Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler

sürücü sağlık raporu izlenecek yol
Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık müdürlüğü.Emniyet

KÜREKÇİ

Yani süreç benim için olması gerektiği gibi mi işliyor? Sağlık kurulu raporunda sol alt ekstremitede engel vardır ve oran yazacak. Daha sonra da aile hekiminden 'otomatik vites araba kullanabilir' raporu aldıktan sonra emniyet ve vergi dairesine başvuracağım yazdıklarınızdan bunu çıkarıyorum.

Ironfoot

Sağlık raprounda sakatlıgının ne oldugunu ve % sini belırtecek .. Sürücü sağlık raporu ise aile hekımıni seni uzman doktora sevk edecek . O da sakatlıgının durumunu belırtıp Otomatık veya ozel tertıbat yazıcak il sağlık mudurlugune sevk edecek. Oradakı heyet de sakatlıgının duurmuna bakacak uygun gorurlerse onay verıp ılgılı kodları yazacaklar. . Sürücü sağlık raporu ıle ehlıyetını degıstırceceksın ancak aslı gibidir dıye noterden yedeğini cıkarmayı unutma. SOnra vergı dairesi ne hem sürücü sağlık raporunu , hem normal sağlık raporunu hem de ehlıyetının fotokpoisini vererek aracını albılırsın...

osman bey benim raporda ortopedik geçmiyor aynı zamanda özel teçhizat da geçmiyor ama rahatsızlığımda yürüme ve hareket engelleyici ölçüde yazmakta sol bacak görsel olarak diğerinden çok çok farklı çok şiş olduğu için ağır bundan dolayı rahat hareket ettiremiyorum buna istinaden sürücü sağlık raporu almak istediğimde uzman doktor ortopedik ve özel teçhizat otomatik vites kullanır kararını verirmi? diyelim verdi heyete sevk etti heyet onay verdi kodları yazdı ehliyetimi değiştirdim sağlık raporunda yazmamasına rağmen yinede araç alabilirmiyim?

Benim ehliyetim le raporum uyumsuz mu ehliyetim sadece otomatik vites yazıyor araç raporum sa sol el bilekten ötürü sinyal düğmesi sağa aktarılmis otoma tik vites diyor ne yapmalıyım degisime gerek var mi

kemaltosun
Onun kararını doktor verecek. arabayı hareket ettırmede sıkıntı yaratırmı yaratmazmı ? sağlık raporunda teşhis hastalıgınızın durumu yazması lazım % si ile beraber . Sürücü sağlık raporunda ise nasıl bır arac kullanabaılecrgınız yazması gereklı . Ancak bu sekılde arac alabılırsınız

sahinus
sizin ozel tertıbata giriyor sanki . Sadece otomatık yeterlı deıl gibi....Ehlıyet değişimiyaparsanız o kodları da işlerler.

rahatsızlığım "ileriderecede lenfödem yürüme ve hareketi engelleyecek ölçüde" olarak geçmekte ama ortopedik değil kronik olarak geçiyor. dediğim gibi görsel olarak sol bacak diğerine göre 2 kat daha büyük ve ağır yaz aylarında aşırı sıkıntı yaratmakta peki sürücü sağlık raporunu olumlu verdiklerinde ilk aldığım engelli sağlık kurul raporu iptal olurmu?

kemaltosun

Sürücü sağlık raporu araç ve ehliyet için gerekli.. Diğer sağlık kurulu raporu ile ilgisi yok

egemmm

osman bey özel hastaneden sürücü sağlık raporu aldım ortopedi uzman tabip şu şekilde yazdı %40 hareket kısıtlılığı sol alt ekstremtede diz üstünde ve diz altında çok lenfödem ve 10,02 kod yazdı ayın 8 inde komisona girecem sizce engelli b sınıfı otomatik vites verirlermi
verirlerse genel sağlık raporu (%80 süreğen herhangi bir ibare yok otomatik vites-özel tertibat v.s.) sürücü sağlık raporu ve engelli ehliyeti ile otv den muaf araç alabilirmiyim

kemaltosun

Benım bıldıgım ozel hastane raporu kabul olmuyor . Devletın belırledıgı yetkılı devlet hastanesı raporu olması lazım . Yanlısım varsa duzeltın . Eger dedıgınız gibi onaylanır il sağlık da kabul eder ılgılı kodları yazarsa alabılıreınız.

İl sağlığı aradım özel hastaneden alsam olurmu diye tabi olur dediler evrakları teslim ettim

aile hekimine gittim beni 4 yere sevk etti birazda aile hekiminin cahilliği yüzünden oldu, hekime beni sadece ortopediye gönder dedim olmaz dedi hepsine göndermem lazım dedi yinede 4 yere gönderdi bende devlet hastanesine gittim orda tanıdık gördüm sordum dedi git özelden al daha hesaplı olur dedi burda 4 yer için 75 tl den 300 tl ödemen lazım dedi. hemen il sağlığı aradım görevliye söyledim tek hekim özel hastaneden alsam olurmu dedim tabi olur dedi güzelde ilgilendi sağolsun özel hastane olarak internet araştırdığımda hepsi vermiyordu mesela ortadoğu hastanesi gibi büyük bir hastane veremiyoruz dedi yine bakanlığın yetki verdiği hastaneler arasında olanlardan aldım Ankara Hastaneleri ben bu adresten buldum.

http://www.shgm.saglik.gov.tr/Eklen...oru-kod-tablosu--beyan-formu-ustyazipdf.pdf?0 buda özel hastanelerden sürücü sağlık raporu alınabileceğini gösteren üst yazısı

[FONT=sans-serif]Merhabalar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Araç almak için sağlık raporu almak istiyorum. Raporumda özel tertibat diye bir ibare yazılmış, Otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi olmadığı zaman omatik vitesli araç alımında bana sıkıntı çıkarırlarmı.2014 yılında aldığım ehliyetim H ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi var lütfen yardımcı olurmusunuz.[/FONT]

emniyetten randevu aldım mayıs ayına kadar dolu mayısın 15 ine randevu aldım bunun daha kolay yolu yokmu

ehliyet ücretlerini nereye yatıracaz? internet üzerinden oluyormu?

Merhaba;
İstanbulda Özel hastanelerden alacağım Ötv siz alım raporunu il sağlık komisyonu kabul ediyormu.

ediyor ise hangi hastanelerden alabiliriz.

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

mahmutbaga

Galerici alır diyorsa alırsın.Ayrıca raporun oranlı tertibatlı denmiş ehliyetine verilen kodlarda raporuna uyuyorsa hiçbir sıkıntı olmaz

myilmaz1974
2014 yılında aldığın raporunu niye kullanmıyorsun otomatik araç kullanır diyorsa o raporunla başvur.

Izleyecgim yol nasıl olmalı

Sol alt ekstreme de üç santim çapında kisalik var %48 ENGELLİ RAPORUM var B sınıfı ehliyetim var nasıl bir yol izlemeli gerek H sınıfı ehliyet ve ötv siz araç almak için bilgilendirirseniz sevinirim

sevgili Kadir bey, eger saglik raporunuz guncel ve olmasi gerektigi gibiyse geriye sadece Ehliyeti değiştirmek kalıyor. Ehliyeti değiştirmek için sürücü sağlık raporu almanız gerekli ilk önce aile hekimine gidin O sizi ortopedi bölümüne sevk edecek ortopedi doktoru ise gerekli tanıyı koyduktan sonra raporla birlikte İl Sağlık Müdürlüğüne gitmemiz gerekecek. yani raporun son şeklini İl Sağlık Müdürlüğü belirleyecek. orada bulunan komisyon ortopedi doktorunun tanısıni dikkate alarak engelli kodlarını yazacak. sürücü sağlık raporu su tamam. şimdi bu raporla birlikte emniyete gideceksiniz Önceden randevu almayı unutmayın görevli memura bu raporu Teslim ettikten sonra yeni ehliyetiniz hazır olacak. Yeni ehliyetiniz ve Engelli raporunuzla birlikte ötv indirimli araç satın alabilirsiniz

Arkadaslar sol kacmda 4 tane platin var manuel arac kullanmakta zorlaniyorum. Bu otv indirimini yeni ogrendim gunlerdir arastiriyorum kimse net birsey soylemedi ben de biyerden baslayayim dedim.
Galiba ilk yapmam gereken hastaneden engelli raporu almak ve bu raporda otomatik vites arac kullanir ibaresinin yazmasi gerek. Daha sonra ise aile hekimine gidip uzman doktra sevk ordan il saglik mud gidip bu 2 raporu vermek. Sonrada kurula girecegim. Yani il saglik mud sadece ehlieyt ile ilgileniyor. Otv indiirmine maliye bakiyor. Maliyenin istedigi rapor + engelli ehliyeti.
Bende suna karar verdim once engelli raporu alayim dedim cunku gerekn ibareli rapor alamazsam ehliyetimi degistirmemin bi anlami yok . Bugun pamukkale universite hastanesi rapor kalemine gittim. Gorevliler bana sadece engel oranin yazar raporda biz otomatij vites arac kullanir die bi ibare yazamiyoruz buna il saglik mud karar veriyor dediler. Ben yine de israr ettim ve dilekcemi yazdim. Bakalm ne olcak. Ama merak ettigim su eger raporumda engellj ehkiyeti alabilir yazarsa otomatik vites yazmasaa kabul olur mu? Yada yazarsa il saglk mudurunun bunu kabul etmeme ihtimali var mi? Tesekkurler

kemaltosun

Ehliyet ucretini HalkBank subesine yatiriyorsun. Internet uzerinden olmuyor. Senin gitmene gerek yok, TC Kimlik numaranla baskasida yatirabilir.

Bende Aralikta emniyete gitmek gerekirken mart ayina randevu veriliyordu. Gittim, oradaki komiserle konustum, engelli kartimi gosterdim, "cuma gunu sabah erken gel" dedi, gittim hallettim. Gidip konusmanizi oneririm.

Suan universiteden basvurumu yaptim. Gorevli bosuna yapiyorsun siralaman yanlis once aile hekiminden baslamalisin dedi ayrica biz otomatik vites yazamiyoruz buna il saglik kurulu karar veriyor dedi. Ben yine de almak istiyorum dedim dilekcemde acikca belirttim. Benim arastirmalarim sonucu il saglik muduru sadece ehliyet isine bakiyor. Otv ile maliye ilgileniyor onlarda otomatik vites kullanir ibaresini sart kosuyorlar. Ozaman ben once hastaneden rapor alsam eger bu ibareyi yazarlar ise sonra aile hekimi>uzamn doktor>il saglik mud surecine girsem daha mantikli degil mi. Yani hastaneden rapor alamadiktan sonra ehlieytimi degistirmemin ne anlami var. Eger raporu alirsam il saglik kurulu tekrar rapor ister mi benden ?

benim sol kalçamda total kalça takılı 2006 yılında almış olduğum %55 sürekli raporum var..2011 yılında bu raporla memurluğa atandım şimdi de o raporla öğretmenliğe geçiş için başvuru yaptım.2013 yılında B sınıfı ehliyet almıştım şimdi ötv siz araç almak istiyorum ehliyetimi değiştirmek istiyorum 2006 da almış olduğum sürekli rapor geçerli olur mu ehliyetimi değiştirmek için ne yapmalıyım

Doktorlardan ve mühendislerden oluşan heyet var raporunda yazan engeline göre konturol edilip kodlar veriliyor.

arkadaşlar merhaba;
sol kalça çıkığı ile bacak sadece 2 cm kısa raporu aldım.süreci sizinle paylaşıyorum. önce aile hekimine gittim ehliyet için rapor alacam ama ortopedik sorunum var dedim oda beni tam teşekküllü bir hastaneye gitmem için bir yazı verdi bende HASEKİ den randevu aldım ve 5 doktora gözüktüm en önemlisi ortopedi doktoru.oda baktı iki cm kısa platin takılması gerek ama biz bu engele engelli için rapor vermiyoruz dedi. beni saglık kuruluna yönlendirdi.yaklasık 15 gün sonra kurul çagırdı kurulda ayakta iken ayagını oynat dizini kır gibiseyler yaptırdılar ve sağlam raporu verdiler.rapora itiraz ettim. 15 gün sonra başka bir hastaneye yönlendirdiler orda ortopedi doktoru ve fizik tedavi doktoru sağlam yazdı gönderdi.tekrar kurula girdim tekrar ayagını oynat dizini kır derken AYAKTA İKEN KULLANIYORUM AMA ARAÇ KOLTUĞUNA OTURDUĞUMDA DİZiMDEN ALTINI ELİMLE DESTEKLEMEZSEM HAREKET ETTİREMİYORUM DEDİM.sonra doktor bir sandalye detirdi ona oturdum kendisi bacağımla ilgilenince evet dedi sen oturunca hareket ettiremiyorsun dedi ve 102 47 78 kodları yazıldı ve ehliyet süreci başladı.ehliyet devam ederken ben garanti olsun diye HASEKİDEN ÖTV için bir rapordaha aldım % 25 yazıyor.sonra ehliyet ehliyet için rapor ve ötv raporu ile araç bayine başvurdum aracımı aldım.ama imanım gevredi haberiniz olsun.süreç bu şekilde size kolay gelsin.

Üst Alt