Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Üye buluşması] 22 Mayıs 2010'da 2. İzmir Bahar Buluşması (Piknik)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
valla yağmış işte :D yağdı ya ona bak :D

Fotoğrafları düzenliyorum, heran albümde göreceksiniz kareleri...
Arkadaşlar şuan için kesin olmamakla birlikte;
10 temmuzda mangal partisi için planlamalarımız başlamış olup, kendinizi ona göre hazırlamanızı tavsiye ederim:)
Resim; bizim aynı yerde aynı noktada yaktığımız geçen seneki mangal hatıramızdır.

bak yavaş yavaş:) ısınma turlarına ayak uydurmaya başladılar cem:) sen bu işi iyi yapıyorsun velhasıl...

Abi bu gıjuk yine fesatlık peşinde ya :D Neyse eğlenen bizdik pinekleyen o elleme ne derse desin dimi bu mangalada gelemez duble çatlıyacak... Şirineeee ne dersen de biz eğlendik sen yoktun :D

abi inciraltı olmasın ya hani eti sizden pişirmesi bizden türü yerleri araştırıp ne yapabileceğimize bakalım

sizlerle olmak harikaydı.bütün yorgunlugumuz ve hava şartlarının biraz olumsuz olması hepimizin içindeki pozitif enerjiyle ve sıcak kanlılıgımızla ortamı hemen ısıttı. ben öncelikle bu güzel organizasyonu yapabilmek için tüm zamanını ve enerjisini harcayan güzel insanlar, tanımaktan onur duydugum, evlerinde konuk olmaktan şeref duydugum. kardeşim JEM ve ŞAŞA ya çok ama çok teşekür ediyorum . iyiki sizi tanımışım iyiki varsınız. bu piknik için emegi geçen,zaman harcayan,yorulan başta NİKO, MURAT GÜVEN,YAŞAR ve tanımaktan ayrıca onur duydugum kendi güzel, yüregi güzel SELMA ya ve burada isimlerini yazamadıgım izmirde tanışmaktan onur ve şeref duydugum, evlerinden nerdeyse tüm izmiri doyuracak kadar yiyeceklerle gelen, tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekekürler ediyorum . yine en kısa zamanda bir arada olabilmek dilegiyle sevgiler.

Koca çorumlu ve diğer yeni tanıdığım arkadaşlar. Sizelri tanıdığıma çok mutluyum. Ahmet abim muhabbetini şimdiden özledim be abim. Gönüller bir olmayı dilerse yağmur vız gelir bize. İzmirli kardeşlerimin emeği geçenlerin hepsine ayrı ayrı tşk ettim. Süper yicek içcek herşey tıka basa doluydu. 200 kişiye yeterdi. Saolun varolun tekrarını bekliyoruz. 3 aya kalmaz mangal var bilginize.

MURATGUVEN;
Yol parasını zor ayarlayıp gelenler ne yapacak abi..Sponsor sen olacaksın o zaman anladığım kadarıyla extra masraflara böyle bir durumda gelmeye niyetli olan arkadaşların bile vaz geçeceğinden eminim...

:) 2 km ötede bi yer daha var iki tekerlekli sandalyede kardeş olan iki arkadaşı hatırladıysanız onların mekanıda güzelmiş. Mangal orda olabilir belki.

bir kerede foça tarafına yapılsa organizasyon nasıl fikir

koca çorumlu;

o şeref bize ait ahmet abi sizler gibi mükemmel şahsiyetlerle tanışmak şerefine nail olduk.hepiniz mükemmelsiniz.. geldiniz izmiri şenlendirdiniz allah hepinizden razı olsun..
::) jem mangal partisini organize etmeye başladı bile tüm ardaşlarımızı bekliyoruz ..bu defa herşey çok farklı olacak eminim..görüşmek ümidiyle sağlıkla kalın

murat teleferiğe ne dersin mangal için ideal olur bence tabi o zaman kadar açılırsa...gebermiyesice sen gell masrafların bendenn:)

İzmir aşkım benim ya illaki gelcem ama nasıl olur bilmiom..

Ya ne denyo adamsın Erkan ya ne dicez arabamız var benzinimiz mi yok dicez kafanı taktığın şeye bak be kardeşim

ben herkese çok teşekkür ederim özellikle murata levente ve zekhan abime minnettaarım mangal partisine de gelmeye çalışırım tüm arkadaşlarla tanıştıgıma çok mutluyum

abi inciraltı olmasın ya hani eti sizden pişirmesi bizden türü yerleri araştırıp ne yapabileceğimize bakalım
Offff Murat Offffff
Seçilen yere ve yapılacak işe muhalefet etmesen akşama uyuyamassın demi?
Çözemedim seni bir türlü...
Ben minimum para ile maksimum zaman geçirmek için çabalıyorken, sen çok para ile bu işi yapmaya çalışıyorsun, zenginlik başa bela demekki.
Kendin pişir yerleri ticari olarak çalışır ve kasapta 1 kilosu 25/30 lira olan eti üzerine kar koyarak satar. Toptan 2 liraya aldığımız kömürüde artık ne tutturursa o rakama verir. Temmuz ayında cayır cayır havada, cayır cayır mangalda içimiz yanacak maksimum sıvı ihtiyacımız olacak. Offf hesap artık çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane bilmecesine döner.
Benim düşündüğüm olayda; kömür, tavuk etimiz, meşrubat, salata, ekmek adam başı 10 liraya işi çözeceğiz.
İnciraltı olmaz yaaaaaa demeden önce fikir verin. Adam başı 10 liraya bize bu imkanı verecek neresi var?
Burası engellilerin girişi ve çıkışı için uygunmu?
Sandalyeli arkadaşlarımız tuvalet sorunu yaşarmı?
Tüm bunlara olumlu cevap alabildiğin bir yer varsa yaz bilelim.
O zaman değişik bir yer seçeriz, senin bulduğun yerde mangal yaparız.
Ama ne olur 22 mayıstaki pikniğin başlangıcı gibi yapma, efeste buluşalım meryem anaya gidelim piknik yapmayalım 6 yaşında çocuk gibi mızz mızz mızzz yapma yaww...

Piknik resimlerinden oluşan videomuz:

http://www.engelliler.biz/forum/sit...010-2-izmir-bahar-bulusmasi-piknik-video.html

ya abi eti dışarıdan sen alıyon götürüyon onlar sadece pişirme parası alıyorlar ama haklısın diğer deteyları wc giriş çıkış gibi hep unutuyom kusura bakma .Tamam bir daha konuşmucam :)

Konuş konuşta, bulduğumuz yerle ilgili yapacaklarımız neler olabilir onu konuşalım.
Misal 2km. ilerdeki Gürhan'ların yerde problemli, araba park yerinden oraya yürüme mesafesi 600m. falan:( üstelik orası bir ticarethane, onca insanı fazla para harcatmadan konaklatmaya çalışıyoruz oysa. Dön dolaş her zamanki yerimiz her konuda yeterlilik sağlıyor; heleki wc durumu.
Şimdi en uygun fiyata düzgün marka tavuk etini nerden alacağız, tanıdık varmı, indirim alabilirmiyiz gibi ayrıntıları araştıralım.
Mother arkadaşımız büyük sanayii tipi mangal tedarik ediyor; ben kilosu 2 liraya tozsuz taşsız dal olarak satılan kömürü nereden alacağımızı biliyorum, daha uygun bulan olursa oraya bakarız kömürü.

Tahmini kaç kilo et istiyosun ve ne tür et istiyorsun .Ve kim pişiricek bak abi çok uğraşlı olucak haberin olsun

herkes alsın bir kilo tavuk yada kıyma vs..bütçesine göre akşam soslasın yada yoğurup köfte haline getirsin....iş pişmeye kalacak...böylece sponsor arayaşından kurtuluruz.:)

Kesin olmamakla birlikte; her gelen üye için:
1 adet kalçalı but
10 adet kanat
Gibi olabilir.
Mangalın yanması ve közlerin hazır hale gelmesi benim uzmanlık alanım zaten.
Pişirme olayında 1 kişiye yüklenilmeyecek, illaki az çok anlayan sayısı yeterli olacaktır.
Benim tahminim 50 kişi kadar gelse, işten az çok anlayan 4-5 kişi kolayca halleder pişirmeyi.

kadircim; zaten dünya kadar yiyecek ziyan olmadı mı bu buluşmada,uzaktan gelenler de getirmesin:) bizim getireceklerimiz hepimize yeter...

Jem , Murat etleri pişirmeye gönüllüymüş :) İstanbuldan bu konuda neler yapabiliriz bir bakalım bizlerde.Sadece sizler uğraşmayın.

Şimdi bişey söylemeye de korkar olduk :D ama benim aklıma yatmadı .ben yokum benim yerime sen yellersin mangalı kadir :D:D

muratçım sanki bu pişirme işini sen iyi yapabilirsin gibi bir his doğdu içime bak:D

Bir çocuğu tavukçuya yolladım; şu an için elimizdeki fiyatlara göre oluşan durum:
Tavuk kalçalı but kilosu: 5 TL.
Tavuk kanat kilosu: 6,5 TL.

1 adet kalçalı but ortalama 2,5 TL.
10 adet kanat 6,5 TL. (Kanat 10 tanesi 1 kilo geliyormuş:))

Kişi başına alınacak 1 adet kalçalı but ve 7 adet kanat olduğu zaman etin maliyeti tahminen 7 liraya denk gelecek. Kişi başı 10 lira verdiği zaman;
Et için: 7 lira
Meşrubat, ekmek, domates biberden oluşan salata, tabak, çatal, bardak artan 3 liradan alınabilir mi acaba?

gelecek sayısına oranlarsak bu soruya daha net bir yanıt bulabilir bence cem...lakin 50 kişi olsak 500 milyon gibi bir rakam ve eğer alınacak olan tavuk tek bir yerden alındığı takdirde tavukçununda fiyatlarında biraz düşme yaşanma olayı olabilir...Bu da 1'er lira olarak yansısa 300 civarı ete gitmiş olsa,toplu alınacağını farz edersek birer milyon düşmüş olalım ikramdan...200 tl gibi bir rakam kalıyor elimize bu rakamla da senin yazdıkların çok rahat temin edilir diye düşünüyorum...

Diyelim 50 kişilik bir liste oluştu;
* Kimse yanında bir şey getirmeyecek.
* Saat misal 13:00'e kadar herkes beklenecek, zaten dışardan gelenler 8-9 gibi gelmiş oluyor.
* Saat 13:00 olunca kişi başı 10 tl verir.
* Araba ile, önceden sayısı verilmemiş ama ortalama hazırlığı yapılmış olan tavukçuya gidilip kesinleşmiş adette tavuklar alınır.
* Aynı araç ile önceden yeri tespit edilen yerden ekmek, domates gibi yan gıdalar alınır.
* Saat 13:00'te rakamlar tespit edildiği anda bu satıcılara telefonla rakam verilir, araç gittiğinde bekleme yapmadan hemen malzemeleri teslim edilir.
* Bu esnada önceden alınan kömürler ateşe verilir, fotoğraf çekimleri ve video çekimleri eşliğinde mangal operasyonu başlar.
* Araç ortalama 1 saat içinde geri döndüğünde, ilk et kokuları saat 14:15 itibari ile bizleri mest etmeye başlar.
* Gelen domatesler ve yeşillikler bayanlar tarafından yanıbaşımızda bulunan çeşmede yıkanıp doğranır.
* Ufak katılımcı çocuklarımıza öncelik verilerek ilk tabaklar masalara geçmeye başlar.
* Çocuklar tabaklarını aldıktan sonra bayanlara dağıtım başlar

Bu olaylar zincirinde nerede hangi tür aksilik yaşanabilir aklına gelen yazsın önlemelr alır, b planları hazırda tutarız.

Liste 50 kişi oldu diyelim.
Önceden 500 lira harcanarak herşey hazırlandı.
12 kişi gelmedi misal?
500 lira önden harcamak zaten her an için uygun olamıyor insan, birde isim yazdırdığı halde gelmeyen olupta 100-150 lira geri dönmeyince, parayı ilk anda harcayacak kişi için sıkıntı yaratır.
Ama saat 13:00'e kadar gelen gelir, kimseler büyük miktarda ön harcama yaparak riske girmez.
Kaldıki 20 kilo kadar kömür, 100'er adet plastik bardak, çatal, tabak önceden alınıp hazır bekletilecek.

kesin gelmeyecekler zaten para göndermez diye düşünüyorum..

Valla arkadaşlar 10 lira için banka kullanmak gereksiz. İnternet bankacılığını kullanmayanda var ve gelmek istiyor olsa çözüm aramak gerekecek.
Ön hazırlıkların hepsi yapıldığında planladığım sistemde pek sorun çıkacak sanmıyorum.
Üstelik meşrubat ve etlerin o saatten önce piknik alanına gelmemesi lazım, temmuz sıcağında onca malzemeyi nerede soğuk tutacağız? Banka ödemeli sistem oldu diyelim, yine saat 13:00 civarı onların bir yerlerden alınıp getirilmesi gerekecek. Tek fark parasını baştan ödediğimiz malzemeleri alıpmı geleceğiz, parasını o an ödeyeceğimiz malzemelerimi. Parasını son anda ödeyeceğimiz malzeme alırsak elimizde kalacak yada hesap bir kişiye binecek riski olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt