Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalarına % kaç özür oranı verilir?

Hocam merhaba,
1) 1 buçuk yıl
2) Rektosigmoid 18-20 cm mukozada değişik çaplarda mukozal kayıplar kanamalı ve ülsere lezyonlar gözlendi. Şiddetli distal tip ük mayo eai 3/3+ nodüler ileit
3)distal 15 cm de mukoza ödemli hiperemik ve değişik çaplarda nodüller gözlendi.
4)hayır
5)Deltacortil 40 mg, ndozoi 3*1, asacol 4*2, calximax 1*1, asacol lavman 1*1, d3 acaba yardımcı olabilir misiniz?

Mrb arkadaslar ulser aktif kolit demislerdi rapor cikarttilar asacol gunde 4adet kullaniyorum bronsektazide astim ve ümminglobilin A ve G eksikligide var nekadar ozur orani alabilirim sayglar

Ülseratif kolit için hangi oran verildiğini bilen yok mu?

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben % 25 aldım ü.k den ama %40 alanlarda var biraz hastalığı seyrine biraz d.r inisiyatifine kalmış

Kolonoskopi istendi mi? Tanı nasıl kondu?

tato78 daha önce özelde kolonoskopi olmuştum ordaki raporlarımı ve sonuçlarımı götürdüm pandemi süreci yeni başlıyordu ben rapor alırken tahlil felan yapmadan mevcut raporlarımın üzerinden %25 verdi

Sesene kardeşim bilginize ihtiyacım var

sesene kardeşim bilginize ihtşyacım var? Yaklaşık 15 yıldır Ankilozan Spondilit hastasıyım daha önce 2016 da engel Raporu aldım%19 verildi anti-tnf kullanıyorum cimi Ziya ama rahatsızlığının üzerine hafif döküntüleri olan Sedef ve Son bir haftadır ülseratif kolit tanısı konuldu rapor çıkarıldı pasenta mesalizin ve mesain
lama ilaçlarına başlandı Bu ilaçlar için de rapor çıkarıldı Şimdi tekrar geri hastaneye başvurup engel raporu almak istiyorum %40 alabilir miyim EKPSS ye girmek için soruyorum

Bu konuda bilgili olanlar bana yardımcı olabilir mi Cevap bekliyorum Yardımcı olursanız çok sevinirim yüzde kırkı bulmazsa hiç uğraşmayacağım çok yorucu bir süreç Şimdiden çok teşekkür ediyorum bilgi verecek olan arkadaşlara Burada şunu da ekleyeyim hemoroid ameliyat oldum Ameliyat öncesi kolonoskopi yapıldı kolonoskopiye bağlı olarak ve biyopsi sonucuna bakılarak ülseratif kolit tanısı konuldu Özel hastanede

Son düzenleme:
Selamlar.
Ülseratif kolitten dolayı engelli raporu alabilmek için once kolonoskopiyemi girmek gerekiyor uzun zamandir girmedimde.

Mavi Ay

Ülseratif Kolitten en az %25 alırsınız. Diğer hastalığı bilmiyorum ama beyanınıza göre %19 aldım diyorsunuz. Toplamda %40 alırsınız gibi gözüküyor. Başvurmakta fayda olabilir.

Selam.kurula gireceğimiz hastanede kolonoskopiye girmek dahami iyi olur.baska bir hastanede girsek sorun olurmu.

Gamze sibel

Selam,
Kurula gireceğiniz hastanede kolonoskopi yaptırmanız daha iyi olur. Başka hastanedeki raporunuzu da verebilirsiniz ancak Gastrocu doktor kendi hastası olmadığınız için belki mesafeli davranarak oranı düşük verebilir. Ben rapor alırken özel hastanede aldığım raporları, epikriz raporlarını göstermiştim ve %50 oran almıştım. Ancak doktor çok anlayışlı ve ben de hastalığım konusunda bilgili ve bilinçli biriydim. Doktorumla konuşarak olması gereken oranı verdi.

Cevap verdiğin için teşekkür ederim.iki hastaneye göründüm daha once iki hastaneden epikriz raporumu istemeliyim.kurula girmeden mı kolonoskopiye girmeliyim.uzun yillardir ilaç kullanmıyorum ama yillardir aktif devam ediyor UK.ilk kolonoskopi kagidi duruyor.tekrar hastaneye gideceğim kolonoskopi için durumumu öğrenmem lazım.daha once asacol tablet kullandım prf Dr bunu uygun görmüştü.

@ toprak1453

Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için sağ olun ama teşhis çok yeni mesala 3ay yada 6 ay gibi Biraz beklemem gerekiyor mu rapora başvurmak için

Selamunaleykum
Ulseratif kolit hastasiyim 6 yıldır
Kotizonlu ilaçlar, oluşan, ve son olarak humira adlı bir enjeksiyon ilacı kullanıyorum
Kortizon ise yaşamadi imuran beni hastanelik etti
Son olarak humira iyi geldi ve bağırsakların şuan eskisine göre daha iyi
Ama yine de strese dayalı problemler yaşıyorum cemaatle namaz kılmaya bile gitsem kimi zaman stresten namazı bile yarim bırakıyorum
Kolonoskopi çektim 1 ay önce sen iyiye gidiyorsun dedi doktor
Ben engelli oranı almak istiyorum en azından yasam kalitemi düşüren bu hastalığı fırsata çevirip bir fabrikaya gireyim istedim
Ama gariptir ki iyiye gitmem beni korkuttu insan iyi oldu diye morali bozulur mu
Ne ileri ne geri yani oranım düşecek ama engelim de kalkmayacak fişlendik bir kere
Sizce ben kaçıncı aşamadayım size kolonoskopi sonucunu atsam degerlendirirmisiniz alabileceğim oranı tahmin edebilir mısınız
Saygılarimla

toprak1453
Raporunuzu süreli mi süresiz mi verdiler?

K51.8 - ÜLSERATİF KOLİT, DİĞER Engel orani kaç olur bilginiz var mi

Merhaba, 7 senedir tam olarak tanı koyulamayan inflamatuar bağırsak hastalığım var. crohn ve ülseratif kolit arasında net teşhis konulamıyor ama tedavi ortak olduğundan tedavi görüyorum. Artık kortizon fayda etmediğinden humira kullanıyorum 6 aydır. Sorum şu; duyduğuma göre anti tnf humira iğnesini kullandığım için kesin yüzde 40 rapor alıp engelli raporundan faydanalabilirsin dediler. Bu konuda bilgisi olan var mı ?

tato78

Üzgünüm biraz geç cevap olacak ama yine de cevaplamak istiyorum. Evet raporum süresiz...

selamlar;
2010 yılından bu yana ülseratif kolit hastasıyım. 2x2 şeklinde pentasa 500 mg tablet kullanıyorum. engell raporu almak için bugün manisa şehir hastanesinde sağlık kurulunda randevum vardı. yaklaşık 9 adet doktor kontrolünden geçtim - önümüzdeki Salı günü gastro polikliniği de görecek.

eski kolonoskopi raporum;

Fleet enema ile yapılan incelemede kolonoskopi ile anal kanaldandan itibaren 30 cm ye kadar ilerlendi
Tüm kolon mukozasında mukoza granuler damarlanma silinmiş dokunmakla frajil yer yer mukus ve en büyüğü 05 cm olan üzeri beyaz eksudası olan ülserler izlendi rektosigmoid bölgeden biopsi alındı. Tanı: Aktif ülseratif Kolit

Bu durumda % kaç rapor alabilirim - bilgi veren olusa sevinirim

@Sezayan,
yüzde 50 verilir ameliyat olanlara yüzde 70 verilir. ama 2019 da engelli rapor verilme değişti bazı hastane ve doktorlar yüzde 25 veriyor bazıları 50 veriyor .kişinin durumuna kullandığı ilaca göre değişir. 50 alan arkadaş vardı malatya da bir tanesi kortizol kullanmasına rağmen 25 vermişti benim de tam bilgim yok. deneyip öğrenmek lazım .

benim endoskopi ve patoloji raporum 2014 yılına ait. o dönem celal bayar üniv. hafsa sultan hastanesinde yapoılmıştı. muhtemelen yeni bir endoskopi istenebilir diye düşünüyorum.

@kutsal95 selamlar

Bugün Gastro doktoruna göründüm - bana - ÜK hastalığımı kimin takip ettiğini sordu bende cevapladım (CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Prof. Dr: Tahir BURAN dedim) .sonra yanımda götürdüğüm en son kolonoskopi - patoloji ve ilaç kullanım raporumu inceledi. bilgisayarda bişeyler inceledi ve kurul kağıdına yazdı. sonra çıkabilirsin dedi. Sağlık kuruluda 11 Aralıkta saat 13 de orda olmamı - heyete gireceğimi söyledi. Bakalım hayırlısı...

İnşallah % 50 alırız. Yorumu olan varsa yazarsa sevinirim.

Sevgiler.

Üst Alt