Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engellilere tanıdığı haklar nelerdir?

cemix34

Emeklilerin sayısı daha fazla olacaktır diye tahmin ediyorum.

cemix34 engelli olarak başvuru yapmanız daha mantıklı. ilk kura da çıkmazsa ikinci kura ya girebiliyorsunuz.
bende 8 nisanda başvurumu yapacağım.

cemix34

Bu konuda neden kafa karışıyor anlamıyorum.

1. Kategori olan“Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,
2. Kategori olan“En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın”
3. Kategori olan “Emekli Vatandaşlar”ın
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”
başvuruları ayrı olarak 4 kategoride değerlendiriliyor.

1. Kategori: Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

2. Kategori: Engellilerin konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir.

3. Kategori: Emeklilere konut sayısının %25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir.

2-3 nolu kategorilerde çıkmayan vatandaşların başvuruları otomatik 4.kategoriye alınıyor.

Örneğin: İzmir Kemalpaşa'da 282 adet 2 +1, 397 adet 3+1 satılacak. 2+1 için ikamet, gelir vb şartlar var. 3+1 için şart yok.

397 adet için, 20 daire Engellilere ayrılacak. Bu konuda uzmanla görüştüğümde genelde engelli kontenjanında tam dolduğunu ve kimsenin açıkta kalmadığını söylemişti.

Türkiye'de 12 Milyon Emekli ve 5 Milyon engelli var. Ancak 5 milyon engelli içinden, 18 yaşından küçük olanları, bakıma muhtaç olanları ve maaş almayan geliri olmayanları düştüğümüzde rakamın 1 Milyona olarak düşünebiliriz, 20 daire 1 Milyon engelli için, 99 dairede 12 Milyon emekliye ayrılmış oluyor.

Bu oranları düşünerek hiç kafa karıştırmadan, Engelli kontenjanından başvuruda bulunabilirsiniz.

jumanji

dar gelirliler için yapacagınız konut başvurusunda hanenin toplam gelirinin 4500 tl nin üzerinde olmaması (istanbul için 4800)gerekiyor.bu durumda sizin geliriniz bu rakamın altında olduğu için başvurunuzda hiçbir sıkıntı yok.

Ahmet 71, siz yaşa takılmıyorsunuz,başvurunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz..

TOKİ den ev alan varmı?

Arkadaşlar TOKİ de kura ile ev alanlar varmı aranızda? Sorun ve memnuniyetleriniz nelerdir, ödeme koşulları fiyat artışı ve inşaat malzeme ev kalitesi vs.

2+1 için evlerin yapılacağı ilçede 1 sene ikamet sartı aranıyor, sadece ilde değil bildiğim kadarıyla. bunu tam netlestirelim lütfen ilde mi ilçede mi 1 sene ikamet gerekiyor?

@tesekkürler bedrettin. benim demek istediğim muhtaç engelli aylığım maas olarak geçerli mi yoksa bir iste çalısılıp onu mu maas olarak göstermek gerekiyor? bunu sormak istedim.

@jumanji

BAŞVURU ŞARTLARI:
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
1- T.C. vatandaşı olması,
2- Projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu ilçe nüfusuna kayıtlı olması, (3+1 Konut tipi hariç)

Önemli:

Tekrar kontrol ederken bir şey fark ettim: 3+1 daireler II. Grup(Orta) olarak sınıflandırılmış ve bu konuları için 1 yıl sonra devir hakkı tanınmış. Aynı zamanda ikamet zorunluluğu olmadığı için kiraya verildiği de belirtilmiş.

Dolayısıyla 3+1 daireleri tercih edecek arkadaşlar konutlarını kiraya verebilirler.

@StratoS

Merhabalar,

Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. Fakat sanıım eksiklikler var.

[FONT=sans-serif]2- Projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu ilçe nüfusuna kayıtlı olması, (3+1 Konut tipi hariç)

[/FONT]
kısmında sadece ilçe yazmışsınız fakat Toki nin sitesinde il/ilçe olarak belirtilmekte. Aşağıda linki sizinle paylaşıyorum. Bir hata varsa düzeltin lütfen.

https://www.toki.gov.tr/basvuru-sartlari

engelli olarak müracaat edersek ne gerekiyor? müracaat nereye yapılıyor arkadaşlar?

serwol

Eksiklik yok. Bende o paragrafı, İzmir Aliağa Projesinin Duyuru dosyasından aldım. Ama 2 gündür TOKİ sayfasında Aliağa projesi yok, kaldırmışlar, bu yüzden link paylaşamıyorum, elimde PDF dosyası var.

Buradan şu çıkabilir, proje özelinde belki değiştiriyor olabilirler. (Bazı projelerde il, bazılarında ilçe şartı koşuyor olabilirler.)

Aliağa TOKİ için benim gönderdiğim paragraf geçerlidir.

//Google lan linki buldum: https://www.toki.gov.tr/satis/tr/du...onut-projesi-190305202646347/SalesAnnoucement

@serwol ilettiğin linki inceledim. il/ilçe yazmışlar haklısın ancak bu mümkün değil. Her projenin kendi başvuru bilgilendirme formu var. Onlara bakarsan ifadenin değiştiğini göreceksin. Toki buradan istediğin projenin detayına bakabilirsin. Benim baktığım projelerinde detaylarında yazan ifade şu şekilde "Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması"

Bu arada bir yerde 3+1 lerin 1 yıl sonra devir yapılabildiği belirtilmiş, herkes kendi ilgilendiği projeye baksa daha doğru bilgiye ulaşabiliriz. Benim baktığım projelerde konut tesliminden 2 yıl sonra devir edilebileceği yazıyor.

"3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini
takip eden 2 (iki) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir. "

@emir79 ilgili tarihlerde yetkili Halk Bankası şubelerinde başvuru yapılacak.

Birkaç sorum olacak;
1- başvuru için yatırılan para ola ki kurada çıkılmazsa geri ödeniyor mu? Kura çıkarsa yatırılan para ev ödemesinde işlenir mi?
2- ben şu an çalışmıyorum. Çalışmayana veriliyor mu?
3- belirli başvuru tarihleri var mı?

[FONT=sans-serif]@[/FONT]StratoS[FONT=sans-serif] , [/FONT][FONT=sans-serif]@[/FONT]hcm

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Emrdyl

1- Ödeniyor. Konut ödemesine başvuru ödemesi sayılmıyor.
2- Her projenin kendi il/bölge özelinde şartları var. 2+1 projeleri için ülke genelinde üst gelir şartı var. Gelir belgesi gibi bir talebi olmadığına göre, çalışıp çalışmadığınıza bakmıyorlardır diye düşünüyorum.
3- Var proje özelinde duyuruluyor. (Web sayfasından bakabilirsiniz.)

Tapusuz ev kaçak evdir. Bir kaydı yoktur. Bu yüzden tespit etmezler. Ancak 2+1 evlerde ikamet zorunluluğu var. O evde oturmazsanız sözleşmenizi fes ediyorlar. Yani başvurdunuz oldu, kaçak evden çıkıp o evde oturmanız lazım.

Emrdyl hayır boşa gitmiyor, kura çıkmazsa paranızı iade alabiliyorsunuz.

emir79 tokinin sitesinden ilgilendiğin projenin satış duyurusunu incelemeni tavsiye ederim; genel olarak yazan şu ama projeden projeye farklılık olabilme ihtimaline göre sitesinden bak derim;

Başvuru sahipleri;
1. Nüfus Cüzdanı (T.C No.su bulunan) ile birlikte;
Kimlik tespiti için Nüfus Cüzdanı ibraz etmek şartı aranacaktır.
Başvurular şahsen yapılacaktır.
Ayrıca,
 Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, Sosyal Güvenlik
Kurumu’ndan alacakları “Belgeyi”
 Engelli vatandaşlarımız, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen
kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet
raporunu (en az % 40 engelli olduğuna dair) “Belgeyi”

 Emekli Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli
olduğunu gösteren “Belgeyi”
Başvuru Formu,
 Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,
 Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri
verilecektir.
Başvuru işlemleri sırasında;
- 2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
- 3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.
(Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)

bu 2+1 için aynı ilçede 1 yıl oturma konusu muallak kaldı halen. tokiden de okuduğum kadarıyla 2+1 için o ilçede oturmak gerekiyor var mı baska bilgisi olan? biz de ona göre basvuru yapacağız çünkü, aynı ilçede oturmadığımız için 3+1e yöneleceğiz.

tokiye de ulasamıyoruz ki.

jumanji

Muallak kalan bir konu yok?

www.toki.gov.tr
Web sayfasından hangi projeye başvuru yapacaksanız, o projenin bilgilendirme formuna ulaşın. 2 seçenek var. Ya ilçe ya da il. Anladığımız kadarıyla nüfusça büyük ilçelerde ilçe şartı küçük ilçelerde de il şartı aranıyor.

Kesin bilgi, başvuracağınız projenin bilgilendirme formunda dır.

ulasamadım. ilçede en az 1 yıl yazıyor il'de 1 yıl yazmıyor hiç görmedim.

hcm

bu en son satırdaki
[FONT=sans-serif]Başvuru işlemleri sırasında;[/FONT]
[FONT=sans-serif]- 2+1 konutlar için; 500-TL (beşyüztürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.[/FONT]
[FONT=sans-serif]- 3+1 konutlar için; 1.000-TL (bintürklirası) başvuru bedeli alınacaktır.[/FONT]
[FONT=sans-serif](Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
[/FONT]
Hariç derken başvuru yaparken başvuru bedeli ödemiyorlarmı demek bu!?

henüz sayfayı açamıyorum. 2+1 ama ilçe belli değil. ilçede 1 yıl oturma sartı olmayan proje hangisi

kutup yıldızı ayrıca bilgi sahibi değilim ancak o anlama çıkıyor olmalı. https://www.toki.gov.tr/basvuru-sartlari nbu linki de bir incelemeni tavsiye ederim, Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi için başka ayrıcalık ve şartlar da bu metinde geçiyor. Örneğin; 1.Kategori Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri hariç olmak üzere diğer 3 kategoriden hak sahibi olarak belirlenen vatandaşlar, İl/ilçe Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmadığına dair belgeyi ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır. Kanıtlayamayanların hakları iptal edilecektir Buna göre ev sahibi olmama şartı da bu kategoride aranmıyor.

Arkadaşlar Dün itibari ile emeklilerin başvurusu başladı.

Üst Alt