Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %5 devamlı özür oranı ile ne kadar maddi tazminat alınır?

Sigorta şirketinin işine gelmez o bodroya göre ama koyması lazım dosyanız yeni raporunuza ve maaşınıza göre hesaplanır ve sonuçlandırılır merak etmeyin.

uncelim

tam bilgim yok ama 5 yılı geçince iş kazan için mahkemeye veremiyorsun diye biliyorum.

Mebla olarak tahminlerinizi merak ediyorum açıkçası arkadaşlar sizce ne olur bu şartlarda tazminat

uncelim

Bir hukuk bürosuna gidip detaylı şekilde görüşmeden buradan tutarın tam olarak söylenebileceğini düşünmüyorum.

Aynı olay benimde başıma geldi %5 heyet raporu verildi kaza geçirdiğim tarih 2013 19 yaşındaydım askeri ücretle çalışıyordum ben ne kadar tazminat alirim

arkadaşlar merabalar bugün raporumu aldım yüzde 25 olarak maaşım 2700 lira . şimdi sigorta şirketi ne kadar bir teklif verirse kabul etmeliyim yada ne kadar tazminat alabilirim. lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

kaza tarihi maaşın kaza tarihi yaşın oranın
örnek yaşın 30 69-30=39 yıl kaza tarihi maaşın diyelim 2.000,00x12=24 bin %25=6 bin x 39=234 bin bunun gibi bir hesaplama var ama doğrumu bilmiyorum tabiki

yaş 33 kaza tarihi 2016 kaza tek taraflı idi kazazede yolcu konumunda kusurun tamamı şoförde idi. şirketin yapacağı teklif en az kaç olmalıki biz kabul edelim

Sayın @akturk66,

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

İyi günler dileriz.

kaza tarihi 06/2016 doğum tarihi 03/1983 net gelir 2700 sakatlık oranı yüzde 25

Sayın akturk66,

Aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, bildirdiğiniz veriler uyarınca, kalıcı sakatlık maddi zararınız 272.384,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Tahmini maluliyet oranını üzerinden yapılan hesaplamaların, tazminat miktarı konusunda sizi yanıltabileceğini hatırlatarak,

İyi günler dileriz.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

Sigorta Mağdurları Derneği

simader bir sorum daha olacak aracı kullanan eşim tam kusurlu bulundu ama alkol yok araç eşimin babasına aitti. ödenecek olan tazminatı eşimden talep edermi sigorta şirketi

Merhaba 08.09.2015 tarihinde trafik kazası gecirdim karşı tarafa %75 bana ise %25 kusur buldular kaza anında 22 yaşında idim. Ayağımda parçalı kiriklar vardı 3 kere ameliyat oldum %5 özür oranım var. Maaşım brüt 2600 ne kadar tazminat alabilirim yardımcı olurmusunuz?

Merhaba, sağlık memuruyum ambulans ile 11.11.2015 tarihinde trafik kazası yaptım kusur tamamen karşı tarafa verildi tam teşekküllü hastaneden %5 rapor verdiler 10.03.1987 doğumluyum kaza tarihinde maaşım üç bin liraydı. Sigorta şirketinden ne kadar tazminat alabilirim? İlginize teşekkür ederim.

Sayın @doktor_326,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, bildirdiğiniz veriler uyarınca, kalıcı sakatlık maddi zararınız 67.111,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.
Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Kalıcı sakatlık tazminatına ek olarak;
Ayrıca, aracın kasko poliçesinin bulunması halinde, bu tazminattan ayrı olarak ve yaralanma türüne göre ferdi kaza tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Sayın akturk66,

Sürücünün tamamen kusurlu olması sigorta şirketine rücu hakkı vermeyip; sigorta şirketince ödenen tazminatların rücuen sigortalı (araç maliki) veya sürücüden talep edilebilmesi; belirli bir takım hallere bağlıdır. Yani, aşağıda temel olarak bildirilen haller, sizin kazanızda mevcut değilse, sürücü veya araç maliki aleyhine hiçbir sonuç doğmayacaktır ve sigorta şirketi, size ödeyeceği tazminatı bu kişilerden talep edemeyecektir.
Rücu halleri şunlardır:
a) Kazanın kasten yapılması
b) Sürücünün ehliyetinin bulunmaması
c) Sürücünün, alkol veya uyuşturucu etkisiyle kaza yapmış olması
ç) Kazanın istihap haddinin aşılması nedeniyle gerçekleşmesi veya aracın yolcu taşımaya ruhsatlı olmaması
d) Aracın çalıntı olup, bunda işletenin kusurlu olması
e) Tedavi amacı dışında, kazanın ardından olay yerinin terk edilmiş olmasıdır.

iyi günler dileriz.

Merhaba 08.09.2015 tarihinde trafik kazası gecirdim karşı tarafa %75 bana ise %25 kusur buldular kaza anında 22 yaşında idim. Ayağımda parçalı kiriklar vardı 3 kere ameliyat oldum %5 özür oranım var. Maaşım brüt 2600 ne kadar tazminat alabilirim yardımcı olurmusunuz?

Sayın semhocall,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, bildirdiğiniz veriler ve kusur oranları uyarınca, talep edebileceğiniz kalıcı sakatlık maddi zararınız 42.255,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.
Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Kalıcı sakatlık tazminatına ek olarak;
Ayrıca, aracın kasko poliçesinin bulunması halinde, bu tazminattan ayrı olarak ve yaralanma türüne göre ferdi kaza tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.

İyi günler dileriz.

Sayin simader banada ortalam bi hesap yapabilirmisiniz,

Kaza tarihi 2012/8
Dogum yili 1987
Karsi kusur %60
Olay tarihi maasim 1800 tl
is gucu kayip oran %100

BAKICI GIDERI VE SAKATLIK TAZMINATI TOPLAMI NE OLUR ACABA

Maaş olarak sgk brütü üzerindenmi yoksa net maaş üzerindenmi hesaplama yapılıyor. simader

simader

Bugün en sonunda sigorta şirketi cevap gönderdi medical incelemesi bitmiş taahhütname göndermişler . %25 olan özür oranımı % 8 olarak kabul etmemi istiyorlar. buna göre aktüer hesabı yaptıracaklarmış. cevabım ne olmalı yada %8 orana ne kadar bi tazminat alabilirim

Sayın akturk66

%8 oran üzerinden yaklaşık 90.000 TL. kadar tazminat alabilirsiniz. Eğer bu oranı kabul eder ve taahhütnameyi imzalarsanız bakiye hakkınızı kaybedersiniz.

İyi günler dileriz.

sayın simader
henüz aktüer hesabı yapılmadı sadece %8 olarak engel oranınızı kabul edin demişler. bende sigorta şirketinden medical raporunun bir nüshasını istedim. gönderecekleri meçhul. ben bu engel oranını kabul edersem şayet daha sonra mahkemeye başvurduğumda engel oranım mutlaka %8 olarak kalırmı mutabakatı imzaladığım için .

Sayın @akturk66

"%8 oran üzerinden yaklaşık 90.000 TL. kadar tazminat alabilirsiniz. Eğer bu oranı kabul eder ve taahhütnameyi imzalarsanız bakiye hakkınızı kaybedersiniz." demek mahkemeye başvuramayacağınız manasına gelmektedir. Gelecekte hak iddia etmeyeceğinize dair karşı tarafa teminat veriyor olduğunuz anlamındadır.

iyi günler dileriz.

Yakın bir arkadaşım motor bisikletle kaza yaptı diz kapağı parçalandı engel oranı olarak %5 aldı tazminata 30 35 bin TL aldı

Sigorta şirketlerince ödeme yapılması için imzalanması talep edilen ibranameler makbuz hükmünde olup, ödeme yapıldıktan itibaren 2 yıl içerisinde dava açılırsa ibraname imzalanmış olsa bile mahkemece ödeme tarihindeki verilere göre Yargıtay'ın kabul ettiği hesaplama yöntemlerine göre yeniden aktüer bilirkişi incelemesi yaptırılır. Eğer ödeme eksik ise yeni tarihli verilere göre hesaplama yapılarak sigorta şirketinin yapmış olduğu ödemeler faiz güncellemesi yapılıp hesaplanan tazminattan düşülerek mahkemece bakiye tazminatı ödenmesine karar verilir.
Eğer sigorta şirketinden ibraname imzalayarak ödeme aldıysanız ve eksik olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken öncelikle yapılan ödemenin yeterli olup olmadığını inceletmeniz ve sonucuna göre eksik ödeme varsa sigorta şirketine karşı yasal yollara başvurmaktır. 2 yıllık süre hakdüşürücü süre olup, bunu geçirmemeniz gerekir.

Saygılarımla

Av.Gökhan Türkyılmaz

İskazasi geçirdim uzuv kaybı var doktor %10 isgucu kaybın var dedi heyet için gün aldım sanırım heyet raporu ankara ya gidecek bu orani dusermi isgoremezlik geliri almak istiyorum

öncelikle herkese merhaba 2013 yılı nisan ayında motor kazası geçirdim sağ ayak fibula kemiği kırıldı ameliyat la platin takıldı kusur oranı polis ikimizide suçlu bulup %50 karsı tarafa %50 bana verdi karşı tarafın sigorta şirketine dava açıldı adli tıp cuma günü %5 oranında devamlı özürlülük raporu verdi 2013 yılımda yaş 27 maaşım 2000 tl ne nekadar tazminat alırım bilgisi olan yazabilirmi şimdiden herkese selamlar

Üst Alt