Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Telekom internet engellilere indirim yapmıyor! Mevcut ve yeni abone ayrımcılığı

uNiQuE_54

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar 24 ay taahütlü Türk Telekom internet kullanıyorum 1 ay sonra taahüt bitecek diye araştırma yaptım Telekom müşteri temsilcisiyle görüştüm ancak telekomun sitesindeki gibi engelli indirimi yapmıyor sitede yazan 51.80TL. bana söyledikleri 61TL. ve sitedeki aynı düzeyde internet tarifesiyle kıyasladığımda normali 24 ay 55.90TL. ancak engellilere verdikleri fiyat 24 ay 61TL. bunun neresinde engelli indirimi!! Bu sebeple BTK'ya şikayette bulundum bakalım.. Ayrıca telekomun engelli erişebilir yaşam tarifesi var bundanda mevcut aboneler değilde yeni engelli aboneler yararlanır diye mevcut ve yeni abone bir ayrımcılık uyguluyorlar yokmu bunları başka şikayet edebilecek bir yer yada dize getirecek bir sopa.. Tarifelerinde Engelli indirimi yapacaklarına normalden fazla fiyatları var!!

Türk Net kullanıyorum. %25 indirim yapıyor. Türk telekom alt yapısı kullanıyor. Taahhüt yok, Adil kullanım kotası yok,sınırsız, taahhüt olamadığı için istediğin anda vazgeçebilirsin. Hizmetleri gayet iyi. 60 liralık fatura yerine 45 tl. ödüyordum. yeni zamla 48-49 tl. falan oluyor. hiç bir sıkıntı yok.yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, yavaşlama,kopma vs. sorun yaşamadım. İnternet üzerinden müracaat ediyorsunuz, bayileri falan yok. Müşteri hizmetlerini arayın gerekli şeyleri açıklıyorlar.

Türk Neti tavsiye ederim kota yok tahhüt yok 60TL yerine engellilere 45TL

@uNiQuE_54[FONT=sans-serif]

ben olsam şöyle bir yol izlerim sizin durumunuzda;

nasıl olsa bir ay sonra taahütüm bitiyor, uzatalım filan gibi teklifler gelebilir kabul etmem aboneliğimi bitiririm.
1 ya da 2 daha beklerim internetsiz kalmak pahasına da olsa..
bu arada benim ve tanıdıklarımın başına gelmiş bir durumdur,
e-devlet üzerinden sıkça ödenmemiş borç var mı diye kontrol etmekte fayda var sonra sorun gözükebiliyor.

Ara verdikten sonra zaman geçti borç filan yok, telekom abonesi de değiliz, emin olduk..
o zaman yeni başvuru yapalım bakalım sizin yukarıdaki istediğiniz Engellilere özel paketleri size verecekler mi?

Vermezlerse tabiiki size en uygun başka seçeneklere yönelirsiniz .
Ama böyle bir yöntem tutarsa işinize yarar umarım,
çünkü başvuruken yeni abone olarak başvuracaksınız şartlarda bu olduğuna göre kabul etmeliler.

[/FONT]

Tt de engelli indirimi mevcut. Paketin adı da sizinle paketleri, mevcut yada yeni abone olması fark etmiyor. Aynı fiyatlar geçerli. Sabit hat kullanıyorsanız sosyal tarife 15 TL, İnternette seçilen pakete hız akn durumuna göre değişebiliyor. Zaten sabit hat olup olmaması önemli değil, YALIN Telefonsuz alınması durumunda mevcut pakete ek her ay 15 TL yalın erişim ücreti yansıyor. Normal limitsiz paket için mevcut abone olduğunuzu varsayarak kaba taslak hesap ettiğimizde 8 Mbps 50 GB Paket 61TL + 15TL yalın erişim ücreti = 76 TL gibi bir rakam çıkıyor. Aslıda engelli indirimi var ama mevcut taahütlü kampanyalardan daha pahalıya geliyor. Unutmayalım tüm şirketler mevcut aboneden çok yeni abone kazanımına önem verdikleri için, yeni abonelik fiyatları her zaman mevcut abone fiyatlarından max 10-15 TL gibi aylık ödemede indirimli olur.

https://bireysel.turktelekom.com.tr...hizmetleri/Sayfalar/Turk-Telekom-Sizinle.aspx

Eğer iptal tesis durumu olursa TT için 90 gün kampanyalı internet satışı yapılamaz. Sistem bu şekilde bir kısıtlama getiriyor. Yeni internet almak için 3 ay beklemek şart.

uNiQuE_54

uydu net tavsiye ederim kardeşim ben kullanıyorum ve %50 indirim var sitesine gir ve beğendiğin paketi al ben 50 mega hız 150gb adil kota 40 tl çok iyidir

@Garip60
benim sözleşmede bu ay bıtıyor Türk neti çok övüyorlar.bu kadar övülen uygun fıyatı olan fırma niçin bayilik açmıyor enazından il düzeyinde.sırf bu yüzden kayıt olmuyom.
@uNiQuE_54
sitede hangi tarifesi 51.80 lira benimki bu aybitiyor ben şuan 56 lira ödüyom geçen ay ödemeye gidince ödendı göründü ödeyemedık faturayı online işlemlerden baktım gen ödenık görünüyo.

ekşiden baktım çoğu kişi memnun olmadığını belirtmiş türnetten süperonline fiber fena değil bende ona geçeceğim

-musti- TTNette iptal ettiğinde 3 ay beklemen gerekiyor yeniden abone olmak için ve bulunduğum noktada sadece Türk Telekom hattı mevcut mecburen.. burock ve diğer arkadaşlar;
[FONT=CentraleSansMedium]Türk Telekomda Engelli paketi var yok değil ancak şu var taahütlü olarak bir kez faydalanabiliyorsunuz bu engelli indiriminden taahüt bitince de indirim yok bindirim var sizlerde bunu görebilirsiniz

[/FONT]
https://bireysel.turktelekom.com.tr/ozel-programlar/engelliler/Sayfalar/erisilebilir-evde-internet-kampanyasi.aspx
[FONT=CentraleSansMedium]
Yukarıdaki linkte engelli paketleri var ve Koşullar kısmında aynen şu başvuru koşulu var;

KOŞULLAR
[/FONT]

• [FONT=CentraleSansMedium]Engelli Kampanyadan bireysel yeni engelli müşterilerimiz ve 1. derece yakınları (Anne, Baba, Çocuk) belge ibrazı yoluyla 24 ay taahhüt vererek yararlanabilir.[/FONT]
[FONT=CentraleSansMedium][/FONT][FONT=CentraleSansMedium]
[/FONT]
[FONT=CentraleSansMedium]ve ayrıca incelediğim kadarıyla Türk Telekom'da aynı özelliklere sahip yalın internet olarak;
Hesaplı internet kampanyasında 16Mbps 75GB Ultranet Limitsiz Normal internet paketi ayda 55.90TL. iken Erişebilir Engelli paketi olarak talep ettiğinizde aynı özelliklerde bu fiyat 57.80TL. ye çıkıyor.
BTK'nın kararına göre %25 engelli indirimi olması gerekiyor ve bu kararda da ben mevcut üye veya yeni üye ayrımı olacağı gibi kısıtlama koymuyor bildiğim kadarıyla ve bunu Türk Telekom kısıtlama ve ayrımcılık yapılmakta.
BTK ya ve Cimer'e Türk Telekomda engelli indirimi uygulanmadığını bildirdim ve engelliler arasında ayrımcılık yapıldığını da eklerek resimleri ile birlikte şikayetimi yaptım.
Hatta ve hatta Müşteri hizmetlerini aramıştım bana engelli tarifesinde 61TL. gibi bir rakarm çıkardılar ee dedim sitenizde bu yok ve ayrıca normal bir vatandaşa aynı şartlarda interneti 55.90'TL. ye veriyorsunuz ben engelliyim diyemi yükseltiyorsunuz dedim ordan da bana ekranımızda bunu görebiliyoruz yanıtı verdiler aynen bu şekilde.
Bu arada TürkTelekom'da taahüdü bitip aynı şekilde engelli indirimi alarak devam eden varmı arkadaşlar?[/FONT]

Türk net fiyat olarak iyi sözleşme cayma bedeli yok sadece evrakları fax veya e-mail yolu ile adreslerine yolla . Sıkıntı abone olmakta personeli çok yetersiz bu konudan dolayı çoğu kişi abone olamıyor ya ucuz adam çalıştırıyorlar işi bilmeyen personel yüzünden müşteri kaybı yaşıyor. ben 2 ayda turk nete üye olabildim düşünün yani personel sıkıntılı sürekli siz arayıp evraklarım geldi mi 45 gün oldu sorun ne diye soruyorsunuz sizi asla aramazlar

@uNiQuE_54

Taahütsüz devam edilmesi durumunda şu an en ucuz fiyat 61 TL, sen önce ne yapmak istediğine karar ver ? TT açıkça belirtmiş sözleşme yaparsak fiyatlar farklı, yok sözleşmesiz sadece engelli indirimi olacak ise o da mevcut paket fiyatı üzerinden indirimli olur ancak mevcut sözleşme yapanlar ile aranda 6-7 TL fark alırım diyor.

İstediğin kadar BTK'ya şikayet yaz sonucun olumlu olacağını hiç sanmıyorum. Çünkü Tr'de sadece TT'de avukatlar kurulu olduğu için yasaları senden benden çok daha iyi bilip ona göre bir kampanya kurgusu ve fiyatlandırma yapıyolar. Mevcut durumda kendim için konuşuyorum. 16 MBPS 50GB AKN = 65TL PSTN Hattı = 15 TL Tivibu SD Sinema Paketi = 25 TL Toplam 105 TL ödüyorum.

@burock Ben ne istediğimi gayet iyi biliyorum ve şuan ben 8Mbps 50Gb yalın internet paketine 24 ay taahütlü 48TL. ödüyorum. Aynı şekilde internet sitesinde Engelli Sizinle yalın paketinde 24 ay taahütlü 51.80TL. yazıyor bende bu şekildede devam istiyordum. Ancak TürkTelekom sitesinde aynı paket 51.80TL. yazarken müşteri hizmetleri bana 61TL. fiyat veriyor. Ayrıca Türktelekom 16Mbps Ultranet yalın internet 75GB paketi normalde 55.90 iken engelliye neden 61TL neden engelliye mevcut fiyatın yükseğinden fiyat verilmekte. Ayrıca engellilere gelli paketinden bir defa 24 ay taahütlü faydalanabiliyor. En önemlisi de Engelli indirimli paketlerin koşullar kısmına bakınız "yeni engelli aboneler faydalanır" diye yazıyor. Ancak BTK kararına bakınca engelliler arasında mevcut ve yeni engelli abone ayrımcılığı ile ilgili bir cümle geçmiyor benim anlatmak istediğim bu.

Sen TürkTelekomu okadar savunmuşsun ki anlamak mümkün değil okadar avukat var diyorsun Peki şunu sorayım sana ozaman

1) BTK Kararına göre mevcut internet paketlerin engellilere %25 indirimi fiyat sunulması gerekirken neden Engelli paketi Mevcut paket fiyatından yüksek??

2) TürkTelekom sitesinde sunulan engelli paketlerine bakın koşullar kısmında " bu paketten sadece yeni engelli aboneler faydalanabilir" diye ifade var. BTK kararında tüm abonelere uygulanması gerekirken mevcut engelli aboneler ile yeni aboneler arasında ayrımcılığı nasıl yapılıyor?

Ben üzerime düşeni yaptım ve bu soruları CİMER'e de yazdım zaten gerekli cevabıda onlar verir burdanda paylaşırım.

Tük Telekom Engelli Aboneleri Ayrımcılığı!!

Merhaba Arkadaşlar,
Ben Türktelekom internet sitesinde yazılan Engelli paketini 24 ay taahutlü olarak kullanıyorum. Bu ay taahhüt biteceği için müşteri hizmetleri ile görüştüm ve verilen bilgi ile rakamlara göre mevcut engelli abonesi olduğumdan engelli indirimi yapılmamakta. Normalde 55.90TL.'lik internet paketi aynı şartlarda Engellilere 57.80TL. ye sunuluyor indirim değil bindirim yapılıyor.
Ayrıca Önemlisi Türk Telekom sitesindeki Engelli Paketlerinde de görüleceği gibi koşullar kısmında "yeni engelli müşteriler 24 ay taahüt vererek yararlanabilirler" diye bir ibare yazılarak kısıtlama getirilmiş.
BTK'nın 2012 tarihli Kararında böyle bir ayrımdan bahsedilmeyerek tüm engellilere %25 engelli indirimli internet erişimi sunulacağından bahsedilmekte ya da ben mi yanlış biliyorum.
Özetle; Türk Telekom mevcut engelli aboneleri ile yeni engelli aboneler arasında ayrımcılık yapabilir mi? görüşleriniz nedir?

@uNiQuE_54

Zaten benim sana anlatmak istediğim nokta şu, Sizinle paketinin taahütlü bir kampanyası yok. Sen nerde gördün sizinle + 24 ay taahüt ? Sizinle paketi herhangi sözleşme olmaksızın indirim yapıyor bunun da salt fiyatı yukarıda verdiğim linkteki gibi 61 TL den başlıyor. Ayrıca çağrı merkezi sana yalın erişim ücretini belirtmediği için söylediği rakamın üstüne + 10 TL Yalın erişim ücretini de ekle garanti olsun. Hatta tam fiyat olarak 16 MBPS 75GB Paket 67TL + 10 Yalın Erişim ücreti = 77 TL ödeme yaparsın.

1- Normalde 8 MBPS 50GB Paket 94 TL Sana bunu 61TL ye verdiğinde zaten yüzde 25 indirimi sağlamış oluyor.
2- Bu kısımda herhangi bir ayrımcılık yok zaten, sadece iki profil çizilmiş birisi yeni engelli müşteri taahütlü sözleşmeli, diğeri de mevcut müşteri sözleşmesiz. İkisinin arasında da söylediğim gibi ortalama max 10 TL Gibi bir fiyat farkı olabilir.

Kullanmak istiyosan engelli paketinin bir avantajı yok, herhangi bir ofise giderek taahütlü mevcut müşteri kampanya fiyatları hakkında bilgi alabilirsin. Hatta kapatmak istiyorum fiyat yüksek vs. dediğinde yeni müşterilerin aldığı fiyatlara yakın rakamlarla sözleşme yapabilirsin.

Ufak bir ekleme yapayım normal paket fiyatını nerden buldun diyebilirsiniz, sitesinde bulunan herhangi bir taahütname örneğinde paketlerin indirimsiz fiyatları yazmaktadır. Örneğin:

https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Documents/net-kampanya.pdf

burock ya sen beni anlamıyorsun ya ben anlatamıyorum yada türktelekom çalışanısın ben gordüklerimi anlatıyorum.
Ben şuanda kullandığım paket şu" Sizinle 8Mbps 50GB" internete 24 ay taahütlü olarak 48TL. ödüyorum ve bu ay taahüdüm bitecek diye msj geldi.
Bak bu aşşağıdaki linke bak ve gör mevcut paket fiyatı 55.90TL. 16Mbps 75GB herşey dahil fiyatıdır. Birde engelli paketin sayfasına gir bak aynı özelliklerde engellilere 57.80TL. ya i indirim degil bindirim var
Ayrıca aşağıdaki linke de bak ve "Koşullar" kısmında yeni engelli aboneler başvurabilir diyor. Müşteri hizmetlerinin söylediğide bu yani ben mevcut abone olduğum için engelli tarifesinden faydalanamıyorum mevcut abone ile yeni abone arasında BTK Kararında böyle bir ayrımcılıkta yok varsa söyle
https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/sayfalar/hesapli-kampanya.aspx

Öncelikle Türktelekom çalışanı değilim. Şu anki şartlarda söylediğin fiyat imkansız 48 TL olması mümkün değil. Verdiğin link normal paket fiyatı yazılmış yalın olacak ise + 10 TL daha eklenecek özellikle kampanya detaylarında yazılmış. BTK kararlarında yok ama her işletmeci her zaman net kazanım durumunda yeni aboneyi mevcut aboneden daha çok önemsediği için fiyatları farklı olacaktır. Yeni abone her zaman mevcut aboneye göre daha iyi kampanyalar oluyor. Politika olarak yanlış ama bir yasal yaptırım olmadığından durum böyle sanırım. Engelli paket dediğin sizinle tarife sayfasına girdiğimde senin söylediğin fiyatı bulamadım ? En düşük pakette 61 TL çıkıyor. Eğer link var ise 57.80 TL için link verebilir misin?

Engelliye kim önem vermiski bunlar versin kardeş varız amaa aslında yokuzzzzxz

burock ben 2 yıl önce abone olduğum için 48TL. ödüyorum aşağıdaki link engelli tarifeleri ve benim şuan kullanmakta olduğum "8Mbps Sizinle NetLimitsiz 50Gb" 48TL. idi şuan yeni fiyatı 51.80TL. bu fiyat yalın internet ve 24 ay taahütlü fiyatı.. Ayeıca sana linkini verdigim adreste 24 ay 16Mbps 75Gb ultranet 65.90TL. ye geliyor peki bu paketten %25 düsünce 50TL. ye düşmesi gerekiyor ancak olan o değil. Tabikide mevcut ve yeni abone farkı olacaktır. Ancak engelli paketlerinde türk telekom haricinde diğerlerinde mevcut ve yeni abone ayrımı yok çünkü BTK kararında böyle ayrım yok ve o şekilde uyguluyorlar. Ama dediğim gibi türktelekom böyle bir ayrım yapıyor ve verdiğim linkte yalın erişim ücreti dahil diye yazıyordu ben btk ya yazdıktan sonra onu düzelttiler ekran görüntüsüde var bende. Ayrıca şuan mevcut engelli aboneler engelli paketlerinden yararlanamıyor.

https://bireysel.turktelekom.com.tr...ar/erisilebilir-evde-internet-kampanyasi.aspx
Önemli olan 3-5TL. değil engellileri kullanarak sanki indirim yapıyormuş gibi ortalıkta kampanya reklamları yapıyorlar birde! Bu durumlarla karşılaşan arkadaşlarda 2 satır CİMER'e şikayet yazarlarsa çok daha iyi olur. Ha bu arada Sözde BTK 2019 da geçerli olmak üzere %25 ek indirim kararı aldı yani internet %50 indirimli olacak sözdeeee
burock verdiğim linkte ortada
"Yalın İnternet tercih edenler için kampanyaya dahil tüm paketler​​​​​​​​​" diye yazan yere tıklayın orda yalın net dahil fiyatlar çıkıyor

Garip60 hizmeti iyimi biara aradıydık hafta sonu diye bakılmadı bayramda .nakil işlemi varmı bunların şehirdışı ordan oraya

https://hizliresim.com/4z9BQp bizim tarife bu tehatüt bitiyo babamın üstüne engelli tarifesi varmı ne kadar bu tarifenin engellisi ne kadar

yaklaşık 3-4 yıldrı ttnet yalın engelli internet kullanıyorum taahhüt biteli çok oldu bu aya kadar 78TL ödüyordum bundan sonra 88TL oldu bu fiyatlar düşündürüyor gerçekten

macasi Aynen benimde anlatmak istediğim bu engelliler arasında ayrımcılık yapılıyor.. Türk Telekom Mevcut engelli abonelere engelli indirimi yapılmıyor.

Aynen öyle yapmıyor illa taahüt istiyor ama süper online da var ben süperonline kullanıyorum ve taahütsüz 54 tl yetiyorda artıyor

burock
Merhaba bu şekilde bir şart bulıunmuyor. 90 gün süresi eski hizmet numarasının sistemde saklanmasıdır eğer müşteri isterse tekrar aynı hizmet numarasını kullanabilir. Ben internet hattıma indirim alamadığım için iptal ettim daha sonra yeniden bir internet bağlattım türk telekomdan şuan 75 gb aknli interneti (ev telefonu ve internet tek fatura birleşik) 69.90 ödüyorum 24 ay taahhütlü modem dahil ücreti. Daha önce TÜRK TELEKOM çağrı merkezinde çalışmış biri olarak diğer servis sağlayıcılarını önermem çünkü alt yapı zaten türk telekomun kendine ait diğerleri o alt yapıyı kiralayan şirketler.

uNiQuE_54
Merhaba, Ev telefonu kullanıyor musunuz? Size kaç gb aknli bir internet yeter ona göre yardımcı olmak isterim

Evet yeni üyelere daha indirimli tahatüt bitince devam etmeyin bence

Süper online fiber kendi alt yapısını kullanıyor onu yanlış biliyorsunuz

Mümin Çelik

Malesef yanılıyorsunuz Türkiyede tek alt yapı Türk telekoma aittir. Hizmetini superonlineden alan bir kullanıcı herhangi bir arıza durumunda yine superonlineyi arar ancak superonline türk telekom ile iletişime geçer ve bunlar çok sancılı süreçlerdir. Ben 3.5 yıl Çağrı merkezinde çalışmış biriyim

Bursa da kendi gözümle gördüm alt yapı çalışmalarını binamıza gelip kendi cihazlarını taktılar asfaltlar daha yeni yamandı gözümle gördüğümemi inanayım sizemi ha normalini telekom alt yapısı kullanarak dağıtımı yapılıyor ama fiber kendi alt yapısı

Sametmenc05

Superonline'ın A sinifi altyapi lisansi var. Kendi fiber kablolarini kendi altyapisi ile getiriyor. Sadece ADSL hizmetini TurkTelekomdan veriyor. Bir sure onlarin altyapi tasarimi icin danismanlik yaptım.

https://www.superonline.net/hakkimizda/teknolojik-altyapi/turkcell-superonline-teknolojisi

"Turkcell Superonline dünyada pek çok gelişmiş ülkenin hayal bile edemediği bir hız olan saniyede 1000 Mbps’ye ulaşabilen fiber internet hizmetini Fiberkentler olan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Mersin, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon’daki kullanıcılara sunuyor."

bu sehirlerdeki fiber altyapisi kendi altyapisidir.

Üst Alt