Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan sakatlanan memurun erken emekliliği 1 ekimde gerçekleşecek mi?

mustafa kardeş ben cumartesiavkatla görüştüm davaya sıcak bakmıyo bana samsundan rapor almamı tavsiye ediyor davaaçarım en az bir yıl sürerdiyo sonra kazansak bile bir üst mahkemeye itirazedrler onunda nezaman biteceği meçhul diyor onun için çıkar yolu yeni rapor olarak gösteriyor ben şu an çok kararsızkaldım samsundan isteniyor nasılolacak sevklimi gideceğim yoksadirek hastaneyemi müracaat edeceğim ücret alınıyormu onuda bilemiyorum bilen arkadaş varsa yazarsada memlun olurum nasıl olacağını bilirsem nisan 15de samsunagideyim diyorum benim tekgöz sıfır ayrıca diabetüs melidüsyazıyor raporumda birde macor depresyon yazıyo bu yazılanlarla yüzde kaç alabilirim. bir fikir ve oran veren olursa memlun olurum ben halen ilaç kullanıyorum raporlu ilaçalınırraporlarım var onalrıda götüreyimmi bilgi verirseniz memlun olurum slamlar mustafa sen ve tüm bu işleri bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum hoşça kalın

Merhaba Mahmut Bey
Dava konusunun uzun bir süreç alacağını daha önce söylemiştim.
Sizin yapmanız gereken Devlet Hastanenizden kendinizi normal şartlarda Samsun Ünv. Hastanesine sevkinizi istersiniz. Eğer İleri tetkik ve tedavi diyerek sevk yaparsalar gidersiniz ve hem tedavi, hemde rapora müracaat edersiniz. Önceki işgörememezlik raporlarınızı ve ilaç raporlarınızı sağlık kuruluna göstererek tek tek plikliniklere gider ve sonucunda kurula girersiniz. Benim bildiğim sevkli giderseniz sanırım ücret ödemezsiniz. o konuda sağlık bakanlığının bir genelgesi vardı...Oran konusuna gelince onu ben bilemem. İnşallah %40 ve üzerinde alırsınız.

Slm..Ben sakatlıktan sonra bağkurlu oldum..Benim durumum nedir biliyormusunuz

mustafa kardeş ne yaptın emeklilik işini hiç emekli olan varmı acaba sonradn sakatlanan memur arkadaşlar arasında mustafa ben çok kararsız kalıyorum rapor konusunda samsuna gideyimmi gitmiyeyimmi diye bide ankara hastanesinden aldığım raporla başvursammı bilemiyorum ne diyorsun kardeş benim halen ilaç alımında kullandığım raporlarım var son aldığım ankara eğitim araştırma hastanesi raporuna onlarıda ekleyipte başvurayımmı ne diyorsunuz çok kararsızım hiç emekli olan veya mahkemeye veren varmı ben avkata danıştım bir yıl sürer diyor birde itiraz olursa enza iki yılda o sürer diyor doğru ben önce vermiştim üç yılda bitti ve sakat girmedim diye kaybettim birde emekli sandığı avkatına 250 lira ödedim oda mühim değil zaten benim şu an 22 ayım kaldı arkadaşlar eski raporlarla emekli olan varmı veya makemeye veren varmı bilgi verirseniz memlun olurum selamlar

reyhan hanımdanda ses yok çalışmalar nasıl gidiyor sayın oturan boğa bilginiz varmı bilgi verirseniz memlun olurum eski raporlarımız geçerli olacakmı nasıl olacak çalışmalr hangi safhada reyhan hanım bir bilgi verdimi açıklarsanız memlun olurum selamlar

sayın oturan boğa;canım kardeşim artık yaşayayımmı yaşamayayımmı bocalayıp duruyorum.Bu ülkede hak aramanını ve bu uğurda çaresizliğe düşmenin ne kadar zor olduğunu hatırlatark sözlerime başlıyorum.öncedednde belirttiğim gibi üç yaşında çocuk felcinden dolayı sakatlanmış,devlet memurluğuna 1987 yılında normal statüde girmiş %50 vergi indirirmrinden faydalanan bir kardeşinizim.5510 sayılı yasa çıkmadan 5434 sayılı emekli sandığı kanununa göre emekli sandığına emekli olmak için geçen yıl müracaat etmiştim,emekli sandiği askaerliğe elverişli olmadığıma dair raporumun derecesini %40 ın altında kabul ederek reddetmişti.bende yargıya gittim şu anda ankara idare mahkemesinde davam görülüyor.kururmun savunması bir ay öce geldi ve verdikleri kararın hukuka uygunluğundan bahederek bir takı yazışmaların yapıldığını gelişmelerin ayrıca ek savunmayla verileceğini belirtiyor.bugün de SGK valilik aracılığıyla mahkemeye sunduğum ankara hastanesinden aldığım %92 raporu kabul etmeyerek hiç talebim olmadığı halde son halimi gösterir rapor için beni ankara üniversitesi tıp fakültesi hastanesine sevk eden yazı geldi ve yazıda 16 temmuz 2006 tarihli resmi gazetede yayımlanan sakatlık ölçütlerirnri dikkate alınması isteniyor.oysaki beni sakatlığım üç yaşından gelmekte.Şimdi sorum mahkeme sonucunu bekleyeyimmi, yoksa benim ve mahkemenin talebi olmadan istenen raporu almaya gideyimmi.şaşırdım kaldım sesimi siyaset ve basın yoluylada duyurmama rağmen emekli sandığı yönetim kurulunun keyfi uygulamasına kimse dur diyemiyor.Hak etmeden rapor alanların cezasını biz garibanlar çekiyoruz.LÜTFEN ÇÖZÜM İÇİN EL ELE VERELİM reyhan hanımın Özürlüler İdaresinde başkan yardımcılığıyla umutlanmıştık artık ondanda ses çıkmıyor EY VİCDANLI YETKİLİLER DUYUN ARTIK FERYADIMIZI,YA BİZİ SAKAT OLARAK GÖRÜN VERİN HAKKIMIZI .YADA SAĞLAM OLARAK GÖRÜYOSANIZ VERİN SAĞLIMIZI ÜNAL KOCAMANOĞLU

Sonradan sakatlanan memurlar için şu şartlarda emeklilik öngörüşüyor malum:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480
Ve bu başlıkta görüldüğü üzere maalesef Kurum sakatlık tespitinin güncel bir sağlık kurulu raporuyla tespit edilmesi konusunda ısrarlı. Yeni rapor alabilen kişiler için hiç bir sorun yaşanmaz sanırım. Ama yeni raporu %40'ın altında kalan kişiler için hukuki süreç kaçınılmaz. Sabır...

sayın mustafa kardeş neyaptın emeklilik işini .sayın Bülent bey reyhan hanımdan bir ses yok herhaldeanca bekleyin diyor.beisamsunasevk etmişlerdiben samsundanda raporu en az 0/50 alırım ama emekli sandığıyine beni yokuşa sürer çünkü onlarbizleri emekli etmeyi istemiyorlareskiden öyleyaptılar ben çorumdan aldım 0/075 kabul edilmedi ve ankaraveğitim hastanesinesevk edildim oradanda aynı orandarapor aldım yine emekli wedilmedim şimdide aynı olur diye samsuna gitmekte kararsız kalıyorum nasıledelim eski hakem hastanesi raporlarısayılacakmı çok kararsızım yoksa samsundan gidip yenirapormu alayım günümdeazkaldı20 ayım varselamalr bülentbey mustafabeyve arkadaşlar

dava açın kardeşim.bu ülkede hakkımız olan herşey ancak uğraşarak alınır,yorulmayın bıkmayın.ben dava açtım sonucunu bekliyorum.

amin inşallah.bu arada engelliler haftasında herkes her platformda yaşadığımız bu sıkıntıları dile getirsin.Milletvekillerinden bakanlara,başbakana hatta cumhurbaşkanına kadar benim yaptığım gibi mektupla çözümü kolay sıkıntılarımızı kanun uygulayıcılarının nasıl çözümsüz hale soktuklarını,bizleri nasıl hastane kapılarında rapor için süründürdüklerini,bizden daha sağlamların sırf sakat kadrosundan işe girmelerinden dolayı bize reva görülen bu sıkıntılardan bihaber olduklarını,biz sakatların sırtından artık duygu sömürüsünün yapılmaması gerektiğini,gelin hep birlikte haykıralım.Bugün senin sorunun olmayabilir.Ancak unutmayın yarın çocuğunun,torununun yada bir yakınının sorunu olabilir.haftamız kutlu olsun

arkadaşlar 2006yılından önce alınan raporla emekli olan yokmu selamlar

Ben 2008 aralık ayında baş vurdum.emekli sandığı olumsuz görüş bildirdi.%42 raporum var ve vergi indirimi alıyorum.

evet cencen kardeş raporu bugünde alsan emeklilik için başvurduğunda yeni rapor istiyor emekli sandığı gaye işi yokuşa sürüp emekli etmememk buna ne reyhan hanım nede milletvekillerimiz bir çözüm için ilgilenmemektedirler onun için zamanını bekliyeceksin mahkemeye versen en az bir yıl sürüyor emekli sandığı itiraz ediyor oda üç beş sene derken uzayıp gidiyor ben işin peşini bıraktım sayın çiftçi oğlu ne yaptı bilmiyorum ama eğer işe sakat kadrosundan girilirse ozaman emeklilik koly günün gelince ayrılıyorsun onun için kardeş hiç boşuna masraf yapma ben mahkemeyede verdim ama kaybettim 2003 yılında bayağıda masraf yaptım onun için bu işler hem çok yavaş hemde çok zor hepinize selam saygı ve sevgilerimi sunuyor Allah kolaylık versin diyorum

Sonradan sakatlanan memurun emekli olabilme prosedürü nedir?

Herkese iyi günler diliyorum;

çalışırken, sonradan sakatlanan özürlü durumuna düşen memurlardan bu günlerde yada son zamanlarda müracaat edipte emekliliği kabul edilen varmı acaba, lütfen izleyeceğimiz yolu ve müracaat şeklimizi örneklerle bize emsal olması bakımındın yardımcı olmalarını istiyorum. Acilen emekli olacağım, konuyla ilgili bilgisi kapsamlı bilgisi olan site yönetimininde görevli arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum.

Sonradan rapor lan özürlü arkadaşlar

Arkadaşlaaar.. Lütfen sosyal güvenlik bakanlığını. Işaretleyerek formu doldurun insallah sonradan özürlülerin 1 ekim sonrası emeklilik hakları uygulanır: AK Parti İletişim
bence bütün ilgili bakanlara gönderin sgk emekli etmek istemiyoooorrr.. Bu kadar basit keyfe keder bir sgk. Hocadan dr dan daha iyi biliyorlar. Lütfen şikayet edin hakkımızı arayalım

selam arkadaşlar sonradan sakatlanan memurun emekliliği fafa kalktı galiba peki güncel tarihli yani yeni tarihli rapor alınsa emekli olunabiliyormu acaba haberi olan veye bu yola emekli olan varmı paylaşırsa seviniriz

arkadaşlar sonradan sakatlanan memurun emekliliğiyle ilgili bir gelişme varmı bu yolla emekli olan veya muracat eden varmı paylaşırsanız sevinirim

Ben de muracaat edeyim diye düşünüyordum.Maalesef sonradan sakatlanıp emekli olan memur arkadaş yok.
gerçekten emekli yok mu?Biz neye göre müracat edeceğiz.
Emekli yapılmıyorsa Neden uğraşalım.Boşa gitmeyecek mi yaptığımız masraflar...

emeklilik

her engellinin yaşadığının yüz katını yaşıyorum.
3 yaşında çocuk felcinden dolayı sakat kaldım. 1987 yılında devlet memuru oldum. işe girdikten sonra %50 oranında rapor alarak vergi indiriminden yararlandım. 5510 sayılı yasa çıkmadan erken emekli olup olamayacağım hakkında emekli sandığına görüş sorduğumda işe girmeden önce askerlik şubesince askerliğe elverişli olmadığıma dair verilen raporu istediler ve bu raporu %40 ın altında değerlendirerek ve diğer raporlarımı görmezden gelerek ret cevabı verdi.
ben de son halimi gösterir %93 rapor aldım ve tekrar müracaat ettim. bu defa da işe girdikten sonra alınan bir rapor diye reddettiler.
Ben de İadare mahkemesine 2008 yılında dava açtım. mahkeme ara karar alarak yeniden hastaneye sevk etti sevk edilen hastaneden rapor almam tam 3 ay sürdüğü için mahkeme bu defa Başka bir hastaneye sevk etmek için ara kararı tebliğ ettiğinde önceki hastanenin raporu %54 olarak çıktı ve mahkemeye durumu izah eden dilekçemle bu raporu sundum. ve davamın özünün emekli sandığının sakatlığımın %40 ın altında değerlendirdiği kararına yönelik olmasına rağmen ve bunu ısrarla belirtmeme ve mahkeme başkanının halimi görmesine ve durumumu anlatmama rağmen emekli sandığının diretmesiyle benden mahkeme iki defa rapor istedi ve bugün şifaen öğrendiğime göre davayı kaybetmişim.

43 yaşında 23 yıllık hizmeti olan ve üç yaşından beri düşe kalka hayatını idame ettirmeye çalışan hayatta tutunmaya çalışan bu kardeşinize lütfen yardımcı olun.
Yeter artık lütfen artık bana sakat değilsin diyen Ey emekli sandığı sağlık kurulu ey Yargı o zaman yürümek top oynamak, koşmak çocuklarımı kucağımda gezdirmek istiyorum lütfen ama lütfen ayağımı ve bacağımı verin sağlığımı verin, yok veremiyorsanız kimse bize özenmiyor o ZAMAN HAKKIMI VERİN
özürlüler gününde iki süslü sözlerle sırtımızdan geçinen ey büyüklerimiz sağlam mıyız sakat mıyız ne olur artık bir karar verin. zira bu iki mevhum arasında bulunmak artık kişilğimizi bozdu onurumuzu zedeledi
.ARTIK DAYANAMIYORUM UĞRAŞAMIYORUM SESİME KULAK VER EY TÜRKİYE

Hakim engelsiz olunca karar tabiki devlet lehine olur.!

Üzüldüm ama elimden ne gelir...

ukocamanoglu, davayı kaybetmenize gerekçe olarak ne gösterildi, anlamadım? Hastaneden her seferinde %40 ve üzeri rapor almışsınız. Ben mi yanlış anladım?

Arkadaşlar bunca haksızlığa iç hukuk çare bulamıyorsa bir söz vardır balık baştan kokar demekki devlet büyükleri sgk ya vermiş emiri emekli etmemek için her şeyi yap demiş bence yapacak tek şey var avrupa insan hakları mahkemesine mağdur olan herkes başvursun yoksa bu böyle gelmiş böyle gidecek...kısacası çok can yanacak.

Şu ana kadar ben emekli oldum diyen bir tek memur yok.O zaman ne için uğraşacağız.

arkadaşlar sonradan özürlü olan memur arkadaşlardan erken emekli olan varmıdır? var ise nasıl bir yol izlemişlerdir.çevrenizde bu durumda emekli olan varmıdır.

emekilik

Sayın ukocamanoglu, kaybettiğiniz davaya ilişkin mahkeme kararını gerekçeyi görmek açısından burada yayımlayabilir misiniz ya da kararın esas karar numarasını verebilir misiniz?

Üst Alt