Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engellilere tanıdığı haklar nelerdir?

StratoS cvb için teşekkürler.
uncelim Hocam bu bilgi sitesinde yazıyor mu birde nerden bakabilirim istanbulun neresinde projeler var. Tsk

serwol

Toki'nin hiç bi artısı yok, 6 ayda bi memurlara yapılan zam taksitelere zam olacak ortalama buda, %18 gibi bi oran yani 1500 TL aylık ödeyen kişi 1 yıl sonra 1770 TL ödeme yapacak, ama sözde faizsiz.

Selam, arkadaşlar ben hem engelli, hemde emekliyim, emekliler için fiyatlar daha cazip, ben engelli kurasından girsem ve ev çıkrsa , ben emeklilik şartlarından faydalanabilirmiyim

Çocuğumuzun engelli Raporu var. Onun raporu ile kendimiz başvurabiliyor muyuz?

Toki

Engelli kişiye tokiden ev çıkınca kiraya verebilirmi verilmiyosa devredebilirmi Bibaşasına kerıyla.

furkan-)

2+1 daireler bor bitinceye kadar devir ve kra olmuyor,kişi kendi o evde oturmak zorunda, 3+1 daireler 1 yıl sonra devredile biliyor

evler hazır değil talep toplama aşamasında yapımı başladıktan sonra yaklaşık 36 ay içinde teslimi edilecek.

ahmet71

Fiyatlar herkes için aynı. (Engelli, emekli, normal.)

Sadece kontenjan ayrılıyor. Yani Engelli iseniz, engelli kontenjanına giriyorsunuz, olmazsa normal kontenjana giriyorsunuz. Şansınız daha fazla oluyor yani.

StratoS fiyatlar aynı değil 3+1 evlerde 30 bin tl fark var emekliler derneği açıklama yaptı, kırıkkalede 200 bin olan konut fiyatı 170 bin tl diye

StratoS o zaman senin dediğin gibi oluyorsa , ben engelli ve normal kontenjandan gireyim, şansımı ikilemiş olurum teşekür ederim

ahmet71

Dediğim gibi oluyor.

2 kontenjandan girme diye birşey yok. Siz engelli kontenjanından gireceksiniz.
Eğer ki çıkmazsa, sonraki tarihte yapılacak genel kuraya otomatik girersiniz.

StratoS sağolasın kısmette ne varsa artık tekrarbteşekürler, dediğini anladım, tek başvuru yapıyorum önce engelli kontenjanı çıkmazsa normal kuraya tekrar girmiş oluyorum

vakıflar muhtaç engelli aylığı alıyorum (820 tl) bu yeterli mi yoksa bir iste çalısıp bunu bordroyla göstermek gerekir mi? bilgisi olan var mı?

Toki

Arkadaşlar tokiye başvurcam Ama engelli emeklisiyim engelli konteyjandanmı başvurcam yoksa emekli konteyjandanmı hangisinden başvurmam gerekiyo

[FONT=sans-serif] furkan-) bilgi edinmeyle yeni konuştum hem engelli hemde emekliyim dedim, engelli kontenjanından başvurmamı önerdi, sebebi olarakta, engelli kontenjanından başvurursam, ilk kura çıkmaz ise, ikinci kez yani normal vatandaşlarla birlikte ikinci kez kuraya girebilirsin dedi, her katagori için fiyatlar aynı değişen yok dediler, kolay gelsin

[/FONT]StratoS sizin dediğiniz gibi engelli emekli veya normal vatandaş fiyatta değişen yokmuş, bilgi edinme numarası sonunda düştü sağolasın

ahmet71

Biz yalan bilgi vermeyiz :) Ve duyduğum bilgiyi de mutlaka kontrol ederim.

Hayırlısı olsun. Engelli kontenjanı genelde çıkıyor diyorlar, umarım size de çıkar ve ev sahibi olursunuz.

ahmet71

Merhaba engellilerden peşinat alınacak mı bunu sordunuz mu? ben de ulaşmaya çalıyorum ama nafile

ömer gök ısrarla arayın 8-10 kez arka arkaya hızlı şekilde aradım ve bağlandım, dairenin toplam fiyatı, taksit veya peşinat konusunda hiç değişiklik yok, %10,%12,ve %20 olarak peşinat ödeniyor, ödediğin peşinatın çok veya az olmasına görede, aylık ödenecek rakam ve vade süresi değişiyor, peşinat olmadan, engelli veya emekli ev sahibi olması mümkün değil,
StratoS sağ olasın inşallah, tüm ihtiyaç sahiplerinin işi görülür. :)

ahmet71 teşekkür ederim. hayırlısı diyelim inşallah gerçek ihtiyaç sahiplerine çıkar.

furkan-) 2+1 daireler için

1- aile geliri 4500 tl altında olucak

2- %40 ve üzeri engelli raporu veya engelli kimliği

3-maaşı belgeleyen ssk dan bodro

4- kuraya gireceğin ilde 1 yıl ikamet etmek

3+1 ler gelir şartı ve ilde ikamet şartı yok

2+1 için 500 tl--3+1 için 1000tl nhalk bankası

duyurular kısmından anladığım bunlar henüz başvuru yapmadım ben bizim ilde 15 nisanda başlıyor kayıt

Başvuramazsınız, 26 yaş sınırı var.sadece kocası vefat eden dul kadınlar için yaş sınırı söz konusu değil.

Toki 2019 engelli kampanya

Mrb
Arkadaslar %48 engelli raporum var vergi indiriminden faydalanip emekli oldum toki yeni bir ev kampanyasi baslatti istanbulda kayasehir de ben basvuracam ama kafam karisik engelli olarakmi başvurayım yoksa emekli olarakmi hangisinin cikma yuzdesi fazladir toki ariyorum ilasamiyorum bilgili arkadaşlar yardimci olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürker

Üst Alt