Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesinden talep edilen Özelge ne kadar sürede yanıtlanmak zorunda?

KuZGuN

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
23/03/2017 tarihinde vermiş olduğum ötv siz araç alımı için SAKARYA Vergi dairesine vermiş olduğım özelgeye halen cevap gelmedi bu süreç nekadar sürüyor özelge hakkında tecrübesi olan arkadaşlar,bilgilendirebilirmi,

Bende senin durumundayım tam üç ay oldu.özelge vereli ariyurum ankara gelirler vergi dairesini bir sonuç alamiyurum

45 günde cevaplaması gerekiyor yasal olarak.

besiktas

45 günü geçti halen bir haber yok,valla bukadar olur engel üstüne engel olmak...

Ötv Vergi dairesi yine özelge istedi.

Bugün il sağlık komisyon raporumuda aldım sadece otomatik vites kullanır kodu 3 yılda bir kontrol muayene kodu vermiş,ötv raporumla birlikte iki raporumu vergi dairesine götürdüm yetkili şef yine özelge istencek dedi bende dedim daha önce istendi raporu ona göre değiştirdim (9)ay sürdü dedim şimdi niye bir daha özelge isteniyor?

Oda daha önce özelge istendi bu raporun olurmu diye yine özelge istenmesi lazım dedi bende sinirlendim çıktım özelge yazmadan bukadar olmaz bir buçuk seneden beri uğraşıyorum adamın dediğine bak ya,şimdi başka şehirden raporu sorgulatcam oluyormu olmuyormu diye allah bildiği gibi yapsın böyle sıkıntı sorun çıkartan zihniyetleri sanki raporu kafamıza göre alıyoruz adamlar doktor kesilmiş milletin başına bilmiyorsan o kurum başında ne görev yapıyorsun,başka şehirdeki vergi daireside olmaz derse ne yapmalıyım yinemi özelge yazmalıyım ?

Sorumluluk almak istemiyorlar. Sinirlenmeyin, her ne kadar zor olsa da. Genelgede maddeleri ve size uyan kısımlarını birer birer gösterin. Ama galiba o aşamayı geçmişsiniz.

Başka vd ye sormak mantıklı. Arabayı da o vergi dairesine bağlı bir bayiden almalısınız bu durumda.

Noolursa olsun sakin kalın, ötv mevzuatındaki maddeleri hatmetmişsinizdir, size uyan kısımlarını yanınıza alın, özelgenizi alın, başka benzer özelgeye varsa onları da inceleyin, önünüze koyarlarsa benim durumum bu değil ki diyebilin. Son olarak da eğer her şeyin tam olduğuna inanıyorsanız adamı azıcık kışkırtın.

"mevzuatı benden iyi bildiğinize eminim xyz bey/hanım, görüyorsunuz eksik bir şey yok, her şey uyuyor tarif edilene, siz burada karar vermek için varsınız, her gelene özelge istenecek olsaydı zaten bu karar sorumluluğunu size vermezlerdi" gibi. Burası çok hassas bir an tabii. Bende işe yaramıştı, nabız ve şerbet terazisi önemli. En başta sakin olmak lazım.

cakirlarc

valla hocam stres sinir sahibi yaptı beni bu adam ikinci özelge ne demek ya sanki usulsuz bişe yapıyoruz adama güzelce izah ettim ama nafile şimdi başka şehir istanbul vergi dairesine bayi aracılığıyla sordurtcam oda yok olmaz derse bidaha özelge yazıp beklicem bir 9 ay daha yapacak bişey kalmadı kimi kime şikayet edecezki.

@SU35 benim yeni rapora bile bugün özelge istencek dedi:/ sakarya gömrükönü vergi dairesi bende yazdırmadan çıktım ikinci kez özelge iyice şaşırmış vergidaireleri yazık 1,5 sene oldu uğraştığım şimdi yine özelge 9 ay sürse 2 seneyi geçecek süreç engellinin hakkı bu derecede yıpratma politikası uygulanarak hakkımızı gasp edenleri allah ıslah etsin...

KuZGuN

Sakarya vergi dairesince yazılmış bir özelge var gib sitesinde. Acaba sizinki mi?

Corpus

Benden şimdi ikinciye özelge isticek böyle saçmalık olurmu? Valla özelgeyi bana atabilme şansın varsa bakayım benim özelgemi değilmi,

Corpus

Rica ederim demekki sakarya hep sorun çıkartıyor eziyet çektiriyor yetkili kişiler okusada görseler ne çile çektiğimizi engelliye engel bu kadar olur,

Merhaba Sakarya’daki komisyon nasıl sizce? H sınıfı ehliyetim var kas hastasıyım yenilemeye korkuyorum sorun çıkarırlar diye çok şükür ki yıllardır bir kazam bile olmadı özel tertibatlı olarak kullanıyorum aracımı. Komisyondaki Doktorların tavrı nasıldı size karşı?

gncali

valla öyle tavırlı bir şekilde davranmadılar,
bana, ehliyet için ilçe sağlık kurulunun verdiği rapordaki kodlar şunlar,
1. grup sürücü olur (B engelli)
sınırlı kullanım kodları : 47+78+102
tıbbinedenlere verilecek kodlar : 103.04
araç uyarlama kodları : 10.02
fakat benim şuan normal ehliyetim var ötv raporumu vergi dairesi yine özelge yazıcaz deyince aldığım raporu işleme koymadım eğer ötvden faydalanamıyorsam en son zamana kadar işleme koymucam raporumu,

KuZGuN Ben bir sakaryalı olarak sakaryadan almak istedim ancak okadar bilinçsizlerki bana da %12 lik rapor oranı na bakip özelge istemek lazım dediler yönetmelikte apaçık yazdığı halde bir de o sebepten orqdaki bilgisiz vergi dairesinden uzak dur ve Kocaeli yada İstanbuldan başvurup al derim.

uNiQuE_54

hocam ordaysanız sizede sorup danışayım istiyorum,
bana ehliyet için ilçe sağlık kurulunun verdiği rapordaki kodlar şunlar,
1. grup sürücü olur (B engelli)
sınırlı kullanım kodları : 47+78+102
tıbbinedenlere verilecek kodlar : 103.04
araç uyarlama kodları : 10.02
ötv raporumda var ilk çıakrttığım rapora özelge istediler verdim özelge ankaradan gelen cvb 9 ay sürdü raporunda hareket kısıtlılığı olan kol diz oranlarının hangisine ait olduğu belirtilmediği için olumsuz geldi bende özelgeyi alıp rapor çıkarttığım hastaneye giderek sağlık kuruluna gösterdim yeniden heyete aldılar ve istenildiği gibi tek tek sağ kol şukadar sol kol şukadar sağ diz sol diz şukadar hareket kısıtlılığı var denilerek oranları tek tek yazıldı o raporla birlikte ehliyet raporumu aldım bugün vergi dairesine yetkili şef'e gösterdim yine özelge yazılcak görüş istencek dedi, bende daha önce istendi gelen cevaba göre raporumu yenilediler dedim adam olsun yinede görüş istencek diye özelge yazılcak dedi bende özelge yazdırmadan çıktım vergi dairesinden (sakarya gümrükönü vergi dairesi) şimdi istanbuldaki vergi dairesine bayi üzerinden sorgulatcam raporumu oda özelge derse mevcut ehliyetimi kaybetmemek adına ehliyet için aldığım raporu nüfüsa teslim etmedim, çünki şuan manuel vitesli aracım var bana otamatik vites kodlu rapor verildi aracımı satmam gerekecek eğer ötv den yararlanamıcaksam ehliyetimi değiştirmek istemiyorum son ehliyet değişme zamanına kadar, sorum şu ilçe sağlık kurulundan aldığım kodlu rapor nüfusa ehliyet değişimi olarak verilmeden işleme girermi sistemde _?

KuZGuN
1. ilçe sağlık komisyonundan çıkan rqpor sonucunu bizzat biz nüfusa götürdüğümüzden sistem üzerinden gözüneceğıni sanmıyorum taaki sen ehliyet değişimi son tarihine kadar.
2. Vergi dairesi kendisi riski göze alamadıkları için onları kukla olarak oturtmuşlarcasına Özelge talep ediyorlar. Bu sebepden Sakarya sıkıntılı ve istanbuldan sordurmalısın orada daha fazla işlem yaptıklarından daha cesurca usulünce karar veriyorlar.
Ancak şunu diyebilirim rahatsızlığının ne olduğunu bilmiyorum. Engelli sağlık kurulunda engelin açıkça yazılması,hareket kısıtlılığı ve kısalık gibi bilgiler açıksa buna göre dedigim gibi istanbuldan alabilecegini düşünüyorum şahsen, yoksa zaten sana ilçe sağlık komisyonu manuel aracı kullanabilecek olsan sadece otomatik vites kodu vermezdi bence.

uNiQuE_54

teşekkür ederim bilgi için ötv raporumda tertibatlı araç kullanması gereklidir yazısı mevcut ama ehliyet raporumda tertibat filan yazmadı o kodları verdiler sadece otamatik vitesli araç kullanır diye tertibat takılmadı diyemi sorun yapıyorlar,

Yok hayır ÖTV Sirkülerini yönetmeliklerini ve mevzuatları iyice algılayamadıkları için kendilerini riske atmıyorlar bence sebep bu.
Otomatik vitesde tertibattır zaten verilen kodlarda sadece oto. vites koduda mevcut hadi hayırlısı diyelim.

Amin inşallah hayırlısı bakalım nolcak yaşayıp görcez bilgi için tekrardan teşekkürler,

KuZGuN

AYYY İNANMIYORUM yemin ederim kafayı yemiş bu insanlar bunlar normal değil bimer cimer e yazılan şikayetler şikayet edilen kişiye gidiyor oda çözüm değil bence başka bi yerle daha görüşün. bu zulümdür zulüm.

[FONT='inherit'] başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın sadece otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair burada da açık net yazıyor tertibata gerek yoktur otomatik vites kullanabilir kullanamalıdır.[/FONT]

Vergi dairesi özelge talep ediyor..?

Selamun aleyküm babamın %53 ortapedik raporu var. Raporda özel tertibatlı araç kullanması gerekmektedir yazıyor. H sınıfı ehliyeti aldık otomatik vites araç kullanabilir ibarnamesi var. Bayiye araç alımı için başvuru yaptık vergi dairesi problem yapıyor. Özelge talep formu doldurup Ankara’ya göndermeniz gerektiğini söyledi. Bizler bu raporlarla ötv indiriminden yararlanamazmıyız. Özelge talep formu doldurup sonucu olumsuz cevap alan arkadaşlar varmı aramız da ?

Son düzenleme:
Hangi vergi dairesi bendende 2. Kez özelge istendi sakaryada başka şehirde sordurup deneyicem şansımı sizde öyle yapın en son özelge yazın derim çünki çok geç geliyor özelge cevabı,

Engelli sağlık kurulu raporunda tanı oran özel tertibatlı araç kullanabilir ya da kullanmalıdır yazmalı.

Ehliyet raporunda da ilgili kodlar yer almalı.

Otomatik vites araç alacaklar için ise tanı ya da engelin sadece sol alt ekstremite de olduğu net yer almalı. Benim tecrübelerim bu yönde.

nlEQ8B.jpg
[/URL][/IMG]
LDQl9V.jpg
[/URL][/IMG]
Az3D9q.jpg
[/URL][BU RAPORLARLA YİNE ÖZELGE İSTEDİ VERGİ DAİRESİ 2. KEZ FARKLI İL DEKİ BAYİLERE SORGULATMAK İÇİN YOLLADIM BİR TANESİ ALAMAZ DEDİ DİĞERLERİ DAHA GERİ DÖNÜŞ YAPMADI 2.KEZ ÖZELGEYİ YAZSAMMI UZUN SÜRECEK NE YAPSAM BİLEMEDİM,SİZİNDE GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTERİM,
@OturanBoğa@[FONT=sans-serif]aynstayn

[/FONT]

Üst Alt