Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %5 devamlı özür oranı ile ne kadar maddi tazminat alınır?

Geçirdiğim trafik kazası sonunda bugun %10 rapor aldım 4200 tl civarında maaş alıyorum 36 yaşında kamu görevlisiyim tarfik siğortasından ne kadar tazminat alabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca yuzde 10 rapor ne işe yarar. şimdiden tşk ler.

AYRICA KAZA SIRASINDA YOLCU POZİSYONUNDAYDIM.BİZİM SÖFÖRE %75 DİGER SÖFÖRE %25 HATA RAPORU YAZILDI.

Mehmet63

Sayın Mehmet63,

Aktüer hesabın ortalama yapılması mümkün değildir. Tazminat tutarının hesaplanabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı
- Geçici maluliyet (tedavi) süresi, bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

iyi günler.

kaza tarihi: 18.11.2016 doğum tar:01.01.1981 net gelir:4200 tl Kesin sakatlık oranı:%10 tedavi süresi 5 ay

Sayın @Mehmet63,

Sakatlık oranınız sürekli mi? Eğer sürekliyse verdiğiniz bilgilere göre %10 maluliyet oranı için yaklaşık 140-150.000-TL tazminat hakkınız mevcut.

Syg.

SigortaDanışmanı
mrblar 01.01.1983 dog..olay tarihi 04.12.2011 %22 adli tıp raporu ve 18 aya kadar gecici is göremezlik olay tarihindeki gelir 1000 tl ne kadar ortalama tazminat hkkım var karsı taraf kusurlu

Sayın @aygunda,

Olay Trafik kazası mı? Kusur oranı yüzde kaç? Olay tarihi 2011 ise açılmış bir dava olması gerekir? Açılmış bir dava var mı?

%100 kusurlu bir trafik kazasında yaklaşık 140.000-TL tazminat hakkınız olur. Bunun yaklaşık 10-15 bin lirası GİG için olur.

Syg.

SigortaDanişmani
Peki normal yaralanmalardaki hesap farklimi oluyo trafik kazası hariç bi arkadasim vardı adlı vaka ile yaralandı %19 maluliyeti var 1985 doğumlu ve 2013 yılında olay gerçekleşti buun hesabı nasıl yapiliyor

SigortaDanışmanı
mrblar 01.01.1983 dog..olay tarihi 04.12.2011 %22 adli tıp raporu ve 18 aya kadar gecici is göremezlik olay tarihindeki gelir 1000 tl ne kadar ortalama tazminat hkkım var karsı taraf kusurlu

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgilere istinaden; aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, sigorta şirketinden talep edebileceğiniz kalıcı ve geçici maluliyet tazminatı 241.675,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Ayrıca, aracın kasko poliçesinin bulunması halinde, bu tazminattan ayrı olarak ve yaralanma türüne göre ferdi kaza tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.
Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.
Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

Merhaba,

Normal yaralanma ise çıkacak tazminat 140 - 145.000-TL civarıdır. Bu rakamın yaklaşık 13-15 bin lirası geçici iş göremezliktir.

Sayın simader trafik kazası olarak değerlendirdiği için sanıyorum fazla hesaplama yapmış. Ancak anladığım kadarıyla olay trafik kazası değil.

Syg.

simader
sayın simader elinizden geldiği kadar tazminat miktarlarında yardımcı oluyorsunuz peki ben size şöyle sorayım. Benim kazam 18.08.2011 tarihi aylıklarıma zam 2013 yılına kadar nisan ayında zam geliyordu kaza tarihndeki aylık ve sonraki aylıklar üstünden tazminat hesabı yapılıyor diye biliyorum bu konuda benden örnek vereke gitsek arkadaşlarada daha yardımcı olabiliriz.

18.08.2011 kaza tarihi
%46 oran

şimdi agi maaş dahilmi miktar vereceğiz
kaza tarihi aylık 921,61-tl
01.04.2012 aylık zam 1.300,00-tl not.2013 nisan ayına kadar aylık aynı bu tarihten sonra işten çıkış
01.02.2014 tarihi işe giriş asgari ücret + 01.04.2014 tarihinden itibarende emekli
846,00-tl çalışma aylığı + 750,00-tl emekli aylığı
2016 nisan ayına kadar kişi hem çalışıyor hem emekli aylıklar asgari ücret üzerinde emekli aylığıda 6 ayda gelen zam ile ama 2016 nisan ayından itibaren iş kazası aylığı bağlanıyor aylık 162,00-tl daha ek alıyor peki bu kişinin tazminat hesabı nasıl yapılır
1972 doğumlu bayan geçirdiği trafik kazası aynı zamanda iş kazasıda oluyor
kişinin suç unsuru yok yolcu zaten

iyi günler

bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim;07.04.2017 tarihinde askeri araçla yolcu konumundayken kaza geçirdim L 1 ve L 3 kemiklerim kırıldı. doğum tarihim 26.06.1978 adli tıptan raporum geldi %10 maaşım bürüt 6620 net 4700 gibi trafik sigortası na evraklarımı sigortacı aracılığıyla gönderdim ne kadar tazminat alabilirim veya teklif edecekleri ne kadar tazminatı kabul edeyim ve haklarım nelerdir

turkkusu3101

Merhaba,

Sağlıklı bir sonuca ulaşmak için bir hayli eksik bilgi var. En önemli eksikler, mesleğiniz ve geliriniz nedir? Bu kazadan dolayı SGK tarafından PSD'li gelir bağlandı mı? Fraktür yaralanmalarında 12 - 18 ay bekleme süreleri öngörülebiliyor. Sizin kaza tarihiniz çok yeni, raporun sürekli olduğundan emin misiniz? vs...

Yine de verdiğiniz bilgilere göre, %10 sürekli sakatlık raporunuzun olması halinde asgari ücrete göre yaklaşık 50.000-TL tazminat çıkar.

Syg.

Av. Armağan Özmen

SigortaDanışmanı

[FONT=sans-serif]Benim kazam 18.08.2011 tarihi aylıklarıma zam 2013 yılına kadar nisan ayında zam geliyordu kaza tarihndeki aylık ve sonraki aylıklar üstünden tazminat hesabı yapılıyor diye biliyorum bu konuda benden örnek vereke gitsek arkadaşlarada daha yardımcı olabiliriz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]18.08.2011 kaza tarihi[/FONT]
[FONT=sans-serif]%46 oran[/FONT]

[FONT=sans-serif]şimdi agi maaş dahilmi miktar vereceğiz [/FONT]
[FONT=sans-serif]kaza tarihi aylık 921,61-tl[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.04.2012 aylık zam 1.300,00-tl not.2013 nisan ayına kadar aylık aynı bu tarihten sonra işten çıkış[/FONT]
[FONT=sans-serif]01.02.2014 tarihi işe giriş asgari ücret + 01.04.2014 tarihinden itibarende emekli [/FONT]
[FONT=sans-serif]846,00-tl çalışma aylığı + 750,00-tl emekli aylığı [/FONT]
[FONT=sans-serif]2016 nisan ayına kadar kişi hem çalışıyor hem emekli aylıklar asgari ücret üzerinde emekli aylığıda 6 ayda gelen zam ile ama 2016 nisan ayından itibaren iş kazası aylığı bağlanıyor aylık 162,00-tl daha ek alıyor peki bu kişinin tazminat hesabı nasıl yapılır[/FONT]
[FONT=sans-serif]1972 doğumlu bayan geçirdiği trafik kazası aynı zamanda iş kazasıda oluyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]kişinin suç unsuru yok yolcu zaten[/FONT]

kaza tarihi: 18.11.2016 doğum tar:01.01.1981 net gelir:4200 tl Kesin sakatlık oranı:%10 tedavi süresi 5 ay

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgilere istinaden;

Aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, annenizin hak ettiği ve sigorta şirketinden talep edebileceği kalıcı maluliyet tazminatı 199.131,00 TL. olarak hesaplanmıştır.
Ayrıca, aracın kasko poliçesinin bulunması halinde, bu tazminattan ayrı olarak ve yaralanma türüne göre ferdi kaza tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.

Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyiniyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu/sigorta danışmanlık firması vb. açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Merhaba ,
2 ekim 2016 da trafik kazası geçirdim 1600 lira maaş alıyordum ayakkabı imalat ediyorum. maluliyet derecem %12 ne kadar tazminat alabilirim. düğum tarihim 10/05/1986

teşekkürler.

Taner82

Sayın Taner82,

Verdiğiniz bilgilere göre ve %100 üzerinden yaklaşık 85-90.000-TL tazminat hakkınız var. Başkaca hak ve alacaklarınız da olabilir. Bunların kontrolü için ve hak kaybına uğramamanız için konusunda uzman bir Avukattan destek almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla

Taner82

Sayın taner82,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Aktüer hesap uzmanları tarafından yapılan hesaplama sonucu, bildirdiğiniz veriler uyarınca, kalıcı sakatlık maddi zararınız 108.381,00 TL. olarak hesaplanmıştır.

Yaralamalı trafik kazalarında, alabileceğiniz tazminatı hesaplayabilecek kişiler ancak aktüer hesap uzmanlarıdır. Aktüer hesap uzmanı olabilmek için uzun süreli bir eğitim ve sınavların tamamlanması gerekip, Adalet Bakanlığı'na kayıt olmak gereklidir. Bu tazminatın miktarının, ilgili formüller kullanılmadan hesaplanması veya yaklaşık bir şey söylenmesi imkansızdır. Size bu yönde bilgi veren hasar takipçileri veya aktüer uzman olmayan hukukçular sadece kötüniyetli şekilde kandırma amacı gütmektedirler.

Bu tazminat hesabı birçok formüllerle, verilerle ve olayın özelliklerine göre yapılan bir hesaptır. Dolayısıyla, gerek forum sitesinde gerekse etrafta fikir veren, uydurma hesap yapan kişilere ve özellikle hiçbir hukuki donanımı yahut yeterlilik belgesi olmayan hasar takip bürolarına itibar etmemeniz tavsiye olunur. Bu tür uzman olmayan ve gerekli eğitimi almamış kişilerin, kulaktan dolma verdiği bilgiler veya uydurma yolla yaptıkları hesaplar sizi yanıltıcı olacaktır. Bu yanılgılar sonucu da mevcut haklarınıza kavuşma imkanınız ortadan kalkacak, telafisi imkansız hukuki hatalara uğramanız kuvvetle muhtemeldir.

Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

İyi günler dileriz.

Meraba arkadaşlar.
Hayırlı ramazanlar.
Bundan 7 ay önce trafik kazası geçirdim. Ben yayaydım. Karşı taraf 8/8 hatalı. Yaşım yirmi iki. Kaza olduğu zaman çalışıyodum. Aynı zamanda üniversite öğrencisiyim. Askeri ücret alıyodum işkurdan. Kaza sonucu omuriliğimde eğrilme oldu. Ve hala ağrılar aksamalar devam ediyor. Omuriliğimin eğriliği dışardan sırtıma bakıldığında belli oluyo üç diş dışarda. Ve ben daha heyete çıkmadım. Sorum şu olucak. Tahmini fikriniz varsa heyetten yüzde kaç alırım. Eğer sıfır alsam bile aracın sigortasından yine tazminat alabiliyomuyum.
Teşekkürler..

Akfzgn

Merhaba,

Hastane belgelerini görmeden buradan fikir yürütmek zor. Maluliyet oranı 0 çıkarsa geçici iş göremezlik tazminatı alabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

@simader

2013 yilinda yolcu konumunda bir kaza sonucu femur kirigi olustu ve platin takildi sürekli kalici rapor %5 verdiler.19 - 20 yaşlarında üniversiteye hazırlaniyodum dershaneye gittigim icin herhangi bir iste calismiyordum. sigortaya evrakları gönderdim ve 2014 yilinda 16.250 tl aldım. Yalnız anlasma belgesi imzalayip yollayip yollamadigimi hatırlamıyorum. sizce az mıdır? tekrar hak talep etmem mümkün mü ve nasıl bi yol izlemeliyim ? lütfen yardım..

Son düzenleme:
st55

Öncelikle geçmiş olsun. 16.250-TL olması gerekenden az muhtemelen yüzde verdiğiniz için rakam normal görünüyor.

Anlaşma belgesi çok da önemli değil. Yeniden tazminat talep edebilmeniz için engellilik oranınızın artmış olması lazım. Böyle bir artış var mı?

Merhabalar.

oğlumla trafik kazası yaptık 2 buçuk ay önce. 8/2 bize kusur verildi. motosikletin direksiyonunda oğlum vardı. benim sağ ayağımda parçalı kırıklar mevcut, ameliyat geçirdim platin takıldı birkaç yerde. ortopedi 5 ile derecelendirdi. kazadan önceki %40 sürekli engelli raporum var. bu raporun tazminata katkısı olur mu ? bir de tahmini ne kadar tazminat alabilirim.

yorumlarınızı bekliyorum.

- Kaza tarihi 17.06.2017
- Doğum tarihi 01.01.1975
- Kaza tarihindeki net gelir: 3.600
- Kesin sakatlık oranı: 5. derece kırık, kesin olarak belli değil.
- Geçici maluliyet tedavi: 6 ay dedi doktor. 6 ay sonunda platin çıkacak bu yüzden bir ameliyat daha olacağım.

Son düzenleme:
fani.

Öncelikle geçmiş olsun,

%5 Sürekli sakatlık için yaklaşık 45.000-TL mahkeme kabullerine göre tazminat hakkınız var.

Syg.

Üst Alt