Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası Aktüel Hesaplama detayları..?

MuraTTameR

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Benim sorum şu bilen biri cevaplarsa sevinirim. Şimdi ben trafik kazası geçirdim ve maluliyet raporu alacam kalıcı durumların var kazadan dolayı.
Şimdi ben mağazada çalışıyordum.Mağazada verilen maaş + prim dir. Yani her ay aldığımız değişiyor.
Şimdi ben çalışıyorum.Ve maaşım yeni asgari ücret zammıyla en yüksek aldığım maaş 1800-1900 arası.
Daha önce bu asgari ücret artmadan önce avukata verdiğim bodro daha düşük.Şimdi benim aktüel ücretim hesaplanırken bu şuan aldığım ücretten mi hesaplanacak yoksa daha önce verdiğim bodrodan mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Kazadan 1 ay önceki maaş bodrosunu isterler ve ona göre hesaplama yaparlar

sosa şimdi ben işe yeni girmiştim.Maaşımı tam aylık olarak almadım.Düşük yattı yani maaş şimdi bana asgari ücret den mi hesaplatacaklar ve şuan daha fazla maaş alıyorum neden buna göre birşey yapmıyorlar.Hem işten atıldım kazadan dolayı.

Kaza tarihinde aynı işimi yapıyorsunuz maaş ne kadar yattı kazadan bir veya iki ay önce

Sosa bir nevi aynı iş mağazacılık bu da ama aynı işyerinde çalışmıyorum.Farklı bir mağazada çalışıyorum.Bir veya 2 ay öncesi yok işe yeni girmiştim.20gün olmuştu işe gireli sonra kaza geçirdim.ve 35 gün komada kaldım.O ara işe yeni girdigim için beni çıkartabildiler hemen.O işe devam etsem maaşım baya yüksek olacaktı.Bu konuda ne yapmam lazim.

sosa sigorta

şimdi kazayı yaptığın tarihteki asgari ücret üzerindenmi hesaplanıyor yoksa karar çıktığı tarihteki asgari ücrettenmi hesaplanıyor ?

Arkadaşlar bakın hiç bir maaş bodronuz yoksa veya 1300 tl den azsa göndermeyin çünkü 2016 itibariyle 1300 yani asgari ücretten hesaplayacaklar.

2. konu Kaza yaptıgınızda maaş bodronuz var ise onun üzerinde hesaplama yaparlar şimdiki maaşınızdan yapmazlar...

KAZA YAPAN ÇALIŞIYORSA nasıl bordrosunu göndermeme gibi bir durumu olurki sigorta şirketi sgk bile talep eder bunu ancak sizin dediğiniz kişi çalışmıyor ise olur bence

Hilal hanım maaş bodrosu yollamayınca 2016 itibariyle asgari ücretten hesaplıyorlar ben zaten yazımda maaş bodrosu olmayanlar için dedim yada işe yeni girmiş ama maaş almamış biri için dedim maaş bodrosu olan bir kişi zaten sigortalıdır

aktüer hesaplaması nasıl yapılır bilgisi olan varmı.
palaşılırsa forumdaki arkadaşlar burdan bilgi alabilir.
herkes kandi hesabını kendi yapar en azından.

sosa sigorta tamam da ben o zaman düşük alıyordum.Şimdi yüksek maaş alıyorum.Bu saçma değil mi ? Benim maaşımı kazadan önceki düşük maaştan hesaplamaları ? Ben kazayı 2013 de gecirdim.2013 den 2016 kadar mı o düşük maaştan hesaplamaları gerekmiyor mu ? 2016 dan sonra benim aldığım maaştan hesaplamaları gerekmez mi ?

Eski maaşdan hesaplarlar eğer asgari ücretten hesaplama yapacaklarsa 2013-2016 arası eski asgari ücretten 2016 itibariyle yeni asgari ücretten hesaplarlar saçma evet ama hesaplamayı onlar yapıyor

sosa sigorta peki birşey daha sorayım sana kardeşim.Ben 21 yaşında kaza geçirdim.Karşı taraf %100 suçlu ve şuan 2100 brüt maaş alıyorum.Kaza geçirdiğim zaman asgari ücret alıyordum başka işte.Ve bana %27 malullük raporu verdiler ne kadar bir ücret alırım sence.

Kardeşim burda okadar aktüerya uzmanı varki ben rakam vermeyeyim arkadaşlar mesajını okursa cevap verirler merak etme.

aktüarya hesaplaması ile ilgili gogleye gir orda anlatımlar var bu bir senin burda soracağın ne kadar alırım da yalnış bu iki gir oku nedenini anlarsın neye göre aktüarya sigorta şirketi kullandığı başka mahkemnin kullandığı başka sgk kullandığı başka dahası bırak ne kadar alırım diye sormayın ben sordumda ne oldu 50 kişiye sordum 50 farklı bir şey söyledi kazanın olduğu ay ki maaşın asgari ücretliye göre kolay ama asgari ücret üstünde alanın bunu hesaplayan kişiye kazadan sonraki aylıkalrının bordrosunu vermesi gerekir sende prşim falan diyorsun o aldığın primlerin sgk bordrona bir etkisi varmı yokmu primi alırsın işveren elden öder primi alırsın bordrona dahil eder vermişsin mahkemeye bilir kişi hesaplar bende aktüarya uzmanı falan değilim bunun hesabını yapanlar sırf bu hesabı yapmak için 750 tl istiyorlar

hilal72 hayır maaş bodrom da görünüyo aldığım prim felan çünkü kurumsal bir şirket de çalışıyorum.Sanırım haklisin ince hesaplar var ve bunu bizim yapmamiz zor çünkü kazada çalışmadığım sürenin maaşı vs de var.

MuraTTameR

Verdiğin bilgiler doğrultusunda 180 bin civarı bir tazminat alırsın. Asgari ücrete ve kusursuz olmana göre hesap yaptım.

cmmddmm hocam bu aktüel hesaplanırken mesala brüt maaştan mı hesaplanıyor yoksa net maaştan mı ?

cmmddmm anladım kardeşim mesala benim aldığım maaş sabit değil.Her ay değişiyo.Mesela bir ay 1850 bir ay 1600 bir ay 1700 bunun hesabını nasıl yapacaklar.

MuraTTamer senin meslek nedir? Yani işyerinde yaptığın iş sabit bir meslek ise mahkemeden net bir oran belirlemesi için emsallerinin kazancını baz almalarını isteyebilirsin sanırım. Bir heyet gelip senin mesleğini ve kaç lira kazandığını sorgulayabilirler.

MuraTTameR

Kaza geçirdiğinden tarihten itibaren geriye dönük olarak 6 aylık bazen 1 senelik bordrolar işyerinden isteniyor. Bilirkişi de senin gibi net olmayan maaşlarda ortalama alıyor.

merhaba öncelikle geçmiş olsun. bazı sigorta şirketleri kaza tarihi olmak üzere kaza öncesi 3 ayı baz alıyor. çalışıyor konumunda isen maaşının değişmesi sorun olmaz sgk hizmet dökümünden de yararlanıyor hesaplama yaparken. MuraTTameR

ÖZ MERSİN

Zaten mahkemeye verdim.Ben kişisel olarak sigortadan istemedim.Dava yoluyla almayı seçtim.Davada da aktüel hesaplamacı ssk hizmet dökümüme bakacaktır herhalde :)

Arkadaşlar kazadan 1 ay öncekini baz alıyorlar çoğu zaman hesaplama yaparken

Üst Alt