Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim müracaatı yaptım. Sonuç ne zaman gelir?

turhay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben bu sitede yeniyim kusurum olur ise şimdiden özür dilerim arkadaşlar beni sorum şu rapor ankaradan kaç günde döner şimdiden vereceginiz cevaplar için teşekür ederim

slm levent bey ben göndereli 20 gün oldu bir arkadaş 20 günde geliyor demiş idi bende sabırsızlıkla bekliyorum %86 raporum var korkuyorum düşme olur diye birde bu yapılandırma kanunundan yararlanmak için acele ediyorum benim sgk ya borcum var burasını takip edecek bir site ney yokmu

turhay bey merhaba.ben hastaneden raporumu 01/02/2011 de aldım.eksık evrak yuzunden 08/03/2011 geri geldi.15/03/2011 hastanede gerekli işlemi tekrar yaptırdım ve ankaraya geri gonderildi.sonucu bu pazartesi öğrendim.yani 02/05/2011.benım durumum bıraz farklı tabıkı ama ılk gıden raporum onaylanmış olsaydı sure belli tarihleri yazdım yanı 40-45 gunkadar sonra bellı olacaktı.benım raporum ıkı kere gıdıp geldıgı ıcın 3 ay gıbı surdu:) umarım faydalı olmustur..ama 20 gun banada ımkansız gelıyor ..ınsallah hayırlı sonuclanır

Slm arkadaşlar benim rapor döndu ama tekrar işlem istiyorlar ayrıntılı yazılmamış ve tahlil sonuçları yazılmamış solununm testin ve filimleri istiyorlar
bunların yenisini mi yaptırmamız lazım yoksa öncekiler var onları mı koyacak sağlık kurulu ne yapacağını bilmiyor
bu konuda cevap verirseniz çok sevinirim

bir de bu gidişte kaç günde döner ?

turhay bey ankara yazını ilgili vergi dairesine gönderecek.yazısenın eline gectimi?sanırsam yazı eline geçmedi.vergi dairesine eksiklik ile ilgili yazıyı almaya gıttıgınde onlar senı tekrar hastaneye bır ust yazı ıle yollayacaklar.orada ıslemlerını tamamlattırabılırsın.benımkı oyle olmustu..umarım hayırlı sonuçlanır

slm arkadaşlar
benim rapor için filimleri neyyi istediler ben de ek raporla birlikte gönderdim ayın 13 çünde maliye gönderdi bu ek raporun yazısı tez gelirmi acaba yani kaç günde döner
benim bağkur borcum var bu 6111 sayılı kanundan yararlanarak bankaya ödetirmek istiyorum da bu nedenle acelem var yoksa emekli olmam zor

bu konuda bilgisi olan arkadaş var ise vereceği cevaba şimdiden teşekür ederim

2-3 haftada sonuç belli olur. Şu numaralardan bilgi edinmeye çalışabilirsiniz:
Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05
Yalnız, siz bağkur kapsamında mı emekli olacaksınız yoksa ssk kapsamında mı?

slm bülent bey kardeş ebnim ssk ve bağkur karışık son 2 aydır sska lıyım bilmiyorum hangisinden emekli olurum eğer bu konuda bilgin var ise benimle paylaş yani yaz bağkurum çok son 13 yıldır bağkurluyum ev iki aydır ssk lıyım senden cevap bekliyorum tekrar selamlar

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o statüde emekli olunur...

bir şeyde ben sorabilirmiyim acaba ne kadar bir kar oluyor bu indirimde ben devlet memuruyum 9 ay oldu işe başlayalı bende başvurdum %81 yani 1.derece indirim almışım kaç tl bir fark olur bende?

slm bülent bey benim vergi indirim onaaylandı %76 olarak ancak ssk ya gittim en çok senin günün bağkurda diye bağkura yolladılar bağkur da sen yılbaşından önce rapor yolladın sen sakatlıkindirimi ile emekli olamazsın red ederim diyor bu konuya cevap verir isen sevinirim ama çok acil bekliyorum

turhay;
Sen bağkurdan neden ayrıldın ve ssk lı olarak çalışmaya başladın.Ssk şartaları ile emekli olmak istiyor isen 3,5 yıl (1261 gün) ssk lı olman gerekli . Bağkurdan emekli olmak istiyorum diyor isen 5510/28 kanunundan faydalanarak bağ-kura emeklilik talebinde bulunacaksın.
Sana kim diyor red ederim diye bağ-kurdan nasıl red ediyormuş evrakların Ankara'ya gider ve orada değerlendirilir.Kurum (Bağ-kur) sizin emeklilik talebinizi almaz ise valilige ve bimer e şikayet edein..

kardeş msj aldım çok teşekkür ederim bu almış olduğum vergi indirimi raporu geçerlimi yoksa bağkurda tekrar mı muayene olup tekrar rapormu almam gerekiyor

Bağkur'dan emeklilik ile sakatlık indiriminin hiç bir ilişkisi yok. Bağkur'dan emekli olacaklar 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler. Siz (ilk sigortalı olduğunuz tarih +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olacaksınız.

Emeklilik kriterleriniz tamamalndıysa, 28. madde kapsamında sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...

bülent bey ben ssk lı oldum 3 aydır o zaman gönderdim sakatlık indirimi raporumu onaylandı geldi bu kazanılmış hak degilmidir sadece benim ssk lı iken 1260 gün yok bunu sska yasasın da günlerim tamamlanmış gibi bakur sıtatüsünden emekli olamazmıyım kabul et ben kaza yaptım ssk lı iken emekli olamam mı malulen ?

Siz malulen emekillik için mi yoksa erkan Yaşlılık emekliliği için mi başvuru yaptınız?

Sigorta başlangıç tarihiniz nedir? Hangi tarihlerde hangi statüde sigortalı olup ne kadar prim yatırdınız bugüne kadar?

sigorta giriş tarihim1986 günüm 600 gün
daha sonra bağkura geçtim 1989 da 13 yıl 10 ay 9 gün sürem var
01.12.2010 da bağkura sakatlıktan yani 28. maddeden emeklilik için beni üniversiteye yoladı mecbur tutu sanki ora ile anlaşmaları var vapor vermemeleri için kalp gırafisi çekindim birşey yok dediler 20 gün sonra acile gittim anjyo yaptılar 3 damar tıkalı diye oradada hiç birşey yok diye gönderdiler
yani üniversiteden bunların verdiği raporum 15 geldi red oldu daha sonra 01.02.2011 bağkuru kapatıp ssk geçtim 3 aydırki ssk lıyım 4. ayda vergi indiriminden yararlanmak için başvurdum % 76 aldım raporum onaylandı geldi
emklilik için başvurdum ssk burdan olamazsın diye başvurumu kabul etmiyor bağkurda vergi indirimini kabul etmiyor daha önce %15 sakatlığın var diye emekli olamazsın diyor

bu konuda bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim

SSK statüsünde emekli olabilmek için son 2520 primin fazlasının ssk statüsünde olması lazım. Sizde bu süre dolmadığı için, nereye başvurursanız başvurun, işleminiz bağkurlu olarak yapılır.
Almış olduğunuz vergi indiriminin bağkur açısından hiç bi önemi yok. Onların sevki ile yeni rapor almak zorundasınız... İlk sevk ettikleri hastane düşük oran vermişse, o orana itiraz edip, başka hastaneye sevk isteyebilirsiniz... Bu itiraz sürecini işlettiniz mi?

slm bülent bey itiraz etmedim itiraz süresi kaç ay birde ben bağkurdan ayrıldım şu an ssk lıyım ayrıca bir sorum olacak sana ben bağkur dosyamı başka ile almam için ne yapmalıyım

Benim tavsiyem 3,5 yıl ssk lı olarak prim ödeyip emekli olman,ssk lı olarak emekli olur isen emekli maaşın daha yüksek olur.3,5 (1261) gün sonra hiç bir sorun ile karşılaşmadan ssk dan emekli olursun..
Benim görüşüm bağ-kur emeklilik talebinizi yine red eder.

İlker'in dediği gibi, Bağkur ille de yeni rapor ister emeklilik için... Yeni raporu da %40 ve üzeri alamazsanız, emekli etmezler.

Eğer defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirirminiz varsa, en güzeli İlker'İn dediği gibi... Son SSK'nızı 1261'e tamamlayın ve o statüde emekli olun.

3 ay oldu rapordan haber yok

merhaba arkadaşlar E raporumu 8 şubat ta deftarlıga verdim halen bir haber yok ne yapmamız gerekiyor daha başka bir işlemmi var ben yaklaşık temmuz 2012 den beri ancak 2013 şubat ayında işlemleri verebildim çok meşakatli işler ugraşırken bir okadar zaten ruhsal rahatsızlıgım 2 ye katlandı 1993 yılından beri tedavi görüyorum bize deger veren birileri yumuşak huylu insanlar çıkmıyacakmı hiç karşımıza ne olur özürllüleri bu kadar çıkmaza sokmasa ne güzel olur 

hep bunlar yalancı özürllüler yüzünden biliyorum hiç bir şeyleri yok iken maaş almak

Şu numaralardan bilgi edinmeye çalışabilirsiniz:

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip:
0312 415 32 03-04-05-06
0312 415 27 05
0312 415 32 17-18
0312 312 27 71 dahili 6024 ve 6077

selam arkadaslar ben sindi konustum ankarayla 1.3.2013 tahrihli dosyalara bakiliyorumus bende 17.4.2013 göndermistim ögrenmek isteyen arkadaslar su numaradan arasinlar 0312 415 33 17 insallah bir sonuc alirsiniz

Arkadaşlar bende 6. ayın 5 ine göndermiştim 0312 415 33 17 bu numarayı aradım ama kayıtlarda gözükmediğini söyledi sebebi ne olabilir?

Deftardarlığı aradım. 05 06 tarihinde gönderdik diyorlar, merkez sağlık kurulu aradım tekrardan didik ettiler saolsunlar sistemde gözükmüyor dediler, sebebi ne olabilir bir ayda ulaşmamış olabilir mi?

benim de bir sorum olacaktı biraz alakasız ama kusura bakmayın. annem %84 engelli bakım maası alıyordum.bende yeni memur oldugum için bakım maasını iptal ettrdık anneme halam bakacağı için maaş için tekrar basvurduk. peki ben annemin üzerindn araba alabilir miyim? kdv ve ötv indiriminden faydalanmak için. eğer alırsak maaş kesilir mi? bilgilendirrsenz sevinirim teşk. ederm.

Benimki ankaradan 4 ayda döndü inş seninki erken döner.ankaraya kadarda iki aylık süreç oldu

Üst Alt