Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler

Sol diz dezartikulasyon protezi kullanıyorum.yurt dışından araç getirme hakkımız bulunuyor mu ? Tesekkurler

İyi günler arkadaşlar.

Benim 2 ayakta da extremite de sürekli kronik lenf ödem mevcut. Raporlarım mevcut %45 ( Raporda sadece engel tesbiti var, ötv yada başka bir tesbit yok)

Arkadaşlar benim şimdi tekrar aile hekimi sonra ortopedi sonra il sağlığa gitmeme gerek var mı? Yoksa bu raporla direk il sağlığa gitmem yeterli mi?

Yada eski raporlarımı götürüp ortopediden otomatik araç kullanabilir mi yazdırmam gerekli?

Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba İyi Günler Arkadaşlar,
Ben 2016 Yılında Yeni Ehliyet ve Yeni sürücü yönetmeliği Çıktıktan Sonra Araba Almaya Çalıştım.
ALLAH'a Şükürler Olsun 4-5 Ay Gibi Bir Uğraş Sonunda Arabayı Ötv İndirimli Olarak Almak Nasip Oldu.
Rahatsızlığım Sol Alt Extremite Kısıtlılık ve 5 Cm kısalık, %51 oranlı engelli sağlık kurulu raporum vardı.

Kısaca Anlatayım: Elimdeki Mevcut Raporla Maliyeye Gittim.Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir İbaresi İstiyolardı.
Hastaneye Gidiyordum Bana Sürücü Olma İle İlgili Yönetmeliği Gösterip Artık Biz Yazmıyoruz. İlçe/İl Sağlık Müd. Yazıyor Diyorlardı.
Maliye-Hastane-Emniyet Arasında Tam 4-5 Ay Gidip Geldim. Her Kurum Kendi Kafasına Göre Başka İbare ve Başka Mazeretler Sunuyolardı.
En Sonunda 2016 Yılında Yeni Engelli Sağlık Kurulu Raporu Aldım.Raporda Sadece Hastalıklarla İlgili Açıklamalar, Oran ve Ötv İndirimi Alabilir Yazıyordu.
İlçe Sağlık Müd. Aldığım Sürücü Raporunda ise; 10.02 kodlu ve 78 kodlu sadece otomatik vitesli araba kullanabilir ibare yazıyordu ve Buna Göre Ehliyetimi Değiştirdim.
2016 Yılında Hastaneden ve İlçe Sağlık Müd. Aldığım: Engelli Sağlık Kurulu Raporu ve Sürücü Raporunu 2'sini Birleştirerek ALLAH(c.c) İzniyle Hayırlısıyla Araba Almak Nasip Oldu.

Engellilere Verilen Bir Hak Var Ama Bu Hakkı Vermekte Engel Çıkarıyolar!

Hocam o zaman benimde tekrar yeni rapor almam mi gerekiyor. Ötv indirimi alabilir diye

yunus2321 Arkadaşım Engelli Sağlık Raporunda ÖTV İndirimi İle İlgili İbare ve "Özel Tertibatlı/Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir" İbaresi Yoksa Yeniden Rapor Çıkartmak Gerekir Çünkü Şuanki Raporunu Maliye Kabul Etmez. Yeni Raporunu Alınca Ehliyeti Değiştirmek İçin Diğer İşlemi Yapabilirsin.
ALLAH(c.c.) Yar ve Yardımcın Olsun.

Teşekkürler Mustafa Hocam

Desenize yine bize hastahane çilesi gözüküyor.

doktorlar ötv için neden ortopedik engel yada neye dayanarak ortopedik engel arıyorlar bunu bilen varmı arkadaşlar? sonuçta ortopedik engel olmadanda sol ayağında sorun yşaayanlar var biz gibi. Sol ayak arter damarım %100 damarım tıkanık ve şehiriçinde muazzam derecede zorlanıyorum araç kullanırken. Bu sıkıntı nerde acaba ?

Merhaba,

Spastisite rahatsızlığı var. %40 rapor ile perşembe günü heyete giricem. büyük bir ihtimalle de otomatik araç yazılacak . Rahatsızlık nörolojik görünsede sonuç olarak ayaklarımı etkiliyor. bu durumda vergi indirimi ile araç alabilir miyim ?

Sağ ayak düşüklüğüne. Arac otv indirimi alırmıyım arkadaslar.

Merhaba,

Temmuz ayında sol ayak baldırdan liposarkom ameliyatı oldum. Tümörün sarılı bulunduğu kas gurubu komple alındı (alt baldır kaslarının %50 si) radyoterapi sürecinde yapılan yerlerde yan etki olarak yumuşak dokularda sertleşme oldu. 9 ay geçmesine rağmen 2. ameliyatı da olmama rağmen 3-4 santimlik bir yara yeri hala mevcut. Sol bacağımda ayağı bilekten yukarı doğru kaldıran kas kümesi alınan
ve bundan dolayı o hareketim kısıtlı ve aksamam hala mevcut.

Sormak istediğim bu konu engel olarak kabul edilip sol ayak olmasından dolayı ötv mtv indirimli araç alabilirmiyim ve sırası ile neler yapmam gerekir yardımcı olabilecek bilgi paylaşabilecek olursanız minnettar olurum.

Sonsuz sağlıklı günler.

erbilcoker

Yeni rapora gerek yok benimde engelli raporumda ötv ile ilgili hiç bir hak yoktu 2017 Aralık ayında engelli raporu aldım. Tek yaptığım elimdeki raporla İl sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve bana yapmam gerekenleri söylediler. Tabi ehliyetim vardı engelliye çevirip ötv indirimi almak istiyordum. Sol diz protez ve romatizma ağrılı kısıtlama mevcut yazıyordu.

İlk önce il defterdarlığına gidip engelli araç alımı ile ilgilenen personelle görüşüp araç alıp alamayacağımı sordum ki ehliyetimi ona göre değiştireyim dedim. Bana alabileceğimi fakat ehliyetimi değiştirmem gerektiğini söyleyince Aile hekimine gittim ve Uzman Ortopedi doktoruna sevk aldım ehliyet olduğu için devlet te olsa bizim burada 50 TL ücret ödeyip muayene oldum ve doktor sağlık il müdürlüğü komisyona sevk etti sağlık il müdürlüğünde tekrar heyete girdim ve gerekli kodlar yazılarak ehliyetimi değiştirdim ve aracı aldım. Yani tekrardan engelli raporu çıkarmaya gerek yok. Ama 2015 öncesi engelli raporu olanları galiba yeni rapor almaları gerektiği söyleniyormuş.

Benim babamın B sınıf ehliyeti vardı kaza geçirdi sol ayağı kesildi Yüzde 48 engelli oldu. Bu ötv mtv den yararlanabilirmiyiz.

nusret3609

Evet, aynı durumdan ben 2 sene once aldim OTV'siz olarak. İlk önce ehliyetini B Engelliye degistirmesi lazim.

Hızlıca yazıları okudum ve yaşadığım deneyimler ile cevap vereyim:

=>%90 altı ortopedik engelde ÖTV'siz araç için oran önemli değildir // Bir durumda yanlış, özel tertibat yoksa yani otomatik vites özel tertibat sayılacaksa ilk önce orana bakıyorlar. Şef'in direk söylediğini söyleyeyim: "Senin aynı durumunda olan %20 engelli arkadaşa ÖTV'siz araç uygun görmedik. Ama sen %40'sın ve seni değerlendirdik.)

=>%90 altına niye ortopedik bakıyorlar, benim ayağımda damar tıkanıklığı var kullanamıyorum demiş bir arkadaş // Engelli sağlık raporunuzu alırken tek tek doktorlara çıktığınızda açıkca belirtmelisiniz. Ben ayağımda şunu yapamıyorum vb. Ortopedi doktoruna özellikle belirtmelisiniz. Örneğin benim kolumda sinir kaybı var. Yani nörolojik bir bulgu var ama sinir kaybından dolayı kısıtlı kullanabiliyorum. Kararı Nöroloji ve Ortopedi birlikte verdi ve ben ortopedik engelli oldum...

Otomatik vitesin özel tertibatlı sayılması konusunda engel durumlarına göre mevzuatta muammalı durumlar var. Bu yüzden bu durumdaysanız mutlaka araç konusunda el sıkışmadan önce özelge alarak kendinizi garanti altına alın.

Sevgiler,

Üst Alt