gördüğün zaman farkında olabiliyorsun ama diğer türlü bi hayvan gördüğünde yada insan yada doğada normal olan şeyleri gördüğünde sorgulamazsın farkında olmazsın. Basit şizofreni şizofreni türlerinde tartışılan bi konu zaten. Tanı koyulabilmesi için göz önünde bulundurulabilen ayırıcı bi tanı yok o yüzden zor bi alt tip. Neyse artık dsm5 ile şizofreni alt tipleri kalktı.

6 senedir tedavi görüyorum. Ilaçlarımı hiç aksatmadım şizofreni belirtileri yüzde 95 azaldı benim içinde bulunduğum tek sıkıntı işsizlik bide işe girersem hayatım normale binecek geçici olarak sgk da çalışmıştım hayat çok güzeldi çalışırken para kazanmak çok iyi geliyor. Şimdi ekpss den atanmayı bekliyorum memur olup çalışırsam bi çok hayalim var yapmak istediğim ev araba gibi daha kötü bi hastalığım olmadığı için şanslıyım

Peri1995

farkında olamayacagımızı bılıyorum dıyorumkı sana bana herkes dıyor sende bu hastalık yok dıye . Halusınasyon felan gormuyorum yanı. İş yerınde calısıyorum da memurum iş yerindekiler bıle ınanmıyorum bızden saglamsın dıyorlar. lise yıllarında deprasyon hastasıydım sımdı kulandıgım ılacı aynı zamanda deprasyon hastalarınada yazıyorlar. Hastalıgın ılk zamanlarında ılac sayısı ıkı taneydı ıgnede vardı agır geldı hemen dusurduler tek hapa .hapı arastırdım depreasyon hastalarıda kullanıyor o hap ıyı geldı mesela ama sesde duymuyorum hayalde gormuyorum kendımı tarıhten bır kısıde sanmıyorum. Yalan soylıcek halımde yok kendımı sızofren degılmısım gıbı gostermek degıl nıyetım hastaysam hastayımdır hersey allahtan utanılcak bısey degıl sonucta.

paranoid tip şizofreniyim halisinasyonun kralını görüyorum işitsel halisinasyonlarda duyuyorum liderlerle konuşuyorum onların görüntüsü geliyor karşıma emir veriyorlar 20 yıldır hastayım tabiki ilacı bıraktıgımda oluyor bu belirtiler eskiden gördügüm kişiler ilaçsız yaşadıgım zaman gördügüm kişiler corc buşu görüyordum amerikan başkanıydı o zamanlar ingiltere başbakanı toni bıleyırı görüyordum bana emir veriyorlardı genelde siyasi olan kişileri görüyorum buda kişilikle alakalı olması gerek kişilik karekter hangi yöndeyse o yönde halisinasyon görüyor insanlar

şizofreni bizi yenmeden biz şizofreniyi yenmeliyiz

Geçmişle yaşamak kolay değil. Bende ilaçların yaedımıyla unuuttum herşeyi.

Ahmet T

ÖNCE İNANIYORUM TABİ...

İlaçlara devam. Şizofreniden eskisi gibi korkmuyorum. 7 buçuk yılda benim tedavi olduğum gibi DOKTOR bile disiplinli ilaç kullanamazdı, o kadar idda ediyorum sana. Kendime güvenim tam. Tam olmasaydı adeta başkasından değil önce KENDİMDEN korkardım arkadaş.

kardeşim ben insanların arasında yaşayamıyorum

Şizofreniyi yenmek yanlış bir ifade bence.şizofreni yenilmez sadece onla yaşamayı öğrenir insan.

ASUMAN0

Şizofreniye yenildikmi diyelim ki yada moralli bir şekilde biz şizofreniyi yendikmi diyelim. Kişi açısından hangisi olumludur. Bu şekilde direncimiz artar. Topluma adapte olmaya çalışırız.

hastayım demiyeceksin iyiyim şükür diyeceksin hem motivasyon açısından iyi gelir

Doğrusu karamsar birisiyimdir ama ben konuya gerçekçi yaklaştığımı düşünüyorum.Engelli olsun veya olmasın herkesin eksi ve artı yönleri var.Şizofreni de benim eksi özelliğim bence.Hepimiz olabildiğince iyi oluruz inş.Herkese şifalar diliyorum.

şizofreni tedavisi olan bi hastalık...babamdan biliyorum...😌karakter hasta olmasın yeter ki ...bi ona tedavi yok ...😌

bence ruh hastalanmaz beden hasta olur ve beden ruhu sıkıştırır

@ayDÜNYAvazo
beni polis yatırmıştı

Ahmet T benimde ailem yatırdı sizi polis derken aile istegiylemi polis zorla yatırdı yoksa adli vakamı

saldırganlık vardı hacettepe yatış günü ayarlanmıştı yani gelmişti polis evden aldı götürdü hacettepeye

Ahmet bey ben Ankaradayım sizdemi Ankaradasınız Ankara hacettepemi

hacettepe erişkin hastanesi ankara da ibni sina var yakınında diğerleri şehir hastanesine taşındı

Ok Ankaradasınız tanışalım bende Ankaradayım

insanlarla ileşim kuramıyorum korkuyorum konu ben olunca ancak ozaman

Tamam abi sorun degil şüpe cilik olşuyor bizdede var aynısı aynı hastalığı taşıyoruz bana zarar verir beni takip eder konusu oluşuyor inşallah düzelirsiniz

beni yakmalarından korkuyorum besmele felan çekilince hasta oluyorum

Ahmet abi ben şuanda iyiyim ilacları tam alıyormusunuz ben 6yıldır hastayım

Ok abi bende 6yıldır tedavi görüyorum 100de45raporum var tamamen düzeldim diyebilirim

Üst Alt