şener şen, müjde ar'lı arabesk filminde bi sahne vardı.
müjde ar gelinliğiyle düğünden kaçar, istanbul yollarına atar kendini.
yolu bi gece yarısı kamyoncu kahvesine düşer ve içerdekilere:
- ağalar beyler istanbul nire? diye sorar
20-30 kamyoncu uçkurlarını çözerek
- gösterelim anammm..! derler.
daha sonra kızının peşinden annesi de düşer istanbul yollarına.
o da aynı şeyleri yaşar. yol boyu anammmm diyen üstüne çullanır
neyse istanbul’da kızını bulur, kız evlenmiştir.
damat; size anne diyebilir miyim dediğinde
- aman bana ana deme anam diyen üstüme çıktı der.
30A ortaköy aksaray belediye otobüsü. yıl 1978-79 falan.
- hava yeterince karardı bizi gören olmaz...
hadi bi karaköy yapalım dedik. 4 üniversite öğrencisi bindik otobüse .
kemeraltı'nda inmemiz lazım ama utanıyoruz. iki durak önce tophane'de inip eylem adımlarıyla yürüyoruz. eylem adımı:
yere raprap topuğunla basacaksın, belli bi hedefi gözüne kestirmiş ve bir an önce oraya ulaşmak ister gibi sağa sola bakmadan koşar adımla yürüyeceksin. kesinlikle eller cepte olacak ki seni dolu sansınlar.
parkanın kapşonu takılı olacak ve atkını yüzüne saracaksın sadece gözlerin gözükecek. gardını almış boksör gibi omuzlarını kısacaksın.
böyle yürüyoruz ki millet bizim keraneye gittiğimizi anlamasın. tamamen bilinç dışı.
Dördümüz de ayrı fraksiyonlardanız ama eylem birliği yapmışız.
100 küsur fraksiyon vardı, yani marks'ı, yani okudukları aynı kitapları 100 ayrı şekilde yorumlayan 100 küsur örgüt.
hedefe kitlenmiş lazer güdümlü uçaksavar füzesi gibi giderken arkadaşlardan biri.
biz ne yapıyoruz? her türlü sömürüye karşıyız diyoruz.
kadın bedeninin sömürülmesinin en ahlaksızca olanına kapital sağlıyoruz diye başlayan uzun bi özeleştiri yapmaya başladı.
- marks der ki...!
bu "marks der ki"ler o kadar çoktu ki hayatımızın her alanına kök salmıştı.
maça mı gidilecek önce bi marks amca ne demiş ona bakılır.
uygun bi klişe bulunur ona göre hereket edilir.
- öhü öhüü kemal arkadaş seni stadın orda görmüşler.
futbolun toplumun afyonlarından biri olduğunu bilmiyor musun?
- marks der ki..!
bilardo yasak..okey yasak..tavla yasak
marks der ki..!
bazen kendi kendimizle dalga geçerdik.
- arkadaşlar şimdi ben bu çayı iki şekerle içiyorum. diyalektik materyalizmin tarihsel sürecinin yadsınamaz gerçekleri doğrultusunda emek sermaye çelişkisine katkı da bulunup bulunmadığım konusunda bi öz eleştiri vermek ve bundan sonra çayımı tek şekerle içeceğimi sizlere ilan etmek istiyorum gibi terminoloji salatasından oluşmuş anlamsız cümleler kurarak kafa yapardık.
o gece marks amca korkusundan geneleve bile gidemedik. alageyik sokağını transit geçip karılara vereceğimiz parayla istiklal’e çıkıp çiçek'de bira içtik.
o sakalından asılasıca marks amca yüzünden klozete akıttıklarım rantabl şekilde değerlendirilebilseydi dünya nüfusunu ikiye katlardım, gençliğim çürüdü bea.
sevgili pegasus arabesk filmindeki kadının "bana ana deme" demesi gibi
bana ne dersen de marks deme.
hamiş: kemaraltı yokuşunu tırmanırken marks derkiiii deyip pişmiş aşa su katan herif şimdi CHP nin MYK sında.
kesin orda da fırsat buldukça atatürk derkiiiii...! diyordur.
neyse ki canım ciğerim atatürk’ün söylemleri uçkur boyutuna kadar indirgenemedi henüz.
MODEL ÜLKE OLMADAN Bİ İDEOLOJİ, HADİ İDEOLOJİDEN VAZ GEÇTİM REFERANS GÖSTERİLEN İDEOLOĞUN BELİRLİ VE KISITLI ÖĞRETİLERİ BİLE TOPLUMA ANLATILAMAZ. HAA TABİ MAKSAT AKADEMİK GEYİK, ENTELLEKTÜEL MASTIRBASYON DEĞİL, TOPLUMA YANİ ORTALAMA EĞİTİM DÜZEYİ İLKOKUL 4 OLAN TOPLUMA YÖN VERMEK, ONU BİLİNÇLENDİRMEKSE TABİİ.