Merhaba İyi Günler Arkadaşlar,
Ben 2016 Yılında Yeni Ehliyet ve Yeni
sürücü yönetmeliği Çıktıktan Sonra Araba Almaya Çalıştım.
ALLAH'a Şükürler Olsun 4-5 Ay Gibi Bir Uğraş Sonunda Arabayı Ötv İndirimli Olarak Almak Nasip Oldu.
Rahatsızlığım Sol Alt Extremite Kısıtlılık ve 5 Cm kısalık, %51 oranlı engelli sağlık kurulu raporum vardı.
Kısaca Anlatayım: Elimdeki Mevcut Raporla Maliyeye Gittim.Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir İbaresi İstiyolardı.
Hastaneye Gidiyordum Bana Sürücü Olma İle İlgili Yönetmeliği Gösterip Artık Biz Yazmıyoruz. İlçe/İl Sağlık Müd. Yazıyor Diyorlardı.
Maliye-Hastane-Emniyet Arasında Tam 4-5 Ay Gidip Geldim. Her Kurum Kendi Kafasına Göre Başka İbare ve Başka Mazeretler Sunuyolardı.
En Sonunda 2016 Yılında Yeni Engelli Sağlık Kurulu Raporu Aldım.Raporda Sadece Hastalıklarla İlgili Açıklamalar, Oran ve Ötv İndirimi Alabilir Yazıyordu.
İlçe Sağlık Müd. Aldığım Sürücü Raporunda ise; 10.02 kodlu ve 78 kodlu sadece otomatik vitesli araba kullanabilir ibare yazıyordu ve Buna Göre Ehliyetimi Değiştirdim.
2016 Yılında Hastaneden ve İlçe Sağlık Müd. Aldığım: Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve Sürücü Raporunu 2'sini Birleştirerek ALLAH(c.c) İzniyle Hayırlısıyla Araba Almak Nasip Oldu.
Engellilere Verilen Bir Hak Var Ama Bu Hakkı Vermekte
Engel Çıkarıyolar!