Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %5 devamlı özür oranı ile ne kadar maddi tazminat alınır?

nyildirim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2012 yılında trafik kazası geçirdim . Karşı taraf 8/8 kusurlu alkol v.s. yok. Benim sağ bacak femur kemiği çok parçalı kırılmıştı şükür şuanda epeyce düzeldi lakin % 5 devamlı özür verdiler . Kazayı yaptığım tarihte 29 yaşındaydım. Memur olarak çalışmaktayım ve kaza olduğu tarihte 2750 TL maaş alıyordum . Şu durumda tahminen ne kadar maddi tazminat çıkar acaba aktüel hesaplamadan. ve Manevi tazminat davasını ne kadar açmalıyım ..

yaşının genç olması ve maaşının yüksek olması nedeniyle iyi bir tazminat alırsın, bunun hesaplaması çok detaylı olarak yapılıyor tahminde bulunmak zordur.yinede tahmin istiyorsan verdiğin bilgilere göre 70 ile 100 bin lira arasında bir rakam çıkması lazım.bunu sigortadan alacaksın.
şayet dava açmadıysan ne yapman gerektiği şu başlıkta mevcut
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html
manevi tazminata sigorta karışmaz.karşı aracın şoföründen ve ruhsat sahibinden isteyeceksin.ne kadar istersen isteyebilirsin bunun bir sınırı yok ama genelde türkiyede manevi tazminat olgusu fazla gelişmediği için fazla bir tazminata hükmedilmiyor.
50000 lira civarında bir rakam isteyebilirsin,

Devamli araştırıyorum hep farkli rakamlar söylüyorlar kimisi 30 - 40 bin eline gecer diyo sizde 70 - 100 bin dediniz hala tam bi sonuca ulasamadim ama yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ediyorum. Diger arkadaslardanda yorumlarini beklemekteyim.

aynı durumda olan bi arkadaşımıza yarımdı olmuşdum.yüzde 5 rapora ve çalışan bi insana 8000 binlira tazminat almışdık.sanırım sizde o civarda alırsınız.

Yazdığım maaş durumu ve yaş ve kusur olmaması halinde 8000 lira çok az değil mi ????

trafik sigortasından tazminat aldınız mı? rapor oranı düşük olduğu için bu miktarlarda alırsınız.ve çalışıyorsunuz buda etki ediyor alınan tazminata.

bakınn aldıgınız maas ne olursa olsun burda calısmanızı engellıcek bı kusur gorulmedıgı ıcın ole 50 bın 100 bın hıkaye 5 yada 10 lıra alırsınız cunku enfazla

ali
öyle bir yorum yazmışsınki yoruma bakanda seni profesör sanır.
ne demek aldığın maaş ne olursa olsun.tazminat neye göre hesaplanıyor biliyormusun sen, bu ödenecek olan tazminatın adını bile bilmiyorsun.bu tazminat çalışamadığı için ödenmiyecek, normal insanlara göre aynı işi yaparken % 5 daha fazla efor sarfederek çalışacak. bu tazminatın adı EFOR TAZMİNATI unutma bunu.
yaşadığı müddet bu arkadaş sağlam birine göre % 5 daha fazla efor sarfedecek.sadece çalışma hayatında değil , normal yaşantısını sürdürürkende fazla efor sarfedecek.
5 yada 10 lira demişsin , neye göre ve nasıl hesapladın bunu, anlat bizde bilelim)))
nyıldırım
arkadaşım sen dava açtınmı , bu % 5 i nerden aldın , normal hastanedenmi, yoksa adli tıp tanmı,

kazazde abıcımm Benım basımdan gectı ewet 156 oranında raporum war we ıs kybım war aldıgım massa gore hesap yapılıyoo hatta emeklılıgın bıle katılıyo bole adını fıln bıle bılmıyorsun dıe konusmalar ayıp olur burda herkes bırbırınden bılgı alıyoo bılmedıgımızı soruyoz demi ıs kaybı olmadıgı ıcınn ole buyuk meblalar alamz bu konuda emınımmBu arkads dawası bıtınce alacagı tazmınatı yazar nasolsa ben para alamaz demedım buyuk meblalar alamaz

Durun arkadaşlar tartışmayın 5 dakika önce avukatım aradı ve güzel haber verdi hemen sizinle paylaşmak istedim alacağım maddi tazminat bedeli belli olmuş 43.250 TL hafta içinde hesaba yatırılacağı söylenmiş ve bende çok sevindim . Buna şükür çok küçük bir meblağ değil şükürler olsun ..
Sizlere çok teşekkür ediyorum ...

hanfendı cok guzel dedınızz de anlmadıgım bısey war 2012 yılı dedınız benım dawam 2009 dan berı suruyo awuktınız nasıl halletmıs yada dawa olmadımı zaten adlı tıptan 6 ayda gelır sonuc bırazdaha bılgılendırrmısınız bızı

bu tür olaylarda sonuca varmak için avukatınızın işi takip etmesi gerekiyor.coğu avukatda işine geldiği gibi hareket ediyor malesef..

Ali 711 dostum ... Bu bahsettiğim maddi tazminat davası ... Benim iyileşme sürecim tamamlanınca özür raporu (Özürlü heyet raporu ) vermeye yetkili hakem hastaneler mevcut . Ben o hastaneye direk gittim ve heyete girdim 2 gün içinde özür raporum resmi damgalı mühürlü elime geçti. O evraklar sigorta şirketine gönderildi evraklar incelendi ve sonra Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu medikal firmaya gönderildi ordanda incelendi ve hesap incelemeye gönderildi ve rakam belirlendi hesap numaramı istediler . Anlayacağın maddi tazminat davasını mahkeme yoluyla değil direk daha hızlı olması açısından avukat takibiyle sigorta firmasından aldık. Ama manevi tazminata gelince o mahkeme yoluyla oluyor ve yaklaşık 2 sene civarında bir sürede eğer karşı tarafın maddi durumu yerindeyse bişeyler alabiliyorsunuz eğer üzerinde birşey yoksa avcunuz boş kalıyor.

peki sayın n yıldırım anlasma yoluyla hakettiğiniz tazmınatın tamamnını içb,ir zmanavermedıklerını bılıyorusunuz deılmı? siz dava acmadan sadece basvuru yoluna gıttınız anladığım kadarıyla

çunku benım yaptığım hesaba gore tahmını olarak 60-65bın tl arası bır tazmınat almanız gerekır faiz ve dava masrafları hariç.

Tazmminat hukukçusu kardeş,
Bende trafik kazası sonucu yüzde 6 rapor aldım. Kaza sırasında 27 yaşındaydım. 2300 maaşım vardı. Şu anda 2500 alıyorum. Kaza geçen sene oldu. Sizce tazminat miktarı ne olur?

geçmıs olsun

öncelıle gecmıs olsun yusuf bey. tazmınat hesabı ıcın verdığınız bılgıler yeterlı değil.
kazada kusur durumu da tazmınat hesabında etkılı bır husus.

ayrıca kaza tarıhını de net belırtırsenız daha doğru bır hesap yamıs olururz. bırde tedavı surecınde ne kadar çalışamadınız.?

ben bu süre boyunca 40 gün çalışamadım. Sürücünün ne kadar kusurlu olduğu belli değildi. Çünkü davacı olmadık. Kusur oranı hiçbir belgede de yazmıyor. Kaza 2012 7. ayda oldu. yüzde 6 hasar maaş 2300 yaş 27. Bunlardan başka ekleyebileceğim bilgi yok. Şu an hesaplama aşamasında. bu durumda kusur oranını kendileri mi belirleyecek nasıl olacak bilmiyorum?

yusuf35 çok geçmiş olsun Allah hayırlısını nasip kısmet eylesin.
Benim % özür olurak çıktı ve 6 ay işe gidemedim rapor kullandım ve şuanda hala aksama devam ediyor ve edecekmiş yapılacak bişey yok . %5 özür 6 ay rapor yaş 28 ve maaş 3200 lira idi ve bana çıkan tazminat 48 bin lira olarak belirlendi. Kusur olayınada gelince trafik kazası sırasında tutulan tutanaklara polisler tarafından kimim hatalı veya hatasız olduğu ve yüzdesini belirten notlar var benimkinde %100 karşı taraf kusurluydu.

n yıldırım sen mhkemeden almamıssın zaten parayı sıgorta sırketıyle anlasmıssın tazmınat hukukcusunun dedıgıbı ve sana az bıle vermısler cunku bnada sıgortasırketı anlasalım dedı 90 mılyar teklıf ettı vede bu mhkmenın awuktın ıyısıyle yada kotusuyle alakası yok benım dawamda cunkı mhkeme benı ıstanbul adlı tıpa yolladı ve 1 yıldır dosyam gelmıodu daha yenı geldı sımdı bılırkısı hesap yapıyor ve mhkeme bıze bılırkısının yaptıgı hesabı kabul edıyormusunuz dıyo etmessek ıtıraz edıp tekrar hesap yapılmasını saglıyozz

Geçen sene trafik kazası geçirdim Kazada kayınvalidem vefat etti ablam ve abim yaralandı. ablam çalışıyor 35 yaşında, abim emekli 56 yaşında trafik sigortasına başvurduk (kusur tamamen karşı tarafta) ablam %21 ,abim %6 oranında kurul raporu var ablam maaşı 4400 abim 700 alıyor fikir verirseniz sevinirim

trafik sigortası raporlarınızı kabul ettiyse hesaplama yapıp tazminatınızı öder, hesabı biz yapamayız,

güvenip güvenmemek sizin elinizde, ya sigorta şirketinin hesaplamasına güveneceksiniz, veya dava açıp bilirkişinin hesaplamasını kabul edeceksiniz, dava açmışmıydınız siz, yoksa takipçiyemi vekalet vermiştiniz.

Cevap

NUR HANIM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.
Size tavsiyem alanın da uzman bir avukat ile çalışmanız. ablanıza tavan limit üzerinden tazmınat çıkacaktır. hatta daha fazla çıkacaktır. lim,it ışı miktarı da mumkun olduğu ölçüde kazaya sebebyiyet veren arc sahibi veya surucusunden talep edebilirisiniz.
Yine abınıze de hatırı sayılır mıktarda tazmınat çıkacaktır. kaza tam olarak ne zman oldu kazazedelerin sağlık durumlarına ilişkin raporlar kati mi yoksa daha da duzelme ihtimalı var mı?
Eğer talep etmenız ve gerekli bilgileri vermenız halınde çok az hata payı ıle hesap yapabuılıyoruz.

Tekrar gecmıs olsun ölenlere Allahtan rahmet kalanlara şifa ve sabır dilerim.

nyildirim;

hak ettiğiniz tazminatın daha azına razı olmuş gibisiniz. sigorta şirketleri asla hak ettiğinizi vermez çünkü.

%75 kusur bende maas 2650 es calısıyo bı çocuk var özür oranı %10-15 arsı tıbıa kırığı var yanlış kaynama yas 29

ne kadar tazmınat alabılırım avukat tutdum evrak hazırlıyorum sıgorta sırketı az para verır dıyorlar burayı da okudum mahkemeye vercek 1-2 yıl arası sürer denıyo ne yapmalıyım?acıl yardım abılerım...

davamı açalım yoksa sıgorta sırketının verdıgı tutara razı mı olalım bu arada ağrılarım devam edıyo

tıbıa ust uc kırırgı merdıven çıkarken ve yuruken agrı oluyo

İş kazası mahiyetinde trafik kazası geçirdim. Haklarımı öğrenmek istiyorum..?

Selamin aleykum arkadaslar 10 şubat 2014 ta yaralanmali bir kaza gecirdim karsimdan gelen çekici (tir) in hizli olmasıyla birlikte dorsesinin yanlayip bana solumdan çarparak sikismali bir kaza geçirdim hastanede sol bacak femur kirigindan ameliyat oldum ve bacagima platin taklidi su an ise istirahatteyim ve simdilik 14 nisan a kadar raporluyum kaza trafik ve is kazasidir jandarmanın tutmuş olduğu raporda 8/8 karsi taraf suçlu görülmüştür su anda maasim kesildi SGK dan alicam ayağa kalkmam yasak her gecen gün madur oluyorum evim kira kredi ödemem var isler öyle bir karisti ki sormayin sağ olsun arkadaşlar yanimdalar benim size sorum benim haklarim nelerdir tedavim bitince karsi aracin sigortasindan tazminat alabilirmiyim veya karsi araç saacmaliyim ? Tazminat davasi acmaliyim vereceğiniz bilgiler için şimdiden tesekkur eder engelsiz günler dilerim Allah razi olsun

Kazazede arkadasim benim konumada yorum yapabilir misin acaba tesekkurler

Üst Alt