Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vakıflar Genel Müdürlüğünün muhtaç aylığı ne zaman yatıyor?

@BnymnYldz,

Yeşil kartlı sağlık sigortasını 2022 sayılı yasadan engelli aylığı alanlar faydalanıyor diye biliyorum. Vgm'ye bağlı bulunanlarda basvuru yaptığı takdirde faydalanıyor yani doğru mu anladım.

@furkander33, Evet doğru anladığınız gibi. Yeşil kartlı olabilmek için 2022 engelli aylığı alınmalı diye bir şart yok. Engelli olmayan sigortası olmayan gelir testi sonucuna göre şartlara uyan kişilerde başvuru yapabilir.

Siz Vgm engelli aylığı alıyorsunuz bu bir engel değil başvuru yapabilmeniz için.

arkadaşlar vakıftan aradılar 31.12.2024 raporların son süresiymiş ben 31,06,2025 diye biliyordum. benim rapor 2024.06 da bittiği için vakıftakı memur aralığa kadar raporunu yenile dedi yoksa keseriz maaşı dedi. bilginize.

7-8-9-10 keyfe keder, ne zaman isterlerse o zaman yatırıyorlar.
Senin engelli olman
Sadece ve sadece seni ilgilendirir.

Bizim bölgeye genelde 9 da yatıyor. Daha yatmadı saat 5 oldu yatmaz herhalde yarına kaldı

Ayın 10 undan sonra yatacakmış aradım.
Çıkan kişi ise
Müdür ne derse o diyo
🤷
Dediğim gibi
Keyfe keder bir uygulama
Müdürün insiyatifi

Ses ne kadar çok çıkarsa o kadar çabuk halloluyor işler
Hele ki bu aralar gündem kalabalık
Maaşlar çok güzel işletiliyor kurumlarca.

Bölgelerde yatan arkadaşlar var mı ?

Aslında platform olarak köklü ve güçlü bir platform
Bu duruma müdahil olunabilir
Üye sayısı yeterince ses çıkarılabilir ve tepki konabilir sayıda

Her ay geciken ve günü belirli olmayan bir süreçte
Engellilerin her defasında en sona atılarak göz ardı edilmesi
Yok sayılması kabul edilebilir bir şey değil.
Her ay maaşa yaklaşıldığında
Ayfon yattı
Aydın yattı
Falanca yer yattı
Bize hala yatmadı
Ne zaman yatar sohbetleri
Önümüzdeki engellerin ne denli büyük olduğunun göstergesidir.
Belli bir zamanı olur ve günün mesai başlangıcı itibariyle
Hesaplara yatması normal olandır.
Telefonlara sarılıp bölge müdürlüklerini arayıp
- ne bileyim arkadaşım
Cümlesinden sonra
Sosyal medyada yatacağı zamanı beklemek
Fazlasıyla
Acımasız bir süreçtir.

yoklama ne dilekcemi gönderecez napacaz internette bişey bulamadım cevap veren yokmu

@yaşarrr,

Aylığın yattığı hesabının geçmişe dönük 1 yıllık hesap ekstresini bağlı bulunduğun bölge müdürlüğüne vereceksin

E devlet muhtaç maaşı sorgulama sayfasında kişi bilgisi bulunamadı diyor bende sizde de aynı mı ?

@Zahariyus,

Ben geçen ay ilk kez aldım aylığı. Sadece bunu mu yapmam gerekiyor. Başka bir şey yapmam gerekiyor mu? Hesap hareketleri çok önemli mi? Bir de ne kadar süresi var bu işlemin?

@smtylmz,
Her sene kasım ayı içerisinde bu işlemi yapman gerekir. Yoksa aylığın kesilir.

@Zahariyus,
Bu ayı çektikten sonra mı göndericez yani kasım ayi 1 yıllık ekstrede görünecek mi?Bu ay sonuna kadar vaktimiz var dimi?

@smtylmz,
Aylık aldığın bankadan hesap ekstresini alıp amma elden götürüp veriip, amma ptt ile, amma maille, bir şekilde ulaştıracaksın
@laugh4life,
Buna dair net bi bilgi yok. kasım ayı içerisinde ibaresi geçiyor. Bölge müdürlüklerine göre farklılık gösterebilir bu konuda bişi diyemem. Ben kendiminkini bugün yaptım

Ee benim vakıfbank hesabıma her ay 12 500 lira para yatırıyordu babam

Dedemin evinin kirasıni veriyorlardi bana
Ev benim üzerime değil
İşsiz olduğum için kirayı bana gönderiyordu babam

Her ay aynı kişiden gelen 12500 gözükecek

Vgm sayfasına baktım
Hesap bilgileri diye yazmıyor
Yoklama kağıdı var onu dolduruyormuşsun

@furkander33,
Senin bu form doldurma, muhtara onaylatıp gönderme işi evveldendi efendi şimdi o kalktı hesap ekstresini istiyolar yinede sen bilirsin ne diyim

Üst Alt