Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalarına % kaç özür oranı verilir?

rc37;

06.08.1997 den once girisiniz varsa 17 yil 3920 gune , 06.08.1997 den sonra girisiniz varsa 18 yil 4080 gune tabisiniz.

Oncelikle % 40 ve uzeri rapor alip , bagli bulundugunuz Vergi dairesine vergi indirimi belgesi icin muracaat edeceksiniz (calisiyor olmaniz sart).

Forumda sirasi ile neler yapacaginiza dair bilgiler var , arastirin forumu lutfen.

arkadaşlar 22 si çarşamba günü ümraniye devlet hastanesinde sağlık kuruluna giricem. Asıl amacım hastalığımın bilinmesiyle birlikte devletin sunmuş olanaklardanda yararlanmak. Kısaca uk öykümü anlatmak istiyorum. 2010 tarihinde kanlı ishal ve şiddetli karın ağrısıyla özel bir hastaneye başvurdum. Raporları uzun uzun yazmıcam sonuç olarak AKUT ÜLSERATİF PANKOLİT tanısı konuldu. Yine 2011 tarihinde özel hastanede yapılan rekto raporunda ise teşhis SIGMOİD KOLONDA AKTİF ÜLS. KOLİT PROKSİMAL KOLONA DEVAM EDEN REKTUM/SİGMOİD DİSTALİNDE MESALAMİN ETKİSİYLE PARSİYEL REGRESYON tanısı konulmuş. Yine aynı tarihlerde Marmara ünüversitesıgnde yapılan üst batın incelemesinde SPLENOMEGALİ dalak büyümesi tanısı verilmiş ve yapılan üst gis end. raporunda ANTRAL GASTRİT tanısı verilmiş. Yapılan mikrobiyoloji sonuçlarında HBs Ag pozitif, olduğundan kronik Hepatit B taşıyıcısı tanısı konulmuş olup ilaç tedavisine (zeffix) başlanılmış. Hemoglabin ve hemotokrit değerlerinin düşük seyretmesinden dolayı demir eksikliği ANEMİSİ teşviside raporlara eklenmiştir. Bu yıl yapılan kontrol kolonoskopi ve biopsi raporlarında ÜLSERATİF KOLİT AKTİVASYON, FOKAL AKTİF KOLİT HİSTOLOJİK rapor edilmiştir. Son olarak eklem mr incelemesinde; Sakroiliak eklem mesafesinde daralma ve skleroz dikkati çekmektedir. Presakral alanda ve batın alt kadranda effüzyon mevcuttur. Lomber aksta minimal skolyoz izlenmektedir, rapor edilmiş. Sizden ricam kronik uk, kronik hepatit b, kronik antral gastrit ve son olarakta bel fıtıgı tanısıyla çarşamba günü kuruldaki şansım ne ve tabiki nasıl bir yol izlemeliyim kuruldan önce kendi doktoruma gitmelimiyim düşünce ve önerilerinizi bekliyorum. Kurula girdikten sonraki süreci paylaşıcam. Şimdiden teşekkürler

raporumu aldım oran%55

arkadaşlar 22si çarşamba günü ümraniye devlet hastanesi sağlık kuruluna engelli raporu alabilmek için girdim. Sonucu bugün aldım sizlerle paylaşmak isterim. Kurulda iç hastalıkları doktoruna durumumu anlattım oda beni gastroentolojiye oran verilmesi için sevk etti. Gastroentolojideki doktorum değerlendirmesinde aynen şunları yazmış. Ülseratif kolit ishal kilo kaybı anemi ataklar sırasında ek diyet ve tedavi gerektiriyor puan %50, ımmun supresyon nedeni ile ve hbsag+ olup lamıvudin alıyor puan %10. Sonuç kişinin özür oranı: %55. Geçerlilik süreri: sürekli. Özür grubu: kronik.Başta sesene selim, oturanboğa bülent beye ve tüm forum arkadaşlarıma tavsiye ve önerileri için teşekkür ederim.

Arkadaslar merhaba yasadigim kanlı ishalın üstünden 1 sene gecti.Doktorun verdigi ilacları kullanmadim. Bu zamana kadar hic atak olmadı. Ama artık yaşam kalitesi git gide azaldı. Her yemekten sonra cok ses geliyor barsaklarimdan ve toplum icinde fazla bulunmamaya calisiyorum.Ve asiri gaz cikariyorum.Bu bir sene icinde duzenli bir diskilama yasamadim bi gun ishal 2 gun sonra kabiz ama hic kan gelmedi.yine doktora gidecem ama guvenemiyorum.yazilar makaleler okuyorum hala net bir tedavi yok.Gecen gun yine arastirirken rifaksimin adli bir ilac gordum ve hastalara bundan verilmis. Ve cogunlukta sikayetler azalmis ve bitmis . ama ilaci birakinca yeniden basliyormus.birde ben ük tanisi konmadan iki ay once sigarayi birakmistim.ondan sonra bu hastaligim cikti.ve doktor ük tanisi koyunca yeniden sigaraya basladim sıkıntidan gereksiz yere.lakin 1senedir atak olmadi ha rahatsizim ve cok etkiliyor yasantimi ama oyle eskisi kanli bi atak olmadi.Biraz once bununla ilgili bi yazi okudum ük hastalarinda karbonmonoksit gazi atak olmasini engelliyormus.hatta doktorlar nikotin bandi vb. Seyler oneriyormus.Bu ne kadar dogru ben bi anlam veremedim.ama crhon hastaliginda tam tersi etki yapiyormus.Arkadaslar bir sınav dunyasindayiz Allah herkese sabır ve sifa versin ahiretimizi iyi etsin.Tek gercek "ecel birdir, değişmez"

iyi günler herkese,
öncelikle sesene ye özel mesaj atıcaktım ama sanırım mesaj kutusu dolu. o yüzden açıkça buraya yazmak istedim. çünkü benim gibi ük hastalığıyla yeni tanışanlara ekstra bilgi olacağını düşündüm. olabildiğince kısa tutmaya çalışacağım.
2 ay önce kanlı ishal belirtisiyle doktora gittim. sonrasında kolonoskopi oldum ve ük teşhisi konuldu. doktorum 1 ay süreyle asacol tablet (3x2) ve her gece lavman kullanmamı söyledi. ilk hafta içinde şikayetlerim azaldı. ara ara kanlı iltihap gördüm.1 hafta önce kontrole gittim. kan testi yapıldı ve doktorum sonuçların iyileşme gösterdiğini söyledi. 3 ay sonra tekrar gel dedi ve ilaçlara devam etmemi söyledi. ancak özellikle asacol lavmanın zor bulunduğunu da düşünerek sadece 1 ay kullansam olurmu diye sordum. doktorum da tableti ömür boyu kullanacağımı söyleyerek lavmanı 1 ay sonra bırakırsın dedi. bu tedavi süresinde yağ, baharat, baklagil, asitli içecek, çiğ sebzelerden uzak durdum. doktorum aşırı yağlıdan ve baharattan uzak durmamı diğerlerine yavaş yavaş başlayabilecegimi söyledi. şuanki dururmumda bu sesena başta olmak üzere bu hastalığa dair bilgisi olanlara birkaç sorum olaca:
- yemek konusunda çok zorlanıyorum. birşeyin bana dokunup dokunmadığını nasıl anlayabilirim? gaz sancısı olarak mı yada büyük tuvaletimi kontrol ederekmi? kuru incirin hem halsizlige iyi geldiğini hem de bağırsak çalışmalarına iyi geldiğini düşünerek kuru incir yemeye başlasam olumlu yada olumsuz olduğunu nasıl anlayabilirim?
-piyasada kolayca bulunan probiyotik bakteri içeren meyveli yoğurtlar bu sürecte etkili olurmu? son 3 haftadır her aksam kullanıyorum ve iyi geldiğin düşünüyorum
-bitkisel çözümler yada önerilebilecek doğal gıdalar varmıdır? kefir kullanımı iyileşme sürecinde sizce etkili olurmu?
-tedaviye başladığım günden bu yana arasıra göğüs ve sırt ağrısıyla uyanıyorum. oturunca ağrı hissetmiyorum ve bikaç fizik tedavi hareketinden sonra ağrılarım tamamen geçiyor. doktorum bu ağrıların olabileceğini söyledi. ilaçlardan kaynaklanan birşeymidir?
-asacol lavmanı 1 ay sonra bıraktıgımda dışkıda kan görürsem ve ilacı bulamassam tavsiyeniz nedir?
-ara ara iltihap ve kan görmemin normal olduğu söylendi. bu durum ne kadar sürecek. bu hastalıgın aktif döneminden kurtulması ne kadar sürer? yada kısaltabileceğim önerileriniz varsa herhangi birşey herhangi bilgi verirseniz sevinirim.
Biraz uzun oldu sanırım. kusuruma bakmayınç herkese acil şifalar diliyorum. iyi günler.

baykan;

1 suredi foruma giremedim ,yazinizi simdi okudum. Gecikme icin ozur.

Henuz yeni tani almis arkadaslara verebilecegim ilk nasihat google gibi arama motorlarina Ulseratif Kolit yazip , cikan yazilara gore hastaliginin ne oldugunu anlamaya calismasinlar.
O bilgilerin buyuk orani yanlis / hatali.

2. Nasihatim... IBH hastalari olumcul hastalar degiller. Herkes gibi yasam kurar , calisir , evlenirler. Zor olan kismi hastalikla yasamaya alisma evresidir.

Evet.. 1 sure sonra eskisi gibi kosamiyacaksin , diledigin yemegi yiyemiyeceksin , WC de uzak yerlerde bulunamayacaksin .. vb.vb. Yasamini kuralsiz geciremezsin ama tedbirler aldiginda bunlar sorun olmakdan cikiyor.

3. Nasihatim .. Hasta oldugunu unutmadan , normal gibi yasa. Hastasin ve yapman gerekenler belli.. Medikal tedavini aksatma , kontrollerine git , hastaligin verdigi yorgunluk , halsizlik , eklem agrilari vb. zaaflarini bil ve buna uygun yasa.

hepsi bu.

Bu satirlari yazan kardesin , uzun zamandir Crohn hastasi.. Cok cok kotu gunler gecirdim. 5 ay once bagirsak ameliyati oldum.. ameliyat sonrasi 9. gun ise gittim. Kahraman degilim ama dert etmiyorum. kendimize yapacagimiz en buyuk kotuluk hasta oldugunu dusunerek her seyden eli - ayagi cekmek. Hah asil o zaman hasta oluyorsun.

Sorularina yanit :

UK ve/ya Crohn herkesde ayni seyretmez. Tipik ortak ozellikler disinda kisiye ozgu bulgu , ve sikayetler olabilir. Dolayisi ile bazi istisnalar olabilir. Bana sorun yaratmayan sana ciddi sorunlar yaratabilir.

Beslenme bizim hastalikda onemli. UK olanlar da Malibsrasyon veya nutrisyonle yetmezlik sorunu olmadigindan kilo sorununuz olmaz.

Biz protein agirlikli besleniriz fakat UK olanlar diledigi her seyi yiyebilirler amaaaaa ishali tetikleyecek yiyeceklerden uzak durmakda yarar var.

Oneriler : Sut icmeyin . Ev yapimi yogurt her sofrada olsun. Kefir olabilir , yogurt olabilir ev yapimi dondurma olabilir.

Antibiyotik uzak durun.. Cok zorda kalmadigini sure asla kullanmayin. Zorda kalmamak icinde enfeksiyona neden olabilecek seylerden korunun. Ornek : gripli arkadasi opmemek gibi.

Gogus ve eklem agrilariniz olacak. Bu normal. Gogus agrilariniz daha cok fibromiyalji eklem agrilariniz artril ile ilgili. Hastalik hafiflediginde azalacak yada kaybolacak.

Diskida mukus ve kan gormeniz su asamada normal. Tam remisyonda bunlarda kaybolacak.

Bu arada.. facebook da grubumuz var.. uyeliginiz varsa https://www.facebook.com/groups/158006677670890/ istek yollayin ekleyelim. Orada akliniza takilan her soruya yanit bulabilirsiniz.

Ülseratif kolit hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

Sa arkadaşlar.
2010 dan beri makatta karında agrı, dilimde yüzeynde deyişiklk, halsizlik, dışkılamada deyışiklik.
Bazen ishal bazen kabız.Kan gelmesi sümüksü sıvı gelmesi vardı. Hastaneye gittim rektoskopi yapıldı irtabi barsak senduromu denildi salofak 500mg verildi sabah akşam ilacı kullanmakla ishal ve kabızlık devam ediyor ilacı bazen kullanmıyom makat agrımbaşlıyo kanve sümüksü sıvida ila kullansamda kabız oldugum zaman gene geliyo. ilacımi doktor gunde 1kere sonra 3gunde 1kere ye düşürdü.

Raporlarım

REKTOSİGMOİD : inen kolon orta kesimine kadar girildi.İnen ve sigmoid dogaldı.Rektumda anal kanala
3-4 cm mesafede 2 cm eneninde bir alanda mukoz nodüler ve düzensizdi.Biyopsiler alındı.
ANAL KANAL : Hemoroid pakeleri görüldü
BÜYOPSİ: Rektum

Not: kontrol önerilir. (30. 09. 2011)

REKTOSİGMOİD: sigmoid kolon görünümü , submukozal damar yapısı, pili yapıları, duvarlar ve lümen normaldi.Rektum anal kanal komşulugunda 2-3 cm alanda mukoza hiperamik ödemli görünümündeydi.
ANAL KANAL: hemoroid pakeleri görüldü
BÜYOPSİ : REKTUM (01. 11. 2011)

PATOLOJİ RAPORU
Tanı : rektum 2adet kolonoslopik biyopsi
-Lenfoid agregat içeren kronik nonspesifik iltihaplı kolon mukoza örnekleri
Tanı :(ICD-0) Histolojik (09.09.2013)

REKTOSİGMOİD : sigmoid kolon ve rektumda mukozanın görünümü, submukozal damar-pili ve duvar yapısı normaldi
ANAL KANAL : Hemoroid pakeleri ve hipertrofik anal papilla görüldü.
BÜYOPSİ :Alınmadı (17.09.2013)

Hastlıgımın evresinini 100/kaç rapor alırım bilgilendirmenizi rica ederim.
Doktorum 100/25 alacagımı soledi.umraniye eyitim araştırma hastanesi

geçmiş olsun.. ben ü.kolit ten P rapor aldım fakat hastalığımın safhası baya ilerlediği için sen bu yazdıklarına göre en fazla % alırsın ama bi dene istersen şansını rapordaki oran hastalığın şiddetine ,kullandığın ilaçlara ve kilo kaybına filan bağlı ayrıca bi doktor muğla üniversitesinin bi çalışmasının olduğunu söylemişti kanteron yağı mı öyle birşeydi fakat eczaneler filan buralarda satılanlar değil direkt olarak muğla üniv. ile iletişime geçmemi söyledi kullananlar faydasını görmüş sende bi dene istersen

Arkadaşlar yorumlarınzı bekliyom
Muammer halil sagol.

muammerhalil
arkadaşım doktorun kim ben ocak ayında aynı hastaneden U engelli raporu aldım belki doktor konusunda destekleyebilirim
inşallah

% 25 alırsın usta doktorun doğru söylemiş sitede yazılarımız görülmüyor önceki yazdığımda böyle yazmıştım daha fazla alacağını sanmam bu oranları neye göre belirlediklerini açıklayan yazıyı bana doktor bi akrabam vermişti kendisi 50 oranında alırsın dedi bende aldım yani daha fazlasını alman pek mümkün değil allah kolaylık versin ama söylediğim yağı bi dene istersen askeri hastane de doç. dr. lerden biri söyledi kendi yeğeni de kullanıyormuş açıkca belirtti..

muammerhalil
arkadaşım doktorun kim ben ocak ayında aynı hastaneden U engelli raporu aldım belki doktor konusunda destekleyebilirim
inşallah
ben ankara da yaşıyorum askeri hastane de tedavi görüyorum bu yağ ile ilgili bilgi veren doktor ekpss den sonra tanıştığım bi bayana da aynı yağı önermiş o kullanıyormuş ve çok yardımı olduğunu söyledi bunu da söyleyim yeni aklıma geldi :) yanlş anlaşılmasın reklam vs. yapıyor gibi oluyorum fakat amacım tamamen yardımcı olmak bu hastalık bende 3 yıldır var bunun yüzünden okuldan okumaktan vs herşeyden soğudum açıkcası çünkü sürekli tekrarladı ilaçlar fayda etmedi pek :/ ha ayrıca ü.kolit hastası birisi sigara kullanıyorsa kesinlikle bırakmasın tecrübeliyim bu konuda tekrarlıyor doktorlarda aynı şeyi söyledi zaten bi kaç kez ..

Muammer halil % de demişin bende biliyom yuzde alıcagımı yuzde kaç tahmini bunu ogrenmek istiyom birde hastalıgım hangi evrede cevablarınızı bekliyom şimdiden teşekkürler

Slm arkadaslar ben 2007 yilindan beri bagisak hastalim va tam tesis hala konulmadi

sikayetim siddetli karin agrisi ishal eklem agrilarim kolonoskopi oldum 4 kez ileum bihopsi kriptlerde distorisyon mukus azalmasi kriptit lamina propriada yogun aktif kronik inflamasyon aktif kronik kolit rektum biopsi kriptlerde fokal hafif distorisyon yer yer mukus kaybi seyrek kriptit lamina propriada taze hemoraji ve hafif aktif kronik inflamasyon ve diger kolonoskopide trensvers kolondo polip patolojik tani hafif displazili tubuloviloz adenom

buna gore yuzde kac rapor alirim

eyyub;
Arkadaşm yüzde yirmibeş alırsın

meçul;
7 senedir nasıl tam teşhis konulamadı anlamadım doktorunu değiştirmedin mi hiç

KOLON BİYOPSİSİ:

Mikroskopik Bulgular: Materyallerin tamamı seri kesitlerle incelenmiştir.Kesitlerde kalın bağırsak mukozasına ait doku parçaları izlenmektedir.Mukozal parçaların lamina propirialarında rektum dışı örneklerde daha belirgin olmak üzere arada polimorf nüveli lökositleri de içeren lenfoplazmositer inflamatuvar hücre infiltrasyonları mevcuttur.Polimorf nüveli lökositler rektum dışı örneklerde yer yer kript epitelini infiltre etmekte seyrek olarak kript lümeninde topluluk oluşturmaktadır.Kriptalar mukustan fakirdir.Kript epitelinde displazi ya da malignite görülmemiştir.

TANI:

Aktif Dönemde Ülseratif Kolit; kalın bağırsak (rektum+rektum dışı segmentler), endoskopik biyopsi

KOLONOSKOPİ RAPORU:

Anus ve anal: Anüs masere, nöbetçi piller izlendi
Kolonoskopi Bulguları: Rektum, sigmoid kolon, inen kolon, splenik flexura, transvers kolon, flexura, çıkan kolon, çekum mukozası hiperemik, ödemli, granüler olup vasküler ağ silinmiş, lümende orta miktarda eksuda az miktarda kan görüldü.İleoçekal valv ve terminal ileum normal izlendi.Rektum ve kolonun diğer alanlarından biyopsiler alındı.

TANI: Aktif Ülseratif Kolit (Pankolit) ?

Şuan kullandığım ilaçlar:

ASACOL 800MG, PANTO 40MG, DELTACORTRİL (3 aylık tedavi için ilk olarak 60MG başladım ve şuan 25MG'a düşürüldü.)

DUODENUM BİYOPSİSİ:

Mikroskopik Bulgular: Materyalin tamamı seri kesitlerle incelenmiştir.Kesitlerde duodenum mukozasına ait doku parçaları izlenmektedir.Mukozal parçaların lamina propriasında arada polimorf nüveli lökositleri de içeren mononükleer inflamatuvar hücre infiltrasyonları mevcuttur.Villuslar doğal görünümdedir.Malignite görülmemiştir.

TANI:

Aktivasyonlu Kronik Duodenit; duodenum, endoskopik biyopsisi

Ben bu hastalığımla % kaç özür roporu alabilirim arkadaşlar? Memurum.Ayrıca ben özür raporu alırsam vergi şndirimi dahil bütün haklarımı kullanmak istiyorum.Vergi indirimi için önce özür raporu alıp sonra mı vergi dairesine başvurucam yoksa ilk önce vergi dairesinden sevk alıpta mı hastaneye başvurucam?

Şimdiden hepinize şifalar diler ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

arkadaşım önce vergi dairesinden vergi indirimi için sevk alacaksın onlar seni sevk edecek orana gelince özürlülük cetveline bak netten bişeler kapabilirsin en azından bir fikrin olur kardeşim

İnceledim ama bir neticeye ulaşamadım.Konuya vakıf olan bir kardeşimizden cevap almak istiyorum.Ayrıca ben Çarşamba ilçesinde bir kamu kurumunda çalılıyorum ama Ordu'da ikamet ediyorum.Çarşamba vergi dairesinden sevk aldığımda illaki orada bir hastaneden mi rapor almam gerekiyor yoksa ikamet adresim olan Ordu'da araştırma hastanesine başvurabiliröiyim? İlginiz için teşekkür ederim.

devlet hastanesi olduktan sonra heryerde olabilir ama vergi dairesinin bulunduğu ilde olabilir bu konuda tam bilgim yok ama siz sevki alırken bi söyleyin belki kabul ederler rica ederim

yüzde yirmibeş diye tahmin ediyorum alacağın raporu kolit e kolay kolay yüksek oranlarda rapor verilmediğini herkes söyler ve haklılarda yüksek oranda kolay kolay alınmıyor benim özürlülük cetvelinden anladığım kadarıyla alacağın rapor söylediğim oranda olur muhtemelen çok çok üstünde olacağını sanmam ama hastaneye gitmeden kesin bilgiye ulaşamazsın doktor tanıdığın yoksa eğer

Vergi dairesine önce rapor alarak da başvurabiliyorsunuz.Veya ilk olarak vergi dairesinden direkt sevk alarak giderseniz bulunduğunuz il şartı getiriyorlar.Hangisi işinize geliyorsa.Vergi Kurumundan alınan bilgi ışığında söylüyorum.Resmi bilgidir.

Ayrıca ben sağlık kurulundan önce gastro uzmanıyla görüştüm ve raporlarımı gösterdim.Pankolit teşhisini görünce bana bu teşhisten dolayı istediğin raporu ben yazarım dedi ve ekledi; ben bu tür hastaların çoğunu ameliyata gönderiyorum dedi.Benim raporumu bu doktor hazırlayacak.Ben yazarım ama sağlık kurulu ne der bilemem diye de ekledi.Anladığım kadarıyla bu iş uzmandan uzmana fark ediyor.Tedavi ve teşhisimi yapan özel hastane gastro uzmanı da aynı şeyi demişti.Bu teşhisle istediğin raporu %99 alırsın başvur dedi.Olsun veya olmasın denemekte fayda var.Hayırlısı olsun.Hak ediyorsak alalım yoksa tüyü bitmemiş yetimlerin fakirlerin hakkını yemiş oluruz.Sonucu buraya yazacağım.

eyyub;

Soru sorulali cok olmus.. Umarim cevabim isinize yarar.
Su anda sizik Ulseratif Kolit oldugunuz bile kesin degil.
Dikkat edersen pataloji de "nonspesifik" yani 1 hastaligi isaret etmeyen olarak belirtilmis.
Ulseratif Kolit tanisi su anda koyulmus gorunmuyor.
Dolayisi ile rapor icin muracaat etsende ciddiye alinacagini dusunmuyorum.

sesene;

Kardeşim bizim sorumuza da cevap verebilir misiniz?
Ben sağlık kuruluna başvuruyu yaptım.

toprak1453 ;

Pataloji de Kolonoskopi raporuna gore , her ne kadar doktorun pankolit ? demisse de yani doktor pankolit olup/olmadigindan emin degil . Bence rektum haric tutulum tum kolonda yani pankolitsin.

Daha once defalarca yazdik. Doktorlar UK hastalarina oran konusunda ketum davraniyorlar.

Insaf sahibi doktorlar sorun cikarmadan oran veriyor. Fakat geneli orani az veriyor (genelde 25)..

Doktorunuz , senin durumundaki hastalara cerrahi oneriyor olmasi dogru 1 yaklasim.. Rektumda tutulum yoksa bence de cerrahi en dogru cozum. Kolon alinacak Jposh yapilip rektuma baglanacak. 3 asamali 1 ameliyat bu. Bu fikre yavas yavas alis sonuc er-gec bu olacak. Uzun sureli remisyon IBH de nadir gorulen 1 durumdur.

Alacagin oran konusunda 1 fikir veremiyorum.. Soyledik.. UK de oran verme konusunda hekimler zorlama oranlar veriyorlar.

Kaybedicek 1 sey yok. Denemek de yarar var.

Gecmis olsun.

Başvuruyu bugün yaptım haftaya sonuç belli olacak ama benim oran konusunda hiç umudum yok doktorun tavrına bakılırsa.Sen o kadar kortizon kullan oran buran şişsin tuvalete abone ol hayatın kısıtlansın ama iş orana gelince başağrısı çeken hasta muamelesi gör.Adamlar raporlarımı istemedi bile,ben teklif ettim raporlarımı almayacak mısınız diye.Gerek yok diyor öküz.Lan olum raporum olmadan heyette neye karar vereceksiniz dedim,utandı da aldı.Bu zihniyetten oran beklemek aptallık olur.

Ayrıca ben Marmara Tıp fakultesinde Doçente bu raporları gösterdim ve şüpheye gerek bırakmadan pankolitsin dedi.Ameliyat konusuna gelince bunun farkındayım ama zorlu bir süreç olacak.Sonumuz hayrolsun.

:D bana da aynı şekilde davranmıştı doktor hanım hiçbirşeye bakmayıp bazı sorular sordu yüzde elli rapor verdi benimde senin gibi umudum yoktu kolitte bazı sorular var rapor verilirken bende yönetmeliği de vardı en yüksek verilecek oran yüzde 75 sen eğer adalimumab a kadar çıktıysan ilaç kullanımı konusunda kesin yüzde elli verirler

muammerhalil;

adalimubab ne demek anlamadım?
ayrıca bugün bana bakan gastrocu hiç soru sormadı bile. İç Hastalıkları uzmanı pankolit yazıp gastrocu görüşü uygundur dedi.gastrocuya gittim bütün raporları verdim ve göz ucuyla bakıp colitis ülserative yazıp beni postaladı.yarın 13:30 da sağlık kuruluna giriyorum.ayrıca şuan kullandığım deltacortril yüzünden gözümde katarakt çıktı doktor rapora yazdı.pek umudum yok ama umarım insafsız davranmazlar.

benimde gözümde sorun çıktı steroid yüzünden ama her steroid kullanana rapor verilmiyor şu anda birçok insan kullanıyor bu ilacı senin hastalığının safhası önemli rapor için

Memurum.Ülseratif Kolitten (Pankolit) Sağlık Kuruluna 193'ten başvurdum ve sürekli %50 özürlü raporu çıktı arkadaşlar.Her şey kitabına göre oldu.Herşey gastro uzmanında bitiyor.Didik didik kitabı inceledi,hastalığın seyrini,ilaçların seviyesini,çalıştığım iş ortamını değerlendirdi ve raporu yazdı.Raporumu şimdi vergi dairesi aracılığıyla maliye bakanlığına göndereceğim.

Önemli bir ayrıntı,
%50 özürlü raporumda 2 yıl süreli yazıyordu,itiraz ettim.Araştırıp baktık ki,kortizona bağlı gözümde çıkan katarakttan dolayı göz doktoru bunu karar bölümüne yazmış.Ama göz için yazılan bu karar benim pankolit hastalığımın özrünü de etkiliyordu.Gittim göz doktoruyla görüştüm ve durumu anlattım.Kararını kaldırdı ve rapor sürekli oldu.Arkadaşların bilgisine sunuyorum ki,süreli raporlarda mutlaka hangisi için olduğunu sorun.

Üst Alt