Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engellilere tanıdığı haklar nelerdir?

2+1 için ilçede 1 yıl oturum gerekiyor ilde değil arkadaslar. böyle bir sey göremedim ben yanlıs yönlendirmeyelim.

annemle kalıyorum annem babasından yetim maası alıyor ben de muhtaç engelli aylığı oluyorum (820 tl) %68 ms raporluyum. engelli kontenjanından ben girebilir miyim 3+1 için yoksa annem mi basvurmalı?

jumanji

Neden ısrarla aynı şeyi belirtiyorsunuz?

Türkiye'de bazı projelerde İl ikameti belirtilmiş. Arkadaşlar paylaştılar. TOKİ'nin SSS sayfasında "İl/İlçe" ikameti yazılmış. Projeye göre değiştiğini söyledik, proje bilgi formuna yönlendirdik.

Hala yanlış yönlendirmeyin diyorsunuz... İzmir'deki projelerde İlçe isteniyordur, ama atıyorum X şehirde İl isteniyordur.

aynı seyi siz belirtiyorsunuz nerede il bazında söyleyin madem bilelim ben göremedim böyle bir sey. net olarak su deyin gözümden kaçmıs olabilir ama göremedim. en azından izmirde 2+1 ler için ilçede 1 yıl oturum gerekiyor.

jumanji StratoS zaten bu nedenle projenin kendi koşullarına bakın deniyor il ya da ilçe diye bir genelleme yok. Her proje kendi içinde farklı şartlara sahip olabilir. İstanbuldakiler il bazında mesela İzmir de bir projeye baktım ilçe yazıyor.

hcm

Ben anlatmaya çalıştım, olmadı umarım sizin yazınızdan anlaşılır... :)

arkadaslar annem babasından maas alıyor dul ve yetim maası, emekli olarak mı geçiyor acaba? basvuruda normal mi yoksa emekli mi yapmalı?

bir de dul ve yetimlere öncelik yok sanırım sehitlerin dul ve yetimleri bildiğim kadarıyla.

jumanji

Selamlar,

1- Bu maddeye göre direk emeklililer başvurabiliyor. "TOKİ’nin emekliler için satışa sunacağı konutlara başvuru yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli olma şartı aranır." Ama siz yinede bir arayıp kesinleştirin:

https://www.toki.gov.tr/iletisim-adresleri

2- Evet, "şehit ailelerine, terör malulleri ile dul ve yetimlerine".

Çocuğumuz engelli, bu yüzden engelli ailesi olarak başvurabiliyor muyuz?

3+1 taksitleri ne kadar arkadaslar 2binler fln yazıyor nedir doğrusu? hani 780 lira falandı ne 2000 leri anlamadım?

akadirarik

Aile yani Anne/Baba olarak çocuğunuzun raporu ile başvurabilirsiniz.
jumanji

780 TL taksiti ben hiç görmedim. 3+1 belirttiğiniz şekilde gördüm hep...

jumanji
3+1 ler :400.000 tl iki tane alternatif ödeme seçenekleri var

1. % 10 peşinat 39.000+120 ay x 3.000
2.% 20 peşinat 79.000+180 ay x1.770

taksitler 6 aylık tefe-tüfe oranlarından memur maaş oranlarına göre artış olacak, fiyatlar öngörülen fiyatlar olup net değildir.

Arkadaşlar merhaba, Toki 'nin engelliler için başvuruları bu pazartesi başladı. Başvuran var mı? Açıkçası 10-15 yıllık süre ve 6 ayda 1 artış beni endişelendiriyor. Başvurup başvurmamakta kararsızım. Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?

hcm evet 6 ayda bi memur zammı kadar,Anapara ve taksitlere zam var. En düşük ödeme şekli; peşinat 47.100 tl , 240 ay yani 20 yıl aylık 793,33 TL aylık taksittaksit ödenecek. 6 ayda bi zam eklenip, anapara ve taksitler zamlanacak. 2+1 konut için.

Son düzenleme:
hcm

Banka/Kredi, miras vb şekilde eviniz olamayacaksa bu şekilde ev almak en mantıklısıdır. Evet, ödeme koşulları zorlayıcı olabilir. 2+1 de olan özel şartlar zorlayabilir. (Kiraya verilememe gibi) Ama yaşlandığınız zaman özellikle evli değilseniz, bir kuru maaş ile kira ve diğer giderler zorlar. En azından kira gideriz olmadığında geçinmeniz daha kolay olur.

150 bin tl ye bankadan kredi çekip ev almaya kalksak ödeyeceğimiz en az aylık tutar 3 bin tl bence toki daha mantıklı

TOKİ 2019 a Başvuranlar

Merhaba arkadaşlar, TOKİ engelli başvuruları bitti bueadan başvuran arkadaşlarla süreci paylaşalım mı ben başvurdum. Başvuran herkese hayırlı olsun inşallah.

Günaydın hayırlı sabahlar hayırlısı olsun efendim. Bütün herkesin bir evi olmasını isterim. Benim evim yok. Zaten yalnızım tek başımayım bu yüzden başvurmadım ben

Bende basvurdum 500 tl ile ama engelliye %3 ayırmıslar konya da toplam 550 daire olacakmış 15 ev ayırmıslar yani zor ihtimal ayrıca 18 bin tl peşinatı nerden bulurum diye düşünüyorum cıksa bile devletin verdigi 483 tl kiramın yarısı işkur iş bulamıyo bana

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ömer gök

tüm kalbimle bir ev sahibi olmak istıyorum ve buradaki arkadaşlarında hayırlısıyla bir ev sahibi olmasını diliyorum kuraya gireceğim insallah adımız çıkar

İstanbul TOKİ kura ne zaman acaba bilgisi olan mı

Engellilere Toki'den ev sahibi olma imkanı var mı?

Engelli bireylere Toki'de ev sahibi olma fırsatları nelerdir? Özellikle de bütün şehirlerde bu imkanlar sağlanıyor mu, hangi zamanlarda oluyor? Kısaca bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

projedeki konut sayısının %5 kontejanı direk engellilere ayrılıyor başvuran engelliler arasında çekiliş yapılıyor
diyelim ki burdan çıkmadı çıkmayan engellileri genel çekiliş kategorisinde çekilişe katıp çekilişe devam ediyorlar
bütün şehirlerde ve ilçelerde geçerli
tokinin resmi sitesinde duyurular kısmından ikametin olan ili seçip takip edebilirsin

Minik77

Önceden pek takip etmiyordum ama merak ettiğim konu oldu. Şu an Kocaeli ilinde var engelliler için Toki. Dediğiniz gibi takip etmek lazım. Teşekkürler.

ARkadaşlar burada 400 bin liraya toki daire var, her yıl tokilerde enflasyon kadar 400 binin üzerine ekliyorlar bu da 1 milyon ile 1.5 milyon arasında para yapar diye tahmin ediyorum, halbuki 500 bin liralık bir daire için kredi çekseniz 1 milyon geri ödersiniz aşağı yukarı bu da tokiden daha avantajlı olur hem büyük balkonlu hem büyük mutfaklı hem de istediğiniz bir yerde eviniz olmuş olur, bence tokiye bulaşmayın bulaşacaksanızda bu yazdıklarımı bilen birine sorun.

Basvuru sartlarinda Aylik hane geliri 6500 tl denmis. Evde iki kisi calisiyorsa Bu iki maasin ortalamasi mi? Yoksa toplami mi bunu gecmemeli?

Toplamı geçmemeli hocam, 3+1 için gelir kısıtı yok ama

3+1 kismini arastirdim bulamadim. Nerden okumustunuz acaba. Ona gore arastirayim bende

İkamet şartı ve gelir şartı aranıyor . Yanlış hatırlamıyorsam 5 yıl ikamet etme zorunluluğu var . Kiraya veremezsin , yatırım için düşünüyorsan hiç düşünme . 6 ayda bir enflasyon oranında taksitler yükseliyor . Toki tesliminde de giderlerin var .

Gelir kriteri var maaş durumuna bakılıyor .
ikamet şarti 1 yildir

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt