Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalarına % kaç özür oranı verilir?

Arkadaşlar Ülseratif Kolit (Pankolit) %50 özürlü raporu maliyeden nasıl döner? Bilgisi tecrübe eden var mı?

İyi günler eşim 8 senedir ulseratif kolit en son raporunda distal on planda tutumlu ulseratif pankolit evre 3 . Salofalk hap ve lavman kullanıyoruz. Günde 5,7 arası wc var. Acaba rapor oranı 100 de kaç olur.

Hocam hanım yengemiz pankolit hastası ise ve ilaca bağımlıysa sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu kritere göre kesin olarak %50 engelli raporu alacaktır.Bu raporla maliyeye başvurursanız raporınuz aynen onaylanır ve emekli olma imkanını yakalarsınız.Ben pankolitim ve aynen bu dediklerimi yaptım, nasip olursa 2016'da emekliyim.Size yardımcı olurum.Özelden görüşelim.

Merhaba,

11 yıllık ülseratif kolit hastasıyım.Haseki hastanesine gidiyorum sürekli.bügüne kadar imuran salofalk kortizon kullandım.yılda bir yada iki kez atak oluyor.Şu anda kortizon kullanıyorum yine.Acaba yüzde kaç rapor alırım?
Daha önce hasekiden rapor alan biri var mı?

Hasekiye gidip doktorunuzla bir ön görüşme yapın. Raporlarda oranı hastalığınızın doktoru verir ve önemli olan da budur. Doktorunuza heyete girmeyi düşündüğünü, yüzde kaç rapor alabileceğinizi sorun.
e0756e712c3e0c6b268c8968444c619d.jpg
bu cetvele göre siz 3evre hastası oluyorsunuz. Bunlar sizde varsa en az %50 alırsınız. Haklarınızı bilin öyle doktorun karşısına çıkın. Çok geçmiş olsun.

Konu ile yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum,

1,5 yıl süren ishalin ardından kanlı ishallerim başladı ve bir hastaneye başvurdum sonrasında kolonoskopi yapıldım resim olarak pataloji raporu ve kolonoskopi raporunu eke koyuyorum.

bu hastanede tedaviye başladım doktorun teşhisi crohn oldu ve salofalk 3x2, folbiol x1 , panto x1 ve sonrasında ağrılarım ve ishalım artınca budenofalk 3x1 kullanmaya başladım başladıktan sonra vucüdumun tepki verdiğini hissettim ilk diyafram seviyesi sonrası kalpde çarpıntı gibi bundan sonra doktorum spasmomen 3x1 kullanmıma ekledi sonrasında rahatladım bu aralar yine ishalim şiddetli şekilde devam etmekte gittiğim hastane özel olduğu için biraz masrafları beni aşmaya başladığı için bugün başka bir hastanede başka bir doktora muayene olmak için gittim ve durumu kullandığım ilaçları tüm raporları da götürdüm ama Crohn değil UK olduğumu söyledi .
B2bHAI.jpg

oIafKZ.jpg

Bu konuda sizin görüşünüzü nedir acaba ve ben henüz askerliğimi yapmadım önceki doktorum crohn hastalarının muaf olduğunu belirtmişti yardımınız ricasıyla.

Teşekkür ederim şimdiden.

aynen bende 1996 dan beri ülseratif kolit ve 2014 den beri ankilozan hastalığın var15 gün öne heyete girdim fizik tedavi uzmanı halletiçicem dedi %23 verdi bende çalışamıyorum nasıl yol izlemeliyim gastro uzmanu kolon yapmam gerek dedi yapdı bir şey göremedim dedi sağlam yazdı 17 yıldır niye ilaç yazıyorlar ozamann anlamıyorum şimdi remiged kullanıyorum itiraz etsem bir şey çıkar mı ?

Arkadaşlar özel mesajla telefonunuzu yazarsanız isminizle beraber arar ve yardımcı olurum. İşiniz biraz karmaşık ve buraya yazsam bile yine soru soracaksınız ve ben zaman bulamayıp cevap yazamayacağım.

Hocam ben yeniden rektoskopi oldum. Bu sefer sol taraf tutulumlu ÜK yazıor raporda. Ama şu an WC sayım çok fazla günde 10'a kadar çıkıor lavman kullanmazsam. Lavmanda piyasada bulamıyoruz. %25 raporum var önceden. Bunu emekli olabilecek ve ÖTV muafiyeti için % kaça çıkarmam lazım.. Bir yol gösterirseniz memnun olurum.

En az %40 almanız gerekiyor. Bakın, yukarıda ben sınıflama kriteri paylaştım. Bu kriterlerden hangisine uyuyorsanız -ki bence %50 olması gerekiyor- ona göre oran verilir. Ancak söylemeliyim ki, pankolit (tam tutulum) olmadığınız sürece %50 rapor almanız da zor. Bu doktorunuzun sizin hastalığınızı nasıl yorumladığına bağlı olacaktır. Lavman bana da verilmişti ancak işe yaramamıştı. Onun yerine 800mg Asacol kullanıyorum. Doktorunuz size alternatif bir ilaç önerebilir. Allah (celle celâlûhu) yardımcınız olsun.

üönemli lütfen okuyun-kefir için ve kortizon kullanmayın

merhaba herkese gçmiş olsun, brincisi bu apaoru alınca noluyor, bize ne faydası var, emeklimi oluyoruz?
ikincisi, bu rahatsızlık çin kesinkle ''kefir'' için çok faydalı, ben ilaç falan kulanmıyrum kestim sadece kefir içiyorum 6 aydır ve çok iyiyim, ,

bu arada ok önemli tüm arkadaşlar okusun; kesinlike kortizon kullanmayın( hayati bir tehlkeniz yoksa) ben maalesef 2008 yılında kulladım şu an 2 kaçamda da avekler nekroz çıktı , araştırın bu hastalğn yanında ülseratf klit çok basit bir hastalık, lütfenaraştırınve bilgienn, bnim baıma geldi kimsenin başına gelsin istemem. 0 538 465 50 63

Ben 2 yıldır ülseratif kolit sol kolon hastasıyım hemşireyim tahmin edersinizki hastalığım mesleğimi yapmama engel hastalığım aktif dönemde eklem ağrılarım var 10dan fazla tuvalete cıkıyorum geceleri daha cok artıyor. Imuran salofalk lavman ve granül kullanıyorum uzun bir süre stereoid kullandım hastalığıma % kaç oran verirler yardımcı olursanız sevinirim..

burcuuuuu

Arkadaşlardan biri yukarıda sınıflama kriterini paylaşmış. Orada sınıf 3 ve 2 deki şartları okuyup kendiniz tahminde bulunabilirsiniz. Kilo kaybı çok oluyorsa ve aktivite kısıtlaması oluyorsa sınıf 3 e girebileceğinizi düşünüyorum. Yüzde elli yani.

Bende ülseratif kolit sol kolan hastasıyım kortizon imuran salofalk kullanıyorum engelli raporu icin basvurdum hem ülseratif kolit hemde osteoporoz icin yüzde kaç alırım bir tahmininiz varmı acaba genel cerrahi % 50 yazdı ama digerleri oran belirtmedi heyette belirlenicekmiş yardmcı olursanz sevinirim bundan sonraki iş hayatım bu yüzdeye bağlı

Aynen bütün anti tnfleri kullandım chron üzerinde bir boka yaramıyor humiraya ne zaman geçsüm sedefim geçiyor kanamam azalıyor bağırsak hareketlerim düzeliyor karın kasılmalarım geçiyor. Ağrılarım azalıyor. Bende rapor için başvurdu bakalım bana kaçverecekler kolostomi açıldı kapanı bede çünkü bağırsaklarm elindi. Gastro afadan %50 yazdı bana heyette değiştirirlermiki acaba tekrdan kolonoskopi isterlermii. Dokuz eylül ünivestesinde yapıldı operasyon 2010 yılına vebugüne kadar her yıl düzenli kolonoskopi raporları var sadece özel hastanede olanları koymdım. Zaten juvenil idopatik artirtten çekiyoruz bende tam karatirik hastaıklr var beraberolan . Chron, romatoid artrid, sedef, üveit atakları gözde. Ayrıca romatoid artiridden dolayı 4 protez bir ayak bileği dondurulma, chron şüphesinden ve bağırsak delinmesinden kolostomi açılması. Bana bir şey diyemiyorlar artık gözlerinin önüne raporları sokuyorum sadece milli piyango sana çarpmış diyorlar.

Poliklinikte 50 yazdıysalar onu alırsınız hocam bende aynı ilaçları kullanıyorum 50 yazmışlardı ve de öyle aldım heyet sadece onaylıyor o durumu rahat olun. Geçmiş olsun.

Heyet raporunda bütün dktorlar heyette mi belirliyor oranları çnkü sadece bir doktor oran yazdı ic hastalıkları ülseratif kolit +osteoporoz + yazdı ortapedide osteoporoza orar verir diye düsünüyorum yüzde alabilirmiyimki azaltmazlar degil mi

% 50 sürekli engelli raporum var devlet hastanesinde hemsireyim bu raporu nasıl kullanabilirim haklarım nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

1.5 yıldır ishalim orta şiddette aktif ülseratif kolit hastasıyım 2 aydır işe gidemiyorum doktoruma bu hastalık sebebiyle çalışamadığımı özürlü raporu alma şansım olup olmadığını sordum ve kesinlikle hayır cevabı aldım.Oysa sitenizde rapor alınabileceğini yazdınız Bu raporu almanın yolu nedirYardımcı olabilirmisiniz

gokhan76

Hocam burada tahminleri yazıyorlar 7. sayfa da yanlımıyorsam @toprak1453 ün bir mesajında rapor için kriter tablosunu paylaşmış oraya bakarak raporu alıp alamayacağınız konusunda bir fikre sahip olabilirsiniz. Ancak hastaneye başvurmanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum.

üniversite hastahanesi polikliniğinde bağırsak bölümünde tedavi oluyorum sorunda bu bölümün doktorunun kesinlikle alamazsın demesi iyileşeceğimi herşeyin normale döneceğini söylüyor inşallah iyileşirim o daha güzel ben çalışır evimi geçindiririm.ama bu şeklde çalışamıyorum.hem ağrılarımdan hem sürekli tuvalette olmaktan iş yapamıyorum ve artık çalışma arkadaşlarımdan da utanıyorum. o yüzden soruyorum böyle devam edecekse bu raporu almanın yolu nedir diye.

gokhan76

Tablo sana yardımcı olur sanırım. Hastaneye başvuracaksın orada sana memurlarda diyebilir alamazsın filan diye(Bana demişlerdi) boşuna takma bunları kafana hayırlısı olsun senin için.başvuruyu yaptıktan sonra seni Gastroentereloji polikliniğine yönlendirecekler orada kullandığın ilaçlrı hastalığının durumunu vs anlatırsın.Tabloya bakarak kendince bir fikre sahip olabilirsin.nşallah en yakın zamanda sağlıklı günlerine biraaz olsun kavuşursun ayrıca stresten uzak durmaya çalış.

sağol muammerhalil kardeşim tbloyu inceledim sınıf 3 e giriyorum gastroentoloji bölümünün bağırsak polikliniğinde tedavi görüyorum ve kendi doktorum alamzsın diyor bana oranı yine o doktormu verecek yoksa bölüm profesörümü

Doktorun alamazsın diyerek sana yardımcı olamayacağını söylemiş bence istersen başka bir hastaneye başvur rapor için.

evet başka arkadaşla göüştüm sgk ya başvur seni başka hasthaneye sevkederler orada sgk yolladığı için ilgileniyorlar ve rapor verilmesi gerekiyorsa veriyorlar dedi. o da aynı durumdaymış gönderdiği hastahane raporu vermiş.ilgilendiğin için teşekkürler.

ergun_

Herkese merhaba bende 2 yıldır ülseratif kolit hastasiyim raprum yok ama alabilirsem şayet ekpss ye girmeyi düşünüyorum ülseratif kolit hastalarına % kaç rapor verilir ki

Ben sgkya basvurdum eve kağıt gelecekmıs devlet hastahanesıne o kağıtla gidip heyete girecekmişim kanamalarım çok artınca 2. kolonoskopiyi çektiler şiddetli kolit yazdılar tanıya ekstra birde hemeroid çıktı 1 haftadır rapor sonucunu yazarım

Üst Alt