Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Üye buluşması] 10-11 Temmuz 2010 Kayseri buluşması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Slm arkadaşlar,
Cafer abime katılmamak mümkün değil herşeyi çok güzel özetlemiş zaten.Yorum yapmak istemedim aslında ama yazıları okudukça insan bunalıyor.
Ankara ekibi olarak Mersin ve Kayseri organizasyonunda vardık.Her ikisinden de ayrı ayrı tatlar aldık.Herkez elinden geldiğini yapar (ki fazlasıylada yaptılar) tabiki de kıyaslanması yanlış.Ufak tefek aksaklıklar gerek mersinde gerekse kayseride mutlaka olmuştur. olmaması da mümkün değil.Onca insanın güvenini kazanıp kilometrelerce yollardan taaaa oralara getirtebilmek büyük bir başarıdır zaten. Ama bizler ne mersine ne kayseriye kusur aramaya gitmedik maksat kaynaşmaktı fazlasıylada istenilene ulaşıldı.
Erciyes e giderken Ali abiyle nurullah abinin yol kesme olayını burdan okudum.Şaşırdım da, orda duymamıştım.Organizatör olmasada ali abi teleferik olayında sağolsun bizler için bişeyler yapmaya çalıştı.Ama olaylar saptırıldı yada yanlış anlaşıldı.Sonuçta amaç yine güzel şeyler içindi.
Şuda bir gerçekki kayseride beş kuruş para vermedik.Eğlence akşamı Osman Abim (diyalizci) aldığım suyun parasını bile verdirmedi sağolsun.O hareketi çok hoşuma gitti.Belki ufacık çok basit bişey dir kimine göre ama ben o an Yanımdaki abimmiş gibi hissettim.Önemli olan yeme içme gezme değildi.Birbirini ilk kez gören onca insanın kenetleşmesi birbirini sahiplenmesi çok önemliydi.Emek çok fazlaydı haklarını yememek lazım. her birine ben tekrardan teşekkür ediyorum.
Evde ve iş yerimde mersinide kayseriyide büyük bir heyecanla tekrar yaşıyormuş gibi anlattım.Duyan herkez bu tür şeylerin olduğuna hem şaşırdılar hem sevindiler.
Her anımız dolu dolu ve keyifli geçti önemli olanda budur zaten.
Mersin ve kayseri buluşmasında emeği geçen herkez hakkını helal etsin başarılı organizasyonlardı.Umarım bizde Ankarada gerçekleştirebiliriz.
......CAFER ABİİİ Ama bu tarz şeylerin olması şevkimizi kırmasın yapalım bee abiiiii:))))))))

Ankarada ufak çaplı bır organızasyon yaptım dilimi yaktılar dedılerkı neden tekrar daha buyugunu yapmıyoruz ben bu camıayı cok ıyı tanıyorum yapmadım bu saatten sonra zaten yapmam (Ama hepinizi cok seviyorum) kardesım ne kayserıde ne mersınde nede fızanda verılen emege saygısızlık yapmadım acta kalsam acıkta kalsam dılımdekı tek soz yuregınıze saglık demektır yıne soyluyorum ıyıkı ankarada boyle bır organızasyon yapmadım soyleyın sımdı bana ısrar eden arkadaslarım haklımıymısım? Aslında ok soylenecek kelıme var ama ya sabır. Herkezın elıne emegıne yuregıne saglık yer fizanda olsa.Ki yaşandı bitti konu mod u daha neyı beklıyor bu konuyu kılıtlemek ıcın buyutelımmı ılla konuyu ya sabır ıste ?

diyalizci;

murat01_80 yani abim cok gusel bı yorum yazmıs baska dıyecek söz yok bence ...

Biz engellilerin kaprisinin engelli olmayan insanlara göre daha fazla olduğunu bu gezide anladım.insanlar güzel bir organizasyon yapmış ve bizleri davet etmiş .allah razı olsun emeğinize ve kalbinize sağlık deyip teşekkür edeceğimize, oyle oldu böyle oldu demek ayıp.misafir umduğu değil bulduğunu yer .yediği yada yattığı yerin lafını ve dedikodusunu yapmak terbiyesizliktir.paranla gitsen bu kadar ağırlanamazsın.ben şahsım adına organizasyonu yapan bütün arkadaşlara ve kayseri esnafına teşekkürlerimi sunarım.

sevgili arkadaşlar bu konunun neden bu kadar uzatıldıgını anlayamıyorum. burdan okudugum kadarıyle ve kişilerle bire bir yapmış oldugum görüşmelerden şunu anlıyorumki gerçekten KAYSERİ buluşması harika gecmiş. ama olan kimilerine göre ufak kimilerine göre büyük olaylardan ve davranışlardan anladıgım kadarıyla bazı arkadaşlarımızın kalbi kırılmış ve bu kardeşlerimiz bunu burda dile getirmişler bunu dile getirdikten sonra yapılacak en güzel hareket bana göre bire bir konuşup bu olayı gerekirse özür dilenerek kapatmak olacaktı . ve ben bu konu üzerinde kardeşlerimle konuşurken bi anda hiçmi hiç istemedigim bi yazı gördüm ...... ....... KERVAN YÜRÜR ve DOSTMUSUNUZ DÜŞMANMISINIZ .. diye .. bunları yazan arkadaşlar benim sevdigim kişilerdi ama ben bi abiniz olarak şunu derimki burdan hiçmi ama hiçmi gerek yoktu böyle bi saptamaya . neden derseniz her şey güzel geçmiş her gelen eglenmiş mutlulukları herkesin gözlerinden okunuyor, varmıydı böyle bi söze . arkadaşlar tabiki her buluşmada bazı eksiklikler olacaktır bizler büyük tur operatörleri degilizki her şey 10 numara olsun kaldiki o türlü operatörlerde bile bazı eksiklikler olabiliyor. burada keşke olmasaydı diyebilecegimiz bazı kişiler tarafından gelen misafirleri sanırım rençide edecek sözler sarfedilmiş ha bunun için yapılacak tek şey kim ne yaparsa yapsın
onun adına özür dilemekte bir erdemlilik olacaktı ve inanıyorumki bu konu o an kapanacaktı .. ama ben şu ana kadar buna şahit olmadım [ kadirim senin sözün biraz gec kaldı sanırım .].. birde ne olur arkadaşlar kimse yok mersin şöyleydi yok antalya şöyleydi yok kayseri şöyleydi diye bunları bir birlerine kıyaslayacak sözler telefuz etmeyelim ne olur neticede hepside bizler için yapılıyor bu konularda kim nerede organizyon yapıyorsa ama ücreti karşılıgı ama ücretsiz. ( ücreti karşılıgı derken yanlış anlamayın ne olur sadece konaklama anlamında söyledim kimse bu tür organizasyondan bırakın bir lira menfatini, cebinden para harcadıklarını biliyorum bknz antalya bknz mersin gelen arkadaşlarımız bilirler. ) bize düşen bu kardeşlerimize yürekten destek olmak ve yüreklendirmek gerekir diye düşünüyorum . bunlar ne olur basit bi olay gibi algılanmasın neticede bizler evlerimizden bu gibi buluşmalar vasıtasıyla cıkıp birbirimizle tanışıp kaynaşıyoruz. KAYSERİ buluşmasına emegi geçen her kardeşimi kucaklıyorum ellerine yüreklerine saglık ama DENİZKIZI_88 e orda yapılan hareketi ve bu başlıkta ALİDOGAN ın yazısına karşı yazılan yukarda belirtigim yakışıksız çümleleride kınıyorum.. inşallah yine bir yerlerde beraber olmak dilegiyle sevgiyle kalın ...

Öyle yada böyle organizasyonlar yapılıyor. Tabiki herkesi memnun etmek zordur. Kayseri ekibini de canı gönülden kutluyorum. Ellerine yüreklerine sağlık. Zoru başardılar...
Önemli olan birlik dayanışma ve taktir edilme... Biz Adana buluşmasını gerçekleştirdik 3 ekimde, bu işlerin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Tatsızlık çıkmaması için elimizden ne geliyorsa yaptık. Eleştiriler olmadı mı, elbet olmuştur. Bu organizasyonlarda en önemli şey güler yüzle uğurlanmak ve o anları sevgiyle anmak-anılmak.
Esra ve Ali Doğan için yaşadıkları gerginlik talihsiz bir durum olmuş. Ama bu olayın tatlıya bağlanacağından eminim. İki arkadaşımında (Esra-Ali Doğan) olgunluklarını ve sevgi dolu olduklarını çok iyi biliyorum.
Yeni organizasyonlarda el ele yürek yüreğe olmak dileği ile...

murat01_80;

benim abim olgunluk gösterip cok güzel yorumunu yazmıs biz tatlıya bağlıya bağlansın istiyorun neden olayın içinde olmayanlar olayı bilmeyenler neden bize karsı olumsuz yorumlar yapıyorsunuz bu olayı sonucta biz yasadık biz biliyoruz sizler bilmeden etmeden bizleri eleştiren yorumlar lütfen yapmayın...yasadıgımz sizler size yapılmadığı için hava hoş geliyodur davulun sesi uzaktan hoş gelir misali...bilmeden yorum yapmayınız...yasayan bizleriz varmı daha ötesi??? bizleri bilen cok iyi biliyor tanıyor...kötü insanlar oılmadıgımızı herkes biliyor dostum olan yanımdadır olmayanlar yolundadır...saygılarr...

ilk defa bi engelli sitesine üye oldum tek öğrendiğim şey engellilerin gerçekten çok kaprisli ve alıngan olduğu kimse kusura bakmasın ama bu gerçek şimdi kendimi sorgulayacağım acaba bende öylemiyim diye

femmy;

sorgularken insanları tanımadan ön yargılı olmanıda sorgulamalısın...

İnsan istemesede, ufak tefek aksilikler her organizasyonda oluyor. 2008'de benzer bir olayı ben yaşadım, ipin ucunu bir kaçırdım ki bir daha toplayamadım. Aynı anda her yerde olamadığınız için kontrolünüz dışında aksilikler olabiliyor. Yaşanan olumsuzluklara rağmen, birbirimizi görmek ve tanışmak için yatartılmış fırsattan tat almayı bilmeliyiz. Hepimizin başına tek başınayken bile bir sürü aksilikler geliyor, bunu kabullenebiliyoruz ama bu tür buluşmalarda çıkan sorunlarda suçluyu asabiliyoruz.
Ben inanıyorum ki, yaşanmış olumsuzlukların düzenleyen arkadaşların kasıtlı hareketi asla değildi. İnsan mutlaka bazı şeyleri gözden kaçırabiliyor.
Üstelik 2 gün ve bir gece gibi uzun sürede, bu kadar kişiye ortam hazırlamak eminim ki çok zordur.
Buluşmayı sıfırdan düşünüp, elinden geleni yapan kişiler, istermiydi bu problemlerin yaşanmasını?
Sonuçta hiç birimiz, profosyonel organizatör değiliz.
Karınca kararınca, üyeleri bir alanda toplayıp güzel bir zaman geçirmek için didiniyoruz.
31 temmuzda bizimde İzmir mangal partimiz olacak. İnanın gidip ağaçalrın gölgesini bile ölçtüm, hangi saatte hangi alanda daha çok gölge var provalara gittik.
Bir kaç üye arkadaşla aynı noktada test niyetine mangal yaktık.
Buluşma günü neler yaşanacak, anlamaya çalıştık.
Güvenlikçilerle, kafe personeli ve yönetimi ile sık sık diyaloğu sıcak tuttuk, sorun yaşamamak için extra ilgi istedik.
Ara ara Matay, Lewo, Niko35 bir araya gelip planlamalar yaptık. Araba sabah şöyle gelir, mangaldan önce uzaktan gelenler için hangimiz kek hangimiz poğaça yapacak, saat kaçta masaları kapatacağız, kömürün iyisini Matay'ın eniştesi ayarlamış durumda, köpük tabaklar plastik tabaklar gibi cümlelerin uçuştuğu planlar yapıyoruz.
AMAÇ?
Ne kadar çok arkadaşımız gelirse gelsin, sabahtan geceye kadar tam bir günü beraber geçirmek, tanışanların buluşması, tanışmayanların yeni dostluklar kurması...
Şimdi o gün mutlaka ufak tefek istenmeyen olaylar olabilir. Biz olmaması için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağızda. İnanın bunun için maaş alıyor olsam, bu kadar severek ve zevkle yapmazdım.
Son piknikte yeni yeni onca dost kazandım. Bana bir şey olsa, benim için gerçekten yürekten üzülecek bir sürü arkadaşım oldu. Yahu bu gün ölsem, düne kadar hiç tanımadığım Ahmet Çorumlu abim kim bilir kaç Fatiha okur, ama piknikten önce ölseydim ya okur ya okumazdı:) Bu sevgiyi parayla alamam ki?
İnanıyorum ki, Kayseri'de olan sorunlar istem dışı gelişen bir olaydır. Eminim yaşanan aksaklıklar, bir diğer Kayseri buluşmasında not olarak akıllarda olcağı için yaşanmayacak. Yaşadıkça öğreniyor, daha az hata ile yeni bir buluşmaya perde açabiliyoruz.
Hükümet, belediyeler, bizim derdimizi çekmeyen sağlamlar, daha bir sürü etkenler bizi yeterince üzüyor, bari kendi kendimizi üzmeyelim.
Geçmişte yaşadığımız sorunlar, gelecekte yapacaklarımıza yön versin.
Sevgiyle...

denizkızı88;

aynen dediğim gb alınganız işte bak nasılda alındın

hayırlı cumalar herkeze öncelıkle bakın arkadaşlar ben organızasyonun olusum şekli yapılanlar işleme konma şekli çok güzel benim yazmış oldugum yazıda dıkkkat edelim yapılan olumsuzlukları yazdım .Bakıyorumda sahsıma yazılmış olan azıma bile almak istemediğim sözü ve sözün sahibi neden bir babalık olgunlugu içinde bir kaç kelime yazıp toparlayıcı olmuyor soruyorum?
Kadircan abi abi diyorum benden 5 yaş buyuksun buyukluk yapıpta diğer kişileri arayıpta cepten senden özürdilerim vs vs neden beni arama gereksinimi duymuyorsun sen buyuklugunu yap bende kucuklugumu yapım arkadaşım nedıyor efendimiz iman etmedikçe cenenet giremezsiniz.birbirinizi sevmedikçe de gerçek iman etmemiş olamazsınız hz.muhammed (s.a.v) yap buyuklugunu ben özür bekliyorum abim ,abim diyorum abi olmak kolay değildir,hz.ali derki bir gönülü yikan kabeyi yikmis gibidir .

kayserili hemşerilerim bende elbistanlıyım kayserili arkadaşlar neden yazılarınızdaki üslubu düzeltme gerksinimi düşünmüyorsunuz ?siz ev sahibisiniz alıntı yaparak cevap yazmayın bigi dağırcıgınızadakileri yazın arkaşlar .

EĞERKİ ŞAHSIMA YAZILAN O LAF......YÜRÜR..LAFININ SAHİBİ BUYUKLUK YAPIPTA ÖZÜR DİLEMEDİĞİ TAKDİRDE KESİNLİKLE MAHKEMEYE VERECEM YAZI BURDAN SİLİNMİŞ FAKAT LAKİN KOPYLAMAK VE RESİM HALİNE GETİRMEK ZORDEĞİL KAYSERİLİ KARDEŞLERİM BU SON SÖZ YAZIŞIM .SAYGILARIMI SUNARIM .

KALP KIRMA SAKIN !!!

[SIZE=2]Bazen acıdır sözler,zehirdir
Düşünmeden konuşmak ne fecidir
Bin düşün bir söyle ne olur
Sözler bazen ok gibi delicidir...

Taş sanma karşındakini
O da insandir , kuldur
Kalp k
ırmak öyle bir şey ki
Yıkmak kolay,yapmak zordur...

Pişman olursun fayda vermez
İş işten geçer
zaman geri gelmez
Sakın kırma kimsenin kalbini
Yıkılan kalpler kolay düzelmez...

Etme sakın kimseye hakaret
Varsa bir durum sabret,idare et
Olmuyorsa eğer dur patlama hemen
Aç ellerini
Allah’a,yalvarıp dua et...

Anlaşmak ne
[URL="http://www.edebiyatdefteri.com/guzel/siirleri/"]güzel[/URL]dir insanlarla
Gönül almak,gönül yapmak ne
[URL="http://www.edebiyatdefteri.com/guzel/siirleri/"]güzel[/URL]dir
Sözler hep tatlı çıkınca ağızdan
Yaşamak ne
[URL="http://www.edebiyatdefteri.com/guzel/siirleri/"]güzel[/URL],hayat ne [URL="http://www.edebiyatdefteri.com/guzel/siirleri/"]güzel[/URL]dir...

[/SIZE]

Kayseri Buluşması için Teşekkürler...........

Merhaba Arkadaşlar
Memleketimden yeni döndüm. O yüzden şimdi yazıyorum.11-12 Temmuz 2010 Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen organizasyonda '' anlatılmaz ancak yaşanır'' tabiriyle şahsım adına konuşayım. çok eğlendim. Eğlenceyi, birliği, beraberliği, dayanışmayı bir arada yaşadım. Mutluluğum doldu taştı. Bu güzel, anlamlı, gerçek mutluluğun anlamını bilen insanları mutlu eden organizasyonda büyük emekler sarfeden, canını dişine takan, başta Nurullah babam, fedakar insan, vefakar insan olmak üzere Kayseri ekibine Kadircan Gökalp, Öner Bozbıyık, Mustafa Kahveci, Osman Özdemir’ e , Öngün Yıldırım’a ve adını hatırlayamadıklarıma sonsuz teşekkürü bir borç biliyorum. Her şey dört dörtlüktü ama anlayana, kardeşlik, dostluk, gülen yüzler elele idi ama bilene. Orda kendimi çok güvende hissettim. Çünkü otobüsüm gece 02.30 ‘da rötarlı kalktı. Otobüsle giden arkadaşlar ve ben terminalden uğurlandık. Gece kaç olursa olsun hiç düşünmeden ,yorgun olmalarına rağmen Nurullah babam ve Değerli arkadaşım Osman Özdemir( Osman sabah 05.30’da kalkıp diyaliz için hastaneye gidecek olmasına rağmen ) gülerek büyük bir fedakarlıkla bizi yolcu ettiler. Başka bir buluşmada (hangisi olduğu önemli değil) maalesef ki grubumla tek kalmış ve baş organizatör dışında diğer organizatör arkadaş tarafından yollanmıştık.Her ne olursa olsun baş organizatörün orda bulunması gerekiyordu. Nasıl diğer buluşmalarda bu şekilde ise orda öyle olmalıydı.Sonuçta buluşma için başlığı açan, uğraşan ve bilinen organizatör o kişi idi.Bırakın terminali otele bile gelmemişti güle güle demek için.Bu da bizi çok üzmüştü. Onlara da çok teşekkür ederim. Kayseri grubunun Yaptığı iyilikleri unutmam ve unutmayacağım.
Biz engelleri aşmak için hep mücadele ediyoruz ve bizler birlik, beraberlik, dayanışma çerçevesi içinde hareket etmek zorundayız. İnce ayrıntılara takılıp kalmamalıyız. Emek var, özveri var, vefakarlık var. SAYGI DUYMAK GEREKİYOR, EMEĞE SAYGI…. .Şunun da altını çizmek gerekiyor ki, her şey mükemmeldi, birliktelik vardı, coşku vardı ve bunun yanında orada cebimizden tek kuruş para çıkmadan,(bu çok önemli, sonuçta buna dikkat edilerek bir ay boyunca uğraşıldı) gönlümüzce, gülerek, neşelenerek, oynayarak bazen sevinçten duygulanarak, engelsiz yüreklerimizin çarpıntılarını havai fişeklerin ışıltılarıyla birleştirerek dolu dolu 2 gün geçirdik. En ufak bir pürüz dahi yaşamadım. Pürüz yaşayanlar ve memnun kalmayanlar oldu ise de o onların düşünceleridir. Bundan sonraki buluşmaya katılmazlar, bu kadar…… Kimseye zorla katılacaksın denmiyor, denemez.
TEŞEKKÜRLER NURULLAH BABAM ELLERİNDEN SAYGIYLA ÖPÜYORUM. TEŞEKKÜRLER KAYSERİ GRUBU. Sevgiyle kalın….

Buyuksun NURULLAH BABA delikanlısın OSMAN Sizi Seviyorum :)

princess;

Canım benim yazdıklarına son derece katılıyorum.Ve tekrar kayseri ekibine sonsuz ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM!....

dılek hersey ıyı guzelde arkadasım organızasyondan kımse rahatsız deıl usluıptan rahatsız dık bız..anlatamadık heralde bız kendımızı..ayrıca nedemek begenmeyen katılmasın bıdaha..bu bızım yasadıgımız sorunlar bıdaha olmassa ben yıne katılacagım..nedemek katılma yanı sen nedemek ıstedın burda..

aynurda aynısını yazmıs begenmeyen gelmesın bıdaha..alidoganı sevmeyebılırsınız..ama orada bırtek alıdoganmı sorun yasadı..

hersey bedavaydı guzeldı..ama badavaydı dıye ben sıneyemı cekseydım..sussamıydım...sen mersındekı hosnutsuzlugunu ne guzel yazmıssın ama..sana bıdaha gelme dıyen oldumu kım gelme dıyebılır anlını karıslarım..olduysa bır rahatsızlıgın söleyeceksın ve bızlerde organızatorsek vereces cevabını..ama kabalasmadan kırmadan..alıdogan yerıne esra,yahya abı,melek geldı sızlerın yanına..neyınız eksık kaldı söylermısınız..eksıgınızı bıleyımkı ona göre konusayım oyuzden soruyorum yannıs anlama..sahsı arabalarımızla gara bırakılmadınızmı..ha gara bırakılmasanız kaybolsanız mersınde neyse..yada bılmedıgım baska ne var sölersen cok mutlu olurum eksıgımı bıleyım..

ben nezaketeı severım..ama ınsallah bu sıtede herkes bıgun nezaketı ogrenecektır..

Ben memnun kaldığım organizasyon için teşekkür başlığı açtım. Teşekkürlerimi , minnet duygularımı dile getirdim.Bunun dışında buraya başka birşey yazmayacağım.

mersınıde elestırmıssın ama kayserı bulusması adı altında
elestıreceksen ayrı baslık acman lazım sanırım...ayrıca kaysrıde bırtek alıdogan sorun yasamıs ve organızasyonda huzursuzluk cıkarmaya calısıor gıbı yazmıssın bızı hıc görmemıssın sanırım..

arkadaşlar yorumlarınızı okudum ve çok güzel bir tatil geçirdik buna inanıyorum
her buluşma kendi çapında güzel ve başarılıdır

ama bu buluşmada çok arkadaş edindin
ve ordakilerin herzaman bize kapılarını açık oldunu söylediler
ve en güzel olay yemekten sonra dua etmemiz çok güzeldi
herne olursa olsun amaç birbirimiz destek olmak kimse biz anlamıyor bizi bizler anlıyoruz o yüzden böyle görüşmeler bize moral oluyor

ve tüm emeki geçen insanlarada teşekür ediyorum

Bırde arkadasım rahatsız olan varsa ısım versın konusurken alıdogansa alıdogan,muratsa murat..cunku bızde bırtakım sorunlar yasadık orada..ısım verılırse bızde ona gore konusalım herkes kendnı savunması gerekıorsa savunsun lutfen rıca edıorum bu konuda..

Cunku genel konusulunca ben cevap vermek zorunda kalıorum vermesem haksız oldugum ıcın yasmadıgım dusunulur dıe cevap verıorum canımı sıkıorum..lutfen ısım vererek elestırın ozaman..

Aynurcum cok guzel yasmıssın ...aynn katılıyorum..

murat öz abim hiç canını sıkma...bizleri bilen zaten biliyor...herkes kendini bziim yermize koymuyor ; çünkü bana dokunmayan yılan bin yasasın diyorlar...orda bana bagrıldı hadi inkar edin en basit duygu bahcesi şahit ve kadircan olayı biliyor...orda meleğe nurullah bey bagırdı...BABA denilen ABİ denilen insan "it ürür kervan yürür" yazdı...abiye babaya bakın...orda ALİDOĞAN abim iyi niyetle olay herkesşn gözünün önünde oldu...ALİ DOĞAN alt edilmeye daha dogrusu adana-mersin alt edilmeye çalısılır vaziyete sokuldu...BİZLER BÜYÜK BİR ÖZRÜ HAKETTİK...HAYDİ GELİN KADİRCAN ABİM...NURULLAH BEY büyüklük edip özrünüzü dileyin...DİLEMEZSENİZDE...ALLAH HERSEYİ GÖRÜR BİLİR DUYAR...ONUN KATINDA VERİN HESABINIZI...bende bu kadar diyorum...kimsenin bacısına abisine kızına bagrılmadı ya herkes memnun halinden kendisinin kızı oğlu bacısı olsa dünya kıyamet koparırlar baskasıına gelince ...uzaktan izlesinler...birisi orda nie şoföre küfredion die bagırdı ÖLÜMÜ GÖZE ALIRCASINA silahı almak için atlayan kişi ve bizler kötü olduk...diğerleri PADİŞAH...kendinizi hesaba çekin...bu dediklerimde bi eksik varmı ???? ALLAH RIZASI İÇİN...

evet aynura gerçekten katılıyorum cok güzel yazmıs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt