Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda raporum %40'tan %18'e düşürüldü! Ne yapabilirim?

@ersin_67 bey,

Ortopedik engeliniz tam olarak nedir acaba? Bir de raporunuzda ortopedik engeliniz için konulan tanılar nelerdir? Sadcee uzun süre ayakta calisamaz vb. cümleler mı yazıldı?

@Ender_Erdem
Hastaneleri aradığımızda heyetten kimlerle görüşmek gerekiyor? Orda telefon trafiğini yöneten kişi doğuştan çarpık ayak sorununa ne kadar rapor verileceğini bilebilir mı ki? Söylediğiniz yöntemi uygulamayı düşünüyorum. Çünkü bir haftadır sürekli forumu yorumları okuyorum, doğru bilgiye ulaşmak için herşeyi yaparım

geçtiğimiz ağustos ayında almış olduğum engelli sağlık kurulu raporunu yeniden almak için 6 ay beklemem mı gerekir? İtiraz etmeden yeniden çıkarmak istiyorum raporu, çünkü doğru tanilarin konulmadigini doktor olmayan ben bile cetvele bakınca anladım. Yukarıda soylediginiz 6 aylık bekleme süresi yeniden rapor almak için de geçerli mı, yoksa sadece itiraz edeceksek mı beklemeye gerek kalmıyor?

Aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler,

Saygılarımla.

3 yaşında çocuk felci iki ayakta Hasar var bundan dolayı

Ender_Erdem bey,

Az önce Ankara'da üç tane hastaneyi aradım, birisi telefonda bilgi verilmiyor dedi, diğeri net bilgi vermedi, raporunuzu getirin öyle bakalım dedi, ucuncusu de ben bilemem ortopedi doktoru bilebilir dedi.

Devam etmeli miyim aramaya

Bugün ankara vergi dairesi başkanlığına evraklarımı teslim ettim oran düşürme tehlikesine karşı raporumu yeni aldığım için rahatsızlığımı Özür ölçüt mevzuatında yazan ifadeyi raporuma yazdırdım. Hayırlısı olsun bakalim

Oradaki kisiye oran sormuyacaksiniz. Sadece alip alamiyacaginizi sorun. Bilgi için ariyabilirsiniz. 0555 597 6183

Arkadaşlar telefonumda bir sıkıntı çıktı. Arıyan arkadaşlar saat 2 gibi ararlarsa sevinirim.

İyi günler arkadaşlar. Şimdi benim izlemem gereken yol itiraz.sürecini başlatmakmı olmalı yada. İtiraz etmeden tekrar rapor başvurusu hakkım varmı yada.

İtiraz etmeden yeniden rapor başvurusu yapmak olucak, çünkü bunun için beklemenize gerek yok.

peki itiraz dilekçeniz olmalı.denilebilirmi bana.sorun olurmu

İşte bunun için hastaneleri aramak gerekiyor, bazıları sorun çıkarıyor ama bazıları sıkıntı yapmıyor, ona göre bu harita oluşur gözünüzde.

Ben hastaneye gittim heyet fazla birşey bilmiyor bu konuda benim iki seçeneğim var gibi anladım ben ya rapora itiraz yada maliyeye itiraz bunlardan hangini yapmak mantıklı

Bendeki sorun maliyenin raporumu düşürmesiydi raporumu aldığım hastene bizle işin yok diyor biz raporunu vermişiz raporun geçerli bi rapor diyor ankara kocatepe düşürmüş diyor maliyeye itiraz edebilirsin diyor. Eğer bundan daha yüksek bi oran alabilicene inanıyorsan il sağlık müdürlüğünden raporada itiraz edebilirsin diyor bu ikilemde kaldım şimdi. Hangini yapmalıyım

Maliyeye gidiyorum.siz maliyenin yazısına itiraz edemezsiniz diyo.il sağlığa gidin ordan itiraz edin diyor.il sağlığa gidiyorum sizin rapor sürekli buna itiraz edilmez diyo.siz maliyeden gelen yazıya itiraz ediceksiniz diyo. Bunun aslı nedir arkadaşlar

ersin_67

Mantık olarak, rapor sürekli ise tabiki itirazı maliyeye yapmak yerinde olabilir. Keza, benzer örneklerde de kanunlar ve kararlar doktorların verdiği raporlar dusurulemez diyor.

En iyisi merkezi aramak ve internetten daha detaylı araştırmalar yapıp, bulduğunuz benzer örnekleri maliyeye götürerek, bunlar yapıyorsa ben de yapabilirim deyip baskilamak biraz...Acizane fikrim...

ersin_67

Nasıl yani maliye'nin kararına itiraz edemezmişsiniz? Hastane rapor vermiş, maliye bu oranı düşürmüş ve vergi indiriminden yararlanmanızı engellemiş. Burada maliye'ye itiraz etmeyeceğiz de nereye edeceğiz!?

İnanın bende çok şaşkınım okadar yazı okuyorum bunlar hakkında maliyenin kararına itiraz diye. Ama yok adamlar itirazı il sağlığa yapıcan diyor ben hangini yapayım kaldım arada bunun belli bir itiraz süreside varmış o süre geçerse ne olur

ersin_67

Kendi kurumlarının hazırladığı engelliler için vergi rehberine (sayfa 8) baksınlar bir zahmet:

8. Engelli Sağlık Kurulu Raporuna İtiraz Nasıl Yapılır?
[...]
Ayrca Gelir İdaresi Başkanlığına intikal eden rapor sonuçlarına tekrar incelenmesi talebi ile müracaat edilebilir. Merkez Sağlık Kurulunun ilgili
yönetmeliğin 10 uncu maddesine göre ödevlilerin itirazlarını inceleyerek; engellileri yeniden hastaneye sevk, haklarında ek rapor düzenletme ve hakem hastaneye sevk konularında yetkisi vardır.

Ben de %51 oranında rapor aldım daha sonra raporum %34e düşürüldü
itiraz ettim hakem hastaneye gonderildim ayni orani aldim
daha sonra ikinci hakem hastaneye gönderildim burada %25, %10, %18 oranlari verildi
sizce bu rapor kalıcı mi olur ve oran kaç olur,

ayrıca devlet memuruyum ne şekilde hareket etmem gerekiyor bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

katipayse

Onaylanmaması için bir neden yok. Vergi dairesinden indirim hakkı elde ettiğinizde belgeyi kurumunuza vereceksiniz, maaşınıza gelir vergisi indirimi yansıtacaklar

Eğer konuyu doğru anladıysam işleyiş şu şekilde.

Raporu veren kurum Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşlar olduğu için rapora itiraz İl Sağlık Müdürlüğüne yapılır. Ama sen raporun oranı Ankara' dan düşürülmesi bir itiraz değil davalık bir konudur. Maliyenin Ankara ' dan raporunu düşürmesini kendi üzerinden atmak için rapora itiraz edin diyor. Yani sıkıntının rapordan olduğunu kabullen diyor. Ama esas sıkıntı rapor oranının nasıl düşürüldüğü dür ki buda davalık bir konudur.

Yapılması gereken nedir peki

Bugünde sordum maliyeye anca dava açarsın diyo son kararı vermiş sağlık heyeti diyo yada kendin dilekçe yaz gönder diyo.

Tek geriye kalan il sağlığa itiraz etmek kalıyo bunun süreside varmı.

ersin_67 İL SAĞLIĞA YAPACAĞIN İTİRAZ sağlık kurul raporuna olur(raporda bi sıkıntı olmadığına göre gereksiz diye düşünüyorum ) maliyeden çıkan vergi indirim hakkı yoktur yazısı na ancak yeniden değerlendirme için itiraz dilekçesi yada mahkeme yoluyla itiraz edebilirsin yada 6 ay sonra yeniden rapor alıp tekrar başvurmalısın tabi bu benim şahsi fikrim Allah sabır versin büyük ıstırap çile Allah onları bildiği gibi yapsın

Ersin kardeş bana cepten bi ulaş durumu tam anlayıp yardımcı olamaya çalışırım. 0555 597 6183

Arkadaşlar bu konuda genel anlamlı yanlış bilgi var. Engelli Sağlık Kurulu raporları sürekli ise yasal olarak yeniden çıkartılamaz. Ancak bazı hastaneler vermektedir. 6 ay kısıtlaması durumu Sağlık Kurulu raporları için geçerlidir.

Simdi ben 1999 sigorta girisliyim 4500 gunum var engelli kadrosunda calisiyom ama vergi indirimi almadim simdi ender ERDEM KARDES yani bu yil icinde emekli olabirmiyim...

SGK ya gidip başvurunuzu bulunun. Onlar sizi yönlendirecek. Sizden yeni rapor isteyecekler. Ondan sonra emekli olabilirsiniz.

Sorun orda iste raporu dusuruyorlar sag ayak poli sekeli ve %20 veriyorlar hepten is cikmaza gidiyor

Benim bildiğim kadarı ile SGK ya siz engelli sağlık kurulu raporunuzu sunuyorsunuz. O sizden buna binayen sağlık kurulu raporu istiyor. Sağlık kurulu raporunda engel oranı falan belirtilmez.

Martta gunum doluyor aynen senin dedigin gibi yapicam bu konuda tecrubeli arkadaslarda girus belirtirse sevinirim

arkadaşlar benim yüzde 71 raporum var, psikoloji, beyin cerrahi, ortapedi, göz vs şimdi vergi indirimi için başvursam benim de yüzde 40 ın altına düşürme durumu olurmu, her yerde bu konuyu görüyorum çok üzülüyorum

Üst Alt