Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol Kol-El kısıtlılığı olanlar araç alımında vergi avantajından yararlanabilir

Teşekkürler

Vergi borcu olarak MTV denmi bahsediyorsunuz
Veya direk ÖTV borcumu çıkartır.

Sayın bilgili abiler, normal B sınıfı ehliyetim var. %49 sol kol engelim var. Hayatımı idame ettirebiliyorum şöyleki normal biri gibi B sınıfı ehliyetimi almıştım zamanında. Şimdi ötv muafiyetli araç almayı düşünüyorum. Sırasıyla neler yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle ehliyet sınıfınızı değiştirmeniz - H sınıfı - gerekli diye anladım okuduklarımdan...Araştırın

Merhabalar benim de sol el basparmagim birinci bogumdan ampute oldu %13 işgöremezlik raporum var b sınıfı ehliyetimi ÖTV indirimi almak için engelli sinifi ehliyet almak için başvuru yaptım aile hekimi ortopediye gönderdi Dr normal ehliyet alabilir iki elin parmağında da eksik olursa engelli ehliyet alabilirsin dedi bende itiraz Edip kurula sevk istedim arkadaşın dediği gibi il sağlık müdürlüğüne kayıt yaptırıp randevu aldım 1 ay sonra alabilirmiyim acaba bilgisi olan varmı

Merhaba,
Sol kol engelliyim. Ehliyet yenileme işlemlerine başladım. Yarın hastanede heyete gireceğim. Sonrasında da il sağlık müd’de heyete dahil olacağım.
İleride ötv muafiyetiyle araç alabilmek ve mtv’den muaf olabilmek için ehliyetimde hangi kodların yazması gerekir?
- Ehliyet için başvurduğum engelli raporunda ‘özel tertibatlı araç kullanabilir’ yazması gerekir diye anlıyorum.
- Ötv muafiyeti için ayrıca alacağım raporda da ’özel tertibatlı araç kullanabilir’ yazması gerekir diye anlıyorum.
Doğru mudur?

İl Sağlık müdürlüğü tertibatlı araç komisyonu sürücü raporuma sınırlı kullanım kodları olarak 47,64,78,102 kodlarını ve Araç uyarlama kodları olarak 10.02, 35.04 kodlarını yazdı. Yetkili bir hastaneden aldığım engelli raporumda % 80 solunum %7 sol kol olmak üzere toplam % 81,4 özür oranım var. Yalnız raporda tertibatlı araç ifadesi bulunmuyor. Araç alımında ÖTV konusunda problem olur mu?

Yardımlarınızı bekliyorum.

İlk yapmam gereken ehliyeti yenilemek işi midir?

Merhabalar ben Antalyadan Ümit benim sol elimde ateşli silah yaralanmasından dolayı hareket kaybı var kavrama yapamıyorum %32 ortopedik raporum var arkasında ötv indiriminden yararlanır ve otomatik vitesli araç kullanır yazıyor ayrıca bu ehliyet yenilemesinden dolayı sağlık kuruluna girdim ve verilen raporda yazılan kodlar (47, 102, 10.02, 40.11 ve 35.04) bu kodlarla ötv indiriminden yararlanabiliyor muyum yararlanamıyor muyum bunun bilgisine bir türlü ulaşamıyorum sağlık müdürlüğü hayırlı olsun yararlanıyorsun diyor ancak vergi dairesine gittiğimde yararlanamazsın diyorlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim. OturanBoğa beyefendi özellikle size ulaşmaya çalışıyorum çünkü bu konuyla ilgili en donanımlı kişi olduğunuzu düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
Biraz önce il sağlık’tan ehliyet yenileme için raporumu aldım. Verilen kodlar: 102, 78, 47, 35.04, 40.11 şeklindedir.
Buna göre ötv muafiyeti için engelli sağlık raporuna başvurup rapora ‘özel tertibatlı araç kullanabilir’ ibaresinin yazılması yeterli olacak mıdır?
Ehliyet için verilen kodlar ötv muafiyeti için uygun mudur?

Son düzenleme:
umitbayar

Ben de sizinle hemen hemen aynı durumdayım. İl sağlık müdürlüğü tertibatlı araç komisyonu sürücü raporuma sınırlı kullanım kodları olarak 47,64,78,102 kodlarını ve Araç uyarlama kodları olarak 10.02 ve 35.04 kodlarını yazdı. Yetkili bir hastaneden aldığım engelli raporumda sol kol engelim mevcut. Vergi Dairesi olumsuz görüş verince, benzer kararları ek yapıp vergi dairesi aleyhine vergi mahkemesinde dava açtım. Tıbbi değerlendirme yapamazsınız diye. Sonucu bekliyorum.

Sol el başparmak birinci bogumdan ampute engelli ehliyeti ve ÖTV indirimi alabilirmiy

Sen kazası sonucu sol el başparmak birinci bogumdan koptu ehliyet yenilemek için başvurdum ortopedi ordan da heyete gittim sonuç:102 ve 47 kodlu 1 sınıf sürücü olabilir verdiler.il sağlık müdürlüğündeki Dr sunucu engelli olarak yorumladı emniyete sordum normal vergisiz vergi ve ÖTV siz araç alamazsınız dedi bilgisi olan nolur yazsın kime inanayım

Sol el başparmak birinci bogumdan ampute olanlar için ÖTV muafiyeti olması şansı varmıdır tşkler

Teşekkürler anladığım kadarıyla engelli raporunda ozel tertibatlı araç kullanır ve %si olan rapor lazım. Peki raporu ne için istiyorsunuz sorusuna ÖTV muafiyeti mi demeliyim

Piyanist 28

Engelli raporunuzda hem ÖTV'Siz araç işli olacak hem de dediğiniz açıklama yazacak. Otomatik vites kullanıyorsanız onuda yazdırın mutlaka. Raporu isteme sebebinize ÖTV muafiyeti dediğiniz an benim gittiğim dönemde 200 TL idi, şimdi ne oldu bilmiyorum para alıyor Hastane. :)

Hazırlı olmadan gitmeyin.

Devletimiz sağolsun para almadan işlem yapmıyor 😄 il sağlık kurulu sınırlama kodu yazıp 1grup sürücü olur demiş itiraz ettim ama Bursa'dan Yalova ya yazmış isim zor.hem elimdeki b sınıfı ehliyetimi sinirladilar hemde engelli ÖTV muafiyeti vermediler.😠 Yani devlet diyor ki sen ambulans ticari araç 2 tekerlekli araç kullanamazsin başkalarını öldürme tehliken var ama kendi aracını kullan manuel falan ölmende sıkıntı yok demek istiyor galiba hay adaletine gurrban senin ben istemedim ki engelli olmayı o zaman neden ayrımcılık yapıyorlar anlamak zor🤔

zenes
Ilk derece vergi mahkemesinin kararını düzeltmesini bekliyorum. Dosya hakime esastan sevk oldu. Yakında karar çıkar. Haber veririm.

Son düzenleme:
Üst Alt