Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi dairesinden talep edilen Özelge ne kadar sürede yanıtlanmak zorunda?

merhaba,

tamamen şahsi görüşüme göre sizin durum tertibatlı olabilir mi diye vergi dairesi sormak istemiştir. Çünkü sağ diz de var işin içinde ama bu tamamen benim kendi görüşüm forumdan bu türlü raporu olanlar yardımcı olacaktır.

Valla devletin doktoru hem ötv hemde ehliyet için verilen rapor tertibat mevzusuna gelincede sağlık komisyonu sadece otomatik kullanır verdi bide 3 yılda kontrol muayenesi bidahamı özelge yazayım sizce,

Raporlarınız ile ilgili benim gördüğüm sıkıntı yok. Gerekli ehliyet kodları var vergi dairesi üzerine vazife olmamasına rağmen ne diye özelge istiyor bilmiyorum ama imkanınız varsa başka vergi dairesi ile görüşebilirseniz belki daha hızlı çözüm olabilir. KuZGuN

Öncelikle başka yakın ildeki bayiler aracılığıyla sorgulatcam raporu yok derlerse özelge yazmaktan başka bir çare kalmıyor sanırım,

İstanbuldaki bayi aracılığıyla raporu sorgulattık vergi dairesinden bayiye denilen hastayı görmesi görekiyormuş tertibatlımı otamatikmi kullancağına bakılcakmış ona göre alabilir veya alamaz dencekmiş,

http://i.hizliresim.com/Z3Yj3z.jpg

En son ogrenmiş oldugum haber şu arkadaşlar başvuru yaptiğimiz ozelgeler ankaradaki maliye bakanliginda toplaniyor ve maliye bakanliğininda saglik kurulu varmis orada doktorlar verilen raporlari inceliyorlar onlar karar veriyormus olur veya olmaz diye

Murciva

Çok saçma ozaman direk ordan gidip alalım böyle niye uğraştırıyorlarki resmen rezalet alacağımız rapor direk ankaradan verilsin nüfüs kağıtları ehliyetler gibi böyle bize eziyet 1,5 yıl oldu bir özelge 9 ay cevap gelmesi eee raporu yenden heyet gir derken bir dünya zaman kaybı,

Valla artık bimer kalktı yaz cimere kardeşim

Selamlar İst Ümraniye vergi dairesinde Erdal beyi göreceksiniz muhtemelen onayliyacak ve rapor fotokoipisini orda birakacaksiniz bayi de gidip işlemi yapacak
KuZGuN

Murciva
Neyse yazarız cimere ama bir faydası olmucak engelliler her zaman 2.sınıf muamelesi görmeye bezdirme politakası uygulamaya devam ederler,allah yardımcımız olsun...

alonemisin
valla bilmiyorum hocam bayi sorgulatmış öyle denmiş onlara artık hangi vergi dairesi ise söyleyen oraya gidicem ben sakaryada ikamet ediyorum bayi aracılığı ile gidicem çünki bilmiyorum oraları,

Corpus

Raporda El bileği kontraktürü yazıyor
Ehliyetdeki kodlar 47,102,103.04,10.02,78

Erdal beyle görüşüceksin bizde onunla görüştük lafdan anlamayan bir kişilik sorumluluk almıyor özelge diyip gönderiyor

eğer istanbuldansa zaten tek yer bakıyor. Dediğim şekliyle sorun olmadan halledersiniz. Siz onları beklemeden kendiniz raporunuzla gidip oraya rapor fotokopinizi bırakırsanız istediğiniz bayi ile sonra işinizi halledebilirsiniz.

@alonemisin
valla bilmiyorum hocam bayi sorgulatmış öyle denmiş onlara artık hangi vergi dairesi ise söyleyen oraya gidicem ben sakaryada ikamet ediyorum bayi aracılığı ile gidicem çünki bilmiyorum oraları,[/QUOTE]

alonemisin

bakalım ne dicek benim açıkcası ümidim kalmadı yine özelge isticek kesin,

bence istemden halledeceksiniz:) Sonra burada paylaşıp süreçleri anlatacaksınız

alonemisin

sizden ricam oranın konumunu yollayabilirmisiniz bana ,birde erdal beylemi görüşcez,

nereden geleceğinizi bilmiyorum eğer otobüs kullanacaksanız iski durağında inmeniz ve 10 dakika kadar yürümeniz gerekicek.

Araç içinse müsait zamanda harita işaretleyeme çalışayım yandex falan eski yerini gösteriyor. Erdal bey müürü oranın o tamam derse zaten mevzuyu halletmiş olursun

alonemisin

az önce istanbuldaki bayi aradı bizzat kendimin gidip görüşmem gerektiğini söyledi benim kollarda dizlerde hareket kısıtlılığından ötürü sağlık komisyon otamatik verdi diye sanırım tertibat olmadığı için olumsuz görüş verebilir dedi bayideki satış elamanı,şansınızı yinede deneyebilirsiniz görüş alabilirsiniz dedi,ben sakaryada ikamet ediyorum şehir dışından gelicem bu yüzden oraları bilmediğim için sordum şimdi bayide öyle deyince sorgulatıp boşuna gelirsin dedi özelgeni yazdır cevap bekle dedi :/

SU35

özelge yazdım bu sefer kendim evden internet vergi dairesinden yazdım yolladım,

ODEPvZ.jpg
[/URL][/IMG]

Bana da bayi aynı şekilde demişti. Bende gidip görüştüm ve evrak fotokopisini bıraktım oraya sonra bayiye evraklarım burada halledebilirsiniz dedim. Ertesi gün plaka çıktı. Bayiler çok bilgili değiller bu otomatik vites olayında
KuZGuN

alonemisin

Saol ilgi alakan için hocam dün yazdım özelge internet üzerinden bakalım hayırlısı neyse o olsun bunlar hep böyle sıkıntı çıkartcaktı dedikleri gibi olsun bakalım özelge cevabını beklicez ne çıkacak,buda olumsuz olursa kurumlar arası tutarsızlıklar dan ötürü hukuki hakkım varsa en son öyle uğraşıcam bir avukata danışıp ,

KuZGuN HADİ HAYIRLISI bakalım bende kendim yollamıştım interaktifden takip et bakalım aynı gü 2 saatte gelir idaresi başkanlığına düştü 4. ay halen orda

SU35

benim ilk verdiğim vergi dairesine bizzat orda doldurmuştum 9 ay sürmüştü,bakalım bu kaç ay sürecek

SU35 KuZGuN kamu denetciliği siyesine girip oradanda başvuru yapin kanunun 7.maddesinin 2.fikrasinin c bendini paylaşin raporlarinizi ehliyetinizi paylaşin durumunuzu yazin orayada

Ve uygun bir ani buldum zaman nasil derler kendimi bir hazirlayip cumhurbaşkanlığı kulliyesini arayip bu durumu oraya anlatacam gerekli aciklamalari yapip ne yapmam gerektiğini soracam yani boyle birşey olamaz adamlara diyorum tamam ben bu aracin otv sini odeyeyim alayim bu araci peki ruhsatinda engelli araci yazacakmi yok yazmayacak diyorlar bana e benim ehliyetim engellli diyorum bakiyorlar yuzume birsey diyemiyorlar bu nasil birsey yaa

Murciva

Valla ben belediye seçimleri gelince gelecekler oy istemeye mahalle lokaline yüzlerine dicem size bundan sonra oy filan yok kimse enayi değil bizi bukadar yıpratmaya süründürmeye gerek yok vermiyorsan engelli ehliyetide verme ozaman bize onuda alın elimizden tam olsun bu özelgeyle 2 sene olur uğraştığım valla cumhurbaşkanıyla birebir görüşme şansım olsa bunları söylerdim onun bilgisi varmıdır yokmudur bilmiyorum ama bu sıkıntı çoğu vergi dairesinde var , raporlarımızı vergi dairesi versin ozaman niye hastane hastane dolaşıyoruzki adamlar bilmiyorlarsa işlerini bizmi suçluyuz yazık valla ben hakkımı helal etmiyorum bu tür eften püften mevzular yüzünden oyalamalarını,

KuZGuN Murciva ben 3 kez bimer e 2 kez cimer e yazdım bana acaip takmış durumdalar en son aradığımda oradaki memur biz sizi gayet iyi biliyoruz diye aba atından bildiğiniz sopa gösterdi.

SU35

Ne biliyorlarmış ne demek istediler biz sizi biliyoruz derken hak aramak suçmu yani ,

KuZGuN anlamadım işte bildiğin sanki seninkini özellikle bekleticez dediler Allahlarından bulsunlar.

VDMMay.jpg
[/URL][/IMG]

süreç halen beklemede malesef,

halen ses seda yok özelge den aynı şekilde talebiniz sonuçlanmamıştır görünüyor,

Üst Alt