Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler

üstad OturanBoğa
heyet sonucu raporu aldım raporda b ehlıyet ala bılır otomatik vites araç kullanabilir ibaresi yazıldı sol dizde hareket kısıtlılığı olduğu için
hastane rapor aslını il sağlık müdürlüğüne göndermiş il sağlığı aradım incelenip adresinize tebligat yapılacak dediler
ilçe trafik tescili aradım ehliyet için 2016 başından itibaren engelli ehliyetlerini il sağlık verecek dedi bu ehliyet olayı kafamı karıştırdı açıkçası
avek oto ya 2 raporumuda gönderdim hem vergi muhafiyeti için olanı hem bu son verilen otomatik vites yazılı raporu
ama vergi daireside çok ağır çalışıo sanırım 2-3 hafta oldu dönüş olmamış avek otoya bekliyorum bakalım ne sonuç çıkacak

hsenx

Geçen ay bende avek
otoya verdim 2 sonra dönüş yaptilar

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

batuata1

2 gün sonramı dönüş yaptılar ? avek oto hangi bölüme verdiniz wv skoda seat ?

OturanBoğa Bu konuda son durum nedir bilginiz var mı ? Raporda ne yazması gerekiyor ve engel oranının bir önemi var mı ? [FONT=sans-serif] [/FONT]

hsenx

sol dizdeki hareket kısıtlığı ne düzeyde, bilgilendirirseniz sevinirim.

yanlış teşhis

Son durum diye bir şey yok. Sol alt ekstremitede kısıtlılığı olan, bu nedenle manuel vitesli araç kullanamayacakları belirtilen kişiler otomatik vitesli araç alımında ÖTV-MTV'den muaftır.

Merhaba
Engelli ehliyet raporunu İl Sağlık veriyor , gittiğiniz aynı gün raporu elinize alıyorsunuz.
Sonra ben emniyetten randevu aldım (1 ay sonrasına ancak) raporu ve istenen diğer belgeleri teslim ettim. 8.güne ehliyet adresime gönderildi.

Avek oto dan sinirimi çıkartayım vesileniz ile. Bana bu rapor ile ötv siz araç alamazsınız dedi. Israrlarıma rağmen beni başından savdı. Dinlemedi bile. Çalışan değil, şirket hatası olarak kabul ettim.
Aynı raporu bir Fiat bayiye gönderdim, bu raporunuz ile ötv siz araç alabilirsiniz dedi. Emin misiniz başka bayii geçmez dedi dedim. Tekrar geçiyor diye yanıt verdi.

Not: Henüz ne araç alacağıma karar vermediğim için raporu üçüncü bir bayiye göstermedim.
Ama "avek oto" ya şu an sinirim geçti :) ohhh rahatladım.

hsenx

Sayın oturan boğa ben 2010 yılında sol ayak kalça kısıtlılığı sebebiyle 42 oranlı sürekli ibareli özel tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir raporuyla H sınıfı ehliyet ve tertibatlı araç aldım 5 yılımı doldurdum ve aracı sattım yeni araç alabilmek için aynı raporla başvurdum fakat projeyi çizen mühendis bana artık raporlarda özür oranının kodları olması gerektiğini söyledi ve bu raporumun onaylanmayacağını söyledi yeni rapor almam gerektiğini söyledi 2013 te kalça protezi ameliyatı oldum yeni rapor isteme durumunda ne olur ne sonuç çıkar eski raporla araç almamı bir yolu yokmudur

Bu arada engelli raporlarını artık hastane değil il sağlık müdürlüğü veriyormuş ve ayda bir toplanıyormuş

Merhaba

Kalça protez ameliyatı sonrası engelli orası %40 altına düştüğü için erken emeklilik hakkı kaybedilmiyor demişlerdi bana çünkü önceden alınmış süresiz vergi indirimi raporum olduğu için.

Ehliyet değişimin de veya yeni ehliyet alırken ne oluyor ben de merak ediyorum.

Siz artık özel tertibat kullanmadan benim gibi sadece otomatik vites araç kullanabiliyor musunuz? Öyleyse yeni ehliyette, kodunuz 78 yazacak. Ben ehliyet resmimi bu siteye eklemiştim, bakabilirsiniz. ensar_yasar

Ben otomatik vites yazmasını istemiyorum sadece tertibat yazmasını istiyorum çünkü otomatik vites araçların fiyatları gerçekten uçuk

Merhaba arkadasim oncelikle buyuk gecmis olsun Allahim acil sifalar versin. Sitede daha detayli yardimci olabilecek arkadaslar cikar umarim benim tam bilgim yok ama ogrendigim kadariyla once heyet raporu sonrasinda engelinize gore arac ehliyeti yani h sinifi ehliyet kalmis kotlamali ehliyet varmis tabi ehliyeti almak icin aile heliminden sevk alip sonrasinda tekrar saglik kurulundan rapor alinacakmis ve alinan rapor il saglik mudurlugune verilerek orada tekrar heyete giriliyormus ve sonrasinda ehliyetinizi trafikten ditek degisiyormus sonra alacagin araba bayisi tabi...

Heyet raporu ucret alinmiyormus ama ehliyet raporu icin her doktora 30 tl diye duydum toplamda 300 liraymis ve ben butun doktorlara girilecek diye biliyorum

Herkese merhaba.3 ay önce trafik kazası gecırdım ve sol tibia kemiğime(kaval) platin takıldi.b sinifi ehliyetim var bunu h ye cevirip otomatik arac almak istiyorum(indirimden yararlanmak için)ama net bilgi bulamiyorum.ilk nerden baslamalı ve nasıl ilerlemeliyiz?

SelinHanım

Önce aile hekimliğinden ehliyet değişimi için rapor isteyeceksin ve durumunu anlatacaksın seni ortopediye sevkedecek ortopedi doktoru muayeneden sonra otomatik vites araç kullanabilir diye yazacak o raporu il sağlık kuruluna götüreceksin il sağlık kurulu ayda bir toplanıyor seni çağıracak ve engel durumuna göre rapora kod yazacak o raporla emniyete ehliyetini değiştirmek için başvuracaksın yeni ehliyetin ve raporunla herhangi bir bayiye gidip istediğin otomatik vitesli aracı ötv indirimli alabilirsin

bende rapor almak için dün hastanede işimi hallettim raporu aldılar 15 gün içinde döneriz dediler.raporu b engelli için istedim inşaallh ötv dede kullanabilirim.

oturan boga;
hasekiden ehliyet için başvurduğumuz sağlık raporu il sağlık müdürlüğünde olumsuz sonuçlandı.Normal ehliyet alır ibaresi yazıldı.(bizim sorunumuz sol kalça çıkığı, bacak dierinden ince ve güçsüz iki santim kısa dierinden.)bende itiraz ettim dilekçe doldurdum aynı yerde işlemler yapılıyor üç ayrı doktora yönlendireceğiz sizi dediler biz sizi arayacağız dediler bekliyoruz.sonuç ne olur bilgisi olan var mıyorumu olan var mı?

Arkadaşlar ehliyet için il sağlık müdürlüğünden alınan raporla ötv indirimli araç alamıyorsunuz o raporu sadece ehliyet almak için kullanabilirsiniz birde o raporda yazan kodlar engelli aracı aldığınızda aracınıza takılacak tertibat için gerekli yani o raporun bir nüshasını emniyete bir nüshasınıda projeyi çizen mühendise vermeniz gerekiyor engelli aracı almak için ise hastaneden engel oranınızı gösterir rapor almanız gerek ve % 40 üzeri olmalı

ensar_yasar

yanlışınız var Ensar Bey, %40 diye bir oran yok, engelli raporundaki oranın hiç bir önemi yok.

......Engellilik derecesi %90'ın altında olanlarda, aranan Şartları haiz olmak koşuluyla belli bir engellilik derecesine sahip olunması şartı aranmaz..... ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LiSTE
UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ

burda bebnim sol bacak kısa sol kalça cıkığı var bu yüzden oranın bir önemi yok galiba yalnış bilmiyorsam.

burda bebnim sol bacak kısa sol kalça cıkığı var bu yüzden oranın bir önemi yok galiba yalnış bilmiyorsam.102 47 78 nolu yazılı ehliyet raporunu aldım birde ötv raporu istiyolar onda ekstra bir ibare yazacak mıehliyetle ilgili bir şey yazacakmı "özel tertibatlı araç kullanır"gibi?

sadık19

Sİz il müdürlüğünden sağlık raporunuzu aldınız ve araç almak için tekrar ÖTV raporu mu istiyorlar ? BEn bursada 2 yere sürücü sağlık raporunu gösterdim bu rapor ile alabılırsın dedıler.. Zaten o raporda rahatsızlıgınız ve kullanacagınız arac tertibatı yazıyor.. ?

arkadaşlar bişey soracağım ehliyetim eski h sınıfı ve otomatik vites diye yenilemek için gidersem aynı sekilde verirler değil mi kazanılmıs hakkımı geri almazlar değil mi?

yamacharman

Benim yanlışım yok bu işlerle daha bir ay önce uğraştım ve aracımı yeni aldım il sağlık mğdürlüğünden aldığım rapor sadece ehliyet için ve emniyet o raporun orjinalini aldı hani almamış olsa bile maliye benden rapor istedi ve raporun şartı var 2009 sonrası alınmış ve en az yüzde 40 oranlı olmalı

sahinus

Aile hekimi,Uzman doktor,İl sağlık kurulu,Emniyet izliyeceyin yol bu.Eyer engelinde düzelme yoksa sorun olamaz.Yeni raporunda otamatik araç kodu verilecek.

ENSAR

Kaynak gösterin lütfen ensar bey, bakın ben mevzuattan alıntı yaptım. Vergi dairesindeki memurlar kendi mevzuatlarını bilmiyorlar, her duyduğunuza inanmayın, belki burada sizin yazdığınız bu yazıyı %30 raporu olan biri okuyacak ve bu indirimden faydalanmayacak! eğer % 40 la ilgili tezinizi Özel Tüketim Vergisi kanunu ve bu kanuna bağlı tebliğ,genelge, sirkü, genel emir vs. mevzuattan ispat edebilirseniz ne ala, ben özür dilemeye hazırım.

yamacharman ensar_yasar
Ötv den muaf araç almak için ortopedik engelliler için oranın önemi yoktur,
yani sizin anlayacağınız şekilde yazayım; ortopedik engelli olmayanlar sadece % 90 ve üzeri oranla ötv den muaf olurlar
Ortopedik engeli olanlar için oranın bir önemi yoktur, % 5 ile bile ötv den muaf olabilirler, oetopedik engellilerde kıstas doktorun uygun görmesi yeterlidir.

kazazedee
ekleme için teşekkür ederim, ben %90 ve üzerine değinmedim, ama sizin yazdığınız daha açıklayıcı oldu.

Ben sol ayak ortopedik engelle yüzde 38 ile geçen hafta aracımı aldım.

hayırlı olsun mahir bey, güle güle kullanın, dikkatli kullanın, kazasız sürüşler dilerim. ben de yakın zaman da almayı düşünüyorum siz ne marka araç aldınız?

Üst Alt