Arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun Allahtan acil şifalar diliyorum. Ben kendi hikayemi anlatayım size.doğuştan sağ taraflı kalça çıkığum mevcuttu. 11 yıl önce ilizarov yöntemiyle z-osteostomi ameliyatı oldum. Hem mevcut olan 3,5 cm lik kısalığı giderdiler hem kalçayı kırıp yönünü değiştirerek kalçayı sabitlediler. Ama çok büyük bir hata yaptığımı ameliyay sonrası dönemde hayatımda hiç bir değişiklik olmadığını gördüğümde anladım. Çünkü hala aksamam vardı hala ağrılatım geçmedi. Neyse 10 yıl böyle yaşadım sonra ağrılarım artık dayanılmayacak hale geldiğinde Dokuz eylül üniversitesinde alanında uzman iyi bir hoca tarafından protez ameliyatı oldum. İlk 6 hafta gayet iyiydim sonrasında dizimde müthiş ağrılar yaşamaya başladım ce gittikçe artan ağrılardı bunlar. Yaklaşık 3 ay kontrol altında bu ağrıları yaşadım fakat artık dayanılmaz hale geldiğinde doktorum hadtaneye yatırdı bi araştıralım dedi. Sonrasında 11 yıl önce olduğum ameliyat zaten bacağımda hiç bir olumlu etki yaratmadığı gibi bacağıma da çok hasar vermiş. Ve dizimi de olumsuz etkilemiş. Ve ne yazık ki dizimde çok hasar görmüş ve protezlik hale gelmiş. Bu durum kalçama protez takıldıktan sonra ortaya çıktı. Neyse sınrasında kalça revizyon ameliyatı oldım protezin bıyutunu değiştirdi dojtorum diz protezi de takacağından dolayı. Ama şuan 2 ay oldu revizyon ameliyatı olalı durumum ilk ameliyatıma oranla daha iyi öok şükür. Evde desteksiz yürüyebiliyorım. Elbetteki sağ tarafıma biraz yamularak yğrüyorum ama bu nırmaldir. Daha çok yeni. Şuan dizimde çok şükür yürürken bir ağrım olmuyor sadece egsersizlerimi yaparken ağrım oluyor biraz. Bir de kalçamda hala bir gerginlik var kasığımda ve kalçamda. Sanırım bu durum geçicidir zamanla düzelir diye düşünüyorum. Doktorum eğer dizinde ağrı olmazsa protez ameliyatını erteleyeceğiz. Ne zaman ağrın olursa ve ne kadar geç yaparsak o kadar iyş olur bizim için dedi. Çğnkü henüz 35 yaşındayım. Arkadaşlar şunu anladım ki kalça çıkığının tek tedavi yöntemi protez. Diğer yapılan ve uygulanan yöntemler hem bacağa daha çok zarar veriyor hem de hiç faydasını görmüyorsunuz. Umarım artık bundan sonra daha rahat bir yaşamımız olur. Bu arada doktorumdan da çok memnunum eğer düşğnürseniz. Dokuz Eylül üniversitesinde Prof. Dr. Vasfi Karatosun. Hem çok insancıl hem de bu alanda çok iyi bir doktor. İyi ki onu çıkarmış Allah karşıma. Çok düşünerek ve çok dikkatli davranıyor tekrar zarar görmemem için..