Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalarına % kaç özür oranı verilir?

nnk1981

Sağlık kurulunda tanıdığın varsa rica et söyler. Ancak raporun sana teslim edilmeden itiraz edemezsin. Tahminimce en az %40 alırsınız. Yoksa itiraz edin.

Bugün itibari ile K51-1 Ülseratif (kronik) ileokolit tanısıyla %50 raporumu almış bulunmaktayım.

iyi günler bende 2012 den beri Ük hastasıyım zaman zaman sıkıntılar yaşıyorum mesleğim de Assubay olduğu için malum stresli bir iş buda sık sık hastalığımı tetikliyor sizlere sormak istediğim bu hastalıktan % kaç rapor alabilirim daha önce çektirmiş olduğum kolonoskopi ve pataloji sonucunu resim olarak yüklüyorum tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
http://i.hizliresim.com/pBY3AJ.jpg
http://i.hizliresim.com/BD9QdV.jpg

Nuh60

eger uzun yıllardır tedavi görüyor kolonnoskopi raporlarınız ve takip eden dr aynı ise alev anı vaya amip varsa 4 yok uyku modunsa ise ben 25 aldım

Nuh60 eger tam tutulum varsa pankolit.ve kilo kaybi anemi gibi etkiler goruluyorsa alma sansi yuksek okuyor.bende yazdiklarimin hepsi oldugu icin oran alabildim

Merhaba arkadaşlar 2015 ocak ayından beri kanama ve mukusum hiç aralık vermeden devam ediyor bir kere kesildi o da 2016 nisan ayında kortizon kullanırken fakat bırakınca yine başladı ve sadece 1 hafta iyi olabildim, ocak ayında hastaneye yattım neredeyse senede bir yatıyorum 1 hafta flan, günlük wc sayım 5 i geçiyor artık, chron olarak yarı tanı konuldu ama kesin degil, son kısımda 20 cm kadar kanamalı mukozalı yara mevcut, imuranı geçen sene ve bu sene kullandım fakat herhangi bir faydası olmadıgı gözlendi ve doktor tarafından kesildi, aynı şekilde cipro ve flagly de bana hiç bir etki etmedi şu an azaltarak kullandığım prednol 16 mg var, 3X2 pentesa ve Humiraya başladılar 4 igne vuruldum bi günde ve 1 hafta olmasına ragmen hala kanama ve mukuslarım aktif dizlerim agriyor artık wc de oturmaktan ve makatta ıkınmakla ilgili sancı var, rapora başvursam yüzde kaç verirler acaba, bir türlü düzelemiyorum ameliyatta olmak istemiyorum ki tekrarlama ihtimali yüksekmiş hiç olmazsa özürlü olarak herhangi bir işyerinde kontenjan bulalım, bu durumda işimden ayrıldım sık izin aldıgım icin, sonraki isyerimdende ayrıldım gecen haftalarda, yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler..

Zenryou

Hocam büyük ihtimalle yüzde elli veya üzerinde bir oran alırsın. bende kortizon filan kullanıyordum imuranı da tükettik en son humiraya başladılar.imuran salofalk granül ve humira ile devam ediyordum sene başında aşırı stresten tekrarlamaya başladı doktorumla randevumu geç bir tarihe verdiler kendisine hiperbarik oksijen tedavisini soracaktım fakat soramadım ama önceki doktorum faydasının olduğu kişiler var demişti. internette araştırınca ekşi sözlükte gezenbayan ın yazısını araştırdıysanız sizde görmüşsünüzdür istanbul da emin hoca var gata ya bu yöntemi getiren doktor. kendisiyle görüştüm faydası olur dedi. günde bir defa kanlı mukuslu gaita vardı emin hocayla görüşmeden bir hafta önce. kendisiyle görüştüğüm sırada günde 3-4 defaya çıkmıştı. 1 hafta istanbul da daha sonra da ankara da bu yöntemi denedim. toplamda 42 seans gittim. bu sürede ankara da kendi doktorumla da görüştüm. fakat hiperbarikle ilgili olumsuz düşüncelere sahip olduğu için lafımı bile devam ettirmedi ve bende bu yönteme başvurduğumu söylemedim açıkcası. kendisi de şikayetlerimin neden artmadığını merak etti. çeşitli gaita testleri yaptırdı. beklediği şey çıkmasada flagyl e başlattı 10 gün kullandım şikayetlerimde ne artma ne de azalma oldu. ben bu durumu hiperbarik oksijen tedavisine bağladım. çünkü ilaçlarım aynıydı ve şikayetlerimin ilk başladığı günden 3-4 hafta geçmişti. herkeste olumlu sonuçlar göstermiyormuş. ankara da gittiğim hiperbarik oksijen tedavi merkezindeki doktor söyledi ben ikinci hastasıymışım ilk hastası bi etki görmemiş. fakat ben 42. seansta mecburiyetten bıraktığım halde o tarihten itibaren iyileşme gördüm şikayetlerim azaldı. ayrıca gastrodaki doktorumda flagyl in bir faydasının olmadığını görünce daha önce kullandığım ama faydasını görmediğim lavman ı kullan dedi bunu söylediğinde ben 33. seansa girmiştim. hala kullanıyorum lavmanı da. neyse sözün özü şu anda iyiyim lavmanın yaptığı karın ağrıları dışında. şunu da belirteyim istanbulda seans ücreti 100 liraydı yaşadığım yer yani ankara da 85 lira. reçete hazırlatılabilir mi bunun için bilmiyorum fakat sanmıyorumda yapılabileceğini araştırırsan anlarsın zaten. çok geçmiş olsun. umarım en yakın zamanda şifa bulursun. daha detaylı bilgi almak istersen pm atabilirsin. herkes fayda görmeyebilir bu yöntemden fakat ben emin hocanın başka bir hastasıyla da telefonda görüşmüştüm bunu da yazayımda aklında daha az soru olur en azından.

Son düzenleme:
Mrb arkadaslar 2005 yılından beri 11 yıldir ülseratif kolit hastasıyım ilac olarak salofalk 3x2 500 mg + lağman + supozituar kullanıyorum ve uzun zamandır kolonoskopi yaptırmadım doktorum gerek gormedi hastalık özellikle sonbahar kış aylarında stresli oldugum zamanlarda ve antibiyotik kullandıgım zamanlarda şiddetleniyor ve günde 5-6 kez tuvalete gitmek zorunda kaldığım oluyor doktor bendeki hastalığın proktit olduğunu söylüyor sonuc olarak benim elimde ilac raporu ve teşhis kağıdından başka bir şey yok bu belirtiler ve elimdekilerle %25 engellilik almam mümkünmü sizce

selam,

ülseratif kolit rahatsızlığınızın şiddeti nedir? ben ÜK hastasyısım, hafif ve orta şiddet. Rektum da sadece. Sizde durum neydi acaba? Bende rapor yenilemek istiyorum. Ayrıca çocuk felcinden ötürü polio sekeli, 2 cm kısalık ve atrofi mevcut.

evet genelde ülseratif cron ve kolit durmuunda verilen ooran %25

Filimon

mrb evet bana orta şiddet teşhisi ile %25 verildi ulseratif kolit icin.belirtilerini ve rahatsizliginizi ilaç raporlarinizla ve tahlillerinizle ispatlamali ve detaylı olarak hastaliginizi anlatmalisiniz

Konunuz biraz gec olmuş ama banada yardımcı olurmusunuz gata ya sevk aldın noldu pki asker lik yönünden

Lodos Konunuz biraz gec olmuş ama banada yardımcı olurmusunuz gata ya sevk aldın noldu pki asker lik yönünden

Askerliği bu şekilde mi bitirdin peki

8 agustos 2018 de kolonoskopi yapıldı sonuçta şunlar yazmaktadır
Çekum çıkan kolon, transvers kolon, mukozası normal görünümdedir. İnen kolon, sigmoid kolon ve rektum mukozası hiperemik ödemli frajil dokunmakla kanamalı ve üzeri eksuda ile kaplı ülserler izlendi. Sigmoid kolondan biyopsiler alındı.
Tanı: Ülseratif kolit (mayo 2)
Sizce özür raporu %kaç verilir başvuru yapsam

sesene

Bende de ÜK var. Rapor alırken özellikle belirttim. Ama rapor aldığımda hastalığım aktif değildi. Üstelik ÜNV hastanesindeki prosf takip etmesine rağmen oran vermediler

Allah yardımcın olsun. Aktif olduğu dönemde korkunç bir hastalık. Kocaeli yakınlarındaysan Kocaeli ÜNV. bir prof var. Beni bu dertten o kurtardı mutlaka ona gitmelisin. 2009 yalınca binlerce lira para harcadım fayda etmedi ama Ömer hoca beni kurtardı. Her gittiğimde elini öperim. Bana yeni bir hayat hediye ettiği için

Rabbim.Herkezin YardımcıSı Olsun

Selamın Aleyküm Rabbim Tüm Hastalara Ve Zorda Olanlara Yardım Etsin Yazılanlardan Okuduğum Kadarıyla Aktif Kolit Dikkat edilmediği Zaman Büyük problemler Çıkarabilen Bir hastalık Ve seyrini ilerlemesini nerdeyse kendi belirliyor diyebiliriz Benim Ailemde birinde var

2 buçuk Ay önce başlayan ishal.karın ağrısı.halsizlik.iştahsızlık.ve kilo kaybı şikayetleriyle hastaneye başvurduk ve yatış yapılmasına karar verildi yapılan tahlil 30 cm giriş Yapılan kolonoskopi Sonucu bulgular: aktif kolit Tanısı Koyuldu 8 gündür hastanedeyiz serum pentasa hap tedavisi uygulanıyor ishal devam ediyor yanlız günde 17 18 olan tuvalete çıkma.sayısı 7 -8 Düştü ayrıca Allah a Şükür acıktım demeye başladı ve yemek azda olsa yiyor

Şimdilik.durum bu ilk kolonoskopi den çıkıldığın Ve tanı koyulduğunda Aslında Tanı Tam olarak koyulmadı sanırım.pataloji sonucu bekleniyor inanın bazı pr dr insana Cvp.vermeyi kendilerine hakaret zannediyor sanırım Ama el mahkum Susuyorsunuz neyse Okuduğum ve duyduğum kadarıyla ömür boyu kendi seyrini ilerlemesini kontrol.eden bi hastalık Ve Bu hastalık.devamlı hastane vs.... git gel iyi bakım gerektiren bi hastalık Rabbime Şükürler olsun Çalışıyoruz Ama maddi olarak çok.güçlü değiliz

8 gündür hastanede kalarak işten güçten.kalmış durumdayız Ve bu durum Bizim.Gibi Maddi Geliri iyi Olmayan Kişiler için Zor bi durum Bu hastalığın %Rapor konusunda bi Hakkı Varsa Faydalanmak isteriz Ve Kaçıncı evre ? nasıl belli oluyor Veya Rapor % neye göre belirleniyor Bilgi Verebilecek Arkadaşlar Şimdiden Allah Razı Olsun.......

Ülseratif kolit hastalarına engelli raporu güncel özür oranları cetveline göre ( sayfa 76 ) veriliyor. Hastalığın hikayesine, şiddetine, kolonoskopi ve patoloji rapor sonuçlarına, temel belirtilerine vs göre 10-25-50-75 % oranında rapor alınabilir. Alacağınız rapor %40 ve üzeri olursa sigortalılık başlangıç tarihinize, prim gününüze göre yaş beklemeden vergi indirimiyle veya %60 ve üzeri rapor ile malulen emekli olabilirsiniz.

herkese geçmiş olsun . izmir ve çevresinde iyi bi doktor varmı önerebileceğiniz

en fazla %75 .Benim raporum %75 daha fazlada yok inceledim.total kolektomi geçirdim.Daha fazla engellilik oranı alan varsa buraya yazarsa sevinirim.

ne kullandın

Ömer hoca kim ne kullandınız bana yardımcı olursanız sevinirim.

fdmcmc

Çok uzak sayılmaz. Bursa Nilufer Özel Esentepe Hastanesi'nde Uzman Hekim İrfan Uruç var. Çok iyi ve hastalarına değer veren müstesna bir hekimdir. Çok tavsiye ediyorum.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Kocaeli ünv bana oran vermedi. Orada tedavi gördüğüm halde. hASTALIĞIM O GÜN aktif değilmiş o nedenle rapor verilemezmiş

Merhabalar yeni uye oldum. bende 1.5 aylik u.k hastasiyim. asacol ilaciyla birlikte baya duzeldim. yinede gaz ara ara nadiren isal ve kanama olabiliyor. Herkese acil sifalar. tutulma rektum bolgesi az bir bolge insallah komple gecicek.

Merhaba ben 2014 yılında ülseratif kolit hastalığına yakalandım. 5 senedir bu hastalıkla yaşıyorum. Pentasa, salofalkın hem lavmanını hem de fitil formunda olan ilaçlarını kullandım öncesinde çok ilacı kullandım ama isimlerini çok hatırlamıyorum. Şimdi kullandığım ilaç ımuran ve deltacortril isimli kortizonolu ilaç. Aynı zamanda da pentasaya devam ediyorum. Ekpssye girmek için heyet raporu almak istiyorum. Yüzde kaç rapor verilir acaba ?

Arkadaşlar ben 5 senedir ülseratif pankolit hastalığım var salafolk imuran ve humira igne kullanıyorum engelli raporu çıkarmayı düşünüyorum sizce en az yüzde 40 verirler mi bilen var mı

merhaba,

rapor almamızın bize ne faydası var , yazabilirmisiniz...yaşım 38 ,

2006 yılından beri ülseratif kolit var, 2012 den beri avesküler nekroz var çift klaçada, eğer kortizon kullanmadıysanız şuana kadar ölüm tehliken var demediği sürece dr kortizon kesinlikle kullanmayın.(avesküler nekroza neden oluyor ve o hastalık ülseratif kolitten bin kere berbat bir hastalık-internetten araştırın yada ortebedi dr tanıdığınız varsa sorun)

Arkadaşlar merhabalar yeni üyeyim 2018 11.ayda rahatsızlandım ve tanı :ülsere, orta derecede aktif transmukozal kolit. - kript distorsiyonu mevcuttur. Kriptit ve kript absesi mevcuttur. Goblet hüçre kaybı mevcuttur. Orta derecede mukoza eozinofili mevcuttur. Bu şekilde buna göre % kaç olarak rapor verilir

Üst Alt