Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engellilere tanıdığı haklar nelerdir?

amicable

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
TOKİ'nin engellilere tanıdığı haklar nelerdir?

:confused:

Toki satışlarında engelliler için kontenjan veriliyor . Ödemelerinde , taksitlerinde herhangi bir ayrıcalık yok . Tapu teslimi borç bitiminden sonra olduğundan DASK gibi yıllık ödemelerini yapıyorsun .

Verilen tek hakkı katılımcılar içinde kontenjan ayırması .

peki dün 3 ili acıkladılar bunların dısındaki illere muracaat yapamıyormuyuz

İkamet şartı ve gelir şartı aranıyor . Yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl ikamet etme zorunluluğu var . Kiraya veremezsin , yatırım için düşünüyorsan hiç düşünme . 6 ayda bir enflasyon oranında taksitler yükseliyor . Toki tesliminde de giderlerin var .

Gelir kriteri var maaş durumuna bakılıyor .

o ilde 1 yıldır ikamet ediyor olmanız gerekiyor

Ben emekliyim annem ile kalıyorum. Annem hem kendisi emekli , hemde vefat eden babamın emekli maaşını alıyor.
Yani eve üç emekli maaşı giriyor.
Babamdan kalan bir ev var , dörtde 3 ü benim , dörtde 1 i annemin.
Bu durumda ben başvurabilirmiyim ?

2 yaşındaki oğlum yüzde 96 engelli engelli kontenjanına onun adıyla başvurabiliyormuyum

Tokiden 50.000 konut

Tokinin İstanbulda 6.300 Konut projesi için başvurular alınmaya başlamış engelliler farklı tarihlerdemi başvuru yapabiliyor bilgisi olan varmı

Yoksula diyorlar peşinat istiyorlar, peşinatım olsa giderim bankadan konut kredisi çekerim bir hafta içinde evime otururum niye 18 ay bekleyin, fakirin belini kıran peşinat, yani bu peşinat verebilen taksit 388 TL ödeyecek de, peşinat veremeyen 700 TL ödesin yani fakire diyor san bir kolaylık sunulsun, ayın sonunu zor yetiştirirken faturalar kira, ekmek parası, çocuklar okul masrafları,birde peşinat istiyorlar, kredi çeksen şimdi faizler çok yüksek, yani fakire yoksula değil yine parası olana, yazık ki yine bir umut ışığı daha başlamadan söndü,

ziraat bankasının haberi yok bize tanınan hakdan bence istifade edemeyecegiz kiradayım ve bu hakdan faydalanmak istiyorum vazife malullerine ve engellilere tanınan hakdaki tarihlerde nereye gidecegiz 1000 konut müjdesini verdi vermesinede toki nin numarasına ulaşılmıyor istanbul-izmir-ankara-adana demişti eskişehir de 1000 konut yapılacakmış ama karşımızda muhatap yok sayın cumhurbaşkanım duyun sesimizi ben magdurum kiradayım

Vatandaşlar, projenin bulunduğu ile göre 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerden başvurularını yapabilecek.

Vatandaşlar 2+1 nitelikteki konutlar için 500 TL, 3+1 nitelikteki konutlar için 1.000 TL başvuru ücreti ödeyecek.

Başvurular; 4 kategoride olacak

TOKİ tarafından hayata geçirilecek projede başvurular 4 ayrı kategoride kabul edilecek. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında en az %40 Engelli Vatandaşlar 08 – 12 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Emekli vatandaşların 25 Mart 2019 – 05 Nisan 2019 tarihleri arasında başvuru yapabileceği projede diğer başvurular ise 06 -22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.

8 -12 nisan arası şubelere başvurur öğreniriz, şimdi yoğunluk vardır..

Nakitten yana sıkıntım yok ancak ben 29 yaşındayım ve sadece benim gelirimemi bakar yoksa tüm aile gelirine mi eğer aile geliriyse çok saçma!!!! Çünki bakmakla yükümlü olduğum kimse yok. bekarım.

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.)

Yukarıda eş ve çocuklar diyor. Annem baba , kardeşler veya aynı hanede yaşadıgı kişilerin toplam geliri demiyor.

Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulün olmaması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç),
Hisseli gayrimenkul varsa onu kabul ediyor galiba , yukarıda ki altı çizili cümleden o anlaşılıyor.

Ne zaman Hangi tarihler arası başvuru yapabileceğiz ?

ben eskişehirde oturuyorum 1000 adet ev yapılacak posta gazetesinden öğrendim bugun gene baktım internette var diyolar ama buradaki ziraat şubeleri yok bu sene yapılmayacak diyolar biz kime güveneceğiz lütfen tokinin bildiğiniz numarası varsa yazarsanız sevinirim

ben başvurabiliyormuyum anlamadım tam

kesin bilgimi öyle demiyor ama ://

Merhaba bilgi amaçlı paylaşıyorum;

* “En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve
gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu
kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru
sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
* Emekli Vatandaşlara konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek
görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak
sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte
kuraya tabi tutulacaktır.

babamlarla yaşıyorum gelirim 4800ü aşmıyor ancak babam ve kardeşimde çalıştığı için 4800ü geçmektedir. Evli değilim bekarım ama dediğim gibi hane içinde çalışanlar var ben başvurabilir miyim acaba çağrı merkezini aradım açmıyolar.

Merhaba Arkadaşlar,

engelli olarak başvuru yapacağım Tuzla projesi için, engelli raporum eski 20 yıl öncesi sıkıntı olur mu?

yeniden mi rapor almam gerekiyor.

sormamın nedeni İETT için engelli kartı almak istemiştim raporumu kabul etmemişlerdi.

furkan-)

Ödeme planınız bitene kadar tapuyu alamıyorsunuz. Tapusu sizde olmayan evi kiraya veremezsiniz. Bunu geçtim zaten başlangıçta yaptığınız sözleşmede bu madde var ve imza atıyorsunuz.

Burada amaç, ihtiyaçlı insanları ev sahibi yapmak. Yatırım amaçlı talepleri olanları değil.
yasaksevdam34

Örneğin İzmir Projesinde 2+1 ve 3+1 seçeneği var. 3+1 de gelir üst limit şartı yok. Eğer ödemeleri sizi zorlamazsa ona başvurursunuz.

3+1 de istanbul için de gelir limit seçeneği yok arkadaşlar

Merhabalar,

Ödemeler için belirtilen tutarlar 399 TL ile 900 TL arasında fakat aşağıdaki görselde paylaşmış olduğum bilgi ödemelerin daha fazla olduğunu gösteriyor bu konuda kesin bilgiye nereden ulaşılabilir?
Yani 3+1 için 68 bin TL peşinat 1550 TL ödeme veya 34.000 TL peşinat 2617 TL ödeme şeklinde olacaksa Toki nin ne artısı var onu anlamadım açıkçası.

LlM7d0.jpg

NOT: Ödeme göstergesi Tuzla da yapılacak olan TOKİ içindir.

Son düzenleme:
serwol bu baktığınız normal katılım için olabilir. ben de araştıracağım.. bilgi alabilirsem burdan paylaşırım.

Suret Sanırım normal veya Engelli arasında fiyatlandırma konusunda bir ayrıcalık yok. Eğer bir bilgi bulup paylaşabilirseniz memnun olurum.

Teşekkürler

serwol

Fiyatlamada elbette ayrıcalık yok. Herkese eşit uygulama yapılıyor. Engelli olmanın artısı ayrı kontenjan olması ve velev ki yinede size çıkmasa bile, kalan normal kontenjan üzerinden tekrar çekilişe dahil olabiliyorsunuz. Dolayısıyla normal vatandaşa göre ev sahibi olmanız çok yüksek oluyor.

Üst Alt