Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Temmuz'da 3 bin engelli alınacak

sonbahar.44;

haklısınız kimi yerlerde ancak iç hastalık veya ağır engelli konusunda size katılmıyorum engelli engellidir bunun ayrımcılığını yapmak daha kötü bi ayrımcılık olur ancak alım sayısı gerçekten çok düşük ben ortaöğretim mezunuyum ve 90 üzeri bile zar zor alınacak gibi geliyor bana tek umudumuz bunun 2. ve 3. ataması olması yoksa çoğu engelli 2016 yılını beklicek tabi bu 3000 kişi mevzusu doğruysa

intihara gerek yok sadece haksızlıkla elimizden geldiğince mücadele lazım ama maalesef bir avuc engelliyiz bizi kim dinlerki :(

[FONT=Tahoma]Engellilik hali, fiziki yönden eksiklik olsa da, insanî yönden bir kusur değildir. Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın “Harâbât ehline hor bakma şâkir / Defineye mâlik virâneler var” şiirinde ifade ettiği gibi, dış görünüşü itibariyle önemsenmeyen veya engelli pek çok kimse, kalp emizliği açısından Allah katında çok değerli olabilir. Hatta diğer insanlar, bu gibi kimselerin hürmetine bir kısım sıkıntılara maruz kalmaktan korunmuş bile olabilirler. [/FONT]“Şayet Allah’tan korkan gençleriniz, can taşıyan hayvanlarınız ve beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı belâlar üzerinize sel gibi yağacaktı”[FONT=Tahoma] (Aclûnî, Keşfu’l-hafâ, 2/212) hadisinde de ifade edildiği gibi, acziyet, ilahî rahmet ve merhamete bir vesiledir.

[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dinimiz yardıma, ilgiye ve bakıma muhtaç insanlarla -acımayı değil- daha çok ilgilenmeyi teşvik eder çünkü engellilik hali acınacak değil, yardımlaşılacak haldir. Zira Peygamberimiz:[/FONT]“Âmâya rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, muhtaç bir kimseyi ihtiyacını tedarik etmesi için gerekli yere götürmen, derman arayan dertlinin imdadına koşman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar sadaka çeşitlerindendir…”[FONT=Tahoma] (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 5/168-169) [/FONT][FONT=Tahoma]buyurmuş[/FONT] herhangi bir görme özürlüyü yoldan saptıranları, onu kasten yanlış yola yönlendirme sadakatsizliğini gösterenleri de lanetliler arasında saymıştır.[FONT=Tahoma] [/FONT]

valla ben kuraya gircem nasıp olursa bu 3000 alımla %0-0-0 şans ancak bir mucize gerceklesırse atanırım ümidim hiç yok ama denemekte fayda var kısmet hersey uzulmeyın ınsallah herkes atanır bende artık tukendım bittim

Valla ben ortaöğretim mezunuyum 85 gibi bir puan bekliyorum atanamayacağım gibi geliyor şimdiden geçmiş olsun demek düşüyor galiba bize

Herkes e devlete girip meclise cumhurbaskanina msj atsin tepkimizi bildirelim herkes yapsa ah keske meclisin bilgi islemini kitlemek gerekki sesimiz duyula ama buraya yazanlar cok deil 2 dk e devlete girip meclise,cumhurbaskanina msj.atilsin lutfen

yok kardes ümitsizlige kapılma gecen şubat alımlarında ortaogretim 80 ıla 78 arasında kapattı sen 85 alırsan ataman yuksek ınsallah atanırsın puanın cok ıyı asla karamsar olma en azından senın puanın var benım kura en az 70 80 bin kişi belkıde daha fazla onca kısının ıcınden ısmım cıkarmı cıkmazmı allah bılır ne dıyelım allah yardımcımız olsun :(:(:(:(

kardesim sana sukadarını söleyim benim bu puanla atanmam senin kura ile atanmanla eşdeğer gecen yıllara göre bence bu puanlar yükselecek umarım yükselmez İnşallah atanırım ama ümidim yok İnşallah sende atanırsın dediğim gibi senin kura ihtimalin ile benim puan ile atanma ihtimalim aynı

asla umıtsızlıge kapılma ben atanırsın dıye ümit edıyom 85 kotu bır puan degıl bu tercıhte atanamazsan dıger tercıhlerde cok yuksek bır oranda atanırsın bence sen ve beklıyen butun arkadaslarımız atanır ınsallah

İnşallah hepimiz atanırız bekleyen bütün engelliler tek umudumuz bu

Üst Alt