Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda raporum %40'tan %18'e düşürüldü! Ne yapabilirim?

ersin_67

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
iyi günler. 100de 40. sürekli engelli raporum ile vergi indirimine başvuru yaptım az önce tlme geln e postada. başvurunuz bursa devlet hastenesi inceleme sonucuna göre 100de 18 engeliniz.olduğu görüldü. diyor. ve şok oldum inanın ben napıcam şimdi.ne olacak. bana yol göstermenizi.rica ediyorum

raporum 2001den bu yana var. 2011de yeniledim 100de 64 dü. son olarakda 2016.da yeniledim 100de 40 sürekli verdiler

rahatsızlığım ortapedik

Hastane İle Bi İrtibata Geç Orda Sorun Yoksa Son Aldığın Raporu Ek Tutarak Bir Dilekçe Ver

gelen yazıyı buraya atamadım. 2016.nın 9. ayında evrakları göndermiştim. 2 ay sonra yazı geldi.tablo 3.4 göre bakılması diye tekrar hastaneye gittim.3 tane fizik doktoru tekrar yazdı. ve gönderildi şimdi gelen sonuç bu.

rapor aldığım hastane ilemi. irtabata geçeyim

ersin_67

kardeşim sen 2016 da aldığın %40 raporlamı vergi indirimine başvurdun ? yoksa 2011 de aldığın raporlamı başvurdun ?

ersin_67

Hastane tablo 3.4'e göre değerlendirip %40 rapor verdi ama maliye bu oranı düşürdü. Öyle mi?

ewet bülent bey gelen yazıda böyle.diyor e posta olarak geldi yazı bana. maliyeden henüz yazınız geldi diye bir cvp gelmedi

Tablo 3.4 oldukça hassas. o yüzden açıklamaları doğru yazmaları gerekiyor doktorların. eğer hastalığınızın karşılığı tablo 3.4 e göre %40 ise gerekli açıklamaları tam yazdırın.

tablo 4.1 e göre değerlendirme yaptılar heyet doktorları tahminim. raporu 9.ayda gönderim ben 2 ay sonra gelen yazıda. hastanın durumunu tablo 3.4 e göre değerlendirilmesi. diye geldi yazı tekrar hastaneye gittim doktor baktı kendisi karar vermedi 3 tane fizik doktoru ile tekrar yazdı. gönderildi.sonuç bu şimdi %40 sürekli bir rapor %18 nasıl çekiliyor hala anlamış değilim %30 yada 35 dese hadi yapıyolar zaten bunları. uğraştırmak için diycem.ama %18 sapa sağlam biri demek. ne yapmam gerek bilmiyorum şimdi.

Raporda yazan uzun süre ayakta duramaz ağır işler yapamaz sorumluluk alamaz diye yazıyo

Şimdi ben ne yapmalıyım bunun çözümü nedir

ersin_67

arkadaşım
bana da aynısı oldu 44 den 38 e düştü bence 1 sene bekle yeniden başvur
biraz numara yap :) hastane raporun yüksek olsun yani devlet sana bana numara yapıyorsa bizde yaparız günah değil hakkımız :)

1 yıl dolmadan itiraz olmuyormu sürekli rapor ile tekrar rapora nasıl başvuru yapılır

tekrar engelli raporu çıkarması için 6 ay geçmesi gerekmiyor mu?

yahu ben örnek verdim sen 6 ay sonra başvur
yeniden rapor alacaksın 6 ay sonra onunla başvuracaksın çalışıyorsan tabi

Çalışma şartı varmı rapor almak için ikinci sorun buna itiraz için 6 ay bekleme şartımı var bu işi tam olarak bilen biri nasıl bir yok izlemem gerektiğini anlatırsa bana. Faydası olacak

ersin_67

arkadaşım
rapor almak için çalışma şartın yok alabilirsin raporunu ama vergi indirimi istiyorsan çalışman şart
2. sorun evet 6 ay bekleme şartı var
İstanbul daysan eyer sadi konuk hastanesine gitmeni tavsiye ederim kimsenin anlatmasına gerek yok yüksek oranlı rapor almaya bak gerisi kolay zaten

Fulya83
fulya
raporlar iptal edilmiyor ne yazık ki

ersin_67

yahu arkadaşım rapor iptali diye bişi yok sen yeni rapor çıkaracaksın eski çıkardığın raporuda yakacaksın

peki sistemde elinde rapor olduğu gözükmüyormu

2013den sonra hastanenin verdiği raporu. maliye sağlık kurulu düşürmeden.onaylıyor denildi yazıldı bu yalan bir habermiydi

ersin_67 ersin bey ewet bende duydum 2013 den sonra alınan raporu maliye onaylıyor diye ama raporunuzda yenileme ibaresi varmı belki bu yüzden geriye dönük rapor olduğu için incelemeye almış olabilirler.
hem süreklidir ibaresi heyet tarafından drlar tarafından verilen bir işlem neden maliye düşürme yetkisi olsun ki hem tedavi muayene bile etmeden saçmalık bence dava yoluyla alınabilir ama uzar diye düşünüyorum allah işlerini kolaylaştırsın inşallah hakkında iyisi hayırlısı olur. kolay gelsin sonucu yazarsanız diğer vatandaşlarımızda faydalanacaktır.

ersin_67

benimde öyle bir durum meydana geldi kurula girmeseydin başka hastaneye gitseydin benim raporda baktım40 gelmeyecek içeri vermedim evrakları başka hastaneye gittim orda farklı yöntem denedim sonuçta 40 aldım zaten hep 40 veriyorlardı ankara raporları düşürüyor ama onla ilgilide mahkeme kararları vardı degişemez diye

%40 almanın bi anlamı kalmıyor böyle 5 puan 10 puan hep duydum gördüm ama 22 puan düşürmüş çok sağlam rahatsız olmayan normal sağlıklı biri gibi 60 yaşına kadar çalışır.diyo bakanlık sana raporu veren doktor keyfine %40 vermiş diyor. çok saçma mantıksız bir durum. söyliycek söz bulamıyorum artık.sürekli çile

Vergi indirimi başvurum red geldi raporum düşürüldü şimdi ne yapmalıyım

Arkadaşlar geçmiş mesajları tam olarak okuyamadım ama size olayı açıklamaya çalışıcam. Sorun temel olarak maliyenin Ankarada ki heyetinin rapor oranını düşürmesi sanırım. Bu durum genelde raporlarda engel durumlarının tam açıklanmamasından kaynaklanıyor genelde.

ÇÖZÜM:
Raporunuzun SÜREKLİ ibareli olması durumundan yola çıkarak çözümler üreticem.

Yasal olarak sürekli ibareli raporlar itiraz edilmedik sürece yeniden çıkartılamaz.

İtiraz süresi için herhangi bir zaman dilimi yoktur.

6 ay süre ile ilgili bişeyler yazılmış. 6 ay süresi Engelli sağlık kurulu raporlarında değil Sağlık Kurulu Raporları için geçerlidir.

1. YOL

Rarora İl Sağlık Müdürlüğünden itiraz edilir. İl Sağlık Müdürlüğü sizi kendi ilinizdeki bir hastaneye yönlendirir. Oradan İl Sağlık Müdürlüğüne sonuç gider. Burası saçmalık olmakla beraber bazı illere göre prosedürler değişmektedir. 2 şekilde olur.
1. İl Sağlık Müdürlüğü iki rapora bakar sonuç bölümünde yani % oran ve sürekli ibaresinin olduğu bölüm' dür. Burada iki rapor arasında farklılık yok ise rapor kesinleşir.
2. Bazı il Sağlık Müdürlükleri sadece rapordaki % ve sürekli ibaresinin yanında raporun herhangi bir yerinde değişiklik var ise bu durumu farklılık olarak görür ve sizi hakem hastaneye sevk eder.
NOT: Eğer itiraz ettiğiniz rapor ilinizdeki hakem hastaneden alınmış ise hakem hastane olarak çevre illere sevk edilir.

2. YOL

Bu benim uyguladığım yoldur. eğer ilinizde Engelli Sağlık Kurulu raporu vermeye yetkili hastane çok ise onları tek tek arıyın. Yoksa çevre illeri arayın. Heyet bölümü ile konuşun. Ben ....... engelliyim engelli sağlık kurulu raporu almak istiyorum ama daha öneden engelli sağlık kurulu raporum var ama maliye eksik ibareli olduğunu söylüyor (Bu arada raporunu paylaşırsan raporuna göre bu cümle değişebilir) sizden yeniden rapor çıkartabilir miyim diyeceksin. Telefonlar sonucunda aldığın cevaplara sen bile şaşıracaksın. Duvarları bile birleşik olan hastanelerin nasıl farklı cevaplar verdiğine. Veririz diyene koşup gideceksin.

Şimdiden geçmiş olsun. İnşallah sorunu çözersin. Anlamadığın bir nokta olursa bana ulaş.

Şu anda itiraz için belli bir süren varmı.itiraz etmem için hala çalışan olarak gözükmem gereklimi

Sağl teşekkür ederim

Peki itiraz etmeden direk rapor başvurusu yapılırmı

Üst Alt