Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türk Telekom internet engellilere indirim yapmıyor! Mevcut ve yeni abone ayrımcılığı

Sametmenc05 Merhaba, kullandiğım paket 8mbps 50gb tı.48TL. ödüyordum şuan emsali 51.80TL.. Bana yardımınız için teşekkür ederim ancak ben bana degil Tüm engelli arkadaşlar bu indirimler fayladanmasını istiyorum ve bununla ilgilide CİMER' e yazdım verilen cevapta ilgili işletmeye yazılacak denildi bunun üstüne gidiyorum %25 engelli indirimi yapmamanın ve engelliler arasınsa ayrımcılık yapılmasınında BTK Mevzuatında bir yaptırımı da var tabiki..
Ancak size şunu sormak isterim ben engelliyim hat benim üzerime benim eşimde engelli hattı kapattırıp onun üzerinde mi açtırmak gerekiyor yoksa tavsiye ettiğiniz başka bir yol varmı? Bu arada TürkNet ile görüştüm ona geçişte yapabilirim Telekomun altyapısını kullanıyorlar ve Türk Telekomda 16Mbps 75GB paket TürkNette 48.50TL. en azından TürkNet böyle bir ayrımcılık yapmıyor diye düşünüyorum.

@sahranil yok yeni geçmedim 2 yıldır kullanıyorum 2 hafta sonra taahut bitecek engelli tarifesini yeniletmek istedim ancak Mevcut engelli aboneler engelli indiriminden faydalanamıyormuş ve sadece yeni engelli aboneler faydalanıyormuş bunu yeni öğrendim.

Arkadaşlar Konu ile ilgili CİMER'e şikayetimi ekte belgeleriyle aşağıdaki gibi yazdım umarım faydası olur eğerki BTK Kurulu görevini yaparsa tabiki..

Şikayet: TürkTelekoma ait .............. nolu mevcut engelli abonesiyim. Mevcut engelli internet müşterisi olduğum sebebiyle taahhüt süresi (29.08.2018) sonrasında tarafıma engelli indirimi yapılmamakta olup, ilgili paket başvurularında da mevcut engelli müşteriler ile yeni engelli müşteriler arasında AYRIMCILIK yapılmaktadır. Mevcut internet tarifeleri ile engelli internet tarifeleri kıyaslandığında asgari %25 engelli indirimi tam anlamıyla uygulamamakta olduğu ve ayrımcılık yapıldığı apaçık görülmektedir.

Konuyla ilgili BTK sitesi üzerinden yaptığım şikayet başvurum ve verilen işletmeye ait olumsuz cevap ekte sunulmuştur.

Bilgi Teknolojileri Kurumunun 2011/DK-07/653 Sayılı kararına göre ENGELLİLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPILMADAN TÜM ENGELLİLERE asgari %25 indirim uygulanması gerekmekte olup, Kurul Kararları ihlal edilerek uygulanması, Ükemiz nüfusunun %7'lik kesimini oluşturan engellilerin eşit şekilde hizmet almalarında negatif bir AYRIMCILIK yapılarak mağduriyetlere sebebiyet vermekte ve şikayete konu yaygın engelli abone mağduriyetlerine yol açtığı görülmektedir.

Ekte sunulan belgeler Kurumunuz Mevzuatı "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliği" çerçevesinde incelenerek ilgili maddeler gereğince gerekli idari cezaların Kurul Kararlarınız neticesinde verilerek sonuçlandırılması, Ülkemizde mağduriyet yaşayan ve sosyal açıdan Devletimizce desteklenmesi gereken engellilerin bir an evvel mağduriyetlerin giderilmesi hususunda geregini arz ederim.

Bişi yapmazlar tehatüt bitince uygun tarife yokmu bizimki normal tarife arıp duruyolar 79 felan ödücez galiba bende yeniletme diyorum kendime yptırım dedim 100gb bizimki

https://hizliresim.com/4z9BQp

Türknete geç galiba engellilere indirim var
-mka nerede galiba neti kapanmış

Onlada babam uğraşmaz müşteri hizmetleri iyi değilmiş

Türk Telekom bayisine gittin
Bu zamanın fırsatlarından bilgi alsın
En uygun indirimli tarife hangisi diye

Öle yaparız artık
uNiQuE_54 tehatüt bitince ne kadar ödücekmişin

Aynı kalırsan

sahranil Taahhüt bitince bilmiyorum nekadar olduğunu ancak yeni normal kampayaları 65.90TL. Bu arada ben 3-5TL. indirim peşinde değilim yanlış anlamasın kimse amacım sadece bizlere bir hak veriliyorsa bana sahip çıkmak gerekli yere şikayetimi bildirmekle yükümlüyüm herkes aynı şeyi yapmış olsa zaten sorun çözülür, ben üzerime düşen vazifemi yerine getirmis oluyorum. CİMER'den iki satır şikayet yazısı yazıp ilgililere bilgi veriyorum birşey kaybetmiyorum. Umarım dikkate alınır alınmazsa da operatör değiştiririm herkes gibi tabiki bukadar basit.

@uNiQuE_54

Merhaba , o zaman şöyle bir yol izleyelim hattı kapattırma talimatı verin arkadaşlar sizi 7 gün içerisinde arayacaklar ve kapatmamanız yönünde size kampanyalar önererek ikna etmeye çalışacaklardır. BU şekilde indirimden faydalanabilirsiniz. Eğer istediğiniz kampanyalar size uygun düşmez ise internet hattınızı kapattırıp yeniden bir hat talebinde bulunabilirsiniz.

Ev telefonu kullanmak istemiyorsanız KONUŞTUKÇA öde yani tek fatura olan kampanyadan yararlanmak istediğinizi belirtin. Ve şuna dikkat edin 8mps çok düşük bir hız santraliniz eğer 32 mpmbps yi destekliyorsa bu hıza yükseltin akn dolduğu zaman hızınız 16 mbps ye düşer ve hızdan ödün vermemiş olursunuz. Engelli tarifesi normalde taahhütsüzdür raporunuzu ibraz etmeniz durumunda 55 lira olması lazım ücreti. Siz hattı açtırırken engelli raporunuzun aslı gibidir olan suretini Türk telekoma verdiniz mi? Vermediyseniz yüksek gelir ücreti

Bende engelli tarifelerini taahütsüz biliyorum.
Belki siz normal ve taahütlü aldınız ondan dolayı böyle bi şey oluyor.
Ben yıllardır ttnet kullanıyorum, taahüt falan yoktu, ilk defa sizden duydum.

Aynen 24 ay Taahhütlü ve sadece yeni engelli müşteriler engelli indiriminden faydalanıyor. Mevcut Engelli abonelerine engelli indirimi yapılmamakta.. Mevcut Engelli Müşteriler ile Yeni Engelli Müşteriler arasında da AYRIMCILIK yapılmakta..

6 aydır Türk Neti kullanıyorum. Türk telekomdan vazgeçtim ne indirim alabildim ne de hızımı 20 mbps den yukarı çıkarabildiler.
Türk.net e geçtim aynı altyapıyı kullanıyor ama VDSL portuna taşıdılar şu an 35 mbps hız ve akn yok taahhüt yok 49 lira ödüyorum. Müşteri hizmetleriyle de işim yok online işlemlerden bir sorun oluyorsa yazıyorsunuz. Sanki Türk telekom anında destek oluyor müşteri hizmetleri.

Türk telekom iptal ettiğimde resmi başvuru yaptıktan sonra 65 lira yerine 45 lira ödeyin devam edin kapatmayın felan dediler ama yine hız problemi ve akn derdiyle işiyle uğraşaktım. Ve taahhütü cabası.

Türk.net kullanan bir çok arkadaşımız var referans linki de verip duruyorlar onların vasıstasıyla kayıt olun 1 ay da bedava kullanın mis.

Türk Telekom bayisine gittin

ben ttnet il müdürlüğüne gittim ayın 26 sında taahhtüm bitiyo diye.gidince 16mbps hız 100 gbakn 3 yıl taahhüt 61 tl dediler.sitenizde 2 yıllık taahhütler deyince biz o nu yapamıyok bizde böyle dediler o zaman sıtenızde nıye farklı bilgi var deyınce o zaman online müşteri hızmetlerini arayın ordan abone olun dedıler.bizde aradık 2 yıl taahhüt 100 gb akn 16mbps hız 100 küsür indirim düşünce 61 tl fıyat çıkardılar.bende yettiği içn 75 gb akn olanı var deyınce evet var dediler ve konustukca öde tarıfesı olan ev telefonu dahıl 75 bg akn 16 mbps 2 yıl taahhüt olanı 56 tl ye anlaştık.3yıllık olanı almma sebebim 3 yılda neler olur kımbılır 2 yıl bile çok bence.oldugum yerde fiber çekmıyo çekse fiber 75 gb akn 24mbps olan 60 tl onu alırdım.
not:ttnet il müdürlüğünde sordum engelli tarifemiz yok dediler ama sıtelerınde var görünüyo.gerçı sıkı pazarlık yapsaydım daha ucuz tarıfesıde çıkardı.siz telefondan müşteri hızmetlerınden taahhüt yaptıracaksanız ayrılıom sizin fırmadan pahalı deyın blöf yapın.daha öncekı yıllarda yapmıstım ve daha ucuza almıstım.bu gittiğimde noldu anlamadım pazarlık aklıma gelmedı
macasi
bahsettiğin linkı görmediğim için diğerini almış bulundm ama henüz almamış olanlara o lınktekı fıyatları tavsıye ederim.
ttnet çok acaip sitelerinde ayrı fiyat onlıne alımda ayrı fıyat verıolar.
birkez aldınmı değiştiremıonda sadece daha pahalı olana gecebilion ucuza gecemıon:mad:

Bak sahranil
56 TL ye anlaşdı -mka
Sana niye 79 TL demişler müşteri hizmetleri.
Bayiye gidin uygunu seçiniz

-mka da engelli tarifeden yaptırmamış, yok yani.
Telefon alo hattı ayrı fiyat ona göre

@sahranil
engellı raporun var nasılsa @macasi nın verdıgı lınkı tıkla sonra müşteri hızmetlerını ara orda 100 gbakn olan 52 lira onu al bence 75 lık yer diosan o 47 lıra.ben analstım ama yarın arayacam bana engellı tarıfe var demdınız ben engellıye gececme fak ödemeden dıcem kabul ederlerse gececem

@Zorro il müdürlüğünde engellı tarıfemız yok dedıler bıde anlaamdım noldu bişi diemedım yoksam haberım olsa affetmezdım.oldu bı kere.genede şansını bidaha denıcem

Son düzenleme:
-mka babam abone internete nasıl olcak raporla

tehatüt bitiyo ekimde

benmi abone olcam

konu karoştı iyice sen engelli tarifemi normal tarifemi yaptın

sahranil

• Erişilebilir Evde İnternet Kampanyası 01 Ocak 2019 tarihine kadar geçerlidir.
  • Kampanyadan bireysel yeni engelli müşterilerimiz ve 1. derece yakınları (Anne, Baba, Çocuk) belge ibrazı yoluyla 24 ay taahhüt vererek yararlanabilir.​
senin gitmene gerek yok eğer %40 ve üzeri raporun varsa babanda yapabilir
benimkı normak tarıfe 75 gb aknlı .bilsem engellıdne yapardım o 47 lira . 100 gb aknlı olanı 52 lira gene normalden ucuz.

Reklamlara bakma inanmam -mka geçersizdir
Koskoca Türk Telekom il Müdürlüğü engelli tarifesi yok diyor

Zorro

sadece engelli tarıfe demıyo kı benm geçiş yaptıgım tarıfeyede yok dedı ben netten baktıgım için biliodum söyleyınce müşteri hizmetlerını arayın onlar yapıo biz yapmıok dediler.sıkı pazarlık ve blöf yapabiliyosan müşteri kaçırmamak için ucuz tarıfe veriolar

benim rapordan babamdamu yararlanıyo

benim adımamı olck abonelik

yoksa babammı devam etcek

sahranil

Bir rapordan sadece tek hizmet numarası yararlanabilir. Hat babanızın üzerine ise eğer ve sizin hizmet numarası yoksa babanız da raporunuzun bir suretini göstererek indirimden yararlanabilir.

Pride oluyomu öle acaba benim raporu isticek

bide diyo engellininde pek farkı yok diyo tarifeler için

müşteri hizmeti

100gb adı verseniz onu seçelim

sahranil

Tabiki oluyor. Müşteri hizmetlerındeki kampanyalar ve bilgiler çok kısıtlı açıkcası. Ana ofis binasında daha fazla kampanya ve indirim hakları mevcut.

Pride öle yapalım hangi tarifeyi seçelim

bide başvurunca ne dicez benimi abone etcek yoksa babamınkindenmi devam etcek

ekimde bitiyo şimdiden geçilirmi yenisine
-mka macasinin verdiği 50gb az

senin tarife hangisi

bu tarifeler nerde bulamıyorum sitede

sahranil

Taahhütünüz bittikten sonra mevcut tarifenize devam edip engelli raporunuzu ibraz edeceksiniz ve indirimli kullanmış olacaksınız. BU bilgiler ne çağrı merkezinde vardır nede internet sitesinde. En doğru bilgiyi türk telekom ana merkez binasındaki ofis verecektir size.

Üst Alt