Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sonradan sakatlanan memurun erken emekliliği 1 ekimde gerçekleşecek mi?

sayın çiftçioğlu yargıtaykaratrının vevelkce örneğini yazarsan bende yeniden emeklilik için baş vuruyapayım selamlar

emekli sandığı okararıda dikkate almaz ama yinede belirliyelim dilkçe örneği ve mahkeme kararını yazmanı bekliyorum

Merhaba Mahmut Bey
Ben avukat arkadaşlarla yapmış olduğum görüşme sonucunda bir defa daha Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile irtibata geçip, söz konusu Yargıtay 10. Hukuk Dairesinin İçtihat metnini belirterek, Engelli olarak görev yapan arkadaşların Hukuki olarak hakkını aramasının önünün kesilmesi için bir dilekce yazma kararı aldık.
e-Posta olarak Tahsisler Dairesi Başkanına gönderdiğim talep dilekcemde;
Şu kadar yıldır Kamuda görev yaptığımı, falanca tarihten itibaren engelli olduğumu, 5510 Sayılı Yasa Yürürlüğe girdiği anda emeklilik için müracaat ettiğimi, nedenini bilmediğim ve İdare Mahkemesinde sormak zorunda kalacağım bir şekilde emeklilik talebimin Kurumlarınca bekletildiğini belirterek,
Normal şartlarda gerek 5510 sayılı yasada ve gerekse söz kosu yasanın uygulaması için hazırlanan yönetmelik ve tebliğlerde olmamasına rağmen, emekli edilmeme nedenini anlayamadığımı,
Konuyu Yargıya taşımadan önce Genel Müdürlüklerince Yargıtay 10. Hukuk Dairesinin 2004/12699 Esas; 2005/2212 Karar sayılı İlamının değerlendirilmesini, aksi takdirde İdare Mahkemesine dava açarken Yargıtay 10. Hukuk Dairesinin kararını Emekli Sandığına göndermeme rağmen emekli edilmediğimi belirtmek zorunda kalacağımı bildirerek yeniden emeklilik talebinde bulundum.

Sayın Mustafa bey,

Emekli sandığı bilgi edinme ve e-posta olarak iletilen başvurularda, uzunca bir süre geçtikten sonra yazılı dilekçe ile başvurun demektedir.

Bu nedenle, konuyu dilekçe olarak da göndermenizin zaman kaybını önleyeceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin.

merhaba Ramazan Bey,
Ben İEmekli Sandığına Yargıtayın kararını gönderirken illa öyle olsun anlamında değil, İdare Mahkemesine dava açtığımda, Bakın Emekli Sandığı Yüksek Mahkemenin kararını hiçe sayıyor demek için gönderdim.
Ancak tabiki İdare mahkemesine dava açmayı iptal etmiş değilim.O bende saklı...
Tabiki geç cevap verirse bende 60 günlük süreyi tamamlamadan gerekli davamı açarım. Zira elimde emekli edilmeyeceğime dair yazıları mevcut. Ayrıca açacağım davada Emekli Sandığının kasıtlı olarak dilekcemi tuttuğunu da belirteceğim.
Tahminim İdare mahkemesinden çıkacak karar: Hangi tarihte rapor alındı ise O tarih itibariyle yürürlükte olan Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmeliğin esas alınması gerektiği şeklinde olacaktır.
O zaman Emekli Sandığı da beni 1998 tarihli Yönetmelik gereğince özür oranımın tespitini belirleyecektir. bende buna varım

Mustafa arkadaş,

Başka konuda İdari Mahkamesine dava açan bir arkadaş dava açma süresinin Kurumun cevabından itibaren 2 ay olduğunu söylemişti. Bende buna istinaden uyarıda bulunmuştum. Tabi ben süre konusunda bilgi sahibi değilim.

Süre 6 ay ise sorun yok. Mahkemenin kararının olumlu olacağından yüzde yüz eminim. Tekrar kolay gelsin.

Ramazan bey, iki ay değil.. tebliğden itibaren 60 gündür. ay ile gün farkı olabilir. mesela şubat 28 çeker. diğer aylar ise 30 ve 31 olarak değişebilir.
Saygılar

sayın çiftçioğlu benim bilgi edinme dilekçenin cevabı geldi emekli sandığı dediğim dedik diyor hakem hastaneyi dikkate almıyor ve vergi indirimi raporunada kanununen mümkündeğil diye cevap geldi vergi indirimi1994de alındı ve halen 3.derece indirimden yararlanmaktayım. tekrar samsundan rapor istedi.bendeyazmıştım kanunun hiçbir yerinde rapor istenir diye madde yok diye ama dikkate bile almıyor emekli sandığı senin cevap gelirse bildirmeni bekliyorum

Merhaba Mahmut Kardeş;
Şimdi elinde yeni tarihli bir belge var ve İdare Mahkemesine dava açmak için 60 günlük süren yeniden başlamış oldu. Ben 10 gün kadar bekleyip, şayet cevap gelmez ise göndermiş oldukları olumsuz yazıya binaen İdare Mahkemesine zaten davayı açarım. Merak etme dava dilekcemin bir suretini size göndereceğim. sizde üzerinde oynama yaparak kendinize göre düzelttikten sonra dava açabilirsiniz.
Saygılarımla

tamam mustafa kardeş benim bilgi edinme 35gündegeldi yazılıbaşvurmuştum
dilekçe örneğini gönderirsen bizde davaaçarız selamlar

Merhaba Mahmut Bey
Bende 25/02/2009 tarihinde Bilgi Edinme Kanununa göre Emekli Sandığına Yargıtay 10. Hukuk Dairesinin bizim konumuz ile ilgili İçtihat kararının bir örneğini göndererek,
Yüksek Mahkemenin bu derece açık İçtihat kararı olmasına rağmen, neden hala yeni tarihli rapor istediklerini anlayamadığımı,
Mutlaka rapor istenecekse memurların hangi tarihte rapor aldı ise, O tarihteki Özürlülük oranını belirleyen Yönetmeliğe göre özür oranlarının değerlendirilmesi gerektiğini bildirerek
Bütün bunlara rağmen Kurumlarının hala emeklilik hakkımı vermemede ısrar etmesi durumunda Yargıya başvurmaya esas olmak üzere emekli edilmeme nedenimin ayrıntılı bir açıklamasını talep ettim.
26/02/2009 tarihinde Emekli Sandığından alınan e-mail de, talebimin yeniden yazılı olarak bildirilmesi halinde Aylık Bağlama Servisince durumumun yeniden inceleneceğini belirtmeleri üzerine Aynı tarihte gerekli bilgi ve belgelerle yasılı olarak yeniden müracaat ettim.
Bilgilerinize

Merhaba arkadaşlar; bende 24/06/2008 tarihinde müracaatta bulunmuştum Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, vermiş olduğum dilekçemi 5434 sayılı Kanunun 50’nci maddesi dahilinde değerlendirerek tekrar Sağlık Kurulu Raporunun aslı ve diğer belgeleri istemişti, bunun üzerine 07/08/2008 tarihinde kendilerine bir dilekçe yazarak başvurumun “08.05.2008 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5754 sayılı Kanunun 68. maddesinin, 5510 sayılı Kanunun Geçici 4. maddesini düzenleyen fıkrası” çerçevesinde değerlendirilerek erken emekli edilmemi talep ettim.
Bana verdikleri cevapta yasanın 1.Ekim.2008 tarihinde yürürlüğe girecegini bugün yürürlükte olan yasalar çerçevesinde işlem yapılamayacagını bildirdiler.
Bugün itibariyle (03.03.2009), bu konuyu da takip ederek aldıgım bilgiler ışıgında hastaneye yattıgım günden bu güne kadarki yatış-tahlil-tetkik-tedavi ve raporlardan mürekkeb evraklarımı toparladım, Sağlık raporumda (%) yüzde oranları yazmıyordu onuda yazdırıp müraçaatta bulundum inşâallah hayırlısıyla beklemedeyiz, Rabbim hayırlı bir şekilde suhuletle muaccelen emekli olmak nasip etsin bize ve olmak isteyen tüm kardeşlerimize. Amin..

Bu arada rapor tarihim 26/05/2008

Benden de yeni rapor istediler hastaneye gittim. Kardiyoloji Doktoru ile görüştüm. Rapor oranımı %30 olarak hesaplıyor. Oysa elimdeki 2001 yılında almış olduğum rapor %40 ne yapacağımı şaşırdım kaldım.

ya arkadaşlar anlaşılan emekli sandığı eski raporla emekli etmeyecek mahkeme kararı olmadan yeni rapor sadece sağlık kurulu raporumu yoksa yeni raporuda maliyeye vergi indirimi için gönderecekmiyiz eski vergi indirim raporu var vergi indirim raporu işitme ile ilgili yüzde 50 sürekli sonra troit kanserinden amalyat oldum iyot tedavisi aldım kronik hepatit b tedavisi görüyorum bunlar rapor oranımı etkilermi rapor alırken bunlarıda yazdırayımı

vergi indirimli rapor memurda erken emeklilikten faydalanmak için geçerli değildir.Yeni rapor almanız gerekmekte.Özürlüler İdaresi Başkanlığı engellilerle ilgili yönetmelik için yeni bir çalışma yapmakta.Yönetmelik eskiye dönük raporlar konusunda olumlu bir değişime giderse o zaman eski raporlarınız geçerli olur.

sayın ramazan bey benim hem vergi indirim hemde hakem hastane olan ankara eğitim araştırma hastanesi raporu var. ben emekli sandığına başvurduğumda çorumdan aldığım rapor ve vergi indirimi raporu ile başvurmuştum ve yeni rapor istemişlerdi şimdi ankara hastanesinden almoş olduğum 2002 yılında almıştım başvursam emekli ederlermi selamlar

Sayın Mahmut arkadaş,

Erken emeklilik için yapılan müracaatlarda, Emekli Sandığının mevcut raporları 16.07.2006 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkındaki Yönetmelikte belirtilen özürlülük ölçütlerine göre değerlendirdiği,

Vergi indiriminden yararlanmış olmayı da dikkate almadığı artık anlaşılmıştır.

Bu nedenle 2002 yılına ait raporunuzun hangi hastaneden alınmış olması Emekli Sandığınca birşey ifade etmiyor.

Ancak Emekli Sandığı Sağlık Kurulunca, bu raporunuzda belirtilen rahatsızlığınız, (2006 yılında yürürlüğe giren özürlülük ölçütlerine göre değerlendirildiğinde) en az % 40 olarak tespit edilirse erken emekliliğiniz uygun görülür.

Bunun dışında hukuksal çözüm aramaktan başka çare gözükmüyor.

Saygı ile ......

sayın çiftçi oğlu iyi günler ne yaptın yeniden başvurdunmu emeklilik için
senin durumuna göre bende yeniden başvurayım diyorum

Merhaba Mahmut Bey
Ben Emekli Sandığına mahkeme kararının tarih ve sayısnı yazarak, neden bu karara uyulmadığını sormuştum. Ertesi günü benden yeniden emekliliğimi talep etmemi istediler. Bende yeniden talep ettim
Eğer yine olumsuz gelirse, Mahkemeye dilekce hazırlayacağım. Emin ol sizi unutmadım. Dilekce örneğini size ulaştıracağım. Merak etmeyin daha sizin dava açmak için epey süreniz var.

iyi geceler mustafa bende yeniden başvyrsmmı emeklilik için diye düşünüyorum ankara hastanesinden aldığım rapor vehastalığımla ilgili kullandığım 2000yıllından başlıyor 2008 yılında asldığım ilaç kullanma raporları ankaradan almış olduğum2002yılı oran 0/075onlarla başvursammı diye düşünüyorum ankara dan aldığım aslının aynıdır diye ankaraeğitim hastanesinden kaşe ve mühür imza var ne yapayım kardeş nediyorsun selamlar

Mahmut bey, bana soarsanız benim dilekcenin cevabını bekleyelim. uzun sürmez. İçtihat kararı kafalarını karıştırdı sanırım. mutlak yönetim kurulunu toplayacaklardır. en azından ben öyle umuyorum.
Çünkü İdare mahkemesine dava açmaya esas olmak üzere bu içtihat kararını emekli sandığına gönderdiğimi ve emekli sandığının ise bu kararı hiçe saydığını yazacağımı belirttim.
sona yaklaşıyoruz, elimizden ancak bu geliyor. yine olumsuz gelirse mahkemeden başka çaremiz kalmayacak.
Biraz bekleyin

Merhaba Mahmut Bey,
Benim yeni olarak gönderdiğim dilekcenin cevabı geldi. Tabiki yine olumsuz olarak.
Emekli Sandığı sanırım mahkeme kararı olmadan, kendi kararlarını uygulamaya devam edip, kimseyi emekli etmeyecek.
Bana kalırsa şimdi siz emekli sandığının talebine göre önce sağlık kurulu raporu almaya çalış. Bu mümkün olmaz ise o zaman Dava açalım.
Ben şunu öğrenmek istiyorum
Sizin memlekette İdare Mahkemesi varmı. Ayrıca bana bilgilerinizi ulaştırmanız gerekiyor
Hangi tarihte nerede göreve başladınız, hangi kurumlarda görev yaptınız, kaç yılında rapor aldınız, kaç yılında vergi indiriminden yararlanmaya başladınız. ne zaman emekliliğe müracaat ettiniz v.s
Yani önce sizin için İdare Mahkemesine dilekce vermeyi düşünüyorum. hemen ardından da ben dava açacağım
Saygılar.

Mustafa kardeş Çorumda bölge idare mahkemesi var ben Mayıs ayında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi araştırma hastanesinden rapor almaya gideceğim Şimdi havalar soğuk ama mayısta izin alıp gideceğim büyük ihtimalle rapor alırımçünkü benim oran 0/075di tansiyon şeker kolestrol ve tek göz sıfırtekide 0.6 artmıyor yazıyor onun için korkum yok hala heyet ilaç kullanım raporlarım var kullanıyorum onun için raporu alırım.bekliyorum mayısa kadar hayırlısı

Merhaba Mahmut Bey
Bence siz hastaneden %40 ve üzerinde rapor alabilirsiniz. sanırım göz bile yeter gibi me geliyor.
Saygılar

selam mustafa bey yeniden heyet raporu almamız yeterli olacakmı bu rapor maliyeye tekrar gidip vergi indirimi için onaylatmak gerekecekmi benim 1994 yılında alınmış yüzdr 50 vergi indirim raporum var ve 22 yılık memurum işe girdikten sonra alınmış rapor şimdi gidip heyete girsem yüzde 40 veye 50 rapor alsam vergi indirim raporumla beraber müracat etsem emekli olurmuyum teşekürler.

Merhaba Musip Bey
Vergi İndirim Belgesi Kamuda çalışan engelliler için gereklidir.
Memurlar için sadece % 40 ve üzerinde yeni tarihli rapor alınması yeterlidir. Benim yaklaşık 1 yılım kaldı normal emekli olmaya

İş hukuki sürece bakıyor. Bütün ara yolları kapatıyor kurum...

Üst Alt