Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sosyal fobi üzerine konuşalım mı?

Testi yaptım aynen şöyle çıktı "Aşırı derecede sosyal kaygınız var. Kaygı seviyeniz %86" dedi ve tamamen doğru :) Mesela bütün hafta sonu evden dışarı çıkmadım.

Son düzenleme:
Belirgin derecede sosyal kaygınız var. Kaygı seviyeniz %48 :eek: :p :)

Dün ilk defa hoşlandığım bir adama arkadaşlık teklif ettim. Düşüneceğini söyledi :) Zangır zangır titredim ama başardım sonunda. İş çıkışı kendime kocamann bir dondurma ısmarlayarak ödül verdim :)

Son düzenleme:
tebrikler her zaman erkek içini açacak deyil ya.

Hiç bir zaman kaygı ve korkularım olmadı ama hesabımı iyi yaparım....

Çok olgun, kültürlü bir adam. Bana medeni cesaretimden dolayı teşekkür etti.Pek olumlu bir cevap beklemiyorum ama... Çünkü nedense hoşlandığım adamlar hep benden kaçar :confused: :)

Arkadaşlar; Hastalıkların neredeyse hemen hepsi hayatımıza yeterince sevgi katmamaktan kaynaklanıyor ve bunu neredeyse hiçbirimiz farkında değiliz. Sorulunca hepimiz kendimizi ve diğer her şeyi sevdiğimizi söyleriz ama aslında gerçek sevginin ne olduğunu bile bilmeyiz. Ailemizden aldığımız eğitimle neyi neden yaptığımızı, neden öfkelendiğimizi, neden utandığımızı, neden birilerine bağımlı olarak yaşamaya çalıştığımızı vs. pek farkında değilizdir. Toplumumuzda aile eğitim sistemi ne yazık ki korku ve utanç temeli üzerine kuuludur.

Aşağda paylaşacağım yazı bu anlamda çok önemli ve işimizi büyük oranda kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. Bu konunun üzerinde daha fazla çalışmanızı öneririm

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...le_13617.htm&usg=AOvVaw0B4P4_MszKJqSlXKpxWZnd

Bnde eskiden vardı utangaçlık yendim üstüne kulaklar eklendi zorlanıyom:D

Çok iyi anlasam ne sohbetler olurdu belki kulağınızın kıymetini bilin

Bunada şükür

İletişim kursuna katıldım eskiden hoca bi konu bulun ortada anlatılcaktı bende katılmadım bida:D

Evet çok iyi anlıyorum. Ben de ingilizce kursuna gitmiştim. Hoca, çekindiğimi anlayınca özellikle bana takmıştı kafayı. Masamın üzerine oturur, gözümün içine bakarak sorular sorardı. Ben de bırakmıştım. Ne kadar 'çekinme, çık konuş' falan dense de olacak şey değil gerçekten

Aynen rezil etmeyi severler lisede bizdede vardı öle hoca

Şikayet ettirdik yolladık adamı:)

Dalga geçti sessizlerle hep

Banada sessiz delerdi:)hala bazen sessiz derler çokta knşuyom aslında millett çen çen edemem kusra bakmaasınlar az yapımda ağırr:)

Çok küçükken 5 6ysta babannem biçiçek var dikenli korkuttu yılan diye kapı önünekoydu geçmeyin diye sonra amca çocuğu elinde koşturdu çiçekle Allah razı gelmesin bilinçaltına girdi hala ellemem uzaktan bakarım sadece fobi kldı bnde o tvde çıkar bakamıyom dğştriyom hemen:)

Terapiyw bile gttim doktor ne dedi varya :))çokmu önmli bakmasada olur:))sonra ben terapiye glmedim bikç kez orda kız vah niye katılmadın kavga ediyo bnle doktorda düzenli glcnmi falan değilse gelme der gibi bnde bidagtmedim.ohafta bşkası daha glmemişti okıza dedim bunada söle niye gelmedin diye bişi diyemedi pislik...kız şimdi kulaklarda dolayı iletişim zorlandı onun etkisi var eski halim klmadı

Bu hastalığa ilçiyi glmiyo belirtim kafada bitirceniz

sosyal fobi asosyal yaklasimlar bunlar bizim beynimizin bize oyunlari bende yok cok sükür olanlarida kinamiyorum lütfen yanlis anlasilmasin bence insan kendinden barisik olmali bu durumlari atlatabilmek icin tamam sizde yada bizde eksiklikler var acaba onlarda görünmeyen eksikleri ne yapacagiz ilerde görünür olunca sizdekinin aynisini yasamayacaklari ne malum tekrar gecmis olsun

Sosyalde bir şeyimiz yok ki abi fobilerini yaşayalım. hayat gayet monoton. akışına vermişiz gidiyor. her şey standardızasyon evden işe işten eve. geldiğim memlekette çarşıya inmedim 4-5 aydır.

Üst Alt