Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %5 devamlı özür oranı ile ne kadar maddi tazminat alınır?

Evrakları görmemiz lazım sizin soyledıklerınız elbet dogrudur ama o kadar kucuk kelimeler varkı sigorta sırketlerınde onlar o kadar cok sey degıstırıyorkı aklımız almıyor o yuzden imkanımız olsada evrakları gorup sigorta policenizi okuyup ona göre fikir beyan edebilsem size

Merhabalar. 7 ay önce Araç içi trafik kazası sonucu iç kanama geçirdim. Bağırsaklarında kanama olmuş içimden 2 3 litre kan çıkarmışlardı. Buna bağlı karin bölgemde yaklaşık 25 cm kalıcı iz var. Ayrıca sağ dizimde kazaya bağlı menisküs ve sağ elimin üzerinde 1 cm'lik kalıcı iz mevcut. Ayrıca 6 aydır her ay düzenli psikiyatriye gidiyorum ve ilaç kullanıyorum, gelecek ay tekrar gel dedi doktor. Tüm bunlara rağmen kaza yaptığım yerdeki samsundaki hastanede iş gücü kaybı sıfır diye rapor verdi. Bu oran normal midir.

Tanıda sadece diz ağrısı ve travmatik stres bozukluğu tedavi ile düzelen diye yazmışlar. hiç iç kanamadan vücudumdaki izden bahsedilmemiş. Bu rapora itiraz etmeli miyim? Samsundan aldığım rapora istanbulda itiraz edebilir miyim?yada itiraz etmeden Tekrardan istanbuldan adlı tıptan rapor almam mümkünmüdür acaba? İstanbulda ikamet ediyorum bu arada

kaza sonrası pskiyatirst de tedavi görmekte olan hasta hastane kayıtlarında trafik kazası pskiyarist yazmamış sadewce orta depresif nöbet yazmış hasta kazadan sonra kulak çınlama ve uykuda korkma ürperme mevcut bu belgeyi de ekleyebılır mı dosyasına adli tıp a21 mayısta girecek sadece başında 5 15 cm sıyrık mevcut

Yaş 36. Maaş bordroda asgari ücret ancak 2.500 lira maaş alıyorum. Kaza sonucu %5 engelli raporum var yeni aldım. Kaza da kusurun tamamı karşıya verildi. Bunun sonucunda yaklaşık olarak ne kadar tazminat alırım?

Yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Bu arada kazayı geçtiğimiz şubat ayının 26 sında yapmistim

Emin misiniz o kadar alabilir miyim

Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Geçtiğimiz şubat ayında geçirdiğim trafik kazası sonucu bugün tam teşekküllü devlet hastanesinden %5 oranında rapor aldim.
Şubat 1982 doğumluyum
Maasim bordroda asgari ücret ancak 2.500 lira maaş alıyorum.
Kusurun tamamı karşı tarafa verildi.
Ne kadar tazminat alabilirim?

%5 az değil mi niye o kadar az sürekli olması iyidir ben paranoid şizofreniyim % 80 raporum var 3 aylık alıyorum % 5 az

%36 rapor verdi hastane omurgam da patlama kırığı oldu kaza da kusur oranim 0 sizce ne kadar alabilirim ?

Selamlar.

2010 yılı haziran ayında içerisinde bulunduğum şehirler arası yolcu otobüsü tek taraflı kaza yaptı bu kaza neticesinde vertabral kırık oluştu, 2015 yılında aracın trafik ve koltuk sigortası ile otobüs firmasına dava açtım 10 gün kadar önce Adli Tıp raporu çıktı, %14.1 maluliyet oranı verilmiş.
kaza tarihi 28.06.2010
doğum tarihi 1969
kaza tarihindeki maaşım 2.000 Tl.
şu anki maaşım 5.500 Tl.
evli ve 2 çocuğum var
benden son iki ayı kapsayan maaş bordrom istendi.
Bu durumda ne kadar tazminat alabilirim.

Selamlar 10.01.1949 doğumluyum 29.08.2016 tarihinde yolu karşıya geçerken trafik kazası geçirdimkaza tutanağında %25 kusurlu yum %31 maluliyet sürekli rapoRum var bel ve diz kapak altinda kiriklarim oldu.belimde 8 vida diz kapak altinda 2 platin var emekliyim 2.147 tl maaşım var bayanım sigortadan ne kadar tazminat alabilirim lütfen yardımcı olurmusunuz

Lütfen yardım edermisiniz

kazazede

Benimde Kaza sonucu 12. Bölge omurga kalça kemigimde kırık oldu ve sağ omuz kuregimde kırıldı tek taraflı bı kazaydı ben arkada yolcuydum 160 la sete girdik şoför de alkol vardı sene 2012 idi avukata vekalet verdim daha heyete girmedim 6 sene sonra avukatlar tarafından arandim tazminat hakkım oldugu söylendi benim bilgim yoktu bı konular hakkında belimde en son doktor muayenesi nde kalça kemigimde göçük meydana gelmiş operasyon gecirmem gerek mis dolgu yapılarak korse kullanmıştım çelik 3 ay kıpırdamadan yattım kazadan ötürü belimde bunun sıkıntılarını çekiyorum suandada tazminat hakkım olurmu lütfen bilgi verirmisiniz kaza zamanından 1 s ne sonra evlendi m 1 çocuğum oldu ozaman bekar ve issizdim

kolay gelsin.olayı kısa anlatayım 2016 aralık ayında bir trafik kazası geçirdim yolcu konumundaydım kolum kırıldı karşı taraf %100 kusurlu bilirkişi raporunda da bu çıktı.kolda platin ve 7 tane vida var ayrıca matkap ucu kırıldı ameliyat esnasında.mahkeme devam ediyor adli tıpa sevk ettiler ondada kırıkların yaşam fonksiyonlarına AĞIR(4)derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirtildi.bu durumda sigortadan tazminat için ne yapabiliriz.

Merhaba, devlet memuruyum 11.09.2015’de trafik kazası geçirdim. Kalıcı %4 maluliyetim oluştu. Tüm kusur karşı tarafa verildi. Kaza yaptığım tarihte aldığım maaş 3500 ₺’idi. 1987 doğumluyum, evli ve 1’de çocuğum var. Ne kadar tazminata hak kazanırım hesaplayabilirmisiniz? Teşekkür ederim.

simader kaza tarihi 12.10.2009
dog.tari. 26.08.1987
engelli orani %10
tek tarafli kaza yolcu konumundaydim. sirket degil sahis araci yasim 31 ne kadar tazminat alabilirim..

KAZA TARİHİ: 08.07.2014
OLAY:L3 VERTEBRA KIRIĞI 8 ADET PLATİN YERLEŞTİRİLDİ BEL BÖLGESİ.
HASTANE ORAN:13%
30.000 TL TAZMİNAT ALINDI.

Yaklaşık 3 yıl çalışamadım kazadan sonra.Evet arkadaşlar şimdi meslek kazandırmadan adli tıptan oran alıcaz ve %26lara çıkabilirmiş. Ne kadar tazminat alırım?

Öncelikle geçmiş olsun.Daha önce %13 almış ve parasını eksikde olsa almıssınız. Yeniden tazminat başvuru olması için maluliyet artışı gerekli sakatlığınızın puanı evet adli tıp da daha yüksek çıkacaktır.

Takıldığım konulardan biri faiziyle alınacağını söylediler.Ben faiz katmadan alabiliyor muyum? Ayrıca ne kadar bir fiyat çıkar?

Sigorta şirketi ödemeyi red ederde dava açarsanız davanın açıldığı günden sonuçlandığı güne kadar faizi hesaplanır. Hesaplama yapmıyoruz kusura bakmayın.

Merhaba arkadaşlar ben 2016 yılı ağustos ayında ticari takside müşteriyken taksinin düz yolda kontrolünü kaybetmesi sonucu takla atmasından ötürü l3 ve l5 omurumda kırık köprücük kemiğim omuzumda kırık kafamda 10 cm bir yarık oluştu kırıklarıma devlet hastanesi yüzde 18 oran verdi ve anlaşma yoluyla sigorta şirketi avukatıma 62000 tl ödedi bildiğiniz üzere davanın devamı için tekrar açılan davada sigorta şirketi oranı kabul etmeyip adli tıpa sevkimi istedi adli tıp bu durumuma yüzde 29.4 oran verdi ve mahkemede oranlar arası çelişki oldugu düşünülerek tekrar adli tıp üst kuruluna oran incelenmesi için itiraz edildi avukatımın dediği aynı oran geri döner yine yüzde 29.4 oranı onaylayıp geri gönderirler şimdi merak ettiğim kaza tarihi 21.08.2016
Doğum tarihim 11.06.1986
Ticari taksi de müşteriydim
Yüzde 29.4 özür oranım var
O tarihte çalışmıyordum
Alıcağım tazminat miktarı tahmini ne kadardır ve daha kaç mahkeme sürer sonuçlanması
İlginiz için teşekkür ederim..

Merhabalar,

ben 2 Mart 2014 tarihinde trafik kazası geçirdim yaya halindeyken.Maddi manevi tazminat davam sürüyor.%11,3 maluliyet verildi adli tıp kurumundan.Sol ayak bileği eklem içi kırık,sol kürek kemiği ve kalça kırığı ile atlattım kazayı.Ayak bileğimde iki adet sırtımda yedi adet toplamda yedi pilatin var vücudumda. Asli kusurlu ben,tali kusurlu karşı taraf bulundu maalesef.İtiraz ettik ek rapor istedik şuanda.Kaza zamanı maaşım 2300 tl'ydi şimdi ise 4350 tl alıp primlerle 8000 tl'yi görebiliyorum. Aktüerya bölümü 8000 tl'lik maaşa göre hesaplama yapmıştır.Sizlere danışmak istediğim konu tahmini olarak ne kadar maddi tazminat alıyor olurum. E cetveli hesaplamasında kaza dönemi maaşı mı,güncel maaş mı,yoksa kaza dönemi itibariyle ortalama kazancım mı dikkate alınır.Kaza döneminde yaşım 26'ydı ve çalışıyordum hala da çalışmaya devam ediyorum.Ayrıca beş aylık iş göremezlik raporum vardı.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Merhabalar. Kaza tarihi 31.12.2017 kusur %100 karşı tarafta kaza anında yaş 30 engelli raporu %5 sigortalı bir işte çalışmıyorum maaş gelirim gözükmüyor. şuan dosya tahkimde. Motosiklet kazası 12 gün hastanede yattım 40 gün evde 3 kaburga kırığı ve 2 defa akciğer sönmesi üzerine alınan bir rapor. Sigorta şirketi adli tıp raporuna da itiraz ettiği için tahkime başvurdum. 19.9.19 tarihinde dosya sonuçlanacak. Tahmini tazminat bedeli ne olur ve tahkim kararı ne çıkar fikri olan varsa dinlerim. Teşekkürler.

Ben 01.11.2018 tarıhin de tek taraflı trafik kazası yaptım yolcu konumundaydım ayaklarımda 3 platin 21 vida var sağlık raporum %15 kendim askerim maaşım 5500 ve ben avukatla anlaşmasan direk kendim halledersem hak kaybım olur mu sigorta şirketiyle ve aldığım rapor daha sonra karşıma çıkar mı şimdiden teşekür ederim

[FONT=sans-serif]Brkn40 [/FONT]geçmiş olsun aldığınız rapor sistemlerde kayıt olduğu için hastaneler görür.
Kendi başınıza yapabilirsiniz sigorta şirketinin ödemeyi red etmesi veya eksik ödeme yapması durumunda sizin yapacağınız birşey değil.

Oncelikle hayirli geceler yunuslarda polis memur olarak gorev yapiyorum 15.05.2019 tarihinde aracin bize carpmasi sonucu(% de % karsi taraf kusurlu) ayak bas parmagim kirildi ve bilekte kalici eklem bozuklugu nedeni ile tam tesekkullu devlet hastanesinden % 5 kalici rapor aldim. Kaza tarihinde maasim 5740 tl idi dogum tarihim 03.12.1985 sigortadan ne kadar ucret cikar yardimci olursaniz cok sevinirim

2016 yılında trafik iş kazası geçirdim sgk maluliyet oranım 1 yıl kontrollü 12,80 aylık 480 tl bağlandı kaza olduğunda 36 yaşındaydım aylık net gelirim 3000 tl idi bundan sonrası için adli tıptan sürekli maluliyet oranı alarak sigortaya başvurmak istiyorum ortalama ne kadar tazminat çıkar yardımcı olur musunuz

Loveman

Ortalama 140.000 bine yakın alırsın ama önemli olan adli tıp raporun meslekten kazanma gücü kaybın iş koluna göre değişmekte agır bi iş yapıyorsan oranın 8 9 çıkabilir ona görede değişir @loweman_14

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba 2018.30 mayista trafik kazası yaptım. Bunun sonucu yüzde 29 rapor aldım. Kusuru oranı yarı yarıya verildi.kaza olduğunda issizdim.yasim 35 di.Rica etsem biri nekadar tazminat alabilecegimi heshesaplayabilirmi.TEŞEKKÜRLER.

Bende trafik kazası geçirdim.21/11/2019 tarihinde.Karşı yüzde yüz hatalı.Rapor oranım 14.Yaş 41.Gelir 2020.Sizce tazminatım ne olur.

Üst Alt