Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %5 devamlı özür oranı ile ne kadar maddi tazminat alınır?

efe,
öncelikle tedavinin bitmesi gerekiyor,raporlu olduğun müddet sgk dan işgöremezlik parası alacaksın, tedavin bittikten sonra tam teşekküllü resmi bir hastaneden durum tespit raporu alacaksın, bu raporda yazan orana göre karşı arabanın sigortasından tazminatını alırsın, alacağın rapordaki oran % 10 dan yukarı olursa sgk dan sana maaş bağlanır,
karşı arabanın trafik sigortasına , şoföre ve ruhsat sahibine maddi ve manevi tazminat davası açabilirsin, dava açman için tedavinin bitmesini beklemene gerek yoktur, şimdi açabilirsin.

abı ben memurum tedavım bıtdı

yarın hastaneye gıdıp durum tespıt raporu ıcın gırısımlerım başlayacak ınsallah

efe4326 raporlarını çalıştığın yerin muhasebecisine ver o halleder. SGK dan çalışamadığın zamanlar için ücret alırsın. Sonrasında ise maddi tazminat davası açman lazım. oradan bi miktar para alırsın. Danışmanlık şirketleri yakında üşüşür başına zaten :) işi onlara değil avukata ver.

roporunu al bakalım , sonra yardımcı olmaya çalışalım

Çok sağol Allah razi olsun şimdiden Allah im isini gücünü rast getirsin

lütfen bilen biri bana cevap yazabilirsin?

Trafik kazası yaptım yüzde 12 Özür raporu aldım. Tek taraflı kaza idı ama ben yolcu konumunda idim.31 yaşındayım evli 1 çocuk babasıyım.normal maaşım 1750 tl ama malesef sigortam asgari ücret üzerinden ödeniyor. Kaza yaptığım aracın Axa tarafindan sigortası vardı. Sizce ne kadar tazminat alabilirim.simdiden teşekkür ederim iyi gunler arkadaşlar.

kazayı hangi tarihte yaptınız, raporu hangi tarihte aldınız, 1983 dogumlusunuz herhalde, kaza yaptığınız tarihte 1750 lira maaş aldığınızın belgesi yani bordrosu yokmuydu,
bu bilgileri yazarsan tahmini olarak hesap yapılabilir.

Kazayı 13 Kasım 2012 tarihinde yaptım rapor yeni 1 hafta önce aldım. 1750 lira alıyorum halen aynı sirketteyim ama sigorta az olsun diye maaşlarımız asgari ücret üzerinden ödeniyor. Evet 1983 doğumluyum bu arada

tahminen 37 bin lira civarında bir rakam çıkacaktır, çalıştığınız şirketin arabasıyla yaptıysanız kazayı iş-trafik kazası olarak değerlendirilebilir,

Kim iş trafik kazası olarak değerlendirebilir? Aracı kiralamisti çalıştığım şirket

şirket tarafından bir göreve gönderildiyseniz ve bu esnada kaza yaptıysanız iş trafik kazası olarak kayıtlara geçmesi gerekir.

Evet kayıtlarda öyle is kazası olarak görünüyor. Bu halde sigortadan tazminat alamazmiyim acaba ?

sigortadan tazminatınızı alırsınız, ayrıca iş kazası olduğu için % 10 ve üzeri oranlı raporlarda işgöremezlik maaşı baglanır,

Tazminat Hesabi

Merhaba,
Öncelikle gecmis olsun.Kazazede arkadasimiz sigorta sirketlerinin hesap yontemine gore bir hesaplama yapmis galiba.Mahkemelerin ve Yargitayin kabul ettigi hesap yontemine gore hesaplama yapildiginda, asgari ucrete gore dahi 55.000-Tl civari tazminat almaniz gerekiyor. Genelde sigorta sirketleri dusuk tazminat rakamlari cikarirlar sebebi de bu hesap yontemindeki farkliliktan kaynaklanmaktadir. Ancak eksik odemeden dolayi dava acip eksik odenen tazminati talep etme hakkiniz var. (Sure tazminat odemesini aldiktan itibaren 2 yidir.)

Av.Gökhan

sigortadan tazminatınızı alırsınız, ayrıca iş kazası olduğu için % 10 ve üzeri oranlı raporlarda işgöremezlik maaşı baglanır,
Sayın Analizhukuk bu hesaplama işini tablo yöntemiyle deyil de kısaca sonucu tam olmasa da yakın veren bir hesaplama yöntemi var mı?

AV. Gökhan Bey

ilginiz icin tesekkur ederim.size nasil ulasabilirim acaba?

ben eşim ile 26.06.2014 tarihinde ana caddede yeşil ışıkta giderken, kırmızı ışık ihlali yapan sürü sağ tarafımdan tam gaz vurdu ve eşim ve benim sağ ayaklarımızı kırdı(tibia şaft, parçalı ve açık). olay yerinden sürücü yakınları tarafından yakındaki iş yerine kaçırıldı ve davacı olmama rağmen hiç bir şekilde bizimle iletişime geçmedi.

karşı taraf %80 kusurlu bulunmuş. davacı olmam durumunda ne ceza alır?

[*]dava süreci ne zaman görülür?
[*]sigorta şirketine dava ne zaman açılmalı?
[*]ruhsat sahibini dava hangi durumda açılır? (karşı tarafa araç, iş yeri tarafından kiralanarak verilmiş)
[*]iş yerine dava açma hakkım var mı?
[*]hangi tür masraflarımı tazmin edebilirim? (eşim özel hastanede ameliyat oldu, ilaç ve pansuman, taksi ücretleri, ssk'nın ödemediği ilaçlar, gibi masraflarımız)
[*]eşimde ameliyatlı olmasından dolayı bakıma muhtacız, komşu v.s. gibi bir bakıcı ayarlasam ücretini tazmin edebilir miyim?

bilgi alabileceğim arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim.

Saygılarımla...

evet bir çok masrafını belgelemek şartıyla karşı taraftan ve arabanın trafik sigortasından alabilirsin, vakit kaybetmeden bir avukat bul ve hemen maddi ve manevi tazminat davasını aç,avukatın kimlere nasıl dava açılacağını bilir.

verdiğiniz akıl için teşekkür ederim fakat, benimle görüşen avukatların bilgileri çelişiyor. muhtemelen ticari kaygılar nedeniyle uçup kaçıyorlar.

ben olaylar başından geçmiş yada bu işi bilen kişilerden bilgi almaya çalışıyorum...

Saygılarımla...

sayın burhan bey

öncelikle gecmişolsun tedavi giderlerinizi alırsınız fakat fatura vs ile belgelemeniz gerekmektedir.karşı tarafın ceza davası zaten savcılık makamı tarafından acılmış ve soruşma devam etmektedir.sigorta şirketine dava açma konusuna geldigimizde hemen davanızı açabilirsiniz sorun olmaz .fakat davaların sonuçlanması yaklaşık olarak 2 yıl ile 5 yıl arasıdır .size tavsiyemiz öncelikle tedavi sürecinizin bitmesini bekleyin ve daha sonra heyet raporu alarak kmaluliyet oranınızı ögrenin ve bu konda gercekten uzmanlaşmış bir şirketle anlaşarak dosyanızı daha kısa zamanda sonuçlayın ama tekrarlıyorum gercekten konusunda uzman kadrosu olan bir şirketle çalışın (dosya sorumlusu ,danışmanları,resmi bilirkişisi,resmi aktüerleri,şirket avukatları,vs)olan .ruhsat sahibine dava acma konusuna geldigimizde evet şürücü ve ruhsat sahibinede dava acabilirsiniz.işyeri tarafından kiralanmış olunsa bile işyerine dava acamazsınız acsanızda sonuç alamazsınız. sigorta şirketinden tedavi giderleri ismi altında olan giderleri belgelendirerek alabilirsiniz .bakıcı adı altında yapılan ödemeleri sigorta şirketi ödemez fakat şöförden dava yolu ile alınabilir. şöförden tahsil edilemeyecek durum oluşursa ruhsat sahibinden tahsil edilir.

hasardestek;

sigorta şirketinde neden alınamıyor bakıcı tazminatı,sigorta şirketi ödemekle yükümlü değilmi? sigorta şirketinde bakıcı tazminatını alan kişiler var?

kalıcı maluliyetlerde bakıcı tazminatı ödenir enes bey buradaki olayda kalıcılık söz konusu degil.

pardon,ben kalıcı maluliyetin olmadığını dikkat etmemiştim,sadece sizin cevabı okuyarak cevap yazdımm

mrb arkadaşlar.ben %11 kendi başvurum ile heyet raporu aldım kalıcı. sigorta şirketine de avukatım dava açtı.yalnız asıl suç belediyenin iken avukatım sadece sigorta şirketine dava açtı.ben belediyedende ek bir tazminat talep edemezmiyim? bilen birilerinden yardım bekliyorum lütfen.ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

yalnizplanet;

Burhan Bey öncelikle geçmiş olsun...

Kusulu sürücü hakkında zaten soruşturma başlamıştır. Sanırım kusur raporu da ceza dosyasından alınmış bu sebeple ceza alması için davacı olmanıza gerek yoktur.Zaten haklarında açılmış ceza davası vardır. En fazla mevcut ceza davasına müdahil olabilirsiniz.

Tazminat davanızı kaza tarihinden itibaren 8 yıl içerisinde açabilirsiniz. Ruhsat sahibi, aracı dediğiniz gibi kiraya vermişse, uzun süreli kiralama sözleşmesinin varlığının kanıtlanması durumunda işleten sıfatı kiraya alan kişiye geçeceğinden kiraya alan kişiye davanızı yöneltin. Ancak olay tarinde kira sözleşmesinin var olup olmadığına dikkat edin. Tedavi, geçici iş gömezlik, sürekli iş görmezlik, bakım giderleri ve saydığınız bütün giderleri talep edebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi almak için için sitemizde bulunan makalelerden yararlanabilirsiniz.

arkadaşlar bir sorum olacak.ben trafik kazası gecırmıstım ve davam devam edıyordu.2 sene suren tedavım sonucunda yozgat devlet hastenesi bana %11 lik özür raporu verdi ve mahkeme benı adli tıpa sevk etti. adli tıp raporumu % 16.2 ye çıkarmış yeni öğrendim. 1983 doğumluyum evli 1 çocuk babasıyım.normal maaşım 2000 tl ama şirket asgari ücret üzerinden gösteriyor sigorta az olsun diye. ne kadar tazminat alabilirim acaba?

kardesim adli tıptan rapor ne kadar sürede geldi bilgilendirirmisin

arkadaşım av yardımı almanı öneririm istersen av ayarlaması yapabilirim geçmiş olsun

Üst Alt