Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalarına % kaç özür oranı verilir?

Hangi hastahanede tedavi oluyorsun peki. İzmirde yaşıyorsun heralde.

Ben eskişehir osmangazi tip fakültesinde tedavi görüyorum normal şartlarda öğretmenim ama atanamadim su zamana kadar rapor almayı hiç düşünmemiştim ama ekpss ye girip ordan atanma planlarim var artık tabi rapor alabilirsem % 40 üzeri alabilirsem. Salofalk granül kullanıyorum

Ük hastasıyım engelli raporu için başvuru yapdim gastroenteroloji doktoru evraga ( UK hatasıdır salafok kullanıyor 3 ayda bir kontrole geliyor yanınada % 50 yazdı ) ekimin 15 de heyete gidicem sizin tecrübelerinize dayanarak soruyorum sizce bu oran dusermi. Doktor oranı yazmadan önce tahlil sonuçlarına bile bakip sorulara gore % 50 cikdi dedi.

isayin44

Rapor % 50 olarak onanacaktır.. Heyet raporu bozmaz, bölüm doktorunun kararı önemli ki o da % 50 önermiş.

anlayamadım yani beni heyyete sokmak isteyen doktor % kaç verirse diğer doktorlar bir şey diyemez maliye düşüremez doğrumu anladım..

merhaba.ben yüzde 25 sürekli rapor aldım.kilo kabım ve anemi çıktı.raporun yükselme şansı var mı bilgilendirirseniz sevinirim

bu yeni yapılan kolonoskopi sonucu(02.09.2015)
transvers kolona kadar ilerlendi.transvers kolon mukozası normal olarak izlendi.inen kolon proksimalinden itibaren kolon mukozası hiperemik ödemli frajil ve yer yer üzeri eksudalı ülsere olark izlendi.yer yer postinflamatuar polipler izlendi.rektum mukozası çepeçevre üzeri kanamalı ve eksudalı ülsere olarak izlendi.biyopsiler alındı.
endoskopik şiddetli aktif kolit.
bu sonuca göre pankolit veya diğerlerinden hangi guruba girer.sgkdan sevk yazısı gelince devlet hastahanesinde heyete girecem.kolonoskopi sonucuna gore hangı oran verirler

@ergun_

Arkadaşım, heyete giren doktorların uzmanlık alanları ayrı ayrı. Senin hastalığın Gastrocu'yu ilgilendirdiği için diğer doktorlar buna saygı gösterip verilen raporu düşürmeyecektir. Ancak Gastrocu düşürebilir.

gokhan76
En az %40 alabilirsiniz. %50 alma ihtimaliniz daha yüksek. Hayırlısı bakalım.

Önümüzdeki EKPSS'ye yetişebilir miyim?

Arkadaşlar merhaba bende ülseratif kolit hastasiyim.ülseratif kolit hastalarına % kaç oranında veriliyor biliyor musunuz

Slm ben ülseraktif kolit hastasıyım son kolonoskopi tanı crohn hastalığı-ileokolit yazıyor ve biyopsi sonucu terminal ileuma ait kesitlerde örneklerin çoğu ödemli ve minimal kronik iltihabi hücre artışı içermektedir. Örneklerin birinde lamina propriyada eozinofil ve nötrofil lökositleride içeren karışık tipte iltihabi hücre infiltrasyonu görülmüştür. Yer yer nötrofil lökositler yüzey epitelini Atake etmektedir. Yazıyor buna göre yüzde kaç rapor alabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz. İlaç olarakta salofalk deltacoltin ve imuran kullanıyorum

Son düzenleme:
Aykut39

Siz UK değil Crohn'sunuz. Ileum tutulumu Crohn hastalarının % 60 civarıdır. Oldukça yüksek oranda bu bölge tutulur.. Bu bölge İnce bağırsağın bitip , kalın bağırsağın başladığı yerdir.

Pataloji raporunuza göre hastalığın şiddeti değil , hastalığın varlığı belirlenir.

Şiddetini görebilmek için Kolonoskopi raporunuzu görmek gerekir.

Ayrıca , anatomik değişiklikler (kilo kaybı , anemi vb.) önemlidir.

Kullanmış olduğunuz ilaçlar, ilk etap da hastalığı baskılamak için kullanılır (kortizon )..

Imuran , uzun vade de hastalığı baskılamak için kullanılıyor. En erken yararını 3 ay sonra göreceksiniz.

Bu zaman içinde Deltacortil (prednisol ) Steroid hastalığı baskılaması beklenir. Kademeli olarak bu ilacı doktorunuz kesecektir. Kortizon tedavi edici ilaç değildir.

Salofalk , bağırsak ve mide asidini dengelemek için kullanılan aminosalisilik (mesalazin) grubu ilaçtır. Klinik tablonuza göre , ömür boyu da kullanılabilir , geçiçi olarak da.

Sorunuza yanıt olarak ; Alacağınız oran için fikir verebilmek için ;

1: Kolonoskopi raporunuz
2: Boy / Kilo
3: Bağırsak da daralma varmı.
4: Komplikasyon varmı (Eklem ağrıları , sakroileit vb).

Terminal ileum mukozası yer yer ödemli olup 3-7mm çapında ülserler izlendi. Biyopsiler alındı. Çekum çıkan kolon transver kolon inen kolon ve sigmoid proksimalinde lümen ve mukoza normaldi. Biyopsiler alındı. Sigmoid kolon distali ve rektumda lümende kan vardı. Mukoza diffüz ödemli olup değişik büyüklükte psödopolipler ve bağırsak eksenine paralel lineer ve harita şeklinde ülserler izlendi. Biyopsiler alındı.

Bu kolonoskopi sonucu bu arada kilom 86 boyum 1.73 devamlı ayak ağrılarımda var geçen stres kırığı vardı ayağımda ve kemik ölçümüde yaptırdım sonuç olarak osteopenik olarak değerlendirildi CRP'de 1,26 çıktı en son bunlara göre sonuç ne olur kesin olarak

Klinik bulgu:Terminal ileumda 10cm kadar ilerlendi.Terminal ileuma mukozası normal görünümdeydi.Çekum tabanı,çıkan,hepatik fleksura, transvers, splenik fleksura,inen,sigmoid kolonda uzun parmak şeklinde çıkıntılar halinde psedopolipler izlendi,mukoza granüler,damar ağı yer yer distorsiyone yer yer kaybolmuştu.Displazi tayini için çekum,çıkan kolon,transvers kolon,inen kolon,sigmoid kolondan Bx alındı.Rektumda mukozagranüler, damar ağı distorsiyene izlendi.Rektumda psedopolip izlenmedi.Displazi tayini için rektumdan Bx alındı.Anal kanalda 1.dereceden infernal hemeroid izlendi.

Rektum,sigmoid kolon,inen kolon,transvers kolon,çıkan kolon ve çekumdan gönderilen biyopsiler benzer görünümde olup mukozada belirgin kript distorsiyonu,yer yer erozyon izlenmiştir.Lamina propiada, yer yer goblet hücre kaybı dikkati çekmektedir.Kriptit, kript apsesi yoktur.Displastik değişiklik mevcut değildir.Granülom yoktur.TANI:EROZYON VE KRONİK İNFLAMASYON BULGULARI.Not:Mokozal değişikliklerin tüm barsak segmenti boyunca devamlılık ögstermesi ve hastanın kliniği de göz önüne alındığında bulgular öncelikle Inflamatuar Barsak Hastalığını düşündürmektedir.

Pataloji sonucum budur 10 aydır ilaç kullanmıyorum 5-6 senedir takip edilmiyorum 11 yıl oldu ük ile tanışalı sadece bu rapor ile %40 engelli raporu alabilirmiyim ayrıca bundan sonra ne yapmam gerektiği benim merak ettiklerim.

Arkadaşlar ben mart 2013 de ülseratif kolit hastası oldum kolonoskobi yapıldı salofalk granül kullanıyorum o zamandan beri. Rapor almak için hastaneye basvurdum ancak tekrar kolonoskobi yapılacak . sonuç ne olur sizce . ben 2013 de tedavi görmeye başladığımda siddetliydi hastaligim şuan aynı sonuç çıkar mi rapor alabilir miyim ya da daha doğrusu % 40 dan fazla çıkar mı

Klinik bulgu:Terminal ileumda 10cm kadar ilerlendi.Terminal ileuma mukozası normal görünümdeydi.Çekum tabanı,çıkan,hepatik fleksura, transvers, splenik fleksura,inen,sigmoid kolonda uzun parmak şeklinde çıkıntılar halinde psedopolipler izlendi,mukoza granüler,damar ağı yer yer distorsiyone yer yer kaybolmuştu.Displazi tayini için çekum,çıkan kolon,transvers kolon,inen kolon,sigmoid kolondan Bx alındı.Rektumda mukozagranüler, damar ağı distorsiyene izlendi.Rektumda psedopolip izlenmedi.Displazi tayini için rektumdan Bx alındı.Anal kanalda 1.dereceden infernal hemeroid izlendi.

Rektum,sigmoid kolon,inen kolon,transvers kolon,çıkan kolon ve çekumdan gönderilen biyopsiler benzer görünümde olup mukozada belirgin kript distorsiyonu,yer yer erozyon izlenmiştir.Lamina propiada, yer yer goblet hücre kaybı dikkati çekmektedir.Kriptit, kript apsesi yoktur.Displastik değişiklik mevcut değildir.Granülom yoktur.TANI:EROZYON VE KRONİK İNFLAMASYON BULGULARI.Not:Mokozal değişikliklerin tüm barsak segmenti boyunca devamlılık ögstermesi ve hastanın kliniği de göz önüne alındığında bulgular öncelikle Inflamatuar Barsak Hastalığını düşündürmektedir.

Pataloji sonucum budur bu rapor ile %40 engelli raporu alabilirmiyim ?

Şuanda hastalığım aktif değil ve uzun süredir ilaçta kullanmıyorum en son pentasa kullanmıştım

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar bugün raporumu aldım ülseratif %50 verildi fakat suresi 3 yil. Bildiğiniz gibi hastalığın iyileşme durumu yok itiraz edersek ne olur. veya 3 yılı kullanıp twkrarmi basvurursak daha iyi olur.

Bence itiraz etmeden önce o oranı rapora yazan doktorla git bir öngörüşme yap. Bakalım ne cevap verecek.
Sonraki yıllara bırakırsan belki çok şeyler değişebilir ve sen bu hakkını kaybedebilirsin. İşin peşine düş. Doktorla görüş, bir kanaate sahip olursun mutlaka. Kronik olan bu hastalığına neden süreli verildiğini sor. Çünkü bazı doktorlar oran konusunda hata yaptığını kabul edip değiştirebiliyor. Elbette değiştirebilmek için yeniden kurula girmen gerekebilir.. Gerekmezse doktor kağıt üzerinde paraflayarak değişikliğe gidebilir.

Gastroloji yüzde 25 yazdı aşırı kilo kaybı olmadığı için fazlasını veremem dedi.125 kilodan 97 kiloya düşmüşüm 3 ayda ama bu normal sayılıyor sanırım

peki bu yüzde 25 rapor ne işe yarar

Pankolit (tam tutulum) olmayan ÜK'lere oranı düşük veriyorlar. Ben rapor almadan önce doktoruma danışmıştım. Bana, sen malulen bile emekli olabilirsin ve en az %50 alırsın dedi. Hatta bana rapor almamı o tavsiye etmişti. Kortizon tedavisi gördüm ve şuan Asacol 800mg 6 adet içiyorum. Geçenlerde mikrop kaptım ve yine yakalandım. Neyseki kısa sürdü. Doktordan doktora da değişebiliyor.

toprak1453

saol bilgi verdiğin icin, sunu net öğrenmem lazım ük hastalarına süresiz verilmesi sartmi itiraz edicem veya konuşucam bunu neye dayanarak sormam gerekiyor. Ben sonunda düzen kurucam 3 yıl sonra ne ocağı belli olmaz rahatsızlığından şüphe yok. Ama olmuşken süresiz olmasını istiyorum bunun üstüne gitmelimiyim. Doktorla gorus demisdin fakat heyete giren doktoru bulmak zor oluyor. Konusacaklarinida sanmıyorum. İtiraz ediyimmi yada 3 yıl sonra yinemi basvurayim.

Son düzenleme:
Rapor çıktı ve eline geçtiyse tekrar değişme imkanı zaten yok. Ne ki yeninden kurula girmen gerekir, değişmesi için. Senin için tek bir yol gözükmekte; itiraz edeceksin. Epikrizin de sağlam olmalı. Epikriz oran verirken çok referans alınıyor. Epikirizin süresiz rapora almaya müsaitse, hastalığın kronikse (pankolit), kullandığın sürekli ilacın varsa, yemeklerde diyetin varsa, yani bir kısıtlaman söz konuysa muhakkak süresiz en az %40 sana rapor verilmelidir. Seni hakem hastaneye gönderecekler ve orada değişik doktorlara muayene olacaksın. Sana tavsiyem, seni gönderecekleri hakem hastanenin neresi olduğunu öğren, o hastanenin gastrocusuna git ve durumu anlat, bakalım sana ne diyecek. Ona göre itirazını yaparsın.

Teşekkürler iline saol

OturanBoğa Bülent abi bide siz yorumlasaniz kafam çok karışım bilgilerini. Önemli.

toprak1453 toprak dediğin gibi görüştüm. Normalde 2 sene verilir ama sana üc yıl verimisiz olması gerekende budur itiraz etsende oranın düşmez ama yine sureli olur dediler. İlerleyen dönemde iglesme durumun olabilir buyuzden sureli verdiklerini, hafif rahatsızlığım sanırım o yüzdende üc senelik verdiler. Şimdi ben 3 yıllık olursam uç yılın sonuna doğru tekrar mi başvuru yapmam gerekicek.

Evet, 3 yılın sonunda tekrar başvuru yapıp sağlık kuruluna gireceksiniz. Bir iyileşme olmazsa bu sefer süresiz vereceklerdir.

Hakkımızda hayırlısı olsun. Size çok tesekkur ederim sağlıklı günler dilerim.

Bugun heyet icin gun vermislerdi ege univerrsitesine gittim yaklasik 2 saat bekledikten sonra doktorunuz bakti raporlariniza gisebilirsiniz dediler.yine heyete gorunemedin.kendi doktorum pankolit ve yuzde 20 kilo kaybi anemi ile ilgili durum bildirir raporu yazmisti.dosyamda.bu veriler var.20 gun sonra raporum cikacakmis ancak orani bilmiyorum.sizce ne yapmaliyim rapor cikmadan ogrenme cabasina girmelimiyim

Bende yarın saat 13:30 Ankara Atatürk hastanesinde heyete gircem umarım hayırlı olur önceki rapor başvurumda ankara hastanesinde %38de kalmıştım bu sefer ne olacak bakalım

Üst Alt