Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol ayağından sakatlığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilirler
maliyeyle hastane arsında mekik dokuyorum valla.hastane ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullnabilir il sağlık müdürlüğüne sevki uygundur diye yazdı rapora.il sağlık müdürlüğüde sadece otomatik vites kullanabilir diye 78 koduyla ehliyet alır dedi.bu iki raporla vergi dairesine başvurdum oradi çalışan tertibat taktırırsan alabilrsin dedi.nasıl bi tertibat taktıracam aracıma sol alt extremde sıkıntı var.otomatik vites araç değilde normal araç alıp debriyaja aparat yaptırsam ehliyet otomtik vitesli araç için.otomatik araba alırsamda aparat olmaz ne yapacağımı bilemedim bi yadımcı olursanız arkadaşlar
Vergi dairesi müdürü ile görüşün. Teşhise sol ayak yazmışlar zaten. Sürücü belgenizde otomatik vites kodu da yazıyor daha ne olacakmış.
2A uygunluk belgesi var otomatik vitesin özel tertibat yerine geçeceğini belirten teknik belge. Araç bayileri notere onaylatıp bunu dosyanıza ekliyor araç alırken bunu anlatın. Ben aynı şekilde yaptım. Bayii hallediyor işleri. Bana da özel tertibat yazdılar teşhisi belirttiler anlattığım şekilde oldu. Mutlaka maliyeden yetkili biri ile görüşün hala işi bilmiyorlar bazıları inşallah halledersiniz
En son değişiklikle yüzde 40 şartı kaldırıldığını biliyorum hatta altta verdiğim linkte yüzde 40 barajından bahsetmiyor sadece yüzde 90 altı tertibatlı araç veya otomatik diye bahsediliyor bu konuda siz haklısınız benim özellikle yüzde 40 diye bahsetmemin sebebi maliyenin benden 40 üzeri rapor istemesiydi benim raporum 40 üzeri olduğu için sorun olmadı
Sıkıntının kaynağı farklı kurumlar yönetmeliği farklı yorumluyor arada olan engellilere oluyor
Birisi yüzde 15 raporla araç alabilirken başka birisi 39 la maliye engeline takılıyor
Linki inceleyip yorum yaptıktan sonra tüm maliyecilere bunları açıklayacak birisi lazım
arkadasım sen ÖTV muafiyeti ile vergi indirimini karıstırıyorsun sen . ÖTV muafiyetinde % aranmaz uzuv kaybına bakılır %90 altı olanlarda . vergi indirimi olan ise başka , %40 ve üzeri ister çalışanlardan . Bu ikisini karıstıran cok .
[FONT=sans-serif]Arkadaşlar [/FONT] [FONT=sans-serif]102, 47, 42.01, 42.03, 42.05, 78 [/FONT] [FONT=sans-serif]Bu kodlarla ötv siz araç alabilir miyiz.
ehliyet için il sağlık kurulu bu kodları yazdı raporda tertibat falan yazmamış.[/FONT]
Ben aldım bu şekilde araç.
Sol ayakta 4.5 cm kısalık var ehliyet için sağlık raporu aldığımda otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi eklendi ( özel tertibat yazması halinde normal otomatik vitesli araç alınamıyor ) ehliyetim H ve otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi var
4 ay önce MEB e atandım arabamı da bu tarihte aldım Toyota Auris Otomatik vites ben kullanmadığım zaman babam ve kardeşimde kullanabiliyor hiç bir sorun olmadı .
102 ambulans ticari araç reami araç kullanamaz
47 iki tekerlekli araç kullanamaz
42.01 arka görüş için uyarlanmış cihaz diyor sanırım ayna üzeri ek ayna yada geri görüş kamerası olmalı
42.03 yan görüş için ek iç cihaz
42.05 kör nokta görüntüleme cihazı
78 sadece otomatik vites
Yani şu durumda extra görüşler sağlayan cihazlarla donatılmış otomatik vitesli aracı ehliyet için aldığın raporun haricinde alacak olduğun heyet raporuyla ötv siz alabiliyorsun
İyi günler benim ehliyetim h sinifi otomatik vites kullanabilir aldığım araç raporunda ya sol el bilek fonksiyonlari sağa aktarılmis otomatık vitesli araç kullanır demiş şimdi ben nasıl araç alacağım ehliyete gore mi otv siz araçta yazana göre mi bir de eşim babam kullanılır mi
ÖTV siz araç için aldığın raporda tertibatlı araç veya otomatik videsli araç kullanır ibresi yazması gerek.
Ehliyet için aldığın raporda il sağlık kurulu heyete girdikten sonra kodlar konuyor.
ÖTV siz araç için aldığın raporla kodlar tutması gerek.Eyer sadece sol ayak ekstirem engelin varsa Raporunda sadece otomatik videsli araç kullanır yazması gerek.Eyer Sol ayak ekstirem dışında ortapedik engelilerde raporda tertibatlı araç kullanır ifadesi yazması gerek.Zaten il sağlık kurulu engeline göre kodları koyuyor.ÖTV siz araç için aldığın Raporunu engeline göre yazdırırsan sıkıntı olmaz.
Ehliyetim sadece otomatik vites araç kullanır yazıyor araç için ise sol el bilek fonksiyonlari sağa aktarılmis otomatık vites diyor sorun şu ben tertibatlı araç mı otomatik vitesli arac mi alacağım eşim babam kardeşim de kullanabilir mi
Doğuştan sol alt ekstremitede engelim var. Ben de bugün öğleden sonra sağlık kuruluna girdim. Fakat sağlık kuruluna ısrarla belirtmeme rağmen otomatik vites kullanabilir gibi bir ibarenin bu tür bir sağlık kurulu tarafından yazılmadığını, H sınıfı ehliyet alırken verilen rapora yazılacağını söylediler. Benim raporumda ise sadece oran yazacağını söylediler.
Sorum şu ki, raporumda engelimin sol alt ekstremitede olduğu zaten belirtilecek bunun haricinde bir de oran yazacak fakat otomatik vites kullanabilir şeklinde bir ibare muhtemelen yer almayacak. Bu şekilde düzenlenmiş bir rapor otomatik vites araçlarda ÖTV indiriminden yararlanmak için yeterli midir?
Araç almak istiyorsan sürücü sağlık raporunu da olmalı.. Otomatik vites yada özel tertibat bu raporda yazıyor.. Diğeri sakatlığını ve %sini belirten sağlık raporu her ikiside araç alırken lazım
MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben araci alırken emniyet ehliyet için orijinalini aldı sürücü sağlık raporunun.. Noterden aslı gibidir bir kopyasını da vergi dairesi aldı diğer sağlık raporu ile birlikte.. Benim ehliyet alırken vergi dairesine verdiğim evraklar : geçici ehliyet belgesi, sürücü sağlık raporu, sağlık raporu diğerlerini bayi halletti
MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
egemmm
Evet aslında sürücü belgesi raporunu noter onaylı fotokopisini yaptırmak lazım her ihtimala karşı.
Ayrıca Bursa vergii dairesi daha ılımlı yaklaşıyor.Çünkü geçici rürücü belgesini bile kabul etmiş.Hayırlı olsun aracın Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin