Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total Kalça Protezi Ameliyatı sonrası gelişmeler..?

bence hiç düüşünme ameliyat ol. Hiç de anlattıkları kadar zor bir ameliyat değil. Daha doğrusu birkaç ay sıkıntı çekiyorsun ama sonra hayata yeniden doğmuş gibi oluyorsun. Yaşın henüz çok genç ve bu yıllarını ağrı sızı ile geçirme. Rahatça koş gez hareket et. Ayrıca güzel bir şekilde yürü. Bunları bu amelıyatı 2 yıl önce geçirmiş bir ablan olarak yazıyorum. Şimdi ameliyatlar geçmiş yıllara göre çok daha kolay geçiyor inan bana. Sağlık dolu günler diliyorum iyi akşamlar.

merhaba semra hangi hastane ve hangi doktorda amaliyat olduğunu paylaşırmısın tekrar geçmiş olsun

.

iki buçuk ay önce protez ameliyatı oldum çift taraflı geçen gün fazla yürüdûm iki saat gbi hafif acıma hissettim bugün yer oldu acaba normal mi lütfen cevap yazarmisiniz

bence 2.5 ay sonra 2 saat yürümek biraz fazla. tabıkı biraz ağrı olması çok normal ama bence bukadar çok yürümek için biraz erken tabi yinede siz kendınızın dr olacaksınız.

.

Doktrum fahri bey yasak koymadi kndimde iyiydm bndan snra ztn dkkt edcm iyilesnce ble okadar yurumucm ders oldu insllh bcgm dzlir .s

Doktorunuz kim ve nerde ameliyat oldunuz bu konuda aydinlatirsaniz cok sevinirim ayrica cok gecmis olsun .

Mutluyumm gecmis olsun hangi dr da ameliyat oldunuz

Kalça protezi ameliyatı

12 gün önce Kalça protezi ameliyatı oldum. Önce her şey normaldi ve her gün bir önceki günden daha iyiydim. Eğzersizlerden biri (yatarken bacak kaldırma) bende kasığımda ve dizimde ağrıya neden oldu. Bende bu eğzersizi bıraktım. Onun yerine yürüme eğzersizini artırdım. Bu ağrılar normalmi ve geçermi? Aynı ağrıları çeken varmı? Başından geçen arkadaşın tavsiyesi lütfen. (Ayrıca yarın doktorumada soracağım)

Total Kalça Protezi Ameliyatı

Kimseden cevap çıkmadı. Bir okuyan olurda faydalanır diye yazıyorum. 23. gündeyim ve yukarda yazdığım ağrım 2 gün içinde geçti. Bahsettiğim harekete tekrar başladım. Bir hareketi yaparken ağrı oluyorsa hemen bırakın ve o hareketin miktarını biraz azaltın veya bir iki gün sonra başlayın. Diğer hareketlere devam edin. Ben ameliyat olalı 23 gün oldu. 1. gün haricinde hemen hemen hiç ağrım olmadı. Çok başarılı bir ameliyatım oldu. Prof Dr süperdi. Olanlara acil şifalar dilerim.

mustafa merhaba ben de ameliyat olalı yaklaşık 40 gün oldu ama ağrılarım geçmedi. senin nasıl geçti?

Benim 1.gün şiddetli ağrım oldu ve gittikçe azaldı. Hatırladığım kadarıyla 2 - 3 gün sonra pek ağrı kalmadı. Ameliyattan 18 saat sonra volker la yürüttüler ve hareketlere başlattılar. Düzenli olarak hareketlere ve yürüyüşlere devam ediyorum. Şu an 300 adıma çıktım.4 öğün. 4 x 300 =1200 adım atıyorum ve düzenli kas geliştirme hareketleri yapıyorum. Bu arada yaşım 55. Ağrı kesiciyide 10 gün kullandım. Artık kullanmıyorum. Sizde ağrı var ise doktora bir sorun. Neden. Ne zaman geçer. Allah şifalar versin.

Neriman kızım. Öbür tarafta yazını okudum. Bacak uzunluğu eşitleme işi de var ise belki ağrının geçmesi biraz zaman alabilir. Kaynama belki daha uzun zaman alabilir. Doktorunuza sorun. Yürüyüşleri ve hareketleri ihmal etmeyin. Ağrı olana kadar. Ağrı olduğunda bırakın. O hareket miktarı o ağrıya kadar olandır. Ağrı en önemli sinyaldir. Ağrının başlangıcı, hareketin bitim zamanını verir. Acil Şifalar Dilerim.

mustafa bey çok teşekkürler. size de acil şifalar dilerim. daha fazla yürüyeceğim bundan sonra. umut oldunuz teşekkürler :)

Belki Total kalça protezi ameliyatı olacak ve olmuş olanlara yardımcı olabilirim diye yazıyorum. Forumun paralel konusundaki 4 mesajımı burada özetliyorum.43 gün önce Total Kalça Protezi ameliyatı oldum. Her gün bir önceki günden daha iyiyim. 10. Gün Egzersizlerden biri (yatarken bacak kaldırma) bende kasığımda ve dizimde ağrıya neden oldu. Bende bu egzersizi bıraktım. Onun yerine yürüme egzersizini artırdım.
Ağrım 2 gün içinde geçti. Bahsettiğim harekete tekrar başladım. Bir hareketi yaparken ağrı oluyorsa hemen bırakın ve o hareketin miktarını biraz azaltın veya bir iki gün sonra başlayın. Diğer hareketlere devam edin. Çok başarılı bir ameliyatım oldu. PROF DR SERCAN AKPINAR VE EKİBİ SÜPERDİ. HEPSİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER.
Benim 1.gün şiddetli ağrım oldu ve gittikçe azaldı. Hatırladığım kadarıyla 2 - 3 gün sonra pek ağrı kalmadı. Ameliyattan 18 saat sonra volker la yürüttüler ve hareketlere başlattılar. Düzenli olarak hareketlere ve yürüyüşlere devam ediyorum. Şu an 500 adıma çıktım.4 öğün. 4 x 500 =2000 adım atıyorum(Yalnız bir ayağı sayıyorum ikisi beraber 4*1000=4000 adım Dakika tuttum yalnız yürüyüşler 4*17=68 dakika/gün tutuyor) ve düzenli kas geliştirme hareketleri yapıyorum ve bu hareketleri yavaş yavaş miktarını artırıyorum. Bu arada yaşım 55. Ağrı kesiciyi de 10 gün kullandım. Artık kullanmıyorum. Yarın kontrola gideceğim tahminimce bastonu bırakabilirsin diyecek.
Yürüyüşleri ve hareketleri ihmal etmeyin. Ağrı olana kadar. Ağrı olduğunda bırakın. O hareket miktarı o ağrıya kadar olandır. Ağrı en önemli sinyaldir. Ağrının başlangıcı, hareketin bitim zamanını verir. Herkese Allahtan acil şifalar dilerim.

Ben 2.5 ay once kalca protezi ameliyati oldum ve suana kadar hic bi sorun cikmadi tabiki agrilarim var ama ufak ufak yuruyorum benim ameliyatim asiri zor bir ameliyatti hicbir doktor olmaz dedi sadece doktorum Fahri Erdoğan yapti ve basarili bi ameliyat oldu. İyilesme surecim uzun ama sonunda hersey guzel olacak. Dedigim doktor İstanbul Cerrahi Hastanesindedir. Onun iyiligi yakinligi beni hayata bagladi. Size boyle bir tavsiyede buluniyim dedim. Gecmis olsun.

tavsiyeniz için teşekkürler. kalçam çıktı tekrar ameliyat oldum. bu ameliyat daha başarılı ama açıkçası ben pişman oldum. eskiden rahat hareket ediyordum artık edemiyorum. şimdi herşeyimi annem yapıyor ama okula gittiğimde ne yapacağımı bilmiyorum. daha ne kadar süre eğilmeden yaşayacağım ben ya :( böyle olacağını bilsem hiç bulaşmazdım bu işe :(

Bence kalçanın çıkması. Kasları geliştirmemenden dolayıdır. Protezi tutacak olan kaslar. Verilen egzersizleri ve yürüyüşleri elinden geldiği kadar yapmaya çalış, yani kaslarını mümkün olduğunca geliştir. Günde bir avuç kuru siyah üzüm ve 3 ceviz ye. Her öğün bir kase yoğurt ye. Günde 1 Süpradin Allday yut. Her gün 30 Dk güneşlen. (Ben balkonda güneşleniyordum). Ek olarak ya paça çorbası yada kemik suyuna çorba iyi gelir. Sığır jelatinide aynı görevi görebilir. Kahvaltılarda tahin pekmez iyi gelir. Yürüyüş ve egzersizleri ihmal etme ve yavaş yavaş artır. Tabi bunları doktorunada sor. Kalça çıkığına neden olan bazı hareketleri doktorundan ve internetten öğren ve bu hareketleri yapmaktan kaçın. (Benim ameliyat olalı 50 gün oldu. Normal bastonsuz yürüyüşe başladım. Seninde aynı şekilde düzelip yürümeni Allahtan dilerim.) Allah acil şifalar versin.

çok teşekkürler mustafa bey çok yardımcı oluyorsunuz gerçekten. Allah razı olsun ve hepimize şifa versin. ameliyatımın ilk haftasında çıktı kalçam. ondan sonrada ağrılar hiç bitmedi. şimdi kaslarım daha gelişti. ağrı olsa da hareket yeteneğim arttı. her gün et suyu içiyorum. pekmez yiyorum kan değerim çok düşük olduğu için. dikişlerimde ufak çaplı bir enfeksiyon var. doktor önemli değil diyor ama benim içim hiç rahat değil yinede. eğilememek ya da rahat yürüyememek çok canımı sıkıyor. okulum bitmeden ameliyat olduğum için çok pişmanım. ya iyileşemezsem endişesi yiyip bitiriyor beni. eminim herkes zor süreçlerden geçti ama ben dayanıklı biri değilim bunların hepsi bana çok fazla geldi. psikolojim bozuldu. en büyük korkum ikinci ameliyattı onu da yaşadıktan sonra iyice çöktüm. iştahım yok hiç. bunları beni en iyi sizlerin anlayabileceğini düşündüğüm için paylaşıyorum. bence ameliyat olmak isteyenler iki değil beş kere düşünsün.

Mrb arkdaşlar.ben 33 yaşındayım ve iltihaplı romatizma hastasıyım. Buna bağlı olarak kalçamda hasar olşmş ve protez takılması gerektıgıni söyluyor dktorm ve brnim inanılmaz çok ağrılatım var. Ben hamilelik düşünuyorum acaba doğum yaptıktan sonra mı yoksa önce mi ameliyat olsam çok kararsızım ne yapacağımı bılemıyotum her doktor farklı bir şey söylüyor. Bu şekilde olan var mı aceba

bence doğumdan sonra düşünün. yine de doktorunuzla ayrıntılı bir şekilde artısını eksisini konuşun.

merhaba.. ben bu siteye az önce üye oldum.. bende de sol doğuştan kalça çıkığı var. 32 yaşındayım. ameliyat olmak istiyorum. sizin görüşlerinize ihtiyacım var. çünkü çok endişelerim var ameliyat olup olmama konusunda.. 4 yıl önce ameliyat günü aldım ama gitmedim.. ya bu günlerimi ararsam !

Nursema hanm mrblar.bendede sol dkç var.cocukken cok ameliyat oldum ama doktorum yanlis ameliyat yapmis.aksiyarak yuruyordum ve kalcam donmus kalca gibiydi.yillarca protezi dusundum.sonunda karar verdim ve protez ameliyatini oldum.33 gun oldu bugun.cok sukur iyiyim.egzersiz yapiyorum ve fizik tedavi goruyorum.protez ameliyatimi ypan doktordan cok memnunum ve unlu bi doktor isterseniz adresini vereyim en azindan muayene olup kafanizdaki sorulari cozersiniz

Arkadaşlar bu protez ameliyatı sadece özel hastanelerde mi yapılıyor? özelde yapılırsa sigorta ne kadarını karşılıyor, bilgisi olan var mı?

merhaba nursema hanım. ben iki operasyon geçirdim bu yaz. ilk operasyona üç ay diğerineyse yaklaşık 6 hafta oldu. bu işlem devlet hastanelerinde de yapılıyor ama daha iyi olsun diye herkes özeli tercih etmiş anladığım kadarıyla. ben de öyle yaptım ama ben doktor konusunda hep şanssızım zaten :( sigorta protezi karşılıyor. geri kalanda hastaneye ve doktoruna göre değişiyor. açıkçası bundan kaçış yok. birkaç yıl sonra kalça iyice yıpranacak ve mecburen olmanız gerekecek. önemli olan doktorunuz. bir de iyi araştırın. bana doktor 1.5 ayda iyileşirsin dedi ona güvendim ameliyat oldum. ve kısalığınz ne kadar? bana tamamen iyileşirsin dediler, ameliyat oldum yaklaşık bir cm kalır dediler, ikinci ameliyatı oldum 2.5 cm civarı kaldı. şimdi de sıfırlanması için ayrı bir operasyon geçirmen gerek diyorlar. yani araştırma dan bir şey yapmayın. umarım iyi bir doktor bulursunuz. geçmiş olsun.

Arkadaslar lutfen dr.secimine cok dikkat edin.geri donusumu olmuyacak hatalar yapmayin.ameliyat olmadan once dr.larin bana soyledikleri protezini yapariz ama duzelmez dediler.karar verdigim dr.gittim ameliyatimi oldum ve dr.um artik duzgun bi sekilde yuruye bilirsin dedi ve oylede oldu.suan ameliyatimin 5.haftasindayim.kaslarim daha guclenmedi ama her isimi kendim yapiyorum.eski halimden cok iyiyim.ve bidaha protez ameliyati olmama gerek kalmadigini soyledi dr.um.protezlerin en fazla 25 yillik omru var dediklerinede inanmayin.kalici olanlarida var.ve devlet hast.olmayin derim imkaniniz varsa

Arkadaşlar ben de sil kalma çıkıklığı annem de ise her iki kalça çıkıklığı var.benim ağrılarım dayanılmaz değil ancak anneme ameliyat demişler.ameliyat sonrası ağtılar mı diner yoksa yürümede düzelir mi

kısalık 2,5 cm ..çok belli olmuyor aslında ama artık ayakta çok kaldığımda yada yolda yürürken ani sancılar girmeye başladı.. biraz dinlenince geçiyor sonra tekrar başlıyor..oturduğum yada dinlendiğim vakit hiç şikayetim yok, sağlıklı biri gibiyim ozaman.. ama yine de bu durumumdan çok rahatsızım, psikolojimi bozdu bu durum, insanlardan uzaklaştım, kimseyle görüşmek, gidip gelmek istemiyorum, her yere yalnız gitmek istiyorum, bu durumumdan çok utanıyorum... aslında biliyoum bu benim kabahatim değil ama böyle düşünmeme engel olamıyorum...

sayın nnç doktor seçimi önemli evet ama sadece buradan okuduklarımla tercih yapmak durumundayım... mümtaz hocayı çok övüyorlar, hacettepe de kendisi ama ameliyatı özel 29 mayıs hastanesinde yapıyormuş.. onu düşünmeye başladım ben de

nursema, öncelikle bu negatif düşünceleri kafandan uzaklaştır lütfen. herkes kendi derdini bilir elbette... fakat yürüyebildiğine ,bu güzel dünyayı görebildiğine şükretmek yerine yaşamın sana verdiği zorluklar yüzünden hayata küsmek,hele hele kendinden utanmak olmaz.. hiçbirimizin kabahati değil , nevarki hayat denilen olguda iyilik kötülük,kolaylık zorluk hep içiçe.. bütün bunlar olmasa dengeler bozulurdu. tecrübe, deneyim, şükretmek, hoşgörü, yardımlaşma,sabır, sınav, vs vs ..için sebep yaratılmış... sen böyle söylersen gözleri görmeyen yürüyemeyen arkadaşlarımız ne yapsın? onlar okadar bilinçli ve kendilerine güveniyorlarki.. hayran olmamak elde değil..
sana bir müjde vereyim,kafana taktığın o kısalık farkı protez ameliyatıyla ortadan kaldırılıyor.. bunun bilgisinin sana verilmiş olması gerekirdi.. hiç düşünme amelyatını ol.ağrılarında ortadan kalkacak.. eğer daha önce aynı yerden başka ameliyatlarda yaşamadıysan sonuç daha mükemmel olur.. kilometrelerce yol yürüyüp kendine şaşıracaksın :) ben 28 yaşımda oldum. devlet hastnesi için tedirginsin ama 100 kiloluk ananem devlt hastnesnde olmuştu ve protez 25 yıl taşıdı onu düşün :D
bismillah de yola çık, elbet Allah cc bizimledir..

Semra ben de 32 yaşındayım, henüz hiç bir ameliyat olmadım.. bu güzel cevabın beni öyle duygulandırdı ki :( ağlıyorum şu an.. Rabbim büyük elbet.. beni umutlandırdın,en kısa zamanda düşündüğüm doktorla görüşeceğim inşaallah..

umut olabildiysem ne mutlu bana.. ama inan seni teselli için söylemedim. gerçekler bunlar. kafanda büyütmene değecek bişey değil sorunun.daha öncede ameliyat olmadığına göre benimkinden daha iyi bir sonuç alacaksın.. dr una güvenmen çok önemli, bir dr aynı zaman da bir psikolog olmalıdır.dr ların bana yaşattığı inanılmaz yıkımları anlatsam kendini bırakıp bana üzülürsün :). psikolojimi bozmuşlardı.. kaybettiğim yıllarımdan,hayatımı korkarak yaşamamdan onlar sorumlu ! tek dr la kalma.. ben özelde oldum, ama devlete de güvenebilirsin gönül rahatlığıyla. bu tür ameliyatlar çok sık yapılan ameliytlar çünkü. dilerim iyi ellere düşersin..
şimdi son defa ağla içindekileri at ve bundan sonraki ağlamaların hep mutluluktan olsun nursema'cım.. Allah yardımcın olsun.. gelişmeleri paylaşırsan mutluluğuna ortak oluruz :)

Allah hepimizin yardımcısı olsun Semra'cığım.. Bana dua edin, işlerimi yoluna koyar koymaz doktorla görüşeceğim inşaallah.. Tabiki gelişmeleri paylaşacağım allah izin verirse.. hayırlı günler :)

çok şanslısınız o zaman tuncer bey. benim de kısalık 6.5 cm di. tamamen iyileşirsin dediler ama hala 2.5 cm civarı kısalık var tamamen iyileşmek için bir operasyon daha gerekli diyorlar. tamamen uzarsa felç geçirirsin dediler. sırf aksamaktan kurtulmak için girdim bu ameliyata ama çok çok çok pişmanım. o sinir ağrıları zamanla azalıyor. benim ilk ameliyata 3.5 ay oldu hala devam ediyor ama fazla değil. dayanabiliyorum yani. ikinci ameliyattan sonra pek sinir ağrım olmadı. hala desteksiz yürüyemiyorum. ve ilk ameliyatımda ihmal olduğunu düşünüyorum. doktor konusunda şanssızlığım ilk ameliyatımdan beri (3 yaşındaydım) devam ediyor. :(((

Üst Alt