Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total kalça protezi ameliyatı sonrası iyileşme süresi ve ağrılar..?

Slm arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun allah şifa versin inşallah tek taraflı kalça çıkığı ameliyatında en fazla kaç santim uzatabiliyolar teşekkürler

Arkadaşlar tekrar merhaba. Baştan söyliyim çok uzun yazdım durumu olmayan okumasın :)

Bu forum sayfasında kalça protezi hakkında inanılmaz güzellemeler yapılıyor fakat gerçekler bu kadar tozpembe değil!!

Kalça protezi ameliyatı olalı neredeyse 5 ay oldu. (şunu belirtmekte yarar var ameliyatı en iyi bilinen hocalardan birinde ve en iyilerden bilinen bir hastanede oldum) Ameliyat akabinde bu forum sayfasında bazı bilgiler ve ameliyat sonrası tecrübelerimi paylaşmıştım. Şimdi de son durumum ve ameliyatla ilgili ek bilgiler vermek istiyorum ki yalan yanlış bilgi yayanların önüne geçelim. Önce kendimden bahsedeyim şimdilik istirahat ağrım falan kalmadı ama yürürken az bir ağrım var ve yürüyüşüm tam oturmadı. Çeşitli hareketlerim var fizyoterapi hekimi sonbahara kadar kasların kuvvetlenir yürümen tamamen düzelir dedi. Ameliyat öncesi bacağımda 4 cm kısalık farkı vardı ameliyatla 2 cm e indi, 2 cmlik kısalığın hissedilmeyecek bir kısalık olduğunu ortopedist ve fizyoterapistler bahsediyor. Benim durumum böyle şimdi gelelim burada abartılan şeylere. Bir kere bacağınız yok 8 cm uzar yok 10 cm uzar diye bir şey yok en kral doktora gidin ameliyatla bacağınızı 3 cm e kadar uzatabiliriz der onu bile garanti etmez. Hele bir de motor sinirleriniz de izin vermezse 1 cm bile uzayamayabilir bacağınız.

Ameliyat akabinde ağrılarınız tamamen azalmaz. Diz ağrısı ve kalça ağrısı 6-7 ay belki daha uzun bir süre devam edebilir. Ameliyat sonrası daha önce yapamadığınız hareketleri rahatça yapmaya başlarsınız mesela çorabınızı rahatça giyersiniz artık. Çömelme falan çok rahat yapabilirsiniz. Lakin bazı kompleks hareketler bağdaş kurma gibi halen yapamıyorum mesela. Demem o ki hareket kısıtlılığınız az da olsa olacaktır. (bunu genç yaşta bir hasta olarak söylüyorum yaşım 28) Gene bazı arkadaşlar aksama konusunda biraz fazla ümitvari konuşmuş. Öncelikle ameliyat sonrası fizik tedavi almanız şart. Bence ameliyat olmadan önce de kalça ile ilgili fizik tedavi almada fayda var çünkü ameliyat başarısını artırdığını doktorlar söylüyor. İyi bir fizik tedaviyle yürüyüşünüz düzelir.
Kalça protezi olan hastalara bilhassa tek kalçadan ameliyat olan hastalara yürürken dikkatli bakarsanız kalçalarını fazla sallarlar. (teşbihte hata olmaz :) ) Fizik tedavi hareketleriyle kalça güçlendiğinden bu kalça sallama azalacaktır. Kas gücü zayıf olan hastalarda trendelenburg yürüyüşü oluşacaktır ki ben bundan biraz muzdaribim.

Ameliyat olan bazı hastalar protezi kemik içinde hissedebilirler bu his zamanla azalıyormuş telaşa gerek yok.

Yani arkadaşlar bu ameliyat kısa sürüyor ama etkisi uzun sürüyor. Doktorların sadece 1 saati alan ameliyat sizin hayatınızı etkiliyor. Burun ameliyatı sonrasında burun neredeyse 1 yılda tam otururken vücudun bütün ağırlığını taşıyan kalçada ameliyat etkisi uzun sürecektir illaki. Burada anlatıldığı gibi yok efendim 10 cm bacağınız uzar yok ameliyattan 2 hafta sonra scuba diving yapıyorum yok ameliyat oldum nirvanaya erdim gibi laflar kesinlikle safsatadır itibar etmeyin.

kardeşime katılıyorum :D ama senin hala ağrın varsa doktor iyi ameliyat edememiştir seni

Selam arkadaşlar.bende ameliyat sürecini yazmak istedim faydası olur belki?2 yıl araştırmalarım sonucunda İzmirde özel bi hastanede iyi bi cerrahta ameliyatıma karar verdim ve 5 ay önce sol ayağından ve 3 buçuk ay öncede sağ ayağındaki kısalıktan olmak üzere çift taraflı protezli oldum yaşım 34 ve 3-4 ay boyunca zorlu bi sürecimiz var ve ewde bi yardımcımız ya da size bakabilecek birileri muhakkak olmalı sonrasında da ewimi kendime göre dizayn ettim mutfakta yerde ya da yukarda olan eşyalarımı yetişebilceğim kesinlikle eğilmiyceğim ve uzanmıycağım şekilde ayarladım.bulaşıklarımı makinaya yerleştirirken sandalyeye oturarak yerleştirdim,yemek yaparken de bar sandalyesi aldım ve oturarak yaptım özel tuvalet kullanım çünkü kesinlikle alaturka tuvalet yasak ve ara yastığımıda hala kullanıyorum sağıma ya da soluma dönerken de arada yastıkla döndüm ve ilk ameliyat olduğm günlerde dizme ayak arasında uyuşmam oldu çok korktum doktorum kas kesiği olduğunu 2 ay içinde geçeceğini söyledi ve öylede oldu şu anki durumum çift bastonla dışarda gezebiliyorum ilk zamanlarda çıkmak istemesemde bastonlarada alıştım ve fizik tedawiye başladm fizyoterapist ilebastonsuz yürüyüşler yapıyorum ve ewdede bastonsuz yürümeye çalışıyorum önceden olan kısalığım 4-5 cm idi şu andaki ise 3 cm yani birebir eşitlenmedi;(

Teşekkür ederim ama.

Teieklürler

Bi daha ameliyat olucak kadar güçlü değilim varsında eşitlenmesin

Kalca protezi sonrasi kasikta cekme asilma normalmi yoksa protezimde sorunmu var 14 gun oldu geceleri uyuyamiyorum

kalça parotezi amaliyati

Selam mutluyum basarili bi amaliyat gecirmis oolmana sevindim Allah sevincini daim kilsin. Benimde kalca protezi amaliyati olmam gerekiyor yalniz bazi mesajlari okuduktan sonra gaygili olmaya basladim senin amaliyattan sonra agrın sızın olmamiş bende senin gibi ayni sevince sahip olmak isterim nerde hangi doktora amaliyat oldun bilmek isterim ve su anda ki gelismelerden bi haber verirmisin. Tesekkurler.

Selam lefkoşa hersey normale dondu demissin senin adina sevindim Allah daim etsin. hareket kısıtlamarın ne derece ogrenebilir miyim.

Merhaba arkadaşlar bende 15 haziranda kalçama protez takıldı. İlk hafta adım atma konusunda biraz zorlandım ama şimdi iyiyim, ALLAH'ın izniyle herşey güzel gidiyor. Benim ameliyatımı yapan doktorum HALİL İBRAHİM BEKLER LÜTFİ KIRDAR DEVLET HASTANESİNDE AMELİYAT OLDUM. Ama şimdi doktorum orda çalışmıyor. Kocaeli izmit medical parkta çalışıyor .

Bizler aynı kaderi paylaşan birbirimizin acısını anlayan insanlarız yukardaki yazım birilerinize faydası inşallah bulunur.

Herkese geçmiş olsun , iyi akşamlar.

Herkese gecmis olsun..annem 60 yasinda ve sol kalcasinda doğuştan kalca cikikligi var..yükü de bu yaşına kadar sag tarafa verdigi icin saglam kalcasindan dün ameliyat oldu protez takildi..bugün ayaga kaldirirlarsa büyük tuvaletini yapmasinda sakinca olur mu? Ve bu ağrılar dayanilmaz şiddette mi olacak ve ne kadAr surecek?

mafus53

geçmiş olsun anneniz ömür boyu alaturka wc ye oturamaz protezin çıkma riski vardır ama klozeti kullanmasında hiçbir sakınca yoktur ağrıdan bahsetmişin tam anlayamadım ameliyattan sonra 1 ay felan ağrı olur sonra ağrıdan eser kalmaz

Annem Ameliyatı oldu ustunden 1 gun gecti yurutulmedi..yarin yurutulebilir ama yurutulmeyedebilir acele etmeyin dediler..ama cevremdeki herkes ertesi gun yürütmeye basliyorlar demisti..neden yürütmüyorlar bunu anlayamadım

mafus53, annenize hangi tip protez ameliyatı yaptılar? Eğer çimentolu tip ise hemen yürütmezler zaten. Birkaç gün sonra yavaş yavaş üstüne bastırırlar. Annenizin yaşının 60 olduğunu yazmışsınız. Yaş ilerlemiş olduğu için eğer kemik yoğunluğu uygun görülmediyse çimentolu tip protez ameliyatı yapmış olabilirler. Geçmiş olsun dileklerimle...

mafus53

Benim annem 89 yaşında , sağ ayağına kalça protezi uygulandı , ilk 10 gün ağrıları şiddetli oldu , giderek azaldı 4 ay oldu hiç kalmadı .

Öncelikle büyük geçmiş olsun zor durumlardan bir tanesi bu tür ameliyat,insanı eve bağlıyor iş hayatı bitiyor benim gibi yalnız yaşayan biri gibi çok zorlu bir hayat başlıyor iyileşene kadar Mart 2015 de bende oldum ameliyat sonrası hiç wolkır kullanmadım 2 tane koltuk değnek aldım hastanede yatarken hocam yere basmamak şartı ile değnek kullanabilirsin dedi şu an tüm değnekleri bırakmış durumdayım rahat yürüyorum fakat ara ara dizimde yürürken boşluk hissi veriyor uzun yürüyünce o his de kayboluyor ağar bir ameliyat yalnız yaşayan biri için Allah(c.c.) şifalar versin bu tür ameliyat olanlara ve olacaklara.

Allah razi olsun verdiginiz cevaplar icin..bugün yuruttuk annemi Allaha sukur zorlansa da yuruyebildi..peki bizi simdi neler bekliyor?fizik tedavi sureci olcak mi olacaksa nasil olacak? Evde uygulanan egzersiz var mi varsa neler oldugunu yazar misiniz? Herkesten Allah razi olsun..

Ne mutlu size masallah..peki simdi rahat yuruyor mu? Problem yasiyor mu?

Aslında kolay kısmı bitti, zor kısmı başladı şimdi diyebiliriz. :) Ameliyat sonrası hemen 2.gün egzersizlere başlamış olmanız gerekiyordu normalde. Doktorunuz hangi egzersizleri hangi dönemde yapacağınıza dair sizi bilgilendirecektir. İşi bilen doktorlar ilk 3 ay fizik tedavi önermezler. Çünkü bu ameliyat hakkında yeteri kadar bilgisi olmayan fizyoterapistler aşırı zorlayarak kalça protezinin çıkmasına sebep olabiliyorlar. Ama 3 ay sonrası ihtiyaç görürseniz gidebilirsiniz. Çok da şart değildir aslında. Asıl olarak egzersizlerin düzenli ve sıkı bir şekilde yapılması normal hayata bir an evvel geçiş için bir şart. Belli bir süre walker daha sonra tek baston ve daha sonra desteksiz yürüme şeklinde devam edeceksiniz. Kesinlikle yapmamanız gereken ve ayrıca yapmasanız daha iyi olur kapsamındaki hareketleri de doktorunuz size aktaracaktır. İlk 2-3 ay annenize çok destek olmanız gerekecek. Çünkü çorabını vb. siz giydirecek, tırnağını siz keseceksiniz. Öncesinde bacakta kısalık var idiyse ve şimdi giderildiyse bir süre sinir ağrıları devam edecek, ama bu yaşlılarda daha kısa zaman sürüyor. Sorularınız oldukça buraya yazarsanız bilgimiz ölçüsünde tecrübelerimizi paylaşmaya çalışırız. Biz şimdi nasıl mıyız? Aydan aya daha iyi oluyoruz inşallah. :) En ihtiyaç duyulacak şey sabır. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...

Ameliyat olali bugun 25. Gunum hala agrilarim var kasikta asilma var contramal kullaniyorum sanirim iylesemeyecegim

Filiz_filizz, Bana kalırsa durumunuz sizi çok rahatsız ediyorsa ve şüphe duyuyorsanız doktorunuza uğrayarak muayene olun ve görüşünü alın. Ancak size tecrübeme istinaden şunu söyleyebilirim: Eğer ameliyat öncesi kısalığınız biraz fazla idiyse ve ameliyatla bu giderildiyse veya protez nedeniyle bacağınız uzadıysa buna benzer kasılmalar normal olabilir. Ben ameliyat olalı 13 ay geçti. Benim halen daha diz ile bacak arasında bazen geceleri ciddi kasılma olabiliyor ve hemen hareket ettiremiyorum. Ayak tabanımdaki parmaklara doğru uzanan kaslarım halen yeterince rahatlamadı. Ümidinizi ve cesaretinizi kaybetmeden egzersizlerinize sıkı bir şekilde devam etmeniz şikayetlerinizi azaltacak ve iyileşmenizi hızlandıracaktır. Önünüzdeki güzel günleri düşünmelisiniz bana kalırsa. Geçmiş olsun dileklerimle...

Tesekkurler bilgiler icin..acikcasi dr umuz egzersiz olarak su hareket bu hareket demedi..bol bol yurusun dedi..yapmamasi gerekenleri söyledi..acaba bu egzersizler nelerdir? Aciklayici bir dille yazar misiniz? Ve bu varis coraplari ne zaman cikarilacak ve arada cikarip giydirebilir miyiz?Rabbim tum hastalara şifa versin

mafus53, Egzersizleri burada tek tek yazmak açıkçası pek mümkün değil. İnternet üzerinden "kalça protezi egzersizleri" diye aratırsanız çıkacak olan sayfalardan faydalanabilirsiniz. Varis çorabı hakkındaki sorunuzu doktorunuza sormalısınız. Çünkü ameliyat olan kişinin yaşına ve kan değerlerine vb. göre değişiklik gösterir. Sağlıcakla...

Peki suan annem yurudukten sonra yatmali mi yoksa yuksek koltukta oturabilir mi gun icinde? Bir komsumuz oldu ayni ameliyati bana dr 1 ay yatcaksin dedi dedi..yuruyus yapacaksin ama sonrasinda oturmak yok yatacaksin demiş..böyle mi yapmamiz lazim?komsumuzun durumu da cok iyi şu anda

mafus53

onu doktorunuza sorun bence yürüyüş yapmasında bi sakınca yok yorulmadan yürürse iyi olur

Üst Alt