Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit hastalarına % kaç özür oranı verilir?

%50 rapor aldı..Gata askerden muaf verirken Tnf kullanıldığını da dikkate alarak direk rapor verdi..

herkese geçmişmiş olsun arkadaşlar bende 2003 kolonoskopi oldum özel bir hatanede kanamadan dolayı ve biyopsi alındı bana ülser kolit teşisi konuldu özel hastanede birtakım ilaçlar kullandım 6 ay( kolonoskopi olmadan önce( kolonoskopi oldum üzerinden bir hafta geçmedi doktor bana tekrar kolonoskopi olacaksın dedi ve bana hastalığın ne olduğunu bile söylemedi hastaneden aldığım kağıtları incelerken teşis kısmında ülseratif colit yazıyordu &nbsp;googleden öğrendim hastalığımın cittiyetini sonrasında kartal araştırmaya başvurdum ya inanın bir doktora denk geldim adam serhoştu heralde bir soruyu 5 defa sordu bana bana bir reçete verdi eczaneye gidince eczacının gözü açıldı anlamadım neyse bir poşet dolusu ilaç verdiler inanınmsınız doktorum bana bu ilaçları ömürboyu kulanmam gerektiğini söyleme gereksimi bile duymadı bende googleden öğrendim yine sağolasın google o gün bügündür ilaç kullanmıyorum ama yediklerime çok dikkat ediyorum suyu bol içiyorum biraz sıkıntılarım oluyor ama hayat sıkıntısız olmuyor&nbsp;<br>sizlere sormak istediğim &nbsp;<br>tatil günlerimin ertesi günü kanamam ve defekasyon daha yoğun oluyor nasıl engelleyebilirim<br>birde rektumda çatlak var bazen canım çok yanıyor &nbsp;ne yapabilirim şimdiden teşekkürler

yolcu-83 : UK olup ve 10 senelik tani alip hic ilac kullanmadan (veya surekli ilac kullanmadan) durumunuzu koruyarak bu gune gelmis olmaniz ya buyuk tesaduf yada yanlis 1 tani aldiniz. 10 sene de atak gecirmemis olmanizi normal 1 durum gibi goremem.. Bence siz once taniyi dogrulatin.
Makattaki catlak icin (fissur) , yapacak pek 1 sey yok. Diskilama sayisi ile ilgili 1 durum ve IBH de sIkca gorulur. 1 defaya mahsus fissur ameliyati var. relaps olasiligi yuksek oldugu icin IBH lilerde fissur ameliyati pek yapilmiyor cunki ana hastalik duruyor. 1 hekimle konusmanizi oneririm. Madem remisyondasiniz fissur ameliyati olabilirsiniz.

yeni basladi yardimlariniz uk

Boyle bir site olduğunu yeni gördüm ve çok hoşuma gitti gerçekten öncelikle burada sorulan yardim istenen konular hakkinda bilgi paylasimi yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Benim sıkıntım 1.5 ay önce çok şiddetli kanlı ishalle başladı enfeksiyon hastaliklari amipli dizanteri ornidon cipro falan derken bi değişiklik olmadı sonra flagy günde 3×1.5 oyle devam ettim 1 ay geçmedi en son rektoskopi dedi oldum ama sanki bana kolonoskopi gibi geldl çünkü sonuçlarda tranvers kolon da yaziyor.hap veya uyuşturma yapmadiklarindan can im yandi ama ilk defa olduğum için bilemedim sonucunu asagiya yazacam geçtiğimiz perşembe oldum biyopsi için parca aldilar sonucu ne zaman cikar herhalde 10 güne kadar yalnız 14 martta kolonoskopi olduktan sonra doktor gine diyet ve ilaca devam dedi biyopsi sonucuna gore tedavi seklini değiştirecez dedi ama ben ilaçları icmedim 4 gündür icmedim simdi şöyle oldu ishal geçti kanama var ama ne kadar hassas olduysa bu sure zarfinda makat tan cikarken büyük abdest müthiş bi yanma oluyor kabız falan da değilim yumuşak yani bugün doktora gidecem gel 10 gün rapor verecem dedi bugün gidecem bu sıkıntilari anlatiyim mi doktara biraz buz adam tarzinda iletişim sikintisi var devlet hastanesi malum bi yere kadar bir suru hasta var benim sorularimi asagiya yazacagim sonuç ne demek oluyor birde arkadaşlar benim yapmam gereken bir şeyler var mi tavsiyelerinizi bekliyorum haa birde unutmadan ilaçları biraktiktan sonra sabah aksam ac karna keçi boynuzu pekmezi ve keten tohumu macunu aliyrom valla güç kuvvet geldi bana herhalde ishalde buna bagli olarak geçti birde ellerim ustu bi tuhaf olmuştu egzama dediler bi ilacta onun için ve 1 haftadir diz kapaklarimda anlam veremedigim yanmalar oluyor bunlarin bu hastalikla alaksi var mi şimdiden çok tesekkur ederim arkadaşlarSONUC:tranvers kolon:distal mukaza hiperemik, ödemli, vaskülaritesi kaybolmus , eroziv,spontan frajil görünümde.işlemi tolere edemediginden ilerlemedi (bu benim dayanamadigim anlamina mi geliyor öyleyse eğer hic uyuşturucu veya hap verilmedi bana)İnen kolon:mukaza hiperemik, ödemli, vaskülaritesi kaybolmus , eroziv,spontan frajil Sigmoid kolon:mukaza hiperemik, ödemli, vaskülaritesi kaybolmus , eroziv,spontan frajilRektum:mukaza hiperemik, ödemli, vaskülaritesi kaybolmus , eroziv,spontan frajil, bx alindi.Anal kanal:hemeroidEndoskopik Yani:ülseratif kolit? Grade 1 hemeroid Arkadaşlar yorumlarinizi bekliyorum.

Kolit oldugunuz kesin , kolitin kronik 1 hastalikdanmi , akut yada enfeksizyoz oldugundanmi ve ya baska hastaliklardan (salomenalla , brucella , tiberkiloz vb.) oldugundanmi anlamak icin patalojiyi bekleyeceksiniz. Hekimin mutlaka 1 on fikri vardir , sonucta cekimi yapan ve bagirsaklari inceleyen o..
Makattaki yanma normal , gunde cok defa diskilama yaptiginizdan makat cevresinde fissur (catlak) olusmus olabilir ki asiri yanma yapar..

Fakat : Keciboynuzu pekmezi vb, kani sulandirici seyler icmeyin.. Zati kanamaniz var , kani sulandirmak da neyin nesi.

Son olarak : Cekimin yarim kalmasi ; sizin tolere (kaldiramadiginiz) nedeni ile yarim kalmis.. iyi 1 gastro doktoru bulup (ozel de) anestezi ile kolonoskopi olun.. 200TL civari maliyeti olur ki buna deger.. 100TL de biyopsi masrafi olur toplamda 300TL..

sesene arkadasim öncelikle tesekkur ederim ben kaldiramam normal anormal mi yani bu işlem rektoskopi değil kolonoskopi olmuş benim anladigim kadariyla o da uyusturulmadigi icin canimi yakti bundan sonra özelde yaptiririm bunlar sonradan öğrendim bide benim ciltde sıkıntı oldu yukarda da dedim dizimde enteresan bi agri var hic olmazdi bu hastalik etkiliyor mu acaba? İyi günler bütün arkadaşlara Allah'dan şifa dilerim

Deride dokuntuler ve artrit gibi gozukuyor.. Artrit eklem iltihabi oluyor. Uk' da oluyor. Bendede var..degerli arkadasim biran evvel bu hastaligi ciddiye almani siddetle oneririm. Sesene'nin dedigi gibi mutlaka ozelde ii bir gastrocuya kolonoskopi yaptirt. İlaclari aksatma.. Aspirin ve benzeri kani incelten herseyden kacin.. Doktora git, hemde iyi bir doktora..

arkadaşlar ben de büyük tuvaletim için çok sık çıkıyorum.Mesala sabahları 4-5 defa çıkıyorum.daha sonra yemeklerden sonra mutlaka çıkmalıyım.Bundan bir kaç sene önce hastaneye yattım.tahliller falan yapıldı.6 ay süre ile kullanmam için lavman verdiler.kolonoskobi yapacaktı doktor sonra vazgeçti.gerek yok dedi.ama hala devam ediyor sık tuvalete çıkma.

Duzensiz bagirsak sendromu diye bisey vardi sanirim.. Fakat sizin buyuk tuvalet disinda baska bi sikinti var mi? Yani kanama, diskida incelme, diski tipi(mukuslu, ishal, muz kivami,vs) halsizlik, eklemlerde agri, agizda yaralar cok olurmu?Yani gordugun gibi daha bir cok sorulcak soru var..sen bence iyi bir doktor yap, git ne gerekiyorsa tetkik yaptirt. İyice paranoyak olduk ama ne yedigimizi bilmedigimiz icin ne b..k yapacagimizda belli degil kardesim. Git, kafan rahat olsun..gecmis olsun..

kanama olmadı kesinlikle.ama zaman zaman halsizlik,eklem ağrıları ishal falan oluyor.

bykz;
Iltihabi bagirsak hastaliklarinda artrit en yaygin komplikasyondur. Eklem agrilari , sislikler , kizarikliklar gorulur. Fakat bu sislikler lokal olabildigi gibi yaygin olarak kucuk yada buyuk eklemlerde gorulebilir.
Bunun icin 1 romotologa gorunun.. Sayet UK ye bagli artrit ise , hastalik aktifken eklemlerde agrilar olusur ama ataklar gecince eklem agrilarida kendiliginden azalir yada yok olur.
Fakat ; Otoimmun hastaliklarda 1 hastalik digerinide tetikleyebiliyor.. IBH hastalarinda 1 diger otoimmun hastalik olan Ankilozan Spondilit olusmasi da azimsanmiyacak derecede olur. Yapilan 1 arastirmada AS hastalarinin %95 civarinda HLB-27 genin pozitif oldugu , ayni genin Crohn hastalarinda da pozitifligi bulunmus. Dolayisi ile Crohn hastalarinda HLB geninin tetiklemesi olasi goruluyor ki bende AS de olustu..

ackurt19;

İrritable bowel syndrome : İrritable bagirsak sendromu yani bilinen adi ile Spastik kolon..

Bu hastalik kronik , iltihabi ve otoimmun 1 hastalik degildir. Tam kur tedavisi mumkundur. Cerrahi gerek yokdur ve daha cok bagirsak psikolojisi ile ilgilidir.

Hastaliginizin tam olarak ne olduguna hekiminiz karar verecektir..

patoloji raporu

MAKROSKOPİ:2mm çaplı 1 adet biyopsi materyaliTANI: erozyonla katakterli şiddetli aktif kolit bulguları, rektum HK: 1 adet (pas)NOT:kriptit, kript apsesi distorsiyonu izlendiİBH (ülseratif kolit) yönünden klinik korelasyon önerilirYani bunlar ne demek oluyor şu anda be iyiyim hic bir şikayetim kalmadi aslinda düzeldim saniyorum yapmam gerekenler varmi bide benim işim tehlikeli bi is patlayici madde üzerine mühimmat yani dağ tepe beni zorlar bu hastalik galiba nasıl bir yol izleyeyim fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar

Pataloji bulgulari UK (Ulseratif Kolit ) yonunden anlamli bulmus. Klinik olarak sikayetlerinzle orantiliysa UK tanisi alabilirsiniz. Hekiminiz durumunuzu degerlendirecektir. UK olup olmadiginiz 1 dizi tetkik sonucunda belli olacaktir. Kript apsesi varligi UK tanisi aldirmaz (tek basina yeterli degil), baska tetkik gerekebilir. Muhtemelen ilk etapta Antibiyotik (flagyl - cipro ) ve Salofalk ile tedaviniz baslanir.. Gecmis olsun.

Cok tesekkur ederim sagolun doktorum 2 senelik ilaç raporu cikartti pentesa 500 mg günde 4000 mg alacakmisim su anda durumum normale dondu ilaçları kullaniyim mi bilemedim bide doktor UK dedi bana, ama başka tetkik yapmadi hayirlisi bakalim bide gerçekten herkese yardimci oluyorsunuz Allah sizden razı olsun

Pentesa kullanmanizi oneririm.. Genelde gunde 3 doz (3 x 2000mg) olarak alinir. Hekiminiz size daha dusuk doz onermis.. Pentesa eklemlerinizede iyi gelecektir. Fakat Pentesa uzun salinimli oldugundan genelde Crohn hastalari kullanir.. Size Salofalk verebilirdi.. Asacol - Salofalk ve Pentesa Mesalazin etken maddeli 3 ayri ilac , sonucta ayni isi yaparlar.Hekiminizin vardir 1 bildigi. Ilaclarinizi ihmal etmemenizi oneririm. Ve hastaliginizi hafife almayin.

sesene çok teşekkür ederim ilgine kolonoskopiyi yapan gastroentoloji usmanı idi parçada aldılar acaba gerçekten yanlış teşis konulmuş olabalirmi ama ataklar var yok demdim kanamam devamlı var mukus var yüksek ateş halsizlik başdönmesi daha neler neler ben askerliğimi bile bu şekilde bitirdim askere gitmeden önce bu durumlar söz konusu idi
askerden önce çalışmak için arap emirliklerine gittim giderken 60 - 65 kiloları arasında idim 15 gün kaldım 45 derece sıcakta geldiğimde 49 kiloya düşmüştüm ve anladımki benim hastalığıma sıcak iyi gelmiyor kanamalarım aşırı çoğalmıştı iki ay sonrası askere gittim düzenli spor düzenli yemek ankaranın soğuk buzgibi ama temiz havası iyi geldi inanın ben bile şaşırdım kendime yediklerime hala şaşıyorum ben şuanda günde 3 tabak yemeğe korkarken askerde ne bulduysam yedim çok iyiidim araba sıkıntısı yoktu tuvalet sıkıntım çok nadir oluyordu şimdi ise birsaatlik yola gidemiyorum ama doktorların dediği gibi sitressiz sinirsiz gürültüsüz sesiz bir hayat ilaçlardan naha etkili olacak diye düşünüyorun o uğurdada gece gündüz demeden çalışıyorum bakalım hangimiz kazanacak allah herkese acil şifalar vesin
diyebilirsiniz belki ya yolcu bunları neden yazıyorsun ne alaka konu bu deyiki çevreme bakıyorum parmağına diken batan çok büyük derdim var zannediyor anladımki beni benimgibi yaşayanlar anlar teşekkürler

Sayın ruana biz de de aynı rahatsızlık var ve %50 rapor aldık OKMEYDANI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN rapor alacağınız hastanede gastroentroloji bölümü olması çok önemli...

sayın tufan bey

yüzde 50 rapoar alırken ki heyet sürecinizi anlatırmısınız.hastalığınız hangi düzeyde hangi ilaçları kullanıyosunuz

Düzeyini bilmem yılda bir hastaneye yatıyorum salofalk lavman salofak ilaç kullanıyoruz imuran kullandık sonra bıraktık Rapora gelince önce işkura gidip sevk aldık doktorumuzun olduğu hastaneye sonra elimizdeki tetkiklerle (epikriz ve kolonoskopi raporu) kurula girdik yüzde 50 verdiler vergi indirimine gönderdik yüzde 52 yle geri geldi 13.08 2013 tarihinde çerkezköy devlet hastanesinden yeni rapor aldık %50 + yüzde 6 da ortopedi bide çalışamayacağımız alanları ekledik..sorun çıkmadı...bu aralar MUSTAFA ERASLAN diye bi doktorun ilaçlarını kullanıyoruz 45 günde bir 450 tl veriyoruz bu aralar iyiyiz (salofalk kortizon imuran yok)

sesene kardeş sizin teçrübenize ihtiyacım var

benimde ankilozan sipondilit hastalığımvar ve ülseratif kolit +osteoporoz hastalığımvar. salosafrin kullanıyorum.ve 14 günde 1 humira kullanıyorum.benimde heyet raporuna başvuracağımda bana % kaç oranında rapor verirler . size ne kadar rapor vediler mahsuru yoksa acıklarmısın.herkese sağlık dolu günler dilerim.:confused:

selmlar, as den tutulumunuz önemli,hareket açıklığınız bunu belirler..ama hem fizik hem gastrodan toplamda durumunuz bilmeden 40 geçersiniz diye düşünüyorum.. vakit kaybetmeden başvurun ki imkanlarından faydalanın..

selamlar ben 2011 yılında %50 Crohn hastalığından vergi indirimi için rapor aldım şimdi hastalığıma bağlı başka hastalıklar da çıktı mesela kemik erimesi,pankreatiti,eklemlerimde artit bu arada ameliyat oldum ince bağırsaktan 25 kalından 17 cm alındı şimdi ben bu hastalıklara bağlı oranım artmış-mıdır.

cespr;

cespr : Gecmis olsun.

Ankilozan Spondilit hastaliginiz olmasi oran alabileceginiz anlamina gelmiyor. Hastaligin yaptigi tahribat (eklem hareket acikligi) olcumu yapilir ve eklemlere verdigi hasara gore oran verilir.

Ulseratif Kolit icin , UK klinik tablonuza gore oran verilecek. UK (Alt sindirim hastaliklari) bolumunde 10/25/50/75 seklinde ozurlu sayilirlar. Hastaligin seyri , aldiginiz tedaviler ve komplikasyonlara bagli olarak ozur orani verilir. Fakat. Nedenini anlamadigim 1 sekilde UK hastalarina oran konusunda ketum davraniyorlar. Oysaki Crohn hastalari cok daha kolay % 50 oran alabiliyorlar.

Osteoproz (halk dilinde kemik erimesi) , tedavisi mumkun 1 hastalikdir. Bu hastalikdan oran alamazssiniz. fakat Osteoporoza bagli sekal (hasar) olusmussa oran verirler.

Bana ne kadar oran verildigini soruyorsunuz.. Ben UK degil Crohn'um. Crohn 'un cok agir formunu yasadim , yasiyorum. Hastaliga bagli malul emeklisi olmustum (sonradan iptal ettirip , prim odemeye devam ettim ve vergi indirimi ile emekli oldum).. Dolayisi ile benle kendiniz kiyaslamayin.

Bu hastaliklar tek tip degil. Cok agir yasayanda var cok hafif yasayan da .. Ben Ege Uni. de 1 Crohn gordum Allah dusman basina vermesin. Ben onun yaninda Sporcu gibiyim.

SÜLEYMAN ÖZBULUT;

Crohn olup Artrit olmamak nadir gorunen 1 durumdur. Sizdeki yeni 1 durum degil.

Muhtemelen ameliyatinizi Ileumun son kismi ve kolonun baslangic kismindan oldunuz. Crohn da en cok tutulan yer Ileumun son kismidir.

Artrit dediginiz Entropatik Artrit mi , Ankilozan Spondilit (Seronegatif SpondilitArtrit) mi ?.. Bunu sunun icin soruyorum.. Entropatik Artrit Crohn aktifken alevlenir , Crohn remisyon da yada aktifligi azaldiginda Entropatik Artrit de azalir yada tamamen kaybolur. Ve sekal (hasar) birakmaz.

Sayet AS tanisi almissaniz , AS ye bagli eklemlerde hareket acikligi olculur. Sizde tutulan yer Sakral ve Iliak yuzeydir. Yere egilemezzsiniz , kollari yukarda tutamazssiniz ve boyun bel agrilariniz olur.. Fakat bu agrilarinizin olmasi oran verilecek demek degil. Ne kadar kalici hasar vermis buna bakarlar.

Pankreatit : Crohn'a bagli degildir. Buna ne oran verirler bilmiyorum.

Kemik erimesi (Osteoporoz) , Sistemik hastaliginiza bagli . Ve kullandiginiz Kortizondan dolayi oldu.. tedavi edilebilir hastalikdir. Bu konuda rahat olun.

selim kardeş

kolonoskopi raporunda yazanlar şöyleydi.çekuma kadar ilerlendi ileoçekal valvül ğörülerek terminal ileumda 10 cm kadar ilerlendi. Terminal ileumda görülebilen kesim normaldi. Rektum ve sigmoidde daha belirgin olmak üzere mukoza ödemli,granüler,frajildi. cekumda noktasal beyaz plaklar vardı bx ler alındı. ana kanal normaldi.
İshal ve kanamadan dolayı 3 kez hastanede yattım hala kanamalarım devam admekte. çözüm bulunamadı. Romatolojinin emar incelemesinde durum şöyle.Her iki sakroiliak eklem posterior kesiminde subkortikal sahada kemik iliği ödemi sahaları mevcuttur.
Bu görünüm sakroiliit acısından anlamlı olabilir.Klinik korelasyonu yararlı olacaktır. Ancak ekleme komşu kemik yüzeyleri düzenlidir. Erozyon veya defekt mevcut değildir ve skleroz izlenmemiştir.
pelvik ve gluteal kas ve diğer yumuşak doku yapıları ile damar sinir paketi normaldir. Kemik sintigrafisinde değerlendirme: Kemik fazında sol kalça eklemi ve sol femur boynu seviyesinde orta düzeyde artmış aktivite tutulumu gözlenmiştir.
Selim bey ve diğer arkadaşlar konuyla ilgili kişiler bilgilendirir seniz sevinirim . Sağlıklı günler dilerim hoşca kalın.

slmlar, 2010 tarihli kolonoskopi raporunda. Anal kanal proksimalinde hafif dilate mor röfle veren hemoroitler izlendi. Dentat çizgiden başlayarak çekumda dahil olmak üzere tüm kolon segmentlerinde mukoza diffüz tarzda ödemli olup submukozal vasküler paternin silindiği mukozanın eritemli granüler ve yer yer retiküler pint point tarzda erozyone olduğu mukozal yüzeyde ve lümende kanlı eksüda olduğu görüldü. Tutulum rektumda ve sağ kolonda daha yoğundu çekal yüzeyinde aynı tutulum devam etmekteydi. Teşhiş. Akut yeni başlayan ülseratif pankolit, internal hemoroitler.2013 rekto raporu: İnen kolon distalinden itabaren tüm kolon hiperemik ödemli erode dokunmakla frajil ve çok sayıda beyaz eksüdalı ülserler izlendi ayrıca çok sayıda pseudopolipler izlendi hemoroid pakeleri görüldüŞu anda ilaç tedavisi almaktayım aşırı kan kaybından dolayıda kan takıyolar bi ara venofer amp. ve kortizon tedavisi aldım şu anda imuran tab, salazoprin tab, salafalk lavman, folbiol ve hepatit B tedavisi için zeffix kullanmaktayım.Sorum şu ben şu anda % kaç özürlü sayılırım ve nereye başvurabilirim

kimse yorumlamıyacakmı raporu yılbaşından sonra tekrar rekto yapacaklar kurula girmelimiyim yoksa hiç sansım yokmu yorumlarınısı bekliyorum

Kolonoskopinize gore Pankolit UK oldugunuz goruluyor.

Pankolit UK hastalarina % 40 ve uzeri oran verirler diye dusunuyorum.. Muracaat etmenizde yarar var.

saol

teşekkürler arkadaşım ayrıca hepatit b hastasıyım bunun içinde oran varmı acaba

Evet, Hepatit içinde oran alabilirsiniz. Aşağıdaki tabloya göre durumunuza uygun olan bölümden oran alınabilir:

Hepatit B için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecekoranlar şöyle;

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğerhastalığı objektif bulguları var.
Son üç yıldakaraciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyi vegücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığıgösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğerhastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya sonüçyıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok VeBeslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekileregöre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık, asitveya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıfVeya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinirsistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğuve güçsüzlük.

teşekkürler editörüm ve sesene bu raporu alana kadar sıkca sorular soracağım sizlere amacım boşa kürek sallamamak umutlanmamak. Tekrardan saolun

bide olurda %40 rapor alırsam nasıl ve ne zaman emekli olabilirim. Yada öyle bir şansım varmı olabilirmiyim. İlk giriş 1997 prim gün 4000 falan. Biraz umutlandım galiba

Üst Alt