Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total Kalça Protezi Ameliyatı sonrası gelişmeler..?

merhaba arkadaslarr ben dekalça protezi ameliyatı olalı bugün 9.günüm.doğuştan kalça çıkığı sebebiyle radikal bir karar alarak ameliyata karar verdim.39 yaşımdayım .37 Yaşıma kadar kaliteli bir yaşam sürdüm.hiperaktiflik olacak kadar hareketliydim.2 yıldır başlayan ağrılarla dr. Başvurduğum zaman tek çare kalça protezi dediler ben yılmadım hep araştırdım bu konuyla ilgili neredeyse hatim indirdim diyebilirim.3 ay sonrada diğer kalça ameliyat olacak.9.günüm olmasına rağmen durumum çok iyi umarım bundan sonraki süreçte de daha iyi olur umudundayım

Arkadaşlar merhaba.Ben 22 ay önce bildiğiniz üzere başarılı bir kalça protezi ameliyatı olmuştum.Keyfim çok yerindeydi.İyiki de bu ameliyatı olmuşum derken 20 gün önce tuvaleti temizlerken deterjanlı suyun üzerine basıp kaydım ve protezli bacağımın üzerine düştüm.Bacağım komple çok acıdı.Filmlerden sonra doktorumun söylediğine göre proteze hiçbir şey olmamış çok şükür.Ama sanki yeni ameliyat olduğumdaki ağrı ve acılar başladı.Bu beni çok endişelendirdi.Aman arkadaşlar bu ameliyatı olanlar çok dikkat etsin.Düşmemeye özen gösterin.Şu an aklım hep bacağımda.Düşmeyin,kilo almayın,kendinizi zorlamayın.Bize verilen ikinci,üçüncü şansı çok iyi değerlendirelim.

selam arkadaşlar
ben 2007'de kalça protezi ameliyatı oldum iki sene herşey harikaydı ama iki senin sonunda ağrılarım başladı ve zamanla çok şiddetlendi kasıkla berabar dizimde dahil sürekli ağrıyordu sonrasında revizyon ameliyatı oldum ve 70 gün oldu ağrılarım daha fazla devam ediyor hala volkerla yürüyorum oda ağrıya ağrıya acaba benim gibi benzer şikayetleri olan arkadaşlar var mı? varsa ve sıkıntıları geçenlerden ne yapmalıyım diye önerileri olanlar olursa sevinirim saygılarla.

Arkadaşlar

Total Kalça Protezi hakkında detaylı bilgiler ve ameliyat animasyonlarına burdan ulaşabilirsiniz. Faydalı olması dileğiyle...
Ortopedi Bilgi Bankası şeklinde google dan yazabilirsiniz.

merhaba ben 2 ay önce kalça protezi ameliyatı geçirdim daha önce bu ameliyatı geçiren arkadaşlar beni bilgilendirilerse sevinirim ...dediğim gibi 2 ay oldu ameliyat olalı acı yok ağrı yok bazen dizimde hafif ağrı ve dizin üst tarafında gerilme hissediyorum ve yürürken acı olmamasına rağmen adım atarken sola doğru eğiliyor ayağım bu normalmi doktorun dediğine göre ameliyat iyi geçti açıkcası yaklaşık 1 aydır koltuk değneği kullanmıyorum günde 4-5 km yürüyorum çabuk yoruluyor ve ayağım değil ama belime ağrı yapıyor bu tarzda şikayetleriniz oldumu ve ameliyat olduğunuz tarafa yürürken ayak eğiliyormuydu acaba kaslar daha tam olarak gelişmedi ondan dolayı ilginize teşekkür ederim kader arkadaşlarım :)

slmlar.dediğiniz yaşlarda bende 3 defa ameliyat oldum. yıllarca önemli bi sıkıntı olmadan yaşadım. fakat yıllar geçtkçe kalça eklemi hareketleri kısıtlı olmaya başladı. öyleki merdiven inip çıkamaz oldum. dr a güvenmek çok önemli.benim drum prof.dr. Abdullah Göğüş. florence nightingale hastanesi. ist. güvenince kendinizi gönül rahatlığıyla emanet edebiliyosunuz. ağrı kesiciler tedavi etmiyor sadece uyuşturuyor neyazıkki.midenize büyük oranda zarar verirsiniz.bu da daha büyük ve ciddi sıkıntı doğurur. iltihap olayını gözardı etmeyin ama gözünüzdede büyütmeyin bunun önlemini alıcaklardır. iltihap ameliyat sonrasında da tehlike oluşturuyor. vücuttaki herhangi bir enfeksiyon proteze yapışıyor.buda yine bi tedavi sürecinin başlaması demek.. antibiyotik tedavisi eşliğinde başarı sağlanacağını düşünüyorum. sizi bilgilendiriceklerdir mutlaka. protez ameliyatından korkmayın evet ciddi ama sonuçları mükemmel. kendinizi iyi korumanız gerekiyor sonrasında. düşmemek,aşırı kilo almamak, (kadınlar için doğum sayısının fazla olmaması) enfeksiyon (diş dahil) vs vs... içinizdeki endişeleri dr unuzla paylaşın en doğru bilgiyi ilk ağızdan alın derim ben yinede.. sağlıkla kalın

cdisci;
florence nightingale hastanesi ort.ve travmatoloji dr.Abdullah Göğüş .benim kalça protezlerimi onun yaptığı başarılı ameliyata borçluyum. iki kere düştüm çok da dikkatli olmadım. 4-5 sendir şükür iyi. ağrılar olmuyo değil.fakat yapay eklem taşıdığımızn bilincinde olup dikkatli davranırsak herşey daha kolay olur. biz ona nekadar iyi bakarsak o da bizi okadar uzun süre taşır.. hast tel: 375 6565 burası neyazıkki tamamen özel.VIP.. fakat diğer şubesinde sgk anlaşması var. 2244950 yada 212 8811

ben pazartesi ameliyat oldum bugün 5. gün benim kalcam 25 yıl önce dondurulmuş ve bacak kaslarını nerdeyse hic kullanmamışım ve çok zayıf ve 5 cm kısalık vardı ameliyatta kasalık gitta ama bacak derilerim ve sinir damarları ilk gün çok gergindi yavaz yavaş gerginlik biraz gitti ama hala gergin bu sebeple sanki ayağıma basıyormuşum gibi ağrı ilk zaman vardı şimdiden var ama dayanilmayacak kadar değil ama ben yurumuye çalışırken hissediyorum bacak kaslarım gergin olan sinirleri hareket ettirneye yetmiyor gibi bu çok surermi ne zaman normal yürümeye başlarım süreçte neler yasayacam bilen varmı

Ben ameliyattan 45 gün sonra değneklerle üzerine basarak yürümeye başlamıştım.Fakat egzersizlerimi hiç ihmal etmeden sabah akşam çok düzenli yaptım.Bunları yaparsam bir gün daha erken yürüyeceğim diye kendime telkinde bulunuyor zorlansamda hiç ihmal etmiyordum.Hala da eskisi kadar düzenli olmasada doktorumun ömür boyu yapmalısın dediği hareketleri yapmaya gayret ediyorum.Şu ana çok zor günler geçirdiğinizibiliyorum ama hergün bir önceki günden daha iyi olacaksınız.Bu süreç çok sabır isteyen zor bir süreç ama siz en zor olan kısmı ameliyatı atlatmışsınız.Acil şifalar diliyorum.

ensar_yasar;

çok geçmiş olsun.benim gittiğim doktor da kalçayı dondurmayı teklif etmişti ben kabul etmemiştim.sayısız dr a gittim. en son florence nightingale hast.prof.dr abdullah göğüş e ameliyat oldum.protez ameliyatı için yaşın ilerlemesini uygun görüyorla malum ömürlük değil bu yapay eklem.fakat bana bu yaşta sağlık lazım ilerisi için Allah kerim diyerk karar verdim ameliyata.yaşam standartımı yükseltmek için.4 yıldır iki kalçada protezle yaşıyorum.zor tabiki.birde ömür boyu korumak durumundasınz. enfeksiyon özellikle. proteze yapışıp çok korkunç sonuçlara neden olur.ve düşmemek gerekiyo.ilk üç ay dize doğru çok şiddetli ağrı hissedeceksiniz. bu sizi korkutmasın.her protez ameliyatndan sonra oluyor.gerginlik zamanla kaybolacak inanamayacaksın yürüdüğünde ağrısız sızısız .. biraz sabır..çok iyi korursan titanyum mu sizinki bilmiyorum ama ömürlük olma ihtimali bile var. hayat boyu egzersizlere önem verin.bizi ayakta tutan asıl kas gücü çünkü.. ben bu konuda çok tembelim :( sonuç harika olucak ama pişman olmayacaksınız ameliyat olduğunuza.sağlıkla kalın

Benimde sağ kalçada avn var ameliyat için ne kadar geç okadar iyi diyorlar.burda okuduklarım biraz beni tedirgin etti doğrusu ameliyat sonrası surecin bu kadar zor olduğunu tahmin etmemiştim doğrusu birde akromegalı var bende doktora söylediğim de ben yapar gönderir dim ama sen burda olma hastanenin imkanlarına güvenmiyorum dayanamadığım zaman gel fakülteye sevk derim dedi.tedirginliğim belki bu yüzden birde ameliyat sonrası süreci okuyunca dahada artıyor.neyse çok uzattım herkese geçmiş olsun

hep sirtustu yatmak beni cok yoruyor ne zaman yan yatabilecegim

ensar_yasar;

ben ameliyat olduktan 3 gün sonra hastanedeki yatağımda yüzüstü yatmayı başarmıştım :D tabi dr um vizite gelip görünce şok olmuştu,nasıl yaptın diye :D :D korkma ani ve çapraz hareket yapmadıkça bişey olmaz. insan kendini iyi bilir ve canını yakmayacak şekilde ayarlar duruşunu. benim her iki kalça ameliyatlı olmasına rağmen korkarak hareket etmedim. rahat ol. ilk zamanlar yan yatarken bacak arasına yastık koyman gerekebilir.gerginlik ve acı hissedebilirsin. yastık desteğini de kısa zaman sonra bırakırsın zaten. bu arada sizin protez hangi malzemeden yazmamışsınız?

benim protez altın ve usta parçası metal olandan

benim protezin iki parcasıda metal hem yuva hem alt

arkadaslar benımde cıft taraflı kalca cıkıgım var ıkı tarafta 6 cm kadar cıkık yasım 25 protez amelıyatı olmam lazım doktor arastırmasındayım buldum doktorumu ama bazı ınsanlar olma sakat kalırsın dıye korkuttu benı..benım durumumda olan ve amelıyat olmus arkadaslardan rıca ederım bana tavsıyelerınızı solermısın sızlerın bılgıdıne deneyımıne ıhtıyacım var..

renkly;

renkly ; özelden de yazdınız bana sordunuz ayrıntılarıyla defalarca anlattım size ama heralde yeterli olmadı :D bu forumda yazılanları bile okusanız açıklayıcı olur sizin için :D bi zahmet göz atın isterseniz

semra sorma ya :D tam karar verıyom hopp olma dıye karsı cıkıyolar daha bugun bırısı soledı kafam corba gıbı oldu :D karar veremıyom ben bu gıdısle hıc veremıcem

korkunun ecele faydası yok :D kararsızlıkla boş yere vakit kaybediyorsunuz,kesinlikle ameliyat olmalısınız.son sözüm bu :)

arkadaşlar bendesagkalcadan ameliyotolacagımama benikorkutuyorsunuz şuansag ayamıkullananamıyom dizimdende acılmıyor 20gmn fzktedavıgördumama işeyaramadı şuan bursauludag unsitesindesırabekliyorum birde ankılozan sipondilidit tastasıyım ameliyatolayımmı acabaa

şuan bursaünüversitede sırabekliyorum olacaım teşekürler

Bu bahsed,len kalça protezi ameliyatlerının son rakam maliyeti ne kadar acaba, yani hastanesi, doktoru, malzemesi vs her şey dahil son rakam kaça çıkıyor bir kalça ameliyatı? Diğer yandan İzmir'de bu ameliyatlarda başarılı bulduğunuz, önerebileceğiniz bir operatör var mı..?

selam herkese gecmiolsun benim kalcadabiagrıyok dizim acılmıyo bununda kalcadankaynaklandıgını söylediler şuan yürüyemiyorum 6, 7 aydıbudurumdayım birde romatizma ve ankilozon sipondilidit hastasıyım ameliyatolayımmı acaba yeşilkart bumasrafları karşılıyormu

slm bende 27 yaşında 2006 da kalça protezi taktırdım 2008 kadar herşey süperdi sonra ağrılar artarak devam etti 2012 ağustos ve ekim aylarında iki ameliyat daha oldum asıl sorunu değilde alakasız yerelerden yaptılar 15 nisanda üçüncü kez oldum şimdi yatıyorum bir kaç ay sabretme şansın olursa dumumdaki gelişmerden haberdar ederim dr. çok önemli prof. dr. fahri erdoganı tavsiye edebilirim ama özel hasatane ben kredi çektim ama dediğim gibi yanlış dr. çok sıkıntı yaşatabilir. ALLAH (C.C.) şifa versin.

Merhaba arkadaslar oncelikle hepimize gecmis olsun Allah dayanma gucu versin. Ben izmirde yasiyorum 25 yasindayim bendede sag tarafta kalca cikigi vardi.uzun arastirmalarim ( forumlar ve ameliyat olanlar ile birebir gorusmeler) sonucunda radikal bir karar alarak 3 ay once ameliyat oldum.suan sancim olsada arada bir basarili gecen bi operasyon oldugu icin sukur ediyorum. 6.7 cm kisalik vardi o kisalik suan 1 cm aslinda aksamadan dolayi kapanan dizimi egzersizlerle acabilirsem o kisalikta kalmicak insallah.walker ve bastonlu sureci geride biraktim cok yorulmadikca bastonu elime bile almiyorum. Ameliyat olmayi dusunen arkadaslarin tedirginliklerini cok iyi anliyorum bende cok tedirgindim ama suan iyikide ameliyat oldum diyorum.tabi henuz cok erken insallah bi sorun cikmaz ve bi 3 ay sonra tamamen normale donerim.suanki tek sorunum alistigim yurume seklinden kurtulup duz adimlar atabilmek ve egzersizleri tam anlamiyla yapabilmek. Adana ortopedia hastanesi prof dr emre tugrul yapti ameliyatimi.kendisini cok arastirdim ve kendisine ameliyat olan arkadaslarlada gorustum hepsi memnunlardi cok sukur bende memnun kaldim. Kalca protezi ameliyatlinda kullanilan yonga sisteminin bulucusu olup yontemi hakkinda uluslararasi dersler vermektedir ortopedi alaninda en iyi doktorlardan biridir. Doktor arastirirken cok ince eleyip sık dokudum emre beye ameliyat olmaya karar vermek uzereyken gorustugum doktorlarda emre beyi tavsiye ettiler.o yuzden doktor konusunda kafam cok rahatti.sizlere ameliyat olun kurtulun diyemem ama en azindan hocayi arastirin gerekirse bir muayene olun en dogru secimi yapmaya yonlendiricek ameliyat olanlar degil ameliyati yapanlardir diye dusunuyorum..foruma cok bakamiyorum sorulariniz olursa cevaplamaya calisirim.kafaniza takilan bisey olursa ozelden numaranizi birakin ulasmaya calisirim insallah.hepinize gecmis olsun Allah sifanizi versin diyorum.saglikla kalin

arkadaşlar bende 1 ay önce ameliyat oldum kalça protesi ameliyatı ağrım falan kalmadı ama ameliyatlı bacağımın diz bölgesinde ağrı oluyor değneksiz yürüye biliyorum bana son durumlarınızı yazarsanız sevinirim

Arkadaşlar ameliyatımın üstünden 4 ay geçti tam olarak.ara ara tek bastonla yürüdüğüm oluyor doktorum bırakabilirsin dedi ama kendimi güvende hissetmediğimde kullanıyorum ne olur ne olmaz diye.ameliyattan sonra ilk 1 ay içerisinde topukta yanma ve protezli bacaktaki diz kapağında ağrılar olması hatta ayağınızın renginin değişmesi protezden takırtı tukurtu sesler gelmesi bunların hepsi vücudun proteze alışması uzayan bacaktaki gerginleşen kas damar sinir ve dokuların yeni bacak boyuna alışana kadarki süreçte gayet normaldir ve görüyorumki sadece benim başıma gelen şeylerde değil..hepsi belirli bi süreden sonra geçiyor..ameliyat olup aksaması devam eden arkadaşlarda var ki bende şuan öleyim..çünkü beynimiz henüz hükmedemiyor alışmışız bir kere aksayarak yürümeye..ama 6 aydan sonra herkeste görülen aksama sorunu kendiliğinden vücut ve beyin alıştıkça ortadan kalkıyormuş.o yüzden ameliyatınız başarılı geçti ise bahsettiğimiz sorunlar için tek çare zaman geçmesi, kendinize dert etmeyin ve ilk 6 aylık bölümde kendinize dikkat edip egzersizleri tam anlamıyla sıkılmadan üşenmeden yapmaya çalışın..zamanı gelince bizde diğer arkadaşlar gibi iyiki bu ameliyatı olmuşuz diyeceğimize şüphem yok..sağlıkla kalın arkadaşlar

ben 2taraflı oldum protez ameliyatı çok gusel geçti sonrası şunn çok rahatım önemli olan dr bulmak dr hastayı vezirde eder rezilde benim ameliyat sonrası hiç agrım sızım olmadı ve ilk ameliyatımda evde bastonumu atmıştım 2.sinde ise ondada hemen attım yanlız ameliyattan sonra alçak yerlere sakın oturmayın dr musade edinceye kdr

Üst Alt