Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesinden talep edilen Özelge ne kadar sürede yanıtlanmak zorunda?

EnemyHunter

bakıyorum sende Antalyadan katılıyorsun ben ayda bi ötv kdv müdürlüğüne soruyorum geçen gittiğimde bu ara çok geliyor gelebilir dediler ama hala ses yok ya sabır ne deyim

Benm daha vergi dairesinde inceliyorlarmıs neden bukadr zorlaştırıyorlar vergi dairesinde bir kişiyle konustum 15-20gun içerisinde geliyor cvp ddi

kurtoglukurt50 onunda iki seçenegi var önümde ya adanadan vergi dairesi göndercek yada ben elden götürüp teslim edecem elden teslim etsek sürec hızlanırmı

Brk@1905

hayır olmuyor kardeşim ANKARADA içeriye bile almıyorlar aşağıdan ilgili bölümü arıyorlar konuşuyorsun o kadar benim bildiğim elden olmuyor genede sor

Anladım peki biz bu evrak ankaraya gıttıgı zamn nasıl hızlandırırz
Birde vergi daresine 10gun oldu teslim edeli daha gondermedi arastırıyoruz dıyor bu olumlu olma ihtimali varmi havuzda aynı hastalıgımdan ismi farklı sekilde yazılmıs o var kendilerini onuda gosterdm kurtoglukurt50

Brk@1905

havuzda var ise normalde bir hafta içinde cevap geliyor (interaktif vergi dairesinden takip et e-devlet şifrenle girebilirsin )Ankaraya giderse hızlandırma felan imkansız kardeş defalarca cimere yazdım cevap inceleniyor bitince haber veririz diye yazı geldi ançak sabır sabır malesef

kurtoglukurt50 yok kardesim hızlandırabilirsin yeterki tanıdgın biri olsun bugun bnm özelgeyi onayladılar işlerine gelince yapıyorlar hatta sunu söyleyım ankaraya gondermeden onayladılar havuzda yok ankaraya gondercz ddiler bnde gunlerce aradım özelgeyi benzer rahatsızgımı buldum havuzdan onalara goturdum verdim degerlendirecegiz dediler 10gun sonra onayladılar sadece özelge arama yapmayın butun hepsini arayın arama yaparken

intten gönderdik bakalım ne olacak.

Son düzenleme:
@KuZGuN süreci şahsen mrk ediyorum %80 hemofili b %20 fizden toplam %84 raporum var şu ara ehliyetle ugraşiyorum fakat aşşa yukari raporlarimiz ayni süreci şahsen mrk ediyorum bukadar ugraşa değermi yani ötv indirimi almak ehliyeti degiştirmek yetmiyormu direk ötv indirim icin 1 yilda bu süreçlemi ugraşiyoruz şahsen senin durumu mrk ediyorum sonuclandımı

EnemyHunter

henüz cevap alamadım dün Antalya defterdarlığı ötv kdv bölümüne gittim ordaki bayan zaten gelir haber veririz dedi ben dinlemedim müdüre vardım 11 ay oldu dedim oda olur dedi bekle diyor arayın dilekçe vereyim dedim yok bekleyen dedi

kardeş benim

%44 nörolojik %25 ortopedi toplamda % 69 engelim var

Antalya araştırma heyet raporu engelli kimliği +ötv indirimden faydalanır tertibatlı araç kullanması gereklidir

il sağlık

otomatik vites

uyarlanmış gaz pedalı

soldaki gaz pedalı

direksiyonda topuz

iki tekerlikli ambulans ticari araç kullanamaz yazdı

ve bekliyorum nisan 24 12 ay dolaçak bu engelliye yardım değil köstek Allah bütün engelli arkadaşlara yardım etsin

henüz cevap alamadım dün Antalya defterdarlığı ötv kdv bölümüne gittim ordaki bayan zaten gelir haber veririz dedi ben dinlemedim müdüre vardım 11 ay oldu dedim oda olur dedi
Normalde bu kadar uzun sürmemesi lazım zaten biz her şeyi usulüne uygun şekilde yapıyoruz birde bu özelge işini çıkarıyorlar. Ne zaman Ankarayı arasam sürekli özelge talebiniz işlemde deyip duruyorlar. Benimde ayın 19'u itibariyle 8 ay bitti. Artık pek bir umudum kalmadı yani şikayet bile edemiyorsun.

Arkadaşlar yoğunluktan yazamadım 28.03.2019 tarihinde özelge talebim olumsuz olarak sonuçlandı.

EnemyHunter

Raporunda kas iskelet sisteminde yani ortopedik hiç bir ibare veya yüzde olmadığı için olumsuz gelmiş kardeşim yani orası eksik malesef

Üst Alt