Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süresi ve takibini nasıl yapmalıyım?

Sayın ozgurmeric74 said bey uzun bundan 9 yıl önce teste girmiştim. Raporda sadece şunlar yazıyor. TANI: (ICD-10): G4 7.3. TEDAVİ VE ÖNERİLER: Apne indeksi 5.57. Apne-hipopne indeksi 6.14. En uzun apne süresi 22 saniye bulundu diye hastane raporunda yazıyor. Yani bu durumda oran alınabilirmi...?

size yinede tekrar uyku polikliniğinde polisomografi testi öneririm.9 yıl geçmiş çünkü. cpap kullanıyormusunuz?
9 yıl önceki testinize göre hafif dereceye girersiniz oranı%5 dir.

gün içinde uyuklama, çabuk yorulma , yorgun uyanma gibi şikayetleriniz varsa yeni test yaptırın.
9 yıl önceki raporunuz %5 oran alır.

Evet dediğiniz o belirtiler bende fazlasiyla var. Eşimde uyku esnasında nefesimin uzun süre kesildiğini ve aşırı hareket ve horlama olduğunu söylüyor

merhaba

Vergi indiriminden yararlanmak amacı ile 29 Eylül 2017 tarihinde heyete girdim. 27.10.2017 tarihinde devlet hastanesinden gelen rapor 27.10.2017 tarihinde Ankara merkez sağlık kuruluna gönderildi. 29.11.2017 tarihinde Maliye tarafından işyerime yazı gönderilmiş. İşyerim 08.12.2017 tarihinde yazın geldi dedi. Bende yazıyı alıp 15.12.2017 tarihinde emeklilik için SSK ya başvurdum.
İnşallah sorunun yanıtlayabilmişimdir.
Saygılarımla

Murat CAN Kurt

o zaman kesin yaptırın derim ben. hemde biran önce.oran almaktan ziyade sağlığınız için çok büyük tehtit oluşturur. ani kalp krizi tansiyon gibi hastalıkların tetikliyicisidir. çıkan sonuca göre cpap cihazı kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. En kısa zamanda hastaneye gideceğim.

Vergi indirim sürecini nasıl takip edebilirim?

Arkadaşlar Merhaba

Emeklilik başlangıcı için vergi indirimi başvurusu yapılması gerektiğini duymuştum.Bunun üzerine vergi dairesinden belgeyi alıp işyerime vermiştim.Öğrenmek istediğim şu anda emeklilik le ilgili süreci nasıl takip edebilirim.

Diğer bir konuda ;eski işyerimde engelli kadrosunda çalışıyordum.Yeni bir işe gireceğim ve burada engelli kadrosunda çalışmayacağım ,tekrar vergi indirimi başvurusu yapmalımıyım

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Siz vergi indirimi aldınız mı? Tam anlayamadım. Çünkü vergi indirimi belgesini size vermezler işyerinize gönderirler. vergi indirimi süresiz onaylandıysa tekrar çıkarmanıza gerek yok. çıkaramazsınızda zaten.

Eğer vergi indirimi aldıysanız,engelinize göre prim ve yıl şartını tamamladıysanız emeklilik için başvuru yapabilirsiniz. Başvuru durumunuzu sgk nin evrak takibi linkinden yapacaksınız.

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama işleminiz başladı, işyerinize bildirin demişlerdi.Ben de bildirmiştim ,onaylanıp onaylanmadığını nereden görebilirim.

vergi indirimine siz şahsen başvuru yapamazsınız. işyerinizden dilekçe alıp raporunuzla defterdarlığa verdinizmi? vergi dairesi işlemleriniz başladı işyerinize bildirin demez.

eğer verdiyseniz defterdarlığı arayıp yada direk maliye yüksek sağlık heyetini arayıp bilgi isteyebilirsiniz.sonuç işyerinize e tebligat yoluyla gelecektir.

0312 415 32 05-06 maliye

Ben en iyisi verdiğiniz telefonu arayıp bilgi alayım,çünkü süreci tam olarak bilemediğimden dolayı, yanlış giden bir şeyler olduğu görünüyor.Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

Son bir sorum olacak,işlem başlamadı ise bugüne kadar çalıştığım süre boşa mı gidiyor?Teşekkürler

kesinlikle boşa gitmez. vergi indirimi ile çalışma gününüzün bir ilgisi yoktur. vergi indirimi engelli çalışanların engel derecelerine göre aldıkları brüt maaşının bir kısmının gelir vergisinden muaf tutulmasıdır. sgk primlerinizle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. sgk ile tek bağlantısı erken emeklilik için (2008 yılı öncesi 4/a sigortalı olanların) almak zorunda oldukları belge olmasıdır. bence siz karıştırıyorsunuz.

vergi indirimi için müraacatı nasıl yaptınız? daha doğrusu söyle yapalım. siz önce ilk sigortalı olduğunuz yılı ,şu ana kadarki toplam prim gününüzü ve engelli raporunuzun oranını yazın. ben size emekli olana kadar adım adım aşamalarda yardımcı olayım. @Tarsus16

Tekrar Merhaba

Tamamen bilgi kirliliği sanırım .Bana bilgi veren kişi vergi indirimi yaptırmazsan engelliler için hak olan erken emeklilikten faydalanamazsın ve her yeni girdiğin işte baştan müracaat etmen gerekli dedi, şimdi iş değiştireceğim için kafam karıştı.Sigorta başlangıcım 06.2015 ve şu ana kadar 427 gün olmuş.

Engelli oranım %40 Diyabet Tip1.Asıl korkum alacağım vergi indirimi değil,emeklilik için problem yaşamam.Hayalim 18 yıl sonra emekli ve bir güvenceye sahip olmak.

merhaba

size bu bilgiyi veren tamamen yanlış bilgi vermiş.

sizin vergi indirimi almanız bugünkü kanunlarla 18 yıl sonra sizin emekliliğiniz için hiçbir işe yaramaz. çünkü 2008 yılı sonrası sgk girişi olanların emekliliğinde vergi indirimi şartı yok. şuan size tek avantajı aldığınız maaşın 210 tl sinin vergi den muaf tutulması oda maaşınıza 31,50 tl ek bir rakamın yansıması. birde vergi indirimi için ankaraya gidecek raporun oranını düşürülme riski.ben olsam elinimdeki raporumla tüm engelli haklarından yararlanır, vergi indirimi için uğraşmazdım. değmez çünkü. Tarsus16

Arkadaşlar 10. ayda engelli vergi dairesine başvurdum..İstanbul Haseki hastanesine sevk ettiler..11.30.2017 tarihinde sağlık kuruluna randevu aldım..aynı gün hastane işim bitti..
internetten takip edeceksiniz dediler..

Yukarda da gözükdüğü gibi 06.12.2017 tarihinde ''rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor'' yazısı çıkmaya başladı..
Bu site yöneticisi [FONT=sans-serif]ozgurmeric74 arkadaşımız sık sık Ankara'yı aramamı söyledi..
0312 415 32 05
0312 415 32 06
0312 415 32 18

29.12.2017 tarihinde aradığımda %53 rapor çıktığını söylediler..
lakin Eviss'de hala [/FONT]''rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor'' yazıyor..
Geçen gün engelli vergi dairesine gittim..oradaki memurlar ''bize gelen henüz bişey yok..süreç biraz daha sürer'' dediler..

Son zamanlarda baş vurusu sonuçlanan varmı , varsa ne kadar sürdü raporu vergi indirimi ile beraber geldimi.

yansimalar
evisste anca işyerinize e tebligat ile gönderildiğinde görürsünüz. başvurduğunuz vergi dairelerinde yoğunluk olabiliyor. başvurduğunuz vergi dairesi ankara dan gelen resmi yazışmaya istinaden esas yazıyı hazırlayacak ve gönderecek.

nothiing2lose ben ağustos sonu teslim etmiştim aralık başında cevap ve yazı geldi, vergi indirimi yazısı ve raporunuzun bir kopyası direkt olarak işyerine gönderiliyor ondan sonra işkura gidip kayıt oluyorsunuz, statünüzü engelliye çeviriyorlar orada.

Sayın özgürmeriç bey 23 Ocak da raporum bakanlığa gönderildi taşeron firmada çalışıyorum 28 Şubat da proje bitiyor vergi indirimi sonuçlana kadar işsizlik maaşı na müracaat etsem olurmu olumlu sonuç lanıp daha sonra emeklilik için baş vura bilirmiyim şimdiden teşekkür ederim

Raporun gittiyse sorun yok ,işten ciksana fark etmez ,süreç devam eder ,işsizlik için basvurabilirsin, maaşını alır Ankara'dan rapor gelince de emeklilik için SGK ya başvur, emekli maasin bağlandığında ,işsizlik maaşın otomatik kesilir , bende öyle yapmistim

başvuru takibi için bakınız;
http://vergindirimi.blogspot.com.tr/p/vergi-indirimi-basvurunuzun-takibi.html

Ayrıca işyeri değişikliğini vergi dairesi bilemez, yeni bir dilekçe ile vergi dairesine başvurunuz. Örnek dilekçe;

"Tarafınıza yapmış olduğum vergi indiriminden yararlanma hakkındaki müracaatım olumlu sonuçlanarak vergi indirimden yararlanmaktaydım.Fakat iş yerimin değişmesinden dolayı vergi indiriminden yararlanmaya devam edebilmek için aşağıda acık adresini belirttiğim yeni iş yerime gerekli bilgilerimin gönderilmesini istiyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim."

@ozgurmeric74
vergi indirimine şirketler iş yerleri başvuru yapamaz, kişinin kendisi başvuru yapar ve neticesinden de vergi dairesi tarafından olumlu olumsuz bir yazı ile çalışmakta olduğunuz iş yerine bilgi verilir.

Son düzenleme:
@engelilik
gerçi nispeten doğru söylediğin.çalışmayan kişi kendi adına başvuru yapamaz. bir şirkette sigortalı olarak çalışıyor olması gerekir. kişi işyerinden çalıştığına dair yazı alarak başvurabilir. çalışmayan kişiden gelir vergisi kesilmez .sonuçta çalıştığı işyerine e tebligat ile gönderilir.

23 Ocak Ankara ya eviss den gönderildi yazısı çıktı 19 Şubat a ve bugün aradığımda dosya kurulda diyorlar oysaki yorumlara baktığımda 20_25 günde sonuçlanır yazıyor benim rapor onaylanması biraz uzun sürecek galiba neyse hayırlısı ile olsun da geç olsun

Üst Alt