Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesinden talep edilen Özelge ne kadar sürede yanıtlanmak zorunda?

Merhabalar, öncelikle konuda paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. Ben de benim gibi araştıran arkadaşlara yardımcı olmak için tecrübemi paylaşmak istedim. Son zamanlarda ceza durumlarını sıklıkla görmeye başlayınca ilerde böyle bir durumla karşılaşmamak için özelge talebinde bulunmaya karar verdim.

Aslında burada çok uzun süreler bekleyen arkadaşların durumlarını görünce biraz tereddüt etsem de beklemeyi göze alarak interaktif vergi daire aracılığıyla 23.09.2018 Pazar günü talebimi yaptım. Hiç beklemediğim bir şekilde 25.09.2018 Salı günü özelge sonuçlandı ve cevabı olumlu geldi.

Cevap Adana VDB tarafından yazılmış, yani Ankara'ya gönderme gibi bir durum olmamış. İnşallah bekleyen arkadaşların da kısa sürede sonuçlanır. Bir hak veriyorlar ama onu kullanana çekmediğimiz işkence kalmıyor. Rapor çıkarmak ayrı dert, kabul ettirmek ayrı dert.

KuZGuN kardeşim bir gelişme oldumu yapmış olduğun özelge talebinden ? Bende 13.07.2018 tarihinde yapmıştım yazı Antalya Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından görüş almak için 19.07.2018 Gelir İdaresi Başkanlığına yazıldı. Şuana kadar bir gelişme yok aradığımda özelge talebiniz değerlendiriliyor diyorlar.

EnemyHunter

yok malesef kardeşim halen beklemedeyim böyle bukadar insanları oyalamanın ne manası var rapor devletin hastanesi vergi dairesi devletin eee doktordan niye rapor alıyoruzki gidelim vergi dairesine muayene olalım öyle karar versinler böyle sistemi icat edeni allah ıslah etsin...

KuZGuN senin ilk rapor 9 ay da gelmişti değil mi? benim an itibari ile 8 ay oldu. ve ne yapacağımı bilmiyorum telefonlada ulaşamıyorum.
EnemyHunter kardeş 30.03.2018tarhinden bu yana özelgem Gelir idaresi başkanlığının onayını bekliyor.

Mrt01

Hocam merhaba bende aynı sizin gibi formda ceza alan mağdur olan insanları görünce özelge yazmaya karar verdim tam olarak nereye yazayım sence hangi kurumlara yazılıyor direk Ankarayamı yazmak mantıklı yoksa arabayı alacağımız İL'deki vergi dairesini yazmak yeterli olur mu cevabını bekliyorum teşekkürler.

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=97979b17245eae781c0bd3a4f0be6ed4&oe=5C79D25B

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=da30eddfb13bcbafbb78181c5ebc3ca9&oe=5C6F751A

https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.ne...=a64dfd249c6283527c8987a9e236ccd8&oe=5C6571EB

raporlarım bunlar

KuZGuN Bana vergisi dairesindeki ÖTV işleriyle ilgilenen görevli yeni rapor almanda fayda etmez dedi. Çünkü senin hastalık tanın da daha önce emsal gösterecek özelge olmadığı için yeni rapor alsan da yine özelge talep edip başkanlıktan görüş almamız gerekli dedi. Bu işlerle Gelir İdaresi Başkanlığı ÖTV 2 müdürlüğü ilgileniyor fakat telefonlara kimse çıkmıyor. Ben şans eseri 1 kere düşürebildim Özelgeniz Başkanlığımızda değerlendiriliyor diye söylendi. SU35 Yani benim tahminim 2019'a gireceğimiz için 2018'den evrak bırakmazlar. Eli kulağındadır diye tahmin ediyorum.

Ben de internet vergi dairesinden özelde talebinde bulundum, vergi numaram Antep kayıtlı olduğu cevap Antep’ten geldi. İkamet ettiğiniz il vergi dairesine başvurun diye. Zaten internetten başvurmuşum kabul edilmedi gidip elden başvurdum 2ay oldu bekliyorum . Bakalım ne kadar sürecek

@hdoa ben zaten izmir vergi dairesine gittim ilk Ankara ya onlar yollama mı istedi.

@EnemyHunter arkadaşım ben Martta yolladım o kadar özelgeyi bir andamı toptan mı yükleyecekler ben anlamadım biraz daha bekleyip cimer e tekrar yazacağım ulaşamıyorum çünki telefonla 3 gün sonra 8 ay bitiyor.

@cankemal başvurular ikametgaha en yakın yere gidiyor onlar gönderiyorlar Ankara ya aslında kendileride cevap verir ama uğraşmak istemiyorlar.

hdoa

Merhaba,
Ben https://ivd.gib.gov.tr üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak özelge talebi yaptım. Özelge talebi kayıtlı bulunduğunuz vergi dairesine gidiyor. Eğer onlar kararsız kalırsa Ankara'ya başvuruyorlar sanırım.

Günün anlam ve önemi için cimer etekrar yazdım 8 aydır özelgeme olumlu yada olumsuz bir cevap alamadığımı

Bende bugün tekrardan aradım özelge talebiniz değerlendiriliyor hala diyorlar. Ne zaman sonuçlanacak sorusunu sorduğumda net bir şey söyleyemiyoruz yanıtını aldım. Sizden daha fazla süredir bekleyende var dedi kapattım.

9 ay oldu özelgeden halen cevap yok. Cimer e tekrar yazdım ne yapıcam ben ya

EnemyHunter inceleme bitince tarafına bigi verilecektir. Ne zaman bitecek inceleme 9 aydır 1,5 satır raporu incele incele bitiremediler

arkadaşlar 9,5 aydır gelir idaresi başkanlığında onay beklenmekte diye yazanözelge talebim henüz işleme alınmamıştır durumunda bu ne demek acaba şimdi

EnemyHunter evet arkadaşlan an itibari ile özelgem gelir idaresi başkanlığından onaylanıp izmir vergi dairesi onayına düştü. Hadi bakalım olumlu mu olumsuz mu KuZGuN un olduğu gibi tam 9 ay 1. gün

@SU35 Gelen cevabı daha göremiyor musunuz ? Birde onay bekliyor interaktif vergi dairesi özelge kısmında mı yazıyor du ? Bende halen talebiniz sonuçlanmamıştır ibaresi mevcut.

EnemyHunter en son bağlı olduğunuz defterdarlık onaylamadan sonucu göremiyoruz. Benim sonuç kesinleşti OLUMLU arkadaşlar darısı başınıza

SU35 bende onay beklemekte filan vs yazmıyor "talebiniz sonuçlanmamıştır" diyor. Sizde şuan özelge taleplerim sonuçlandı mı yazıyor ?

şu an yazan gelir idaresi başkanlığınca onaylanmış vergi dairesi onayı beklenmektedir diyor. Ankara onayı gelmiş izmir onaylıcak telefon ile görüştüm olumlu geldi sonucunuz dedi. Bugun bizm yazınızı yazarız öğleden sonra onaydan cıkar isterseniz postalarız isterseniz gelip alabilirsiniz dediler.

SU35 merhaba sizin rahatsızlık neydi tam olarak? raporunuz % kaçtı ne yazıyordu? epeydir sizin özelge çıkmama mevzusunu okuyorum takipteyim ama süre uzun olunca rahatsızlığınızı unuttuk.

gestapooo sol dizde avasküler nekroza bağlı eklem hareket kısıtlılığı ve güç kaybım mevcut. 9,5 ay arkadaşım ya

oranım %22

Henüz degil hdoa 2019 araçlar şubat başı gelecekmiş. bu kadar bekledim . Biraz daha bekliyeyim ama 247 limit olması kötü oldu

özelge sonucumda gib gov.tr donuclanmıştır diyor durum kısmına grdiğimde gelen cevabımı orada da görebiliyorum arkadaşlar. Bu arada Kuzgun arkadaşımızın özelge side olumlu sonuçlandı nihayet.

SU35 özelge sonucunuzu bizimlede paylaşmanız mümkünmü acaba? bayağı merak ettik.

gestapooo
Buna göre, özelge talep formu ekinde ibraz ettiğiniz Engelli Sağlık Kurulu Raporunuzdabelirtilen engellilik durumunuz (Sol diz lateral kondilde osteonekroz sekeli, eklem mevcutkısıtlılığı mevcut (steroite) sol diz aktif flexion 40º (%18) extansiyon (-10º) (%5) toplam %22)itibariyle, söz konusu rapora istinaden, mezkûr Genel Tebliğde belirlenen usul ve esaslarçerçevesinde, Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2-c) maddesinde düzenlenen istisnauygulamasından yararlanmanız mümkündür.Bilgi edinilmesini rica ederim. şeklinde bitiyor üst taraf çok uzun ve tüm özelgelerse standart zaten.

Arkadaşlar merhaba

Bendende 19/04/2018 de özelge istediler hala ses soluk yok bu nedir anlamadım cimer den yazdın cevap geldi roporunuz incelemekte bitince haber vereceğiz diye yazı engelliye yardımmı yoksa işkencemi???????????

Üst Alt