Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 26.10.2017 tarihinde büyükmükellefler vergi dairesine engelli vergi indirimi talebinde bulundum siteden takip ediyorum rapor bakanlığa gönderildi yazıyor ayrıca başvurudan sonra işyerim değişti yeni iş yeri adresimide vergi dairesine ilettim 1) sonuç nezaman belli olur? 2) aynı siteden takibimi sürdüreyim mi?

Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Memleketimizde hangi canli varliga duzgun davraniliyor sorarim size :)

Varsa yoksa lobilesme birileri geliyor birilerini zengin ediyor gidiyor yenisi geliyor seni beni dusunen yok :)

Oran 48 rapor tarihi yeni tetkikler raporla birlikte vergi dairesine verildi. Burda okuduğum 35-40 günde işyerine yazısı gelmiş arkadaşların benimde 40 gün kadar oldu sitede bir hareket göremedim burdan bilgi almak istedim.

Selam sonuçlanmıştır , benim Hanım'ın raporunda aynı tarihte gitmişti İstanbul'dan dün aradim Ankara'yı , ayın 30 unda onaylanıp postaya verilmiş. Ankara'yı arayın ogrenirsiniz

Aradım ankarayı telefona çıkan doğru düzgün cevap vermiyor hangi vergi dairesine verdiysen ordan takip et diyor...

nothiing2lose

ankara maliyeye giden raporlar 20-25 gün içinde sonuçlanıyor.ve e posta ile vergi dairesine gönderiliyor.
Istanbuldaki vergi dairelerinin yoğunluğundan dolayı işlemler yaklaşık 45 gün kadar sürüyor.
Bu süre sonunda aynı anda hem eviss te görünüyor, hemde iş yerinize e tebligat ile gönderiliyor.
Iş yeri değişikliğini vergi dairesine bildirmeniz önemli değil. Vergi dairesi başvuru dilekçesini hangi işyeri verdiyse tebligatı o işyerine yapar.

Ankarayı devamlı arayın mutlaka bilgi veren birisi çıkacaktır.telefonda cevap vermemeleri o anki sinir durumları ile alakalı. Ben hiç zorluk çekmeden ankara dan bilgi almıştım.

Engelli vergi indirimi sonucu

Arkadaşlar merhaba bugün ankara malşyeyi aradım çok şükür yanıt veren bir bayan çıktı engelli vergi indirimi başvurumun sonucunu sordum 01.12.2017 de onaylanmış istanbul vergi dairesine postalanmış dedi ve 2 yıl süreli dedi.
Size sormak istediğim;
1) bu sonuç iş yerine nezaman gönderilir?
2) iş yerine gelmesini beklemeden gidip alabilirliyim ?
3) ağır derece uyku apnesi %35 +polikistik böbrek hastalığı ve hipertansiyon %10 + huzursuz bacak sendromu %10 toplamda %47 raporum sürekli ama vergi indirimi 2 yıl sonra kontrol denmiş emeklilik başvurusunda bulunacağım SGK bana ne der merak ediyorum?
Cevap yazıcak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim....

nothiing2lose

1- sonucunuz işyerinize e tebligat ile gelecektir. 45 günü bulur. eviss te görünmesi ile aynı anda gider.
2- boşuna vergi dairesine gitmeyin.ankaradan gelen yazıya istinaden istanbul vergi dairesi işyerinize hitaben bir yazı yazıp yollayacak. ankara onayını ekine koyacak. size vermezler. çünkü yoğunluktan işlemler aşağı yukarı 45 gün sürüyor.
3- vergi indirimizle eğer yıl ve prim şartını tamamladıysanız emeklilik onaylanır. ancak vergi indirimi süresi bittiğinde tekrar rapor ve vergi indirimi isterlerler. bunuda size söylemeyip süre bitiminde maaşınızı durdururlar.

ozgurmeric74

Özgür bey, yukarıdaki arkadaşın da raporunda "uyku apnesi" var ve raporu süreli. Sebeb polikistik böbrek hastalığı olamaz zira hem kronik hem de progresif bir hastalıktır. Hiper tansiyona kontrol verildiğini hiç duymadım. Belki huzursuz bacak sendromu nedeniyle süreli verilmiş olabilir ama emin değilim. Bu rahatsızlık ve nasıl oranlandığı hakkında pek bir şey bilmiyorum.

valla onun işi biraz heyettekilerin insiyatifine kalmış. aslında 2. kontrolde raporları süresiz verdiklerini duydum. ama bellide olmaz tabii.

Merhaba benimde daha önce izmir vergi dairesinde indirimim vardı şuan başka bir şehire geçtim ve bu şehirdeki vergi dairesine tekrardan mı başvuru yapacağız ? İzmirdeki vergi indirimim burada geçerli değil mi ?

KaLP YaNGıNıMSıN

1) Başvuru sahibinin Yönetmeliğe Uygun Engelli Sağlık Kurulu Raporunun olması halinde(30.03.2013 tarih 28603 sayılı Yönetmelik ekindeki formata uygun) raporun aslı, NoterTasdikli Sureti veya Hastane Tarafından Aslı Gibidir Onaylı Sureti

2) Çalıştığı İşyerinden Bu İşyerinde Çalıştığına Dair (tarihli, imzalı, kaşeli) Yazı

Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğüne, İlçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne (işyeri merkezi ildışı olması halinde Başkanlığa)müracaat edebilirler

İl değişikliği yaptıgın için tekrardan bu süreci bulunduğun ilde yapman lazım..
Bulunduğun ilin vergi dairesi çalıştıgın kuruma bir yazı yazarak, süreci devam ettirecekler.

vergi indirimleri, sizin adınıza başvuru yapan şirketlere verilir.
ve süresiz ise ömürboyu geçerlidir. nereden alındığı önemli değildir.
tekrar almanız gerekmez. zatende verilemez.

Süresinde bir sıkıntı yok o ömür boyudur...
ozgurmeric74

Şirketi değiştiren kişi tekrar başvurmak durumunda değil midir?

A şirkette çalışıyordum vergi indirimi aldım.. ( vergi indirimi A şirketin olduğu şehrin vergi dairesi müdürlüğüne geldi, Oradanda A şirketine ulaştı) Zaten gelen yazı o Şirkete hitaben yazılır..

sonra B şirketine geçtim.. Şirket bana vergi indirimini neye hitaben uygulayacak ?

o yüzden tekrar o süreci yapması lazım..

Tabii vergi daireleri birbirleriyle yazışacak. Rapor tekrar ankara'ya onaya gitmeyecek.
Yeni işyeri, ilgili vergi dairesine dilekçe vererek eski vergi dairesinden okey alıp yeni işyerine yazıyı verecek.dediğiniz doğru.

Erdoğan bey benim rapor sürekli vergi indirimi için ankarayı aradım 2 yıl sonra kontrol dedi daha elime ulaşmadı.

Merhaba Abdullah bey,

Sinir bozucu bir şey yaaaa. Hastane sürekli veriyor, Maliye süreli yapıyor. Durum anlaşıldı. Bir an önce vergi indirimi hakkını kazanıp, sonra mümkün olan en kısa sürede emekli olmak ve (benim için) çalışmaya devam etmek gerekiyor. Bu rapor ve vergi indirimi işleri daha da zorlaşacağa benziyor.

Umarım hepimizin hakkında hayırlısı olur Abdullah bey.
nothiing2lose

Şuan işsizim ve hastalığımdan dolayı rapor oranı almak için hastaneye başvuru yapabilirmiyim...?

Sayın Özgür Meriç benim de % 40 oranında engelli raporum var vergi indirimi için başvuracağım fakat raporumda vergi muafiyeti bölümünde değerlendirilmedi yazıyor benim yeniden bir rapor almam gerekir mi yoksa bu raporla başvurabilir miyim vergi dairesine ? Raporu aldığım tarih 31/03/2017 Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma'dan aldım tekrar buranın sağlık kuruluna vergi muafiyeti içinde başvuru yapmam gerekir mi bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürler şimdiden.

o vergi muafiyeti bölümü ötv indirimi içindir. ötv indirimi için raporunuzun %90 ve üzeri çıkması gerekir.o yüzden değerlendirilmedi yazar.
vergi indirimi yazan kutusu işaretli mi? yada öyle bir kutu raporda mevcut mu?
tabii yeni rapora gerek yok.vergi indirimine başvurabilirsiniz.

hayır vergi muafiyeti bölümü var değerlendirilmedi yazıyor hemen altında da ötv indirimi yazıyor onunda karşılığında değerlendirilmedi yazıyor fakat raporum sürekli hastalıklarımdan dolayı . Sizin cevabınızdan anladığım kadarıyla yinede vergi indirimi için başvurumu yapabilir ve vergi indirimi hakkımı alabilirim yanlış anlamamışım değil mi efendim ? Pekala başvuru tarihinden itibaren ne kadar bir zamanda sonuçlanır talebim ve belgeyi alırsam emeklilik için başvurmam halinde emeklilik işlemlerim sonuçlanana değin çalışmak zorunluluğum var mıdır saygılarımla ?

raporun ankara gidip (ek bilgi istenmediği taktirde) onaylanıp gelmesi ve işyerinize tebliği yaklaşık 2,5 ay sürer.
vergi indirimine başvurduktan sonra işten ayrılabilirsiniz. zaten emeklilik müraacatında mutlaka çıkış almanız gerekir.işyerinden çıkış almadan emeklilik müraacatında bulunamazsınız.
emekli olduktan sonra dilerseniz SGDP ödeyerekte sigortalı çalışabilirsiniz. maaşınızda bir düşüş olmaz.

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden ötürü Allah razı olsun Özgür bey hakkınızı helal edin lütfen.

Teşekkür ederim Ozgur meric bey. Son olarak bende uyku apne bozukluğu, sol gözümde biraz görme sıkıntısı ve şeker başlangıcı var. Bu durumlarda erken emekli olabilmek için minimum rapor oranı alabilirmiyim. Ve Ankarada bu hastalıklarla ilgili rapor için başvurabileceğim devlet hastanesi önere bilirmisiniz.

@Murat CAN Kurt

uyku apne bozukluğu diye bir hastalık yoktur. uyku apne hipoapne sendromu vardır.siz uyku apnesi için uyku polikliniğine yatış yapıp polisomografi testi yaptırdınızmı? yaptırdıysanız AHİ endeksiniz kaç?

eğer AHİ endeksiniz 30 dan büyükse ağır dereceye girer ve oran 35 dir. engelli sayılabilmeniz ve erken emeklilik ten yararlanabilmeniz için minumum %40 engel oranına sahip olmanız gerekir.%40 sınırı bulabilmeniz için en tek hastalıktan %7 oran almanız gerekir.

ankarada engelli raporu vermeye yetkili bir hastaneye gidip başvuru yapmanız gerekir.

%40 raporu almanız halinde; eğer 4/a sigortalı iseniz , sigorta başlangıcınız 5510 sayılı kanundan önce ise (10/2008) defterdarlıktan vergi indirimi alarak eğer yıl ve prim şartınıda yerine getirmiş iseniz erken emekli olabilirsiniz.

Üst Alt