Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası Aktüel Hesaplama detayları..?

sosa sigorta

Ve son birşey daha soracağım.Şimdi ben çalışıyorum ve her ay 340 TL Multinet kartıma yatıyor.Bunu da mahkemede talep etme hakkım var mıdır ? Maaş bodrosunda görünmüyor.Fakat multinet hesabımda dökümü mevcuttur.Bilen biri var mı bu konu hakkında arkadaşlar ?

Multinet sizin yemek kartınız Değilmi bunu kullanmanız geçersiz olacaktır

Ben onla eve erzak aliyordum sonuçta oda bir gelir sayilmiyor mu?

sosa sigorta

Anladım avukatıma durumu anlatıcam bakalım o ne diyecek.Davam şuan devam ediyor.Sosa şuan 1800 lira civarı maaş alıyorum. 1800x12=21.600 Şimdi her yıl %10 artırılarak mı hesaplanıyor? Yani 21.600x0.10=2.160 21600+2160=23.760TL mi oluyor.Burayı tam anlamadım.

Şuan ki maaşa göre hesaplamanız yanlış avukatınız ne diyor bu duruma

Kazadan işe girene kadar asgari ücretten işe girdikten sonra andığım ücret uzerind3n hesaplicaklar ben o işlemi o şekilde mi oluyo diye yaptım.Yani her yıl maaşımı %10 artıracaklar mi

Aktüer hesabı nasıl yapılır bilen varmı.varsa yazabilir mi

%27 oranla alacağım ücret hakk.

Arkadaşlar ciddi bir kaza geçirmiştim.Benim gibi çift görmesi olanları bilgi sahibi yapabilir bu aldığım rapor.Ve gecen çıkarılan raporları aldım ve size göstermek istedim.Kafam da bir kaç soru var bunları tam netleştiremedim.Benim çalıştığım iş satış danışmanlığı ve her ay ücretim hedefi yaparsak primlere göre değişiyor.Burda aküerya hesaplaması nasıl oluyor ? 1.sorum buydu.2. sorum ise her yıl maaşın %10 artırılıp %10 iskonto yapılıyor.Yani burayı tam anlamadım.Verdikleri zammı geri mi alıyolar iskonto yaparak biri tam açıklarsa sevinirim.Ve aşağıya ssk hizmet dökümümü ve aşağı yukarı aldığım maaşları size verecem.

Doğum tarihim: 13.05.1991
Kaza tarihi: 27.01.2013
Verilen rapor: %27
Kaza kusur oranı: %100 karşı tarafa verildi.

2013 de maaşım yeni girdiğim için asgari ücret diyelim.Ama daha sonradan çalıştığım yerlerde asgari ücret + prim olarak geçiyor.Ve bodrolarda var.2015 de maşım ortalama 1350 2016 da maaşım ortalama 1800 .

LARm0a.jpg

YkEmpA.jpg

LARm0b.jpg

Son resmi daha büyük görmeniz için: http://i.hizliresim.com/LARm0b.jpg

MuraTTameR

Murat arkadaşım senin avukatın yokmu o ne diyor bu duruma aktüel hesaplamasını yapamıyormu ?
Bana göre 2013 den 2016 kadar eski asgari ücretlerden 2016 sonrasını yeni asgari ücrete göre hesaplayacaklardır sizin dediğiniz gibi olacağını düşünmüyorum kendi fikrim.

Merabalar arkadaşlar bende 20 yasindayim bu sene 2016 da trafik kazasi gecirdim universite okuyorum yani calismiyorum karsi taraf %100 suclu aktuel hesaplamasi ogrenci oldugum ve calismadigim icin neye gore yaparlar sizce?

sosa sigorta Bugün avukatımla konuştum.Dediği hiç bir gelirin bodron olmazsa asgari ücretten hesaplarlar.Senin bodron var çalışıyosun aldığın kazandığın ücret belli.İbraz ettiğimiz ücret 1800 onun üzerinden hesaplama yapacaklar.Öyle söyledi.
Crazy26 senin sorduğun soruya cevap oldu bu avukatla görüştüm.Çalışmıyor olsaydın dedi asgari ücretten hesaplıyacaklar dedi.Senin ki de asgariden hesaplanır.Ve asgari ücretten hesaplayacaklar.Emsam ücret talebinde bulunabilir avukatın ama ne çıkar ordan pek bilgim yok.

slm murattamer benimde gözümde sorun var ama rapor alamadım gözden dolayı benim sorunum çene kırığı,elmacık kemiği kırığı sağ gözüm diğerine göre içerde hafif bir çift görme var.birde gözde kuruluk. Deride çekilme var.

Son düzenleme:
oktay2133

Tek sağ gözünde çift görme varsa bu genelde göz korneal den kaynaklanan sebep den olabilir.Rapor için gittiğinizde gözden muayene olmadınız mı ? Eğer olduysanız.Yapılan tetkiklerde gözle ilgili bir kusur bulamadıklarından dolayı verilmemişlerdir.Ve kazanın üstünden 1 yıl geçti mi ? Mesela banada göz doktoru hiç bir kusur bulmadı.Fakat nörolojik olarak olduğu için bu rapor verildi.

kazadan önceki 1 aylık bordro yetmez en az 3 aylık hasar danışmanlıklar böyle ister mahkemeler en az 3 ay ve daha üstü

hasar danışmanı arkadaş bilirkişi galiba çok iyi biliyor ??

Murat bey bence bu hesabı hasar danışmanlık denen kurumlara yaptırmayın, onlar çok söylerler tazminat az çıkınca bir sebep uydururlar sizde anlamazsınız.Ciddi bir hukuk bürosuna bu hesabı yaptırmanız ve kesin bir adli tıp raporu almanızda fayda var .Çünki sigorta şirketleri hastane raporlarına itiraz eder ve kendi tıbbi kuruluşu olan istanbulda serebral denen raporlarını incelettirir bunlarda hakem hastane isterler uzar uzar uzar......

MuraTTameR kardeşim şimdi benim olayımda sana yakın ben kazayı yaptıgım sure zarfında calısmıyordum fakat kazayı yaptıktan 4 ay sonra ben ıse basladım ve o surecten bu zamana hala calsııyorum ve aynı asgarı ucret artı 20 calısıyorum buda maas bodrumda gozukuyor acaba dıyorum ben ıse basladıktan sonrakı maas bodrusundanmı aktuer hesaplama yapar bu konuda fıkrın varmı ?

hasan umut aydın

Dostum sen diyelim ocak ayında kaza yaptın.Ve çalışmıyordun.Ve mayıs da işe girdin ve çalışmaya başladın.Bu şöyle hesaplanıyor bildiğim kadarıyla.Sen o kaza tarihinden 4 aylık dönemi asgari ücretten hesaplayacaklar.4. ay dan sonrasını aldığın ücretten hesaplayacaklar.

Şuan ki maaşa göre hesaplamanız yanlış avukatınız ne diyor bu duruma

yanlış falan değil. hesapta en son en yüksek maaş esas alnıyor. elimde aktüer rapor örnekleri var. bunu haricinde forumdaki HUKUKÇULAR da aynısını yazmışlar. mesela aşağıdaki örnek :

https://www.engelliler.biz/forum/tr...rla-ne-kadar-tazminat-alirim.html#post1788076

Hasan bey merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Tazminat hesaplamasında geçmiş dönem zararınız hesaplanırken aylık kazancınız her ay ayrı ayrı dikkate alınır, eğer kazadan önce çalışmıyorsanız mesleğinize göre emsal ücret üzerinden hesaplama yapılır mesleğiniz de yoksa asgari ücret üzerinden hesaplama yapılır. Tedavi sürecinden sonra çalışmaya başladıysanız o tarih itibariyle sonrası için bu kazancınız üzerinden hesaplama yapılır. Gelecek dönem için hesaplama tarihine en yakın geliriniz yani 1900-TL dikkate alınarak hesaplama yapılacaktır. Buna göre Yargıtay ilkeleri dikkate alınarak yapılan hesaplamada 69.280-TL tazminat çıkıyor.

Saygılarımla

https://www.engelliler.biz/forum/tr...rla-ne-kadar-tazminat-alirim.html#post1786826

hasan umut aydın

kaza tarihinden bugüne kadarki dönemi görmezden gelerek hesapladığımda (sadece bugünden sonraki dönemi göz önünde bulundurduğumda) 90.000 TL civarında tazminat çıkıyor.
maaşınızın tam olarak ne zaman asgari ücretten 1900 TLye yükseldiğini bilmediğim için, kaza tarihinden bugüne kadar olan dönemi hesaplamadım, onu da eklerseniz 95 bin liraya falan çıkacaktır, faiz vs. derken yaklaşık 100.000 TL'yi geçer.

her zaman olduğu gibi şirket gene size 60-65 bin lira öder, kalan kısım için dava açmanız gerekir vs.

sizi arayıp, biz uzmanız vs. diyen aracılardan uzak durun ve iyi bir sigorta hukukçusuyla çalışın, acente, hasar danışmanlık şirketi, eksper vs. bunlar yerine alanında uzman, mümkünse daha önce sigorta şirketi avukatlığı yapmış birini bulun, tüm ihtimalleri öngörebilecek birileriyle çalışın ya da kendi işinizi kendiniz halledin.

hasar takip şirketlerinden biriyle anlaşıp dava açmışsanız, dua edin adli tıp kurumu sakatlık oranınızı düşürmesin.

şirketten 200 bin para alıp bunun 40-50 bin lirasını aracıya veren, sonra da açtığı davayı kaybedip şirkete 250 bin lira ödemek zorunda kalan çok insan gördüm, umarım sizin sonunuz onlar gibi olmaz.

görüldüğü üzere HUKUKÇULAR tam tersini söyüyorlar, lütfen bildiğiniz konu hakkında yazın, burası bilgi paylaşım yeri insanları yanlış bilgilendimeyin sosa sigorta.

Ben kaza geçiren yaklaşık 11 adet bilirkişi raporu inceledim kaza tarihinde brüt maaşı ne ise onun üzerinden hesaplama yapılmış . Sen kaza tarihinde asgari ücret ile çalışıyorsan bilirkişi bunun üzerinden hesapliyor kazadan sonra maaşın 5 bin tl olsa bunu dikkate alan daha görmedim . Bizzat kendi başımdan geçti . Bilirkişi asgari ucretten hesaplamis tazminatimi avukatım itiraz etti. Mahkeme de sgk dokumum ve maaş bordrom vardı yani kaza günü asgari ucretten fazla maaş alıyordum ve tekrar bilirkişi hesaplama yaptı düzeltti ve öyle sizin dediğiniz gibi kazadan sonra maaşın artmış tazminat artsın diye birsey görmedim öyle olsaydı eğer köşeyi dönerdim hukuk diyor ki haksız fiilden zenginleştirmeme yasası var itiraz ediyor yani emin olmanız için avukatima sorup net bilgi vereceğim size

İron

bir kaç mesaj önce murat'ta benim dediğimin aynısını dedi hesabı o şekilde yapılmış, benim tazminar hesabım da aynı şekilde. bunun yanında hukukçular da ynı şeyi söylüyorlar. sizin avukatınız beceriksizse yapcak bir şey yok. durmadan kendi davanızdan örrnek vermeyin. iyi bir avukatla çalışsaydınız. daha ne diyelim. hukukçular yasal olarak olması gerekini yazıyorlar ve taze örnekler var, murat'ta mesela, hala aksini yazıyorsunuz. milletin kafasını karıştırmayın.

bana mail adresi verin kendi dosyamı mail atayım ordan görün. murat'tan isteyin o da gönderir, onda da görebilirsiniz. en son hangi asgari üretse o esas alınıyor ya da en yüksek maaş miktarı neye esas alınıyor. olay tamamen bu. dediğim gibi örenkleri geçin murat ve benim hesabım en büyük örnek. saklayacak bir şey yok isterseniz göndeririz görürsünüz. sigortacılarla aynı şeyi seöyleyip durmayın milletin kafasını karışıtrmayın. bizde ispat örnek var.

yeniden okudum, avukatınız itiraz etmiş ve maaş hesabınız düzeltilmiş. bakın sizde de aynısı olmuş. mesele belge sunmakta. belge neyse ona göre harket edilir. emsal maaş en büyük örneği. mahkemeden maaş sorgusu istenmezse mahkme o araştırmayı yapmaz ve hesap uzamanına emsal maaş araştırması bilgisi gitmez. haliyle hesap uzmanı eldeki verileri değerlendirir, tutup da maaş araştırması yapmaz yasal değil zaten.
işte bu noktada avukata ihtiyaç var, mesela bakın avukatınız itiraz etmiş ve hesap düzeltilmiş. olay tamamen bu işte.

Burada kafa karışıklığı yapmıyorum . Sadece kaza tarihinde maaşın ne ise onu belgelersen eğer o nun üzerinden bilirkişi hesaplama yapar diyorum . Yada yaptığın iş piyasa değeri 3bin tl dır ama işverenin seni asgari ucretten göstermiştir buna itiraz edebilir yargitaya gidersin ama şu bir gerçek kaza yaptığında 1400tl kazanırken 2 yıl sonra maaşın 3 bin tl oldu benim bilirkişi 3 bin tl den hesaplama yapsın dersen bunu ben avukatimla konuşayım diyorum ben böyle bir hesaplama görmedim 11 adet iş kazası bilirkişi hesaplamasi gördüm inceledim sen bana mail at lütfen! IBM_iron @hotmail.com

İron sen iş kazasından bahsediyorsun.Biz normal kazadan bahsediyoruz.İş kazalarında farklı bir durum olabilir.

Trafik kazasi yada is kazasi yada trafik iş kazası fark etmiyor kaza tarihinde aldığın maaş önemli ha sigortalı değilsindir kanitin belgen yoktur asgari ucretten hesaplanır bu ayrı ama kaza günü önceki aylarda maaşın 3 bin tl yatmistir bundan hesaplanir yani sigortalı değilsin belgen yok asgari ücretle hesaplama yapılmış diyelim ama sen kazadan 1 yıl sonra çalışmaya başladın maaşın 2000tl diyelim bilirkişi buna göre hesaplama yapar mi bunu bir avukatima sorayım sizde sorun burada senin avukatın beceriksizmis gibi salak salak cevaplar yazma kafası kırık sana hukuk dersi veririm aklın gider ukalalık yapma yeri değil burası bilgi transfer i yapıyoruz kendi davam dan değil 11 adet bilirkişi raporu inceledim dedim hepsi aynı degismiyor

birincisi üslübunuza dikkat edin. saygılı olun.

analiz hukuk ne demiş :

Hasan bey merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Tazminat hesaplamasında geçmiş dönem zararınız hesaplanırken aylık kazancınız her ay ayrı ayrı dikkate alınır, eğer kazadan önce çalışmıyorsanız mesleğinize göre emsal ücret üzerinden hesaplama yapılır mesleğiniz de yoksa asgari ücret üzerinden hesaplama yapılır. Tedavi sürecinden sonra çalışmaya başladıysanız o tarih itibariyle sonrası için bu kazancınız üzerinden hesaplama yapılır. Gelecek dönem için hesaplama tarihine en yakın geliriniz yani 1900-TL dikkate alınarak hesaplama yapılacaktır. Buna göre Yargıtay ilkeleri dikkate alınarak yapılan hesaplamada 69.280-TL tazminat çıkıyor.

Saygılarımla

"tedavi sürecinden sonra çalışmaya başladıysanız o tarih itibariyle sonrası için bu kazancınız üzerinden hesaplama yapılır. Gelecek dönem için hesaplama tarihine en yakın geliriniz yani.."

yani evet hesap yapılmadan önce çalışmaya başladın ve eskiye göre yüksek bir maaş alınırsa, hesapta yüksek olan maaş esas alınıyor.

murat'ın avukatı gelen aktüer hesaba itiraz etti asgari üret üzerinden yapıldığı için. çnkü murat çalııyor ve daha yüksek maaş alıyor. murat'ın hesabı şimdiki maaş üzerinden yapılacak. tekrardan yazıyorum yani evet maaş yükseldi ve bu yüksek maaş üzerinden hebsaı yapılması gerekiyor onun için avukatı itiraz etti.

"kazadan 1 yıl sonra çalışmaya başladın maaşın 2000tl diyelim bilirkişi buna göre hesaplama yapar mi ?" evet aynen öyle oluyor, 2 bin tl hesap olur.

Bu sözler, bilgiler bana ait değil, yorum yapmıyorum. Avukatların söylediklerini aktarıyorum. Onların işi bu, böyle dediklerine göre tamamdır. Yani benim hukuk dersine ihtiyacım yok, hukukçular yanlış bilgi veriyorlarsa onlara verin hukuk dersini akılları gitsin, öğretin onlara.

kafası kırık İron
şidmi benim yüzde 9 surekılı raporum ıle 2014 tarihinde yapmış oldugum kaza nedeni ile o zman çalışmıyordum ve o zman asgari ücret 900 liraydı ve su anda net 1900 lira maaş alıyorum ve cuma gunu bana 43 bın teklıf ettıler ben kabul etmedım 5 dakıka sonra avukatım bana dedı senın bır teklıfın varmı dıye soruyorlar dedı dmekkı benım bugunku maasım uzerınden tazmınat odenecek 900 lıradan gorse ımaknı yok yuzde 9 rapor ıle bu teklıfı yapmalrına dıye dusunuyorum

Ayrıca %24 rapor ile asgari ücretli bir tanıdığım sigortadan 80 bin tl aldi

Son düzenleme:
MuraTTameR

murat bana özelden telini yazsana yarın öğleden sonra arayacağım seni.

Üst Alt