Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Total Kalça Protezi Ameliyatı sonrası gelişmeler..?
Bir ay önce kalça protezi ameliyatı oldum. Çok memnundum. Bugün kendimi zorladım. Kol değnekleri ile ev içerisinde uzun süre dolaştım, oturdum.
Sonrasında dizime yakın bölgede ağrı ve acı hissettim. Acaba bir süre sonra geçer mi.
Benim gibi ameliyat olan arkadaşlardan lütfen yorum bekliyorum. Bu ameliyatlardan sonra neler yapılıp neler yapılmayacağınıda yazarmısınız.
Siz yıne ıysınız ben daha üstüne hıc basmıyorum ama sızın protez melez olabılır yanı tek tarafı yapıstırma kemık cımentolu bn 20 yasına yenı gırdım
45 gun oldu yuvaya destek konulan kemık tam kaynayınca basacagım kıloda var cusselıyım 1 ay sonra dedıler bakalım dızımdekı kıreclemeden fızık tedavıye baslıyacagım
benımde tek korkum ılk bastıgımda sıddetlı agrı olması ama okdr acı gordum kı heralde pek koymuyacak ama forumda okudugum kadarı ılee dız ustunde agrı batma oluyormus yaklasıkta 4 ay gıbı bır surecte gectıgını soyluyorlar G.olsun sımdılık..
Eğer doğru yerden bahsediyorsak, bu ağrı anladığım kadarıyla her protez ameliyatından sonra oluyormuş ve 1-2 ay sonra geçebiliyormuş. Bende de olmuştu femurun alt ucunda, yalnız bendeki ağrı geçmedi.
merhaba geçmiş olsun. ameliyattan sonra hareket rahatlığını farkedip dikkatsiz davranıyoruz. bende iki yılönce her iki kalçadan 3 ay arayla ameliyat oldum. çok zor bir süreçti ama doktorum ve ekibi çok iyiydi. bu ameliyattan sonra neler yapılıp neler yapılmaz diye sormuşsun. ilk önce çok dikkatli olmalısn. hatta diğer insanların dikkatsizliğini göz önünde tutarak iki kat dikkatli olmak zorundasın. ben başkası yüzünden düşmüştüm daha koltuk değneklerini kullanırken.. korkma.yeterince sağlam protez. tabi hangi malzemeden yapıldığı da önemli. benimki titanyum. bahsettiğin ağrının aynısını bende yaşadım.bahsettiğin gibi çok yormuştum.ama geçici bi ağrı bu. zaten kötü bişey olsa dayanılmaz olur ağrı. ani hareketlerden kaçın. kontrollü ve yavaş hareket et. çapraz hareketler çok sakıncalı. eğilme,vücudunu bükerek yana dönme. özellikle otururken eğilme. diz hizasından alçak yerlere oturma. banyo yaparken çok dikkat et.kayma. bu yüzden tekrar ameliyata alındı kalça protezi olan yaşlı bi bayan. buna şahit olmak beni çok endişelendirmişti. kilo alma. iki taneden fazla bebek yapma )) kaslarını güçlendirecek hareketleri ihmal etme.bu çok önemli. ben bu konuda çok tembelim (
birde en önemlisi enfeksiyon tehlikesi. dişin iltihaplandığında yada herhangi bir enfeksiyon hastalağnda hemen doktoruna danış. çünkü antibiyotik tedavisi başlatmak gerek. iyi kullanırsak uzun yıllar (20-25 yıl) gidiyor bu protezler. Allah hepimize kolaylık versin
Semra hanımcım önerilerinizden dolayı size çok teşekkür ediyorum.İyi diyorsunuz hoş diyorsunuz da eğilme,uzanma vs. şeyler söylüyorsunuz.Biz bu ameliyatı daha rahat hareket edebilmek için,işlerimizi kolaylaştırmak için kısacası hayatımızı kolaylaştırsın diye olmadık mı bu ameliyatıBen ev hanımıyım,2.5 aydır ev ile ilgilenemiyorum.Evin temizliği,yemek,çamaşır yani evin içinde olabilecek her iş bana bakıyor.Eşim hafta sonları yardım edebiliyor ancak.Ameliyat olalı da 2.5 ay oldu.Siz ne kadar önce ameliyat oldunuzNe kadar süre sonra normal hayata dönebileceğimAçıkçası çok endişelerim var.
Arkadaşlar niye şikayet edip sızlanıyorsunuz ameliyatınızı oldunuz, proteziniz takıldı artık siz iyileştiniz sağlıklı bir bireysiniz...Kusura bakmayın lütfen böyle alaycı bir tavırla yazdığım için ama burada yazılan, ameliyat sonrası yaşanan sıkıntıları, bana; senin rahatsızlığın tedavi edilebilecek bi rahatsızlık deyip kalçamdaki problemden dolayı %0 veren doktorun gözüne sokmak isterdim yani...birde sen bu kalçayla nasıl dolaşıyorsun demezmi...
Kalça protezi olan herkese geçmiş olsun diyorum...
Benimde bu konuda endişelerim var aslında. şimdiki durumumdan bir farkı olmayacaksa bu ameliyatı olmanın ne anlamı kalıyor ki? Yine her hareketim kısıtlı olacaksa, ağrılarım devam edecekse Bazen ol kurtul diyorum, bazende ya şuan ki durumumu ararsam diyede korkuyorum...
Merhaba Mübeccel hanım;bende sizin gibi engelli raporu almak için hastaneye müracaat etmiştim.Ortepedi doktoru banada %0;fizik doktoruda %38 hareket kısıtlığından,kısalıktan rapor verdi.Bu rapor hiç bir işime yaramadığı gibi muayene esnasında kalçamdaki kireçlenmeleri hareketlendirdi.Eskiden aksayıp acı çeksemde idare edebiliyordum ama o muayene sonucunda ağrılarım,acılarım ve yürüyememem arttı.Bu muayeneden 15-20 gün sonra Ankara'da iyi bir doktor tarafından ameliyat edildim.Şimdi ağrılarım,acılarım yok ama endişelerim çok.İki çocuğum ve temizlenmesini bekleyen bir evim varEskiden aksayarakta olsa her işimi yapabiliyor,çocuklarımın okullarına gidebiliyordum yani aktif bir hanımdım.Anlayacağınız eskidende kısıtlı bir hayatım vardı galiba şimdide.Size tavsiyem,ki ben bunu keşke daha önce yapsaydım,baston kullanmanız.Baston gerçekten hayatı kolaylaştırıyor.Vücudun kuvvetini bastona verince ayakları yükünü hafifletiyor.Acil şifalar diliyorum.Allah size ve bizim gibilere yardımcı olsun.
nekadar önce ameliyat olduğumu belirtmiştim. iki yıl önce. her iki kalçadan 3 ay arayla. ilk 3 ay bu söylediklerime dikkat etmek durumundasınız. zaten sonrasında özgürsünüz. fakat sonuçta kalçalarımızda yapay bir eklem olduğunu unutmamak gerek. sağlıkla kalın
Evet benimde ameliyat öncesi hayatım çok aktifti. Mervece hanım gibi aksıyarakda olsa acı çekerekde olsa her türlü işimi kendim hakkedebiliyordum çocuklarımın okuluyla ilgilenip hergün dışarıda dolaşabiliyordum. Çokda sosyal bir hayatım vardı. İnsan böyle bir hayat sürünce sonrasında hi,ç evden dışarı çıkamaz hale gelmeyi ve en basit ev işlerini yapamama durumuna düşünce ister istemez bunalıma giriyor. en azından ben çok zaman bunun sıkıntısını çektim. Bazen keşke bile deme durumuna geldim. Hatta dr. bunu söyleyince tamam olmasaydın diyelim daha nekadar bu şekilde devam edebileceğini düşünüyordun birkaç seneye kalmaz oturduğun yerden bile kalkamaz duruma gelecektin çorabını bile kendi başına giyemiyecektin evden dışarı çıkamıyacaktın sence buna değermi diye sormuştu. Seninki uzun vade için kesin çözüm şimdi böyle olumsuz düşünüyorsun ama bir sene sonra iyiki bu ameliyatı olmuşum diyeceksin. Tamam şimdi için çok zorluk çekiyorsun, acı çekiyorsun ama birkaç ay sonra hiçbir sıkıntı çekmiyeceksin tamamen normal hayatına kavuşacaksın tabi bazı hareketlerin kısıtlanacak protezine nekadar iyi davranırsan okadar kaliteli bir hayatın olacak dedi.
Bazen küçük oğlum bana soruyor anne artık bizimle koşup oynayabilecekmisin diye bende hayır koşamıyacam ama ağrı çekmeden sizin oyunlarınıza eşlik edicem deyince eee ozaman niye ameliyat oldunki önceden bizimle koşabiliyordun deyip si,temini koyuyor ortaya.
Ameliyat sonrası çok zorlu ve can sıkıcı bir durum. Allah hepimize bu süreci en dayanılır kılmak nasip etsin. Hepimize acil şifalar ve bir an önce normal hayatımıza dönmek nasip etsin.
Bende de o sorun var yalnız benim sorun daha büyük bende hemofili var (kan pıhtılaşmıyor)ne yapacağımı bilmiyorum ağrıları fizik tedavi ile halletmeye çalışıyorum iyi bir dr arıyorum bana yardımcı olur musunuz varsa tel alayım.
geçmiş olsun..herkeze bende 2 taraflı kalça protez amelyatlıyım yaklaşık 10 yıldır...2011 haziranında düşme sonucu protezim çıktı...kapalı redikziyon yapıldı...çok şükür iyim ve çok memnunum..bende ilk olduğum dönemlerde aynı ağrıları yaşıyordum...ağrının nedeni kalçadan dizlere bağlı kaslardan ve damarlardan geliyor....doktorunuz daha iyi bilir...ama benim dr.amelyat sonrası butür ağrıların normal olduğunu belirmişti elif hnm....sakıncası yoksa neden protez olmaya karar verdiniz?iyi günler...
slm.yaşının uygun olup olmadığını ancak biz uzman dr. karar verebilir...bende senin yaşlarında erciyes üni.oldum tam 10 yıl oldu..çok memnunum allaha binlerce şükür...hamilekte kilo almadığın taktirde iii dr.takibi gerek.1,5 yaşında bir oğlum var benim..
doktorlara göre daha erken diolar ama benim ağrılarım artmaya başladı ayaklarım oturunca uyuşuyo falan sen kendi isteğinle mi ameliyat olsun senin şikayetin neydi?
slm arkadaslar ...bnde 1998 yılında böbrek yetmezliğiinden komaya girip acil hastaneye götürüldüğümde sedyeden düşüürülüp sağ kalça kemiğim kırılmış (tabi bunu kimseye ispat edemedik orası ayrı bir konu) neyse ben 5gün sonra komadan çıktıgımda diyalize girmeye başladıgımı ve kalça kemiğimin kırıldıgını söylediler oysa 5 gün önce sapasaglamdım??. ve kalça kemiğine 3 adet platin takıldı 3 ay hiç kalkmadan yatalak yattım kalca kemiği tutsun diye... 3 ay sonra taburcu oldum ve yawas yavaş koltuk degnekleriyle yürümeye başladım..8inci aya girmiştim artık koltuk değneklerınden kurtulmak isterken doktor bana "kalça kemiği ameliyatlarına müdahale 24 saat içinde olmalıydı,seninkini şansa ameliyat ettik ama tutmamış " dedi ..hastane başıma yıkıldı..aylarca yatalak yatmamamı yoksa koltuk degneğiyle dolaşacam diye çektıgım onca ağrıyamı... hastaneye geri yatırdılar beni..yaşım o zaman henüz 19 olmuş üniversitede okuyordum...ve devam etmemde gerekiyordu okuluma tabi bir yandanda haftada 3 gün diyalize giriyordum...diyaliz çıkışı normal insanlar ayakta zor dururken ben koltuk degneklerıyle perişan oluyordum..ve protez takılmasına karar verildi..ve ameliyat oldum... yaklaşık 3hafta sonra ayaklanmaya basladım ve walker denilen aletide bıraktıktan sonra 1 ay içinde kendimi topladım..ama kendımı zorladıgımda protezın bittiği yerde dıze yakın yerde acayıp bir ağrı oluyordu ilk zamanlar merve hanım aynı sizin tarifinizdeki gibi...sonra düzeldim bir sorun yoktu oturma seviyesinin altına oturmak yada bisiklet sürmek gibi seyler yasaktı...istesenizde yapamıyorsunuz...ama ben en büyük sorunu klozet tuvalet olmayan yerlerde yaşadım ..bunun için yurt bile değiştirdim okurken.... 3 sene sonra otobüsten inerken hiç birsey yokken dizlerimin üzerine yığışdım ayaga kalktıgımda protezım çok ağrıyordu...doktoruma gittimm...protezin ucunda kemik çimentosu varmış o kırıldıgı için düşmüşüm ve protezin değişmesi gerek dedi..yine başlıyordu eziyetler tabi kırılmadan dolayı protezın etrafında enfeksıyon olabılır dıye protezi çıkarıp antibiyotikli kemik çimentosu koyacaklarmış ve ameliyatı oldum..diger ameliyatlar solda sıfır bu çok kötuydu çünkü kalcadan dize kadar kemik yerine kemik şeklinde sert çimento koydular..o antibiyotik orayı temizliyecekmiş..6 hafta kalacak dediler bnde 3aya yakın kaldı ve hiç hareket edemıyorsunuz çünkü kırılır diye korkuyor insan sonra protez ameliyatına geri aldılar dayanıklı we ucunda çimento olmayan 40 yıl ömürlü titanyum protezim sonunda takıldı..sonrasındada 1 ay gibi kullandım koltuk degneklerını ve attım ..şimdi merak ediyorsunuz demi nasılım diye
şimdi şükür protezimle ilgili büyük sorunlarım yok..soguklarda ağrıması dışında ve herhangi bir yere yatılı gitmem için alafranga tuvalet olmak zorunda...1 sene 3 aydır böbrek nakilliyim ve zorluklarla bitirdiğim üniverste yıllarımın meyvesi mesleğimede başladım..ögretmenim ve sürekli ayaktayım çok ayakta durunca agrıyor ama onada alışıyor insan...merve hanım korkmayın bir süre sonra protez aklınıza dahi gelmiyor
CDİSCİ hacattepe doktorlarından Prof.Bülent Atilla'ya oldum.Hacettepe Üniversitesi'nin sitesinden girip bulabilirsiniz.Ben öyle yaptım.(Daha önce ameliyat olan birkaç kişiyle görüştüm.İkna olunca ameliyat olmaya karar verdim.)
SERIFE Şerife hanım bende doğuştan kalça tek taraflı kalça çıkığı vardı.3 yaşımdayken Cerrahpaşa'da 2 kez ameliyat oldum.Çok başarılı geçti ameliyatlarım.2 kilolu doğum arkasından da yaşımın ilerlemesiyle kalçalarımın ikiside kireçlendi.ameliyatlı olan bacağımın over başı tamamen bitmiş,kireçlenmiş ve kistleşmişti.Resmen sol bacağımı sürüklüyordum.Çocuklarımın büyümesini beklerken sağ kalçamda yük verme vesilesiyle o da kireçlendi.Sonunda geçen yıl başarılı bir ameliyatla sağlığıma kavuştum çok şükür.İleride de sağ kalçamdan protez ameliyatı geçirmem gerekiyor.Ben yine aynı doktorumu tercih edeceğim.
HEX06 Hülya hanımcım azminizden dolayı sizi tebrik ediyor ve kucaklıyorum.Allah hayatı size ve bizim gibilere kolaylaştırsın.Hepinizle gurur duyuyorum.
merve hanımcım çok teşekkür ediyorum ve şimdiden allah kolaylık versin diyorum...zaten tıppın gelişmesiyle bu amelıyatlar daha iyi merak etmeyin..gecmiş olsun Allahım yar ve yardımcımız olsun..
arkadaşlar geçmiş olsun yaşım 39 doğuştan sağ kalça çıkığım vardı amaliyatı oldum 7-8 yaşlarımda ama şimdi iyiyim arada sırada dayanılmnz sızılar geliyor antalya merkezde olduğum için yüzme ve çeşitli vücut egzersizleri yapıyorum sağ ayağım 5 cm kısa arada düşünüyorum bende kalça protezi olacakmıyım diye düşünüyorum yazılanları okuuynca açıkcası bu amaliyat eskisinden daha kötü olacakmış gibi bir düşünce içinie giriyorum ayrıca tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum antalyadaki özürlü arkadaşlarla görüşmek isterim 05334469074 geçmiş olsun herkese
iyi akşamlar bende anadan doğma kalça çıkıklığı vardı. 6-7 yaşlarında her ikisinden de ameliyat oldum. gayet iyi geldi ameliyatlar. okadar ki futbol maçları yaptım. ufak bir sorun olduğunu hatırlamıyorum. taki 3 sene önce iltihaplı romatizma hastaşığına yakalanana kadar. yaklaşık 20 sene gayet iyiydim. bu hastalık sonrası ağrılarım kalça kemiğine vurdu ama ağrı kesiciyle idare ediyordum. şimdilerde aynı anda 2 tane ağrı kesici kullanmama rağmen yine üzerine basamıyorum. sanki tüm ortopedistler ağız birliği etmişler aynı teşhisi koyuyorlar. hepsi de kalça protezi olacaksın diyorlar. yaklaşık 6-7 doktora göründüm. önceden 3 kere kalça ameliyatı olduğum için o süreçlerin tamamını bilirim. fakat korkum o ki iltihaplı romatizmayla beraber bir protez ameliyatı nasıl olacak iltihaplar ameliyat olduğum yerlere başka sıkıntılar açar mı bilemiyorum.
biraz da iç dökmek aslında şimdiden herkese acil şifalar.
ben samsundan necla 2011 in mart ayında sol kalçadan amelyt oldum protez vrdı ki benim kalça kemiğimi belimden aldılar 2 ay hiç kalkmadan yattım 2012 nin şubat ayındada sağ kalçamdan oldum şuan çok rhatım allha şkür bazı hareketlrim sınırlı ama eski ağrılrm yok çok şkür allhıma doktoprumdan allh razı olsun şimdi 2 ayağmda total protez var ve sakat raporu almk için 7 kez başvurdum ama hp yzde 5 yda 10 aldım şimdi yeniden deneyeceğim 2 kalçamdan oldğm için yzde 50 alırsın dediler kısmet oğuz sende zamnla üstüne basarsın ama ilk 3 ay dkktli olmn grkyor
sağ ayğmdan amlyt olmadan önce bendede vrdı intihaplı romtzma ol korkma ben çok rhtım
25 gün önce Ankara 29 Mayıs hastanesinde ameliyat oldun tek taraflı total kalça protez ameliyatı üzerine basabılıyorum pek ağrım var sayılmaz.Ben de otururken rahat olmuyorum devamlı pozisyon değiştirmek ıstıyorum
kalçamın üstü bel bolgesinin yanında ağrım oluyor normal mı
Merhaba lefkoşa(alev),bende 1.5 yıl önce dikmen özel 29 mayıs hastanesinde Prof.Dr.Bülent Atilla'ya ameliyat oldum.Kendisi Hacettepe'de öğretim üyesi.
Sizin hangi nedenden dolayı ameliyat olduğunuzu bilemediğim için doğru bir bilgi veremeyeceğim.kalçanız mı kırıldıda ameliyat oldunuz,trafik kazası mı geçirdiniz yoksa benim gibi kalça kireçlenmesinden dolayı protez mi taktırdınız? bunlar çok önemli,kimisinde normal olabiliyor bu ağrılar.Yani kalça kapalı bir kutu.Acil şifalar diliyorum canım.Ağrılarınızın geçmesi dileğiyle...
Benim doğuştan tek taraflı kalça çıkığı vardı birbuçuk yaşında bir tedavi uygulandı yıllarca böyle bir problemim olduğunu dahi bilmedim . Son yıllarda hem ayağımda kısalma oldu hem de bacağım tüm fonksıyonlarını kaybetti o beni değil benonu taşıdım. Bugün ameliyatımın 35 günü tek koltuk değneği ile yürüyorum. çok şükür iyiyim tabi yürüyorum derken kısa mesafe ev içindekı yürüyüşlerden bahsediyorum. Kalçamda ara ara ağırlık ve ağrı oluyor ama normal diye düşünüyorum yata kalka bu günlerin geçmesini bekliyorum.